Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Original tema za kafić: Koji proizvođač kafe?

Grand
1
6%
Doncafe
5
29%
Bonito
Nema glasova
0%
Nestle
4
24%
Jacobs
5
29%
Drugi domaći brend (navedite)
1
6%
Drugi strani brend (navedite)
1
6%
Koje brendove kafe volite?

Ja sam mislio da ne volim tursku kafu. A onda sam probao Doncafe Strong. Super je ukusna, divno miriše i razbuđuje izuzetno dobro.

Dok je Grand Kafa za moj ukus najodvratnija kafa na svetu, zvanično. I obična i Aroma i svaka.

Koje kafe vi konzumirate?

Evo, ima i fino glasanje. Valjda mogu da dodam brendove naknadno?
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Rekoh ti ne pijem, al da ti zazivi tema. Sto strana (najmanje) trajala.
Korisnikov avatar
By Allkey
I u čemu je problem?

Šta je Grand kafa nego srpski brend?
Šta je Doncafe nego brend?
Korisnikov avatar
By Dina
Don kafa, ona zelena... ako nema zelene onda crveno pakovanje...
Korisnikov avatar
By Khons
grand aroma, od turskih, nes obican... a od ovih sa raznim ukusima, rembraco lesnik, vanila i u skorije vreme probacu cimet.
Korisnikov avatar
By Berserker
Pio sam i Grand i Doncafe, i mogu reći da je Don po meni malo lepši.
Pored njih volim i Nes
Korisnikov avatar
By Berserker
Originally posted by Dina
Don kafa, ona zelena... ako nema zelene onda crveno pakovanje...
Doncafe Strong je zelena, ona je primetno jača...
Evo sad pijem kafu, ali koja je u pitanju nemam pojma, jer kafu držimo u konzervi, pošto otvorimo kesu... Bitno je da je dobro skuvana :)
Korisnikov avatar
By Dina
Vidim ja da mi ta najvise prija... ja volim jaku kafu, bez secera skroz :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
već godinama pijem Don classic (onu crvenu, vakuum ili ne). jedno vreme je bila nešto lošija, pa sam razmišljao o prelasku na neku drugu vrstu. posle nekoliko eksperimenata je ispalo da je ova makar za nijansu bolja od svih drugih koje sam probao. tako da sam ostao pri tom izboru.

doduše sad su ponovo nešto uradili sa kafom. redovna količina koju zakuvam nije dovoljna (kafa bude tanka), a ako povećam odjednom postane prekisela. pa ću verovatno opet morati da dâm šansu i tim drugim kafama. :)

inače zbog tih varijacija u kvalitetu sam nedavno probao i kafu u zrnu (mleo sam je kod kuće, neposredno pre kuvanja). nije bila neka velika razlika u ukusu u odnosu na ove industrijske, jedino što ostane daleko manje soca u šolji (iako se zakuva približno ista količina kafe). gledao sam posle da nađem još, ali posle podrobnijeg raspitivanja ispalo je da je čuvanje kafe u zrnu prava gnjavaža ako želiš da sačuvaš punu aromu i ukus.

ponekad pijem nes sa vrlo malo šećera (da ne bude kiselo) i bez mleka i pene, a kad sam van kuće to gotovo uvek bude kratki espreso. nadam se da ću jednog dana imati i ja svoju mašinu. :)
Korisnikov avatar
By starky
Jacobs ako je instant kafa u pitanju,ako je espreso u pitanju Illy i Lavazza cream,a tursku ne pijem.
Korisnikov avatar
By walt333
One najeftinije, preprzene sto se kupuju na meru. One mozda imaju najgori kvalitet ali zato imaju i miris i ukus, najvise mi odgovaraju, ali ok mogu je da pijem sta god, ne izvoljevam mnogo
By iWanna
Jel smem da napisem da ne pijem taj vreli napitak odvratnog ukusa - kafu? :bljak:
Ako ne, onda necu da hejtujem u ovoj temi.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by starky
Jacobs ako je instant kafa u pitanju,ako je espreso u pitanju Illy i Lavazza cream,a tursku ne pijem.

e to....idealno Jakobs Gold...

...i u poslednje vreme mi se provuce i poneka turska...
By Kragi
Predlazem ti da dodas opciju "ne pijem kafu" jer ja nemam za sta da glasam :D
Korisnikov avatar
By sleepingsun
pa vec si napisao:dvaprsta:

ja dan ne mogu da zamislim bez jacobsa 3 u 1:kafa:
By Kragi
JA sam rekao ne mogu da glasam jer nemam opciju :D a da pisem mogu uvek ..... btw verujem da ima josh ljudi na ovom forumu koji ne piju kafu :)
Korisnikov avatar
By sleepingsun
da ,ali si napisao da li smes da pises da ne pijes kagfu a vec si to napisao xaxa:zvizdi:
Korisnikov avatar
By Hys.
Bonito, turska, bez secera, jaka.
Korisnikov avatar
By Rei
Nescafe/jacobs, ona zrnasta varijanta sa mlekom, ili instant (tj varijanta u kesicama, poshto su obe varijante 'instant' kafa?) sa vodom. Samo ponekad. :ribica:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
hmm, a koliko pravite razliku između Nescaffe-a i Jacobs-a? ili između više varijanti kafa jednog proizvođača?

ako pijem instant kafu, biram uvek klasični Nes, eventualno zeleni Jacobs. mada Nes po meni ima bogatiju aromu. zlatni Jacobs (onaj Cronat) ne mogu ni da smislim koliko je slab i tanak. imao sam ga jedno vreme (kupljen greškom) i na kraju je potrošen tako što je mešan sa Nes kafom. :drama:
By Ulix
Originally posted by 2Q2Bstr8
hmm, a koliko pravite razliku između Nescaffe-a i Jacobs-a? ili između više varijanti kafa jednog proizvođača?
Meni se Jacobs ne dopada uopste. Nes kao da je malo jaca.

A sto se turske kafe tice - volim je, bez secera i sto jacu - i pijem onu sortu koju mi naprave, jer sam nesposoban da skuvam dobru tursku kafu. U laboratoriji cu smuckati stagod treba, ali kafu da napraim, nema sanse. :retard:
Korisnikov avatar
By Momo
i meni je taj zlatni Jacobs grozan, najvise pijem Nes a kad mi dosadi uzmem onaj crveni Jacobs i tako u krug
Korisnikov avatar
By Allkey
A ja volim Nescafe Gold. Pio sam ga kada sam odsedao kod kumova u Moskvi. Oni vole kvalitetne stvari.

Iako sam od nekih ljudi čuo da su te instant kafe zdravije, meni one izgledaju baš kao hemijske brlje, dok mi je Turska kafa relativno okej, kada pričamo o kafama iz domaće radinosti.

Inače konzumiram i divinizujem Moku u kafićima.
Da li postoji način spraviti to kod kuće Šta je to uopšte?
:asks_wiki:
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by 2Q2Bstr8

ako pijem instant kafu, biram uvek klasični Nes, eventualno zeleni Jacobs. mada Nes po meni ima bogatiju aromu. zlatni Jacobs (onaj Cronat) ne mogu ni da smislim koliko je slab i tanak. imao sam ga jedno vreme (kupljen greškom) i na kraju je potrošen tako što je mešan sa Nes kafom. :drama:
Meni to sve apsolutno isto :) Verovatno nemam istanchan ukus poshto ne pijem redovno. Ali Razlikujem ih po kvalitetu marketinga :) Ne volim Jacobs zato, imaju neinventivne i retardirane reklame, so i vote with my wallet. :D
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
za moku ti treba espreso mašina: trećina espreso, trećina mleko (pustiš mašinom paru kroz njega, ne znam kako se to tačno zove), trećina čokolada (sirup ili slatki kakao prah).
Korisnikov avatar
By Allkey
so i could only dream of it.
I WANT THAT MACHINE!
gde to ima da se kupi? kako nikad nisam to primetio po radnjama sa sitnom tehnikom kao što je tehnomarket?
da li je moguće da je to toliko nepopularno?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ima u Tehnomarketu, izgleda nisi primetio. :) ali računaj na trošak od par stotina EUR za kvalitetnu mašinu. :(
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!