Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By ...Sitnicava...
"Čizme na kredit

Dizanje kredita je jedna od najomiljenijih fitnes vežbi snobusa domesticusa, a kada je to u svrhu novih superglem, ultra, mega, giga fensi čizama, skidanje IQ kalorija je zagarantovano. Tapkaš gradom, mesečne rate odzvanjaju iz okolnih zidova, a srpski snob u glavi kalkuliše ima li dovoljno za čašu kisele u šminkerskom kafiću. Pa, valjda te čizme moraju da dožive i premijeru!?

Minijaturni psi

Snobizam je zarazan, a kao prve žrtve obično padaju lutkaste životinje za koje nismo sigurni da li su žive ili ih je isplela nečija baka. Ipak, te jadne životinje, koje se često nose u markiranim torbama posebno kupljenim za putovanja, šetnju kroz grad ili nešto treće, još su i dobro prošle. Ali, za nedužnu dečicu s kojih pljušte opake marke i čija leva čarapa košta više od pola ormara prosečnog domaćinstva i nemamo neku preporuku osim da nam - daju desnu čarapu."

Šta mislite o snobovima?

Gajite li takve primerke među svojim prijateljima?

Da li, po vama, snobizam nužno implicira iskompleksiranost?

:snob:

EDIT: Izvor http://www.stil-magazin.com/clanak/broj ... 8/snobizam
By iWanna
Originally posted by ...Sitnicava...
mogu biti veoma interesantni, jer me uvek opcine dok su u transu zbog novih krpica ili neke pratece opreme
ne "gajim" ih ja, imaju oni dovoljno djubriva sa samouzgoj

:yes:
Korisnikov avatar
By Delete
A ti nikad ne pises izvore odakle preuzmes tekst za temu?

Rodjeni brat mi je snob. Kako vreme prolazi, polako se privikavam na to. Ali, mali je jos, valjda ce nauciti da se samopromocija ne sastoji u voznji caletovih kola, skupih telefona, fensi sranja i sl.

Kod takvih ljudi me nervira preterana razmetljivost i teznja da istaknu ono sto imaju, a ne ono sto znaju i mogu. I, da se ne lazemo, nervira me fenseraj :lol:

Uglavnom, ili je uzrok iskompleksiranost, ili teznja za samopromocijom zarad nekog nebuloznog cilja.
By ...Sitnicava...
I meni su interesantni...

...

K'o kamen u šljunku.

Delete,

pa stavih tekst pod navodnike, je li trebalo link da postavim? :)
Korisnikov avatar
By Blady
Mislim da jesam snob u nekim situacijama.... i ne vidim nista lose u tome...
Ne volim konkretno ljude, koji su u globalnom smislu snobovi, jel je to povezano sa materijalizmom, a ja bas i nisam materijalista...
Medju prijateljima, mislim da ih nema, ali sam okruzena okolinom...
I da i ne... Poznajem razlicite primerke ljudi.. neki jednostavno zive tako ceo zivot, i mogu sebi da priuste, pa iz nekog ugla to tako i izgleda, ali oni jednostavno ne znaju za drugo, a neki jednostavno imaju komplexe...
By ...Sitnicava...
Black, koliko te ja poznajem, ti nikako ne spadaš u kategoriju snobova.

:nope:
Korisnikov avatar
By Delete
Delete,

pa stavih tekst pod navodnike, je li trebalo link da postavim? :)
Ti, verovatno, nisi novinar, niti si bliska sa nekim ko jeste :lukavi:
By ...Sitnicava...
Dodala sam link.

I ne žesti mi se u temi, ne vidim da ti je njuška zaštićena korpom.

Ti, sestro snoba! :lol:
By iWanna
I meni su interesantni...

...

K'o kamen u šljunku.
AAAAAHAHHAHAAHAHA
Originally posted by iWanna
mogu biti veoma interesantni
Korisnikov avatar
By *deni*
Boze sacuvaj.
Nikakvo uletanje u kredite ne dolazi u obzir.
Trosim uvek koliko sam likvidan.
Desavalo se da i po godinu dana ne kupim sebi ni jednu novu stvar, jer je prosto takva bila situacija.
A i kad mogu sebi da priustim lepe stvari, onda lepo zadjem po radnjama i uporedjujem cene, pa kupim tamo gde je jeftinije. Stvari istog kvaliteta na razlicitim mestima razlicito kostaju.
Oko svake investicije se konsultujem sa majkom i sa njom pravim finansijske planove.
A snobizam ?
On je na mestu kod ekstra bogatih ljudi. Sto da ne budu snobovi ? Moze im se.
Mi prosecni mozemo samo da budemo wanna be snobovi, ali to deluje tragikomicno, zato bolje da se manemo corava posla i da budemo realni.
Korisnikov avatar
By Delete
I ne žesti mi se u temi, ne vidim da ti je njuška zaštićena korpom.

Ti, sestro snoba! :lol:
:doh:
Korisnikov avatar
By Blady
Black, koliko te ja poznajem, ti nikako ne spadaš u kategoriju snobova.

:nope:
Veruj mi da jesam, u datim momentima....
By ...Sitnicava...
Originally posted by *deni*
Mi prosecni mozemo samo da budemo wanna be snobovi, ali to deluje tragikomicno, zato bolje da se manemo corava posla i da budemo realni.
Snobovi su i oni koji nemaju veliki novac, ali sav koji imaju troše na ekstravagantne stvarčice ne misleći o ostalim potrebama koje se moraju novcem nadomestiti.

Npr, ja imam drugaricu koja je snob. U stanju je da potroši evre i evre na nadogradnje, frizuru i druge poduhvate ulepšavanja i nakon shopinga da ne iskalkuliše da joj ostane za kafu i cigarete. Govori se o sistemu prioriteta.

Pravom snobu je neugodno da gradom šeta sa svojim najboljim prijateljem ukoliko on u datom momentu ima patike koje su bile in prošle sezone.

Meni je to ogavno. :bljak:
Korisnikov avatar
By *deni*
Sigurna si da je to definicija snobizma ?
Korisnikov avatar
By *deni*
Pravom snobu je neugodno da gradom šeta sa svojim najboljim prijateljem ukoliko on u datom momentu ima patike koje su bile in prošle sezone.
Ma to je obican bezobrazluk, koji se efikasno leci disciplinskim shamarima.
:yes:
By ...Sitnicava...
Gledala sam emisije i čitala nešto, tako da bi definicija trebalo da je prava ili makar približna.

Ma, kakvi šamari, tu nema pomoći.
Korisnikov avatar
By Blady
Nije to definicija snobizma bas....
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ali zato gnjuranje glave bezobraznih snobova u sneg daje rezultate.
Kad sam bila mala, preko zime mi je otac navlacio na noge zepe i gumene crne cizme 2 broja vece i tako sam isla u skolu.
Neki mangupi su me zbog tih cizama zajebavali, pa sam ih tukla kao volove u kupusu.
:pljuje:
Dohvatila sam ih i zagnjurila im glave u sneg i shutirala ih onim cizmama u guzice.
Posle nisu smeli da me zajebavaju.
By ...Sitnicava...
Hoće li ostati na tome da to nije definicija ili ćeš pokušati da me/nas razuveriš?
Korisnikov avatar
By ech0 et distanc3
Ma hajde,svi smo imali te faze da smo morali da imamo najnovije stvari,sve sto pozelimo,mahom dok smo se drzali za roditeljske pantalone i suknje a oni bili slabi na nas...Najnovije lutke,kasnije telefoni,secam se da sam '96 stojao u redu tri dana da kupim broj kod Telekoma jer su svi furali mobilne...To su sve samo faze koje prolaze kako odrastas ako imalo imas bilo kakva interesovanja...Onaj ko nema interesovanja nikakva u zivotu ostane takav do kraja do zivota jer se boji promena.
By ...Sitnicava...
Originally posted by Daliborka
Kad sam bila mala, preko zime mi je otac navlacio na noge zepe i gumene crne cizme 2 broja vece i tako sam isla u skolu.
Neki mangupi su me zbog tih cizama zajebavali, pa sam ih tukla kao volove u kupusu.
Dohvatila sam ih i zagnjurila im glave u sneg i shutirala ih onim cizmama u guzice.
Jeste li primenjivali obrnutu metodu za poledicu? Prvo čizme, pa onda čarape da se ne spotaknete na telo vito?

Šta li su vam tek za te kreativne i svrsishodne aktivnosti priređivali ti vragolani...

:sigh:
Korisnikov avatar
By Delete
Evo kako je Džozef Epštajn, okarakterisao snobove i snobizam ...

Definicija snoba?-
Snob je ona osoba koja želi sve one "iznad" njega da impresionira, a one "ispod" svog nivoa da baci u još dublje ponore. Ukratko, snob se trudi svim silama da učvrsi svoj status u društvu, a to ide uvek na račun nekog drugog

Šta je glavni cilj snoba, da uđe u elitu?-
Ne nužno. Elitista uvek čini ono što on smatra najboljim mogućim rešenjem. Snobu je, naprotiv, jako važno mišljenje drugih ljudi, a to znači da on može mirno da spava samo ako je siguran da drugi znaju kako on "kultiviše" to što njegova okolina u određenom trenutku smatra najpoželjnijim.
Na primer?
- Recimo to ovako: elitista ide u operu jer voli takvu muziku. Snob ide samo zato što želi da bude tamo viđen.

Kako živi današnji snob?- Tri reči: "Prada", dva psa, "bentli".

To što neko vadi iz novčanika 5.000 dolara a da ne trepne za neku "pradu" nam je donekle jasno, ali čemu psi?
- Zato što oni u svim metropolama imaju status luksuznog artikla, i zato jer za njih morate da imate ogroman stan, jednog šetača kučića, jedan hotel za pse kada otputujete, itd. U slučaju da snobovi imaju decu, psi i nisu toliko nužni. Znate već ta poređenja: moje dete je pametnije, spretnije, uspešnije, studira na Oksfordu... U ovom slučaju, deca su samo odraz statusnih strahova njihovih roditelja, neka vrsta modnog dodatka.

U vašoj knjizi "Snobbery" vi tvrdite da su demokratske zemlje savršeno tle za snobove?-
Tako je, strogo klasno društvo ne nudi dovoljno prostora za aroganciju. U demokratskom društvu, u kom su svi naizgled isti, šanse da se uzdignete iznad okoline su znatno veće.

Gde da tražimo korene modernog snobizma?- U kasnim šezdesetim godinama. Odjednom više nije bilo važno iz koje porodice potičete i na kom univerzitetu studirate, već koliko imate stila i ukusa. "Lifestyle" magazini su samo malo potpomogli taj razvoj.

Da li je neophodno da snob bude i jako bogat tip?-
Ma kakvi! Uzmimo Donalda Trampa, na primer. Tip je basnoslovno bogat. Ali zapitajte se, da li biste s njim rado pošli na ručak? Ili s Bilom Gejtsom? Samo ako vam treba neka lova. Trenutno baš i ne mogu da se setim nekog superbogatog lika koji je jako drag i šarmantan.

Znači li to da je teško biti snob i da morate ekstra da se trudite?
- Morate znati da je snobizam poput neke religije i da proizvodi i strah i nadu. Ako želite da budete snob, neprestano morate da pokazujete koliko ste važni i stalno morate da pazite na konkurenciju. Uvek postoji šansa da se, dok vi fino čekate u vašem "bentliju" na semaforu, u susednoj traci nacrta neki "rols-rojs".
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Daliborka
Jeste li primenjivali obrnutu metodu za poledicu? Prvo čizme, pa onda čarape da se ne spotaknete na telo vito?

Šta li su vam tek za te kreativne i svrsishodne aktivnosti priređivali ti vragolani...

:sigh:
Kako to mislis da li sam navlacila carape preko cizama ?
Cizme su imale reljefast djon, a kad je bila bas ekstra poledica, otac bi mi davao neku veliku motku, pa sam se uz pomoc nje ispomagala da se ne okliznem.
U retkim situacijama, otac bi me stavio na sanke i tako odvukao u skolu.
Bili smo siromasni, ali snalazljivi.
:)
By ...Sitnicava...
Originally posted by Delete
U slučaju da snobovi imaju decu, psi i nisu toliko nužni. Znate već ta poređenja: moje dete je pametnije, spretnije, uspešnije, studira na Oksfordu... U ovom slučaju, deca su samo odraz statusnih strahova njihovih roditelja, neka vrsta modnog dodatka.
Aaaaaaaaaaa!!!

Vene mi pucaju od ovakvih ispada!!!

:eviltrep:
By iWanna
Originally posted by Delete

Kako živi današnji snob?- Tri reči: "Prada", dva psa, "bentli".
:stopdrogi:
Korisnikov avatar
By .L O S T
pa najpre me zabavljaju a posle... pocnu da me nerviraju jer vidim da je to bolest.... no svako moze da zivi kako hoce:kokice:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Snobovi su bez premca u jednoj stvari...a to je da ce uvek biti siromashni. Jer sama zelja da se neko pokaze kao bogat (shto snobovi rade) ih zadrzava medju siromashnima.
Korisnikov avatar
By m..
Šta mislite o snobovima?
Ja jesam snob. Doduse nista kao sto je gore opisano. Niti bih uzela cizme na kredit, niti bi me zivu uhvatili da pijem u fancy kaficu. Niti imam potrebu da nosim markirane i nesto preterano skupe krpe. Nisam snob te vrste, pre sam neka vrsta kultur fasiste, i da ove iz opisa gledam sa visine, zapravo snob sam prevashodno prema takvima.
Ni slucajno, ne ove iz opisa, ali su moji prijatelji vaoma slicni meni u svojim shvatanjima, i da - neko bi mogao da kaze da su snobovi.
Ne. Sto bi? Snobizam implicira neku vestu kriterijuma, selektivnosti i iskljucivosti u socijalnoj pa i kulturnoj sferi (dobro de kod goreopisanih gusaka u materijalnoj, how lame). Zavisi na sta tacno mislis kad kazes snob.

Da, znam i ja onu vrstu snobova kojoj je iz nekog razloga jako potreban iPhone ili Ipod u sred kluba pa ga tako setaju u ruci i onda ja nadjem nekog pogodnog da se zajedno kikocemo toj pojavi (eto gde se uglavnom ogleda moj snobizam, pa ko shvati, ili kad vidis mucenicu koja je stedela dzeparac da kupi nesto kod shanera, lol)

tako da za mene ne bi moglo ni da se kaze da nisam snob, ni da nisam iskljuciva, ni da neke ljude ne gledam sa visine, ali ja prosto nemam dodirnih tacaka sa opisom snoba iz prvog posta niti bih ikako zelela da imam. Oni gore su samo jako nesrecni sto ne mogu da kupe mozak na kredit.
Korisnikov avatar
By kenozoik
znate li odakle potice ren snob?
od dve latinske reci sine+nobilis ili ti bez plemstva.

podrzavam kultur fasizam od strane m.. :pionir:
By alexandermagic
Ovako:
What is the origin of the word 'snob'?

We are often told that this originated as an abbreviation for the Latin phrase sine nobilitate 'without nobility', used to mark out those of a humble social background. None of our informants can agree on the circumstances in which this abbreviation was supposedly used: on lists of names of Oxford or Cambridge students; on lists of ships' passengers (to make sure that only the best people dined at the captain's table); as a marginal note in genealogies; on lists of guests to indicate that no title was required when they were announced. But the word snob (or in Scotland snab) is first recorded in the late 18th century as a term for a shoemaker or his apprentice. At about this time it was indeed adopted by Cambridge students, but they did not use it to refer to students who lacked a title or were of humble origins; they used it generally of anyone who was not a student. By the early 19th century it was being used to mean a person with no 'breeding', both the honest labourers who knew their place, and the vulgar social climbers who aped the manners of the upper classes. It was this latter group to whom the word has now become specially applied: those who patronize or ignore anyone they perceive as inferior in social position, education, or taste. It is quite possible that the phrase sine nobilitate may have appeared in one context or another, but we can't see why it would have given rise to a word for a shoemaker.

Kod nas bi najjednostavnije rečeno, "snob" bila osoba koja se trudi po svaku cijenu da živi iznad svojih mogućnosti. Pokondirena tikva, a takva osoba jeste smiješna.

Što se mene osobno tiče, ja volim, želim i imam skupe stvari, no mogu ih sebi priuštiti i bez kojekakvih kredita ili nedajbože pozajmica od bilo koga. Fancy mjesta takođe volim. Nalazim da svi nismo isti, sklon sam posmatranju ljudi s visoka, nikad ne bih bio u vezi s osobom koja nije situirana ili je iz "radničke" klase... Da li me to čini snobom? Mislim da ne :D , prepotentnim i materijalistom - da.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!