Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Veš mašina ključna za emancipaciju žena

:ves:
2
9%
e, svasta!
2
9%
Vatikan rulez
2
9%
emancipation of Mimi
4
17%
boli me picka za Vatikan!
4
17%
koristim Gorenje mašinu
4
17%
a ja koristim Whirlpool
1
4%
:alexis:
4
17%
Mašina za pranje veša učinila je najviše za emancipaciju žena u 20. veku, stav je zvaničnog Vatikana sa kojim se svakako neće složiti mnogo žena, pogotovu feministkinja.

U članku posvećenom Međunarodnom danu žena, objavljenom u listu "Oservatore romano", ističe se da je veš mašina verovatno više učinila za oslobađanje žena u 20. veku nego pilula za kontracepciju ili pravo na rad.

izvor b92
Eto, morao sam ovo da podelim sa forumasima. Zvanicni Vatikan me lepo zabavio jutros.
A juce sam bas oprao 2 masine...
:novine:

Slika
Korisnikov avatar
By Lunja
Hajde da, kao *status*, ucinimo temu edukativnom: sta je po vama najvise doprinelo emancipaciji zena? :kosa:

Ja prvi da odgovorim.

Po meni to su: ves masina, Vileda metla, magicna krpa, usisivac - Sloboda Cacak, sporet, sva Domestos sredstva za ciscenje, Merix prasak za ves, itd.

Slika

Slika Slika

Slika

Slika Slika

colorado mode: Diskutujte!
By Sixto
Naravno da teraju vodu na svoju vodenicu ali mozda i jeste tako! Kad pogleda covek sta je znacilo ici na vodu tj na pumpu u dvoriste il javnu cesmu, dovuci to kuci, pa otkuvaj, pa ispiri na drljaci!

A pre nedelju dana si morao da skuvas sapun da bi imao cime da operes!
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Lunja
Hajde da, kao *status*, ucinimo temu edukativnom: sta je po vama najvise doprinelo emancipaciji zena? :kosa:
Pa ne, predmeti nisu doprineli emancipaciji, nego su učinili da je život neemancipovanih žena lakši nego ranije. Dokle god žena u domaćinstvu bude ta koja po difoltu mora i da organizuje i da izvede i pranje i kuvanje, a muškarac samo sedi u fotelji i služi kao ukras kuće kao Džim Beluši u seriji :chilling: emancipacije u pravom smislu nema. Ako se muškarci već duvaju kako umeju oko tehnike, umeće i da operu veš u mašini, a pokreti koje budu pravili dok budu gurali briska tamo-amo po patosu su istovetni kao vežbe za neke mišiće koje ionako rade u teretani. Doduše emancipacija koja se sastoji u tome da sada gospođa dokona sedi u kući i lakira nokte po ceo dan kao desperate housewife opet nije nešto naročito pozitivno
By Sixto
Originally posted by jukie
Pa ne, predmeti nisu doprineli emancipaciji, nego su učinili da je život neemancipovanih žena lakši nego ranije. Dokle god žena u domaćinstvu bude ta koja po difoltu mora i da organizuje i da izvede i pranje i kuvanje, a muškarac samo sedi u fotelji i služi kao ukras kuće kao Džim Beluši u seriji :chilling: emancipacije u pravom smislu nema. Ako se muškarci već duvaju kako umeju oko tehnike, umeće i da operu veš u mašini, a pokreti koje budu pravili dok budu gurali briska tamo-amo po patosu su istovetni kao vežbe za neke mišiće koje ionako rade u teretani. Doduše emancipacija koja se sastoji u tome da sada gospođa dokona sedi u kući i lakira nokte po ceo dan kao desperate housewife opet nije nešto naročito pozitivno
Dakle, devojke cvikcangle i kljuc u ruke pa u zagrljaj emancipaciji!
Korisnikov avatar
By unic0rn
cek cek, a nosenje farmerki? tad je linija stvarno predjena!!! :cobanica: :deda:
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
Originally posted by REI
Slika
ovi džepovi u obliku kuće su mi prejaki :colorado:
Korisnikov avatar
By mmiki
Od kad smo odjednom kupili savremenu masinu za ves i susenje + savremenu masinu za pranje sudova + savremeniji sporet, ja sam taj koji vecinom puni, ukljucuje i prazni prve dve masine, a ponekad moram i rucak da skuvam.

Keva mi se strasno ulenjila, ali je tome doprinela pre svega masina za sudove. :mad:
Korisnikov avatar
By Lunja
Eto. Mmiki je demonstrirao negativne efekte zenske emancipacije prouzrokovane kupovinom savremene masine za pranje sudova i savremene masine za pranje vesa i susenje.

I sta sad?

Treba se vratiti starom dobrom rucnom pranju vesa i sudova. :mama: To je raj za zene! :pegla:
Korisnikov avatar
By KiWi
Džabe veš mašina ako je obavezna žena da njom upravlja ...

Ja ne znam ni jednog porodičnog prijatelja mojih roditelja koji ume da rukuje veš mašinom, čak se neki na sva zvona hvale time kako znaju da promene grejač na mašini ali ne znaju da je puste ....

Naravno, ima mužjaka koji znaju da upravljaju :)

ja mislim da je glavnu ulogu ipak odigrao ženski pokret ...
Korisnikov avatar
By m..
Oklagija.

Slika

Kad je ona uzela oklagiju i rekla svom coveku da ce ga ubiti ako ne pomeri lenjo dupe i ne opere sudove.
Korisnikov avatar
By walt333
pitao moju babu, baba mi kaze da su to bile pantalone koje su joj donele emancipaciju, tada je mogla lakse da trci za momcima i da se usred noci iskace kroz prozor, suknje su bile neprakticne. A i kaze da su sesoski mangupi voleli da ubace pcelu ispod suknje devojaka, a neke devojke su bile strokuse pa nisu ni nosile gace(moja baba ih je nosila) pa su te devojke bile najvise u nevolji

A i ves masina joj je bila veoma bitna, dugo je stedela da je kupi i onda kada je skupila svekrva joj je javila da joj je crkla krava, i da moraju da daju za novu, moj deda je hteo da da , ali baba ne i poslala je svoju svekrvu u tri lepe, tako da je mojoj babi ves masina donela emancipaciju od svoje svekrve.

Kako volim boju babu :alexis:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by walt333
pitao moju babu, baba mi kaze da su to bile pantalone koje su joj donele emancipaciju, tada je mogla lakse da trci za momcima i da se usred noci iskace kroz prozor, suknje su bile neprakticne. A i kaze da su sesoski mangupi voleli da ubace pcelu ispod suknje devojaka, a neke devojke su bile strokuse pa nisu ni nosile gace(moja baba ih je nosila) pa su te devojke bile najvise u nevolji
a pčela ide tamo gde je najslađe :)

P.S. Moja babatetka je govorila da žene leti nisu nosile gaće iz praktičnih razloga (da li zbog vrućine, lakoće obavljanja nužde ili seksualnog snošaja, nikad nije precizirala)
Korisnikov avatar
By m..
isuse. moje bake su vozile kola i isle na fakultete, najveca verovatnoca da su nosile gace uvek.
Korisnikov avatar
By walt333
Pa i ta moja baka je isla na fakultet ali je kao mala zivela na selu i to je tamo bio takav obicaj a i bio drugi svetski rat kada je moja baba bila klinka te tako da devojke mozda nisu zaista vodile racuna. Mada moja baba se ponosila sto je nosila gace(valjda zato sto je njena majka, moja prabaka bila iz gospodske kuce koju je moj pradeda, seljak, ukrao i i ozenio, pa je zena znala) i prva lekcija u zivotu koju sam dobio od nje bila je lekcija o gacama, menjanju i neophodnosti istih
Korisnikov avatar
By walt333
sada moja majka dodaje da kada je isla u posetu kod svoje bake, moje prabake, kaze da sluzavke ni tada nisu nosile gace po selu, mada su to istinu bile starije zene ipak su to bile 60te i 70e
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by walt333
a neke devojke su bile strokuse
:shok2: :qqlele:
Korisnikov avatar
By Darling
Originally posted by m..
Oklagija.

Slika

Kad je ona uzela oklagiju i rekla svom coveku da ce ga ubiti ako ne pomeri lenjo dupe i ne opere sudove.

:roflmao: Vrh!!!

Aj lav ju! :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Darling
Muskarci trebaju da znaju da rade najosnovnije stvari po kuci, tj. da usisaju, operu sudove, ukljuce ves masinu, spreme nesto za jelo.. TO NIJE SRAMOTA!!! Likove koji ne znaju smatram nesposobnim za zivot. Da li bi pocrkali od gladi ili isli strokavi i neispeglani, da im se (ne daj Boze) razboli majka ili zena?

Da li sam ja, kao zensko, trebala da zovem ortake, dok sam bila na faksu, da mi zamene osigurac, sijalicu, da mi nameste sarku na ormanu? Bilo bi me sramota!
Korisnikov avatar
By starsailor
jesam feministkinja
ne definisem sebe kao zenu
sa cimerima imamo Gorenje iz 70 i neke
i za kraj:

Билјана платно белеше
на охридските извори.
Ми поминаа винари,
винари белограѓaни. ( jesu ovi iz Bg, pitam se :lol: )
"Винари белограѓани,
кротко терајте карванот,
да не ми платно згазите,
платното ми е даровно,
платното ми е даровно,
за свекор и за свекрва."
"Ако ти платно згазиме,
со вино ќе го платиме,
со вино ќе го платиме,
и бела лута ракија." 2х
"Винари белограѓани,
не ви го сакам виното,
тук' ви го сакам лудото,
што напред тера карванот
Korisnikov avatar
By ROYAL
Mislim da je najveći korak u emancipaciji žena načinjen prelakom sa metle na usisivač (veštice osavremenile prevozno sredstvo) :lol: iako metla nije skroz ispala iz upotrebe
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by DJ Nemo
meni je moja masina crkla :(
E, ostade ti jadna u srednjem veku.
Korisnikov avatar
By Lunja
Originally posted by DJ Nemo
meni je moja masina crkla :(
pod pretpostavkom da si lezbejske veroispovesti: :opatica:
Kakva si ti to lezbejka kad ne znas da popravis ves masinu??! :)
Korisnikov avatar
By starsailor
pod pretpostavkom da si lezbejske veroispovesti: :opatica:
:lol: kako si me nasmejao :lol: hvala :kiss:
Korisnikov avatar
By Lunja
Originally posted by ROYAL
Mislim da je najveći korak u emancipaciji žena načinjen prelakom sa metle na usisivač (veštice osavremenile prevozno sredstvo)
Ako si se prosle godine vozio BG autobusima, mogao si da primetis da marketinska ekipa iz Vilede ne misli tako.
Na njihovoj reklami je bila vestica koja leti na Vileda metli. :vestica:

Naravno da nisu nacrtali muskarca na metli, boze sacuvaj, ko je jos video muskarca na metli, tj. SA metlom.
I naravno, jedino zena - VESTICA ima tu privilegiju da upravlja metlom. :hvala:

@ star: nema na cemu ;)
Korisnikov avatar
By ROYAL
Originally posted by ROYAL
Mislim da je najveći korak u emancipaciji žena načinjen prelakom sa metle na usisivač (veštice osavremenile prevozno sredstvo)
...mogao si da primetis da marketinska ekipa iz Vilede ne misli tako...
Mislim da bi ekipa iz Bosch tima imala koji argument protiv :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
By m..
Ma kad su Roza i Klara odlucile da im svima pokazu bicepse.

Meni je blam da zovem majstora, al stvarno. Pre mesec dana sam sama namontirala roletnu od 2 i nesto kvadrata (i dobila upalu svih misica), mislim, neki debil majstor bi mi uzeo bar 2000 za to. Pritom zovnem majku da mi pridrzi i zena mi kaze bar 30 puta kako ja to ne mogu sama i pritom panici kako cu da ispadnem kroz prozor, e onda sam se zainatila. I vala lepo sam je namontirala i radi. Samo sam se zajebala u proceni duzine gajtana koju je trebalo namotati na kotur, pa kad je dignes do kraja, viri za nekih 4 cm vise nego sto bi trebalo. Ali opet, kad zamislis mene od metar sezdeset kako ispod 1,5x1,5 prozora, na merdevinama to cudo drzim iznad glave, poprilican je podvig. I tako redom, sta god mogu sama - ne zovem majstora ni u ludilu. Dok je burazu jednom trebalo sat vremena da zameni akumulator (ima 2 srafa, lol).

Ne znam, dok je cale ziveo sa nama, on je sam pravio police (imao je neku cirkularnu testeru) i popravljao stvari po kuci, a ja sam gledala sta covek radi, pa kad je otisao, ja sam sama sta god sam mogla, a deo je keva. Recimo nas dve smo presmirglale i izlakirale sav namestaj u dnevnoj sobi, i ofrabale gomilu stvari po kuci, ja sam letos farbala jedan veliki sto. Buraz vecno bio u fazonu da se zove majstor i odbijao saradnju, doduse on jedini nije inzenjer, nego filolog, pa mu se oprasta.

I onda mi nisu jasni ti razmazeni mamini sinovi koji ne umeju da puste masinu, ispeglaju sebi kosulju, operu ves ili sudove i skuvaju nesto, pa koliko bezobrazan ili retardiran treba da budes? Koliko sebican treba da budes da dozvolis sebi da imas 5x vise slobodnog vremena od zene koju navosno volis, i da je pustis da rmba po kuci dok ti ceses jaja ispred tv-a? Necuveno. Sva sreca pa postoji oklagija i ima vise prakticnih primena.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!