Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By keshik
Sve je manje i manje slobodnog vremena.
Nekada se znalo da je vikend slobodan,i da samo zaista neophodni servisi (prodavnice,dezurne ustanove...) rade vikendom.Ali strogo je bilo postovano da svaki covek mora da ima 2 slobodna dana nedeljno.
Ugostiteljstvo se ne racuna,jer je zasebna grana koja se iskljucivo oslanja na vikend.

Danas se u mnogim firmama radi 6 dana nedeljno a samim tim je duhovni mir coveka znatno narusen.
Coveku ne pada da toliko tesko da radi 10 sati dnevno,koliko mu je tesko da radi vikendom (jedan ili oba dana).
U nekim privatnim radnjicama se radi cak sa samo jednim slobodnim danom mesecno!
Zamislite zenu koja ima 2 dece a ima 1 slobodan dan nedeljno.
Taj jedan dan bukvalno ceo provede peruci garderobu i ribajuci kucu. KATASTROFA

Covek (normalan) je izuzetno emocionalno bice i zaista su mu potrrebna ta je*ena 2 dana da malo razislja,filozofira,psihicki se odmara i jednostavno uziva u zivotu.
UZIVA zar svako nema pravo da makar malo uziva u zivotu.

Smatram da mnogi ljudi zbog nedostatka slobodnog vremena (koje im nije ni dozvoljeno,ne mislim na one koji sami zele da rade 24/7 zbog para ili sl.) kroz izvesno vreme puknu sa mozgom.Jednostavno ne mogu vise i onda:

-ubiju se
-opljackaju nekog,nesto
-polude(idu ulicom i pricaju sami sa sobom)
itd.

Zasto se zakonom ne regulise malo taj deo?Zasto niko ne brine o ljudima?Zasto se ne ukaze poslodavcima da ako oni zele da rade non stop (sto nije cudno jer koliko rade,toliko i zarade) ne znaci da obican covek zeli da radi 6 dana nedeljno i da ima slobodan nekl budjavi dan u nedelji tipa utorak

Da li ce ikada u ovoj drzavi da se postuju ljudska prava ili ce zauvek da vlada parola "ugnjetavaj druge,ili budi ugnjetavan"
By iWanna
zivim brzo i hranim se lako!

a sad seriously:
moras to sam da regulises, koja bre drzava lol
ili napustis posao koji ti oduzima previse vremena ili zbog SEKe cutis i trpis dok ne odes crazy
a nije to ni tako lose
onda se odmaras u ludaji od jutra do sutra!
jos da su malo bolje opremljene prvi bih otisao
:crazy:
Korisnikov avatar
By Delete
Mogu samo da se pohvalim da je moje novo radno vreme 4h dnevno-radnim danima :D

Dok sam skupljala pare za upis faxa, radila sam 9h dnevno, bez slobodnog dana, za duplo manju platu od sadasnje i tad sam obecala sebi da to zadovoljstvo vise ne smem sebi da priustim.

A dok sam obitavala na trulom zapadu, zakljucila sam da se tamo ne zaradjuje ovako malo, kao ovde, ali nigde se, brate, ni ne radi ovako malo :D pa, reciprocno tome koliko radis-toliko i zaradis :lol:
Korisnikov avatar
By keshik
Generalno mnogo je tesko naci posao.
A 50 puta teze naci normalan posao.
Ljudi u Srbiji kao da su amebe.
Niko ni ne razmislja o sebi.
Spremni su i da rade bez i jednog slobodnog dana mesecno,pa cak (znam licno) da rade i za bozic,uskrs,dan drzavnosti itd.
By iWanna
ma znam... ali neki ljudi ne smeju da razmisljaju o sebi i glume amebe zbog dece a i ja bih tako na njihovom mestu
Korisnikov avatar
By m..
Mene mori ista briga. Rmbam tih 5 dana, i nista (pametno) ne stizem preko nedelje. A onda dodje vikend i ja se uvece ovesplavim od alkohola (ja inace imam potrebu da nesto radim stalno) ne bih li se rasteretila, a onda ceo vikend rmbam nesto po kuci onako mamurna. Evo sad me toliko puca glava da bi opusteno otisla u krevet, al ne - moram prvo da okacim zavese (preglala sam ih 100 godina), pa da se tusiram, pa da idem na zurku (da me se prijatelji ne bi odrekli).

Najgore je kad te obaveze toliko izmore da i gledanje sa prijateljima dozivljavas kao obavezu.

Mada sva sreca pa ja volim posao koji radim, i radim ga 5 dana u nedelji.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by ~anAMORphOsé~
Ja utorkom radim sat i po
:)

and I love it
I od toga se izdrzavas? :shok:

jel im treba arhitekta mozda? ili student nemackog, ako imaju posao u Londonu?
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by m..
Najgore je kad te obaveze toliko izmore da i gledanje sa prijateljima dozivljavas kao obavezu.
Nije tebi lako...
Korisnikov avatar
By m..
ma, imam dosta prijatelja... koji se ljute kad me ne vide duze od 10 dana.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
e to skroz razumem...uopste nisam u stanju da se vidim sa nekim ljudima ovde...
Korisnikov avatar
By m..
ma moji su budni kad je jeftina struja, svi imaju neke poslove koji nemaju fixno radno vreme i zive nocom, a ja sam skroz u sluzbenickom terminu. samo vikendom mogu da blejim od 10 do 4, ili od 1 do 7 ujutro. evo jedan me sad uhvatio na gmail chatu. sinoc smo bili zajedno negde, on se sad tusira i sprema da legne, a ja ustala da idem na posao - posle 4 sata spavanja. a i sinoc sam bila toliko umorna da mi se u jednom momentu nije ni izlazilo, al sam se naterala i bilo mi je jako lepo.
Korisnikov avatar
By .L O S T
mislim da je osnivac teme generalno u pravu, ali to ne moze tako!

danas toliko nema dobrog posla da nismo u stanju da biramo. posao koji neko nece da radi zbog nemanja vikenda - neko drugi ce rado prihvatiti! nismo u stanju da biramo, najbitnije je imati posao, platu a na sve ostalo se treba prilagoditi.....jbg it's not right but it's ok:fancyklap:

imao je Djindjic jedan lep govor na tu temu, odmah po dolasku na vlast gde je rekao da trebamo raditi i po dve smene, da je najbitnije imati posao a bice vremena za spavanje.........

a sto se tice tih zena koje nemaju vikend a imaju decu i sl - uopste mi ih nije zao, kad su radjale trebale su prvo to da razmisle pa donesu odluku, a ne samo da se razmnozavaju i ocekuju da ih neko stedi zbog toga, ta vremena su davno prosla.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by .L O S T
a sto se tice tih zena koje nemaju vikend a imaju decu i sl - uopste mi ih nije zao, kad su radjale trebale su prvo to da razmisle pa donesu odluku, a ne samo da se razmnozavaju i ocekuju da ih neko stedi zbog toga, ta vremena su davno prosla.
Savrseno receno! :up:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Delete
Ne slazem se. Mislim da zene koje se odluce da imaju decu, a zaposlene su, treba da imaju neke beneficije, kao sto je placeno porodiljsko, zadrzavanje radnog mesta i slicno. Posle, kad su deca dovoljno velika da idu u jaslice, onda je to vec njihov problem, pod uslovom da sistem funkcionise i deca mogu da se upisu u jaslice ili vrtic. Pogotovu na Balkanu, gde muskarci, u principu, imaju 5x vise slobodnog vremena, a nece da se late pranja sudova ili spremanja jer je to 'zenski posao'. Mislim, ja poznajem primere zena koje su se 2 dana po porodjaju vratile na posao, i radile po 10 -12 sati dnevno, ali te zene su imale para da plate dadilju i zenu da cisti stan, i izuzetno ambiciozne, i sve do jedne su strankinje.
Korisnikov avatar
By Stripi
ja sam se već navikao da radim vikendom. Subote uvijek radim a mjesečno barem jednom radim i nedjelju. Rad nedjeljom mi nešto teže pada ali...šta da se radi :-/
Puno teže mi pada rad u smjenama, pogotovo onaj popodnevni jer većina ljudi koje ja znam radi u jutarnjoj smjeni pa onaj tjedan kad sam popodne praktički i ne vidim nikoga.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by m..
i izuzetno ambiciozne, i sve do jedne su strankinje.
I tacka. :D
Korisnikov avatar
By Stripi
Da, sada je to savršeno. Bi li nam bilo savršeno da smo mali a naše majke nemaju vremena za nas? Ta vremena nisu svugdje prošla, ta su vremena prošla samo u nemilosrdnim wannabe kapitalističkim zemljama i ovim jadnim tranzicijskim zemljicama poput naših, gdje se sad najednom sve okrenuto novcu i potrošnji pa mislimo da nam ništa drugo u životu i ne treba. I još bi trebali ostavit život na poslu. Ako mi ne želimo ili ne možemo imati djecu to ne znači da mi druge zbog toga trebalo satrati.
@ M.
:kiss:
By Sixto
Nemanje radnih dana je direktno vezano za konkurenciju! Radio sam posao u trgovini nekih proteklih 4.5god i radio po ceo vikend! Sa mozda par dana u mesecu slobodno! A zasto? Zato sto drugi rade kad vide da ti ne radis, a kupci su gadna sorta pa im dopizdi i da dodju nedeljom kad ih zena istera iz kuce da ne smetaju dok se kuva i sprema! Cim ne radis a neko drugi radi kupac ode jer hoce komoditet da moze da kupi kad zeli! Jednostavno gubis trku s trzistem i kroz neko vreme te jednostavno nema i zatvaras posao!

Samo se vi zapitajte koliko puta ste otisli nedeljom u radnju jer vam je bas zafalilo alkohola, hleba ili ste zapucali u nedeljnu setnju do Delta Cityja da probazate po radnjama! Covek skonta koliko mu smeta posao vikendom, a sam ga nekom drugom pravi!

Hteli smo kapitalizam? Glasali smo? E pa sad Srbijo drljaj i radi!
By Sixto
Da, divna retorika! Potpuno nadahnjujuca!
Cisto sumnjam da je Ruzica morala da radi 7 dana nedeljno dok je svoje dvoje uzgajala! Lako je sit gladnom srati!
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Sixto
Samo se vi zapitajte koliko puta ste otisli nedeljom u radnju jer vam je bas zafalilo alkohola, hleba ili ste zapucali u nedeljnu setnju do Delta Cityja da probazate po radnjama! Covek skonta koliko mu smeta posao vikendom, a sam ga nekom drugom pravi!
U nas zabranili rad dućanima nedjeljom. Moram priznat da sam se već navikao. Još kad bi meni zabranili rad vikendom poljubio ih sve u dupe.
By Sixto
Originally posted by Stripi
Originally posted by Sixto
U nas zabranili rad dućanima nedjeljom. Moram priznat da sam se već navikao. Još kad bi meni zabranili rad vikendom poljubio ih sve u dupe.
Jbg, tako se to i radi! Od poslodavaca ne mozes nikad ocekivati da samoinicijativno promene nesto jer uvek ima onih koji ce da jebu koncepciju! Uspeva se samo kad se nesto zvanicno zabrani i rebne kazna!
Nama ocajnicki treba zabrana poslovanja nedeljom i drzavnim praznicima!
Korisnikov avatar
By *deni*
Dobro bi nam doslo i skracenje radne nedelje na 4 radna dana, kao sto se najavljuje.
:molise:
Korisnikov avatar
By keshik
Zapravo nije toliko problem rad vikendom,vec rad svim danima u nedelji.
OK,delta city i treba da radi vikendom.Ali neka se tim zaposlenima obezbedi bar 1 slobodan vikend mesecno (subota i nedelja) a ovim ostalim danima neka im slobodan (jedan ako ne moze 2) bude neki drugi tokom radne nedelje.
Znaci samo jedan vikend.Jel to toliko ogroman zahtev????Ovo sada je najuzasnije izrabljivanje ljudi bez imalo obzira prema njima.
Inace,zakon propisuje NAJMANJE 6 slobodnih dana mesecno.
Korisnikov avatar
By keshik
Inace ja sam sada nasao posao sa ok platom i ok radim vremenom.
Radim pon-petak a ponekad i subotu.Retko,bas po potrebi,ali jos uvek ne mogu da prestanem da se nerviram od do skorasnjeg maltretiranja od strane seljoberskih poslodavaca.
A i znam da ima puno ljudi koji rade na takvim mestima,pa radi crv solidarnosti u meni
Korisnikov avatar
By deran
Ja radim praktično sve vikende i državne praznike zbog prirode posla-ali imam te obavezne slobodne dane,i ja nemam razloga za žaljenje što se toga tiče...

Ali ti si definitivno u pravu,osim onog dela u kojem spominješ zakon-on zapravo postoji,ali tavori kao mrtvo slovo na papiru,jer ga niko od megaposlodavaca ne poštuje...

Konkretno-do skora je u Kikindi radio Zipper-firma koja se bavila preradom mesa,ali je imala i svoje prodajne objekte tipa hipermarketa.Moj prijatelj,mesar po struci, je radio 6 dana u nedelji (a ponekad i samu nedelju ) po 9 sati.Ugovor je dobijao na po mesec dana,a plata je bila nekih 170 eura.

Da se pobuni nije smeo,jel ga je automatski čekala radna knjižica ili neobljavljanje ugovora.

I uvek je bilo ljudi koji su bili prinuđeni da rade pod tim uslovima...

Iz ne znam kakvih razloga,firma je zatvorena-zapravo je na "ledu" do daljnjeg...

A zakon i dalje stoji...

btw,da te pitam,mada se smatra neumesnim,ali ipak...kolika je to tvoja OK plata?

Naravno da ne moraš da odgovoriš.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Stripi
Da, sada je to savršeno. Bi li nam bilo savršeno da smo mali a naše majke nemaju vremena za nas?
Stripika, majka, pre nego sto to postane, mora da razmisli o tome sta ce da radi kad dete dodje na svet, sta ce moci a sta nece da priusti svom detetu. I pri tome ne mislim na materijalno zadovoljavanje detetovih potreba. A ako ce ona jedva da sastavlja kraj sa krajem, do podne mrzi sebe, a posle i celi svet, ukljucujuci i sopstveno dete, onda...treba da se zapita da li takvoj majci uopste treba dete.
Korisnikov avatar
By Delete
@deran
Da je tvoj prijatelj, mesar, radio u BG sa istim radnim vremenom, sigurno bi mu plata bila veca (ali i potrosnja).
Mislim da je tesko porediti plate u BG i u mestima poput KI, jer su razlike u samom vrednovanju rada i proizvoda evidentne...
I dok neko u BG, sa takvom platom ne moze da plati pristojan smestaj, u KI neko moze da plati stan, hranu i eventualno telefon.
Korisnikov avatar
By deran
Ima tu još dodatnih stvari koje otežavaju celu priču,koje ne mogu ovde da iznosim,ali je poenta u tome da je bio PRIMORAN tako da radi...

Inače je masa,ali MASA ljudi otišlo što za BG,što za NS...

Nigde ne može da se plati sve što si navela sa 170 eura,a u Kikindi ponajmanje,jer nam je skoro sve skuplje-sama pijaca među najskupljima u državi-samo me ne pitaj kako i zašto,jel ne umem da objasnim...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!