Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By mikka
Da li su vam poznati razgovori u kojima pre diskutuju dva pomalo "naduvana" ega, nego dva coveka koji zele nesto da shvate...

Koliko takvi razgovori zapravo sputavaju da se nesto nauci i ucini dobro za sebe? Pa ljudi lepo puste svoje egoe k'o petlove u ringu da se cerupaju :lol: ne znam da li ste, mozda cak i na forumu :turban: , imali priliku da vidite nesto slicno :lol:

Koliko cesto vas je to sputavalo, ili usporilo da shvatite i prihvatite neke razlike u misljenjima? Koliko cesto ste prihvatili da niste u pravu, i izmenili se u skladu sa tim?
Da li imate potpuno izgradjen stav po svakom pitanju, i da li se uvek krece u okvirima pro et contra?

Da li je teze cerupati se tako do besvesti :grebanje: :lol: , ili jednostavno doci do tacke "ok. dosta je bilo", priznati i sebi i drugom "Da, (moguce je da) ti si u pravu, razumem te, shvatam. itd."

Da li imate utisak da ljudi nekad smatraju da je drugaciji nacin posmatranja uperen protiv njih samih, iako nije, te ga shvataju licno, umesto da nesto novo prihvate, i ucine, na koncu, dobro i za sebe?

Koliko cesto ste radikalno promenili misljenje po nekom pitanju, gledano s neke vremenske distance?

Koliko neke ego vratolomije mogu uticati da ne dodjete, ako ne do Apsolutne Istine jer je pitanje postoji li uopste, onda do drugacijeg ugla posmatranja stvari?

Da li ste u stanju da prepoznate kada neciji ego pametuje, a kada zaista zeli nesto i konstruktivno da rekne :nazdravlje:

Da li sam smorio ovolikim pitanjima :novinar:

Ukratko, koliko i da li vas je egocentrizam kostao razumevanja nekih drugih "priroda" stvarnosti, coveka, pa i sebe samog?

Ajde, da ne bude nesto kao da pridikujem, najpre cu ja da odgovorim :cheer:

Da, gresio sam, nekad i nisam odmah prihvatao drugaciji pogled na stvari (npr. pogotovo neki muzicki (ne)ukus :obesen: i priznajem da jos radim na tome :stopdrogi: ), i ponekad, na prvu loptu voleo tako, i malo da se "kocoperim" ko petlic, je l :pilence: , nekad to moze biti i simpaticno... Ali naposletku gledam da malo i drugacije pogledam stvari, da stavim stare stavove na "stand-by", malo porazmislim...
Korisnikov avatar
By Rei
Kad je politika u pitanju, vecina ljudi koje znam diskutuje tako, i protiv toga ne mozhesh puno sem da se pridruzhish :) Jako je iscrpljujuce, posebno kad znash da si u pravu, a neko te na primer nagovara da je bilo bolje pod miloshevicem, a ti pojma nemash jer si bio mali :roll: I uopshte taj argument 'ti si mlad, neiskusan', pokipim kad to chujem.
By mikka
da, i meni je to skroz trulo sa nekim starijim ljudima...
kao pocnes malo da pricas, da obrazlazes, i kad ovaj vise nema sta da kaze
-ma ti si jos klinac/zelen/nisi bio rodjen, ne razumes ti to... :maji:
-pa pokusaj, mozda i razumem
-njaa, nema sanse :maji:

al mi je rek'o
:tushe:

i kakav je to argument uopste "nisi bio rodjen tada da bi znao"
pa to znaci da to necu moci nikad ni da komentarisem, jer nikad i necu biti ni rodjen u to vreme :indijanac:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Teshko me je uhvatiti u diskusiju o stvarima koje mi nisu bitne. Lenj sam i glup, pa se obichno slozim ili iskuliram konstataciju ili pitanje. Kod stvari koje spadaju u sfere mojih interesovanja...iskreno zabole me shta drugi misle, tako da nisam od onih koji ubedjuju druge u diskusijama.
By Hans
Ukoliko neko pochne pri disputu da istiche svoj ego, a ne chinjenice kojima raspolazhe da bi te ubedio u neshto, onda je to svakako ovo o chemu ti pishesh- podivljalo samopouzdanje, preterana impulsivnost. Imao sam priliku da se lane raspravljam sa svojom profesorkom na katedri, lektorom, koja je pokushavala da me (nas) uochi onih demonstracija u februaru ubedi u to koliko je Kosovo srpsko. Nakon shto sam izbegao svaki vid svadje, krenuo sam sa istorijskim chinjenicama i potom mi je i sama rekla kako je pozitivno iznenadjena onim shto sam joj rekao tom prilikom. Niko nije bio ubedjen u suprotno, ali je takav razgovor prijao. Usmeni kod nje mi je posebno prijao, mozda bas zbog toga.
Mislim da je kod nas trenutno problem generalno nerazumevanje potreba drugih ljudi kao i to sto niko ne moze da se postavi na tudje mesto, pochev od onog mladica koji je hteo sebi da oduzme zhivot, preko ljudi koji se ne pomeraju sa mesta dok stoje u autobusu kada vide da je on prepun i da bi drugi ushli. Zhivi se instant, tako se i razmislja, a onda na scenu stupa ego. U svoj toj brzini, svako istiche svoje glavne adute. Mislim da je ego idealna prilika za supstituisanje znanja o nechemu.
A propos onoga da je neko mali, nije bio rodjen itd. , mislim da su to aduti starijih. Baljezganje, da budem direktniji...
By Speculum Columbae
U Japanu, kada se dva vrhunska majstora bilo kakve veštine sretnu, oni se ne prepucavaju, niti se bore, niti nadpamećuju jedan drugog.Oni se duboko poklone jedan drugom.
Tako treba da bude...tiha voda breg roni, veliki ego vodi u razočarenje.
Korisnikov avatar
By Dina
Mislim da sujeta u kombinaciji sa jos nekim osobinama, moze da dovede do toga da osoba tesko prihvata druga misljenja i da je razgovor uzaludan. Mada ako ja mislim da je neka osoba takva ne znaci da je i objektivno tako, moze biti samo moj utisak ;) Ali samom sobom sam zadovoljna, mislim da uglavnom imam mere, upustam se u diskusije ako im vidim neku svrhu i odlazim ako ne vidim. Mislim da je vazno i razdvajati o cemu moze da se diskutuje a o cemu ne, mislim da ljudi uglavnom imaju neki emotivni deo zbog koga o nekim temama ne mogu da diskutuju konstruktivno. I ako se uplice u takve rasprave onda deluje da je osoba silno egocentricna a mozda samo ne moze da razgranici da je tu suvise emotivna da bi mogla da racionalno sagledava stvari i samim tim i priblizno objektivno diskutuje. U takve rasprave se ne uplicem, npr ne vidim svrhu da pricam sa nekim ko je iz NIsa i on tvrdi da je Nis najlepsi na svetu, a ja tvrdim da je Beograd, pa on opet tvrdi da je Nis a ja tvrdim da je Beograd, pa on opet... :lol: U stvari mogu da pricam sa bliskim osobama, npr kad pricam sa Lonijem nemam to e sad o ovome pricam, a onome ne... Ali bliske osobe mogu da uracunaju razne iracionalne i emotivne faktore, oni nas bolje poznaju, kad se radi o udaljenijim osobama ujedem se za jezik da se ne upletem u nesto gde radije ne bih ;) I najcesce me tu i nema... A u onim stvarima o kojima mogu da budem racionalna i mogu da raspravljam bez zestine, tu sam otvorena za diskusiju. Mogu da promenim misljenje, mada najcesce ne - e neko mi je nesto rekao pa ja menjam... Obicno su mi stavovi promisljeni, na osnovu nekih mojih saznanja, iskustva, onog sto sam citala i tsl. Ali ako procitam da je o necemu vrseno naucno istrazivanje pa se to ne poklapa sa onim sto sam ja do tada mislila, ne znam sto bih se grcevito drzala svog misljenja. U tom smislu, desava se da su mi razmisljanja o nekim pitanjima bila drugacija ranije a drugacije sada, ponekad i znatno...
By Kragi
Kod mene nema ega ako nema emocija tj ako rasprava, polemika ili sta li vec nije u vezi sa mojim osecanjima i ne udara po mojoj sujeti u tom smislu.... Mislim, ne zanima me sto ces reci da je JK mnogo velika zvezda, i sto je veliki brat mnogo dobar show, i sto je kurir mnogo dobra novina :) Prosto me nikada ne dotice cinjenica da neko ne misli kao ja jer sam poprilicno davno shvatio da su ukusi razliciti ... Naravno da cu uvek izneti svoj stav i bratini svoje misljenje ali necu imati veliku zelju a ni potrebu da te ubedjujem kako je moje razmisljanje nazovi ispravno.....

:paradajz:
Korisnikov avatar
By Dzi
e pametniji popušta da se razumemo :lol:
Korisnikov avatar
By ns.happy
azdaja je sublimirala sve sto sam hteo reci. popusta, cak ne u smislu predaje, vec istinskog preispitivanja svojih stavova. ''pobednik'' u toj igri zapravo nije to, jer onda sam ne uvidja da strana koja je ''popustila'' zapravo prelazi na jedan visi nivo, sagledavanja nekog problema iz novog ugla, i pre ce sagledati celu sliku.
Korisnikov avatar
By Dzi
e pa to tako nesto sam mislila..nego me mrzi da pisem..a, i smor mi dok cekam..
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!