Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Kad se nekad, onako malo, izgubi tlo pod nogama. Ili za prevenciju tog stanja...šta radite?

Sećam se, jedina emisija koju sam gledao one crne kuvarice, Angela Something valjda, je bila o hrani za vraćanje samopouzdanja.
Krompir-pire je uvrstila u ta jela opisuju'i ga kao jednostavno, prosto, sigurno, utešno (mada ga ja do tada nisam takvog jeo)...

Moja drugarica, kad sam je vozio na porođaj (ja, jer se udala za idiota), sedela je i šminkala se mislim 15 minuta dok su meni u mozgu sevale scene porodjaja gde mu mesto nije iz iznenadjujuće mnogo filmova koje sam u životu gledao... Ništa joj nisam rekao, ali jesam nekim ženama čim sam je odvezao na sigurno i onda su mi one objasnile da nije stvar u tome "Kako ću nenašminkana u salu za porodjaj", već joj je bila potrebna neka ustaljena radnja, neki sasvim obični ritual, tada pred situacijom u kojoj se nalazi prvi put u životu. Opet u cilju dobijanja samopouzdanja.

I svašta sam još nešto primetio s tim u vezi, pa i na granici opsesivno-kompulsivnog...

Kod mene je to najbanalnija od svih banalnih stvari: Coca Cola (i osmeh). Valjda što je konstanta u mom životu, oduvek i svuda. Nekoliko gutljaja samo. I jos ima tu moc da, he, sama nadje mesto gde boli, jos i pre nego sto sam svestan toga. Samo osetim posle, kad prodje - da je proslo, i da ne bi bilo dobro da sam bio prepušten sam sebi. Druga stvar, recimo, parfemi. Poznat miris u kome se nalazim i koji se kreće svuda samnom. Treće garderoba, neke cipele, neki sat. Nešto masivno, stabilno, čvrsto, ne šljampavo, razvučeno, plastično i kinesko...

Bolje i brže mobilišu sve moje snage tako te stvari od nekog pozitivnog razmišljanja, ili razgovora sa nekim ili muzike npr...
Korisnikov avatar
By m..
Ne znam, ja kad se utulim uglavnom posegnem za cokoladom, ako bog da bude ona milka sa celim lesnicima ili neka lindt sa 70 i vise % kakaa.
Opcija 2 je da flertujem s nekom zenom. Opcija 3 je da se napijem i izmracim.
Korisnikov avatar
By Mars
E, da, ona kuvarica je odma na drugo mesto stavila čokoladu, i to baš gorku.
Samo ja mislio da je to neki čisto subjektivan osećaj, al možda stvarno ima nešto u tom visokom % kakaoa...
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Mars
E, da, ona kuvarica je odma na drugo mesto stavila čokoladu, i to baš gorku.
Samo ja mislio da je to neki čisto subjektivan osećaj, al možda stvarno ima nešto u tom visokom % kakaoa...
Luci se endorfin. Isto kao kad te neko grli.

Dakle, ako krene neka depra da te gricka, a ti gricni cokoladu i zagrli nekog.
Korisnikov avatar
By Mars
Da, da...Al pre toga jedan ZOLOFT, da signalnim zastavicama usmerava taj endorfin da ide gde treba! :lol:

Stvarno, meni kad dodje depra, to je zbog tog zaglavljivanja endorfina. Tu je, ima ga, al ne na pravom mestu.
Korisnikov avatar
By m..
E, jbg, o tim stvarima malo znam. Kod mene ide od happy happy joy joy do tuposti i tupavosti, retko kad mi ponestane entuzijazma, ma koliko me gadjalo govnima. A i kad se desi, uglavnom mi titra nerv u oku, budem nervozna ko ris, i somatizujem na razne nacine, al nekako ko da se desava u drugoj sobi :D

ja sam od onih koji se jako naljute na sebe i ne dozvoljavaju sebi da budu neraspolozeni.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa to. Postoji druga tema o depresiji, a ovde sam mislio sitna neraspolozenja.

Ja ne dozvoljavam sebi da budem neraspolozen, ALI tek kad se to desi, kad primetim posledice kod sebe. Često sam nesvestan tog trenutka, propustim ga, kada se promena desi. Onda idem u rikverc, lociram ga u bliskoj prošlosti i eliminišem.

Mada. Ima raznih ljudi. Isidora S. kaže: "A onda mi je došlo da se prosto - ražalostim." (U rodnom selu, mislim). A Raša Popov je jednom pričao kako je bio sam i usamljen u Engleskoj nekad davno, pa je otišao u sobu i pustio sebi grupu ABBA, lol, uz zapažanje: "Čudna je ta potreba tužnog čoveka da bude još tužniji!"

:D
Korisnikov avatar
By m..
Rofl. Rasa Popov Dancing Queen.
Korisnikov avatar
By Mars
Mora da mu je i to bilo u plejlisti, ali rekao da je slušao Mamma mia! :smeh:
Što za moju pamet nije neka tužna pesma, al ok...neki sled asicijacija u njemu. On začas nadje vezu izmedju SUVE ŠLJIVE i SVEMIRSKOG BRODA.

:lol:
Korisnikov avatar
By ns.happy
na poslednjem dejtu sam jeo crnu cokoladu... :dancing:
postoji jedna stvar koju radim da bih tako ''instant'' podigao samopouzdanje, ali necu da bas sve odajem ovde.... mala, debilna stvar, koja mi mnogo znaci ... :wink2:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Znam da zvuci totalno gay ali ja kad sam depresivan volim da odem do grada i kupim sebi nesto lepo od garderobe to me uvek oraspolozi :D

Mada ovo nije tema o depresiji koliko svatih neko o tome kako vratiti poljuljano samopuozdanje right? :nerd:

Ja sam sa godinama stekao odredjenmo samoupouzdanje koje je sad fala bogu konstanta posto sam ranije patio od hronicnog nedostatka samopuzdanja koje sam prikrivao iza plasta arogancije. :zongler:

Cudna stvar mi se desila zadnji vikend kad sam posle duzeg vremena izasao u gay klub i bio muvan od strane 3 tipa to vece od kojih su mi dvojica bas ono prosipali komplimente ni krivom ni duznom :lol: i iako me niko trenutno neinteresuje jer sam sretno in :love: opet sam se posle toga kad sam otisao kuci osecao zadovoljno na neki cudan nacin i osetih neku novu poplavu samopouzdanja :cowboy:

A nekad kad se osecam shit bez razloga roknem jednu tabletu onog slovenackog uper-a na bilnoj bazi Persena i odmah me prodje :kesa:
By alexandermagic
Ne gubim tlo pod nogama tako lako. Moje samopouzdanje je ogromno. :D
By mikka
Kad se nekad, onako malo, izgubi tlo pod nogama. Ili za prevenciju tog stanja...šta radite

Kod mene je to najbanalnija od svih banalnih stvari: Coca Cola (i osmeh). Valjda što je konstanta u mom životu, oduvek i svuda. Nekoliko gutljaja samo. I jos ima tu moc da, he, sama nadje mesto gde boli, jos i pre nego sto sam svestan toga. Samo osetim posle, kad prodje - da je proslo, i da ne bi bilo dobro da sam bio prepušten sam sebi. Druga stvar, recimo, parfemi. Poznat miris u kome se nalazim i koji se kreće svuda samnom. Treće garderoba, neke cipele, neki sat. Nešto masivno, stabilno, čvrsto, ne šljampavo, razvučeno, plastično i kinesko...

Bolje i brže mobilišu sve moje snage tako te stvari od nekog pozitivnog razmišljanja, ili razgovora sa nekim ili muzike npr...
U većini slučajeva uspem da nađem smešnu ili pozitivnu stranu nečega :luda:
Jednom mi je na ispitu od 50 ispitnih pitanja, od tri izvučena, palo i jedno jedino koje sam jedva pogledao. Šta da vam kažem, u sred one tišine na ispitu, ja sam se pocepao od smeha ko loodak :kesa:
U stvari, mislim da uspevam da razlučim stvare na koje mogu da utičem ili ne...
Samopouzdanje ne nalazim u stvarima koje se mogu lako poljuljati, tako da sam tu stabilan :tetka:
Korisnikov avatar
By Delete
Pored ogromne kolicine slatkisa koje konzumiram u tim trenucima, telefoniram dok me ne zabole usta od price. Hvala onom ko je izmislio skajp, pa i tamo brbljam satima kad sam u takvoj situaciji.
Korisnikov avatar
By Rei
Alkohol? :lukavi:

Naochare.. Mogu chak i za vid, prosto da sam iza njih, nema veze shto su providne :D

[size=-3]al' ih ipak ne nosim[/size]
Korisnikov avatar
By Galateja
Boje.
Neobjašnjivo snažno se osećam kada nosim 'moje' boje, a to su crvena, narandžasta i žuta (naravno, ne zajedno), zatim kad sam sveže ofarbana, našminkana i obučena onako da mi se mili da se ogledam.

E, da, i još jedan detalj koji me diže: grejači za noge.
By Swanheart
frizura
cim padne samopouzdanje ( sto je retko ) vreme je za novu frizuru
By ...Sitnicava...
Sad ću zvučati kao polumozgašica, ali ja deficit samopouzdanja nadomestim solarijumom.

:tos:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by ...Sitnicava...
Sad ću zvučati kao polumozgašica, ali ja deficit samopouzdanja nadomestim solarijumom.

:tos:

:tetka:
Korisnikov avatar
By .L O S T
Moja drugarica, kad sam je vozio na porođaj (ja, jer se udala za idiota), sedela je i šminkala se mislim 15 minuta dok su meni u mozgu sevale scene porodjaja
Kraljica :lol:
Korisnikov avatar
By Dina
Ima ona izreka "nista ne uspeva tako dobro kao uspeh", cini mi se da tako bese... Bez obzira na izreku uspeh je jako vazan, nikad sebi ne sme da se dozvoli da se od neceg odustane zbog straha, taj strah ce nadovezati drugi strah a taj treci itd. Tu se sad mogu primenjivati mali trikovi sa sobom, ali vazno je da se nesigurnost prevazidje... onog casa kad se prevazidje ni trikovi nece biti potrebni. Recimo ja sam nekad morala da uvek budem ofarbana i to nekom bojom koja nije slicna mojoj prirodnoj, takodje uvek nasminkana. Bilo je ljudi koji su se godinama druzili sa mnom i da me nikad nisu videli u prirodnom izdanju. Jednom sam poludela kad mi je jedan drug dosao nenajavljen a ja u kucnom izdanju i nenasminkana... a on se odusevio kako izgledam u prirodnom izdanju. :) To je bilo kao da izlazim na pozornicu, kada bih obavila ritual sminkanja i oblacenja osecala sam se mnogo sigurnije. U kasnijem periodu sam otisla u drugu krajnost, posto sam stekla sigurnost onda mi je prijao skroz prirodan izlgled, prirodna boja kose ili nalik na nju i bez sminke. U poslednje vreme sam opet pocela da stavljam sminku a i planiram malo vecu promenu boje kose ali nema to sad toliko veze sa nesigurnoscu, bar daleko od one nekadasnje. Drugi primer je bio fax, posto sam imala blokirajucu tremu ja sam imala citav niz sujeverja kad krenem na ispit... ne znam kako sam uspevala da stignem na fax od svih tih rituala :lol: Moralo je da bude sve tu, od srecnog vesa, srecnih boja, preko srecnih olovaka, pa onda raznih tih nekih sitnica koje sam nosila, pa onda sam morala da izadjem iskljucivo na jednom spratu, pa tek onda na sprat na kome je ispit itd itd. Kako sam polagala ispite, to je i moja sigurnost bivala veca... Sada jedva da imam nesto sto mi kao donosi srecu... Ali uvek je koristan razgovor sa bliskim osobama koje su ubedjene da cu ja poloziti :)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
ja sam u prvih nekoliko godina faxa uvek isla na ispit isto obucena, nosila srecne olovke i slicno...

posle sam prestala sa tom praxom

a booster samopouzdanja su mi postale osobe, a ne predmeti
Korisnikov avatar
By hlaefdige
kafa....cudo jedno kako se osecam posle jake kafe...puna planova i elana...

trening!!! momenat kada zabijes neodbranjiv penal, i kad lopta pukne u parket pre nego sto doskocis.....

ili kada podignes pametnom pucacu loptu koju sanja...izvuces iz nje vise nego sto zna da moze....

...ja sad u stvari govorim o onoj temi sa uzivanjem, zar ne?
Korisnikov avatar
By Mars
Haha...DA!
Nema veze, uzivanje je pouzdan put vracanja samopouzdanja.
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
dosta se retko nadjem u takvom stanju ali kada je tako, kombinacija stavki navedenih ispod me redovno vrati u normalu..

1. podizem sebi raspolozenje pustajuci muziku sa sto glupljim, veselim pesmama na jezicima koje ne razumem kako me simbolika lyricsa istih ne bi vise deprimirala(gorepomenuta Mamma Mia, iako na engleskom, mi je na plejlisti :bubbles: )

2. trcanje. i zabluda da sam smrsala 26grama i da se to zaista i vidi :doh: nebitno, pomaze da se ja osecam bolje.

3. zatim doterivanje ega. tusiranje, sredjivanje, i kao sto emo rece - cista leprsava kosica

4. shopping ofkors

5. izlazak i smejanje u dobrom drustvu

6. bezazleni flert sa random osobom

i posle ovog... jovana je k'o nova :bubbles:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Retko ga gubim... ali kada se i desi... pa ne znam, slikam se obnazen... ili se gledam pre ogledalom k'o od majke rodjen... to mi obicno pomaze.

Pored toga, pa neki trening... bio to ples ili bilo kakvo vezbanje, posle cega sam iscrpljen, ali takodje i delimicno napet... ne umem da objasnim u potpunosti moje tripove.

Rekao bih da je to to.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!