Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By mikka
Platonova "Drzava" je ispisana. Kakvo bi za vas bilo idealno drzavno uredjenje (pretpostavljam da bi se svi slozili o ravnopravnom statusu gej populacije), ili sire: kakav bi bio svet po vasoj zelji?

Ako biste da se raspisete malo vise, ne mora biti samo formalno uredjenje, nego i svest ljudi o nekim diskutabilnim i osetljivim temama, da ne nabrajam, ali svi cemo se valjda sloziti oko jedne. :)

Mastajte malo, mozda od vrednosti koje bi bile najvise cenjene, pa i do onih "sitnica" poput muzickog mejnstrima... Kad razmislim, moze tu svasta da se napise :nerd:
By J...
Da ne postoje religije, politika i sve sto razdvaja ljude i trosi njihovu energiju na besmislene svadje i ratove.

Da svetom upravljaju naucnici koji bi ga vodili na najracionalniji moguci nacin tako da svima bude dobro koliko god je to moguce.

Do svega toga da se stigne edukacijom i osvescavanjem ljudi a ne prisilom jer bi to dalo samo kratkorocne rezultate. Ljudi moraju da sami shvate sta ih razdvaja i usporava i kako to da prevazidju.

Mozda malo nerealan scenario... :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Ima neke veze sa seksom i "alternativnim" vidovima ljubavi, al ne mogu sada da se setim ili razmisljam, ovaj virus mi je izjeo i mozdane celije :povez:
Korisnikov avatar
By Hys.
Ajme Momo odgovara na ovu temu cirka 15 mina, zivo me zanima sta ce reci:unic0rn:
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by J...
Da svetom upravljaju naucnici koji bi ga vodili na najracionalniji moguci nacin tako da svima bude dobro koliko god je to moguce.
Ja mislim da su za sve vrste unistavanja na ovoj planeti upravo krivi naucnici i njihov "racio" :ozbiljan:

svi su oni radili za dobrobit covecanstva a za samo par vekova razvoja nauke zahvaljujuci njima razbucana je cela planeta...

ne znam da li je taj razvoj misli ljudima doneo vise stete ili koristi...
kad samo pomislim da svest o pripadnosti nekoj naciji nije bila razvijena do 17. -18 .veka ...
do sada je svaki razvoj misli donosio pored dobrih stvari i nove podele i raspirivanje besa koji su bili mogo jaca sila od onog dobrog sto je "nova misao" donela...

mozda i gresim, al sad imam takav neki utisak :neznam:

nadam se da ce se u buducnosti doci do stupnja kad to nece biti tako...

A sto se tice idealne drzave...hm... svakako bi za mene to bila ona drzava u kojoj bi bile dozvoljene sve aktivnosti i svi identiteti koji nikom ne nanose zlo i ne povredjuju nicija prava :)

a kako doci do te tacke, nemam pojma :(
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Ivana
Ajme Momo odgovara na ovu temu cirka 15 mina, zivo me zanima sta ce reci:unic0rn:
:lol:
pa pijem kafu a zena me zagovara sa Fukoovim panoptikonom
Korisnikov avatar
By Burak
Idealno drustvo bi bilo kada bi se svi u potpunosti pridrzavali Svetog pisma i ucenja vjere pravoslavne.
By J...
Originally posted by Momo

Ja mislim da su za sve vrste unistavanja na ovoj planeti upravo krivi naucnici i njihov "racio" :ozbiljan:

svi su oni radili za dobrobit covecanstva a za samo par vekova razvoja nauke zahvaljujuci njima razbucana je cela planeta...

ne znam da li je taj razvoj misli ljudima doneo vise stete ili koristi...
kad samo pomislim da svest o pripadnosti nekoj naciji nije bila razvijena do 17. -18 .veka ...
do sada je svaki razvoj misli donosio pored dobrih stvari i nove podele i raspirivanje besa koji su bili mogo jaca sila od onog dobrog sto je "nova misao" donela...
Ti govoris o nauci u sluzbi politike i o politicarima a ja sam mislila na naucne izume koji sluze povecanju kvaliteta zivota ljudi. Do zloupotrebe nauke je dolazilo i dolazice dokle god su politicari oni koji vladaju svetom da bi ostvarili interese uskog kruga ljudi.

Preporucujem film "Zeitgeist: Addendum" koji se bavi ovom tematikom.
By J...
Originally posted by burak-BL
Idealno drustvo bi bilo kada bi se svi u potpunosti pridrzavali Svetog pisma i ucenja vjere pravoslavne.
A sto se ti onda ne ozenis i ne pravis decu kako je Bog zapovedio? :hmm:
Korisnikov avatar
By Momo

Ti govoris o nauci u sluzbi politike i o politicarima a ja sam mislila na naucne izume koji sluze povecanju kvaliteta zivota ljudi. Do zloupotrebe nauke je dolazilo i dolazice dokle god su politicari oni koji vladaju svetom da bi ostvarili interese uskog kruga ljudi.

Preporucujem film "Zeitgeist: Addendum" koji se bavi ovom tematikom.

Bar polovina a mozda i vise izuma i pronalazaka je planirano da bude samo u sluzbi povecavanja kvaliteta zivota, ali pored toga desilo se da budu iskorisceni i u druge svrhe.

Takodje naucnici i jesu danas neka vrsta politicara, niko se ne prodaje za male pare niti radi i smislja za dzabe...
nauka u sluzbi politike je mozda isto koliko je politika u sluzbi nauke (posebno kad se govori o manipulaciji , trgovini i finansijama)

Pogledacu film :)

EDIT: hteo sam u stvari da kazem da svaki nosilac razvoja (naucnik/ca, teoreticar/ka) tom svojom ulogom dobija moc (jer od njegovog/njenog izuma zavisi ovo ili ono) a moc razdvaja nas od njih, korisne od beskorisnih i bla bla...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
awww utopije :love: ja sam za poetsku utopiju. zasnovati drustvo na nadrealistickoj poetici. ukinuti razum, logiku, uzrocne veze, korist i profit. umesto njih uvesti zakone podsvesti, snova, potrage za lepim. najveca vrednost da bude cudesno (merveilleux). ustav - bretonov manifest :drama:

neophodno je da se svakog trenutka pretvaramo u sliku.
Korisnikov avatar
By greek_lover
Svet sa vishe razumevanja, tolerancije, zakonitosti i reda. Recimo ... da ne razglabam previse, ali ... navela me je tema da se setim jednog filma koji spada u rane radove Sandre Bulok (Totalni opoziv, mislim da se tako ne zove, ali sad, igraju jos Silvester Stalone i Vesli Snajps)
E u svetu koji je kreiran u tom filmu ja definitivno ne bih voleo da zivim. Svuda vlada idealan mir, nema oruzja, nema psovanja, WC se koristi uz pomoc 3 shkoljke :lol: nema psovanja, nema razmena telesnih tecnosti ni sexa (sex uz pomoc nekakve kacige ili vec .... ) Znaci, horor!!! :vudu:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Momo

A sto se tice idealne drzave...hm... svakako bi za mene to bila ona drzava u kojoj bi bile dozvoljene sve aktivnosti i svi identiteti koji nikom ne nanose zlo i ne povredjuju nicija prava :)

a kako doci do te tacke, nemam pojma :(
E, to, i da budu oslobodjeni ljubomore ...........

:lezkiss: :vijaca: :jumpfuck: :cheer: :grouphug:

Danas sam povrsna :merlinka:
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by burak-BL
A sto se ti onda ne ozenis i ne pravis decu kako je Bog zapovedio? :hmm:
Zato sto gospod Isus Hristos blagosilja i ljude koji nisu nasli svog zivotnog saputnika i zive sami. btw Sestro draga gdje cu se zeniti - tek mi je 19?!
Korisnikov avatar
By Burak
@greek; jao gledao sam taj film - horor stvarno. . .
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by mikka
Platonova "Drzava" je ispisana. Kakvo bi za vas bilo idealno drzavno uredjenje (pretpostavljam da bi se svi slozili o ravnopravnom statusu gej populacije), ili sire: kakav bi bio svet po vasoj zelji?

Ako biste da se raspisete malo vise, ne mora biti samo formalno uredjenje, nego i svest ljudi o nekim diskutabilnim i osetljivim temama, da ne nabrajam, ali svi cemo se valjda sloziti oko jedne. :)

Mastajte malo, mozda od vrednosti koje bi bile najvise cenjene, pa i do onih "sitnica" poput muzickog mejnstrima... Kad razmislim, moze tu svasta da se napise :nerd:
Pada mi svašta na pamet, pa bih baš voleo da vidim neke teze, npr. baš ta diskutabilna i osetljiva pitanja

recimo uveo bih obavezan abortus, :hmm: (na redovnim mesečnim sistematskim pregledima, kojima bi se podvrgavalo celokupno stanovništvo, bi se između ostalog utvrđivalo i da li je neko trudan), a dokazane trudnice bi išle na suđenje na kome bi morale da dokažu da je dobra ideja da im se dopusti da rode dete. Tu bih stavio neke stroge sudije pa se ne bi rađalo previše dece i ne bi npr. postojao problem grejanja svratišta za decu koja spavaju u šahtu (deca za usvajanje regrutovala bi se iz redova dece kojima su roditelji poginuli ili su im deca oduzeta jer su prevarili sudiju, a do usvajanja bi živela u nekoj vrsti đačkih domova koji bi bili opremljeni po modernim standardima). Deca kojoj se dozvoli da se rode, prolazila bi rigorozan program socijalizacije prilikom koga bi ih vaspitavali da budu odgovorni za svoje postupke, da vredno rade i uče i daju sve od sebe, umesto da se razvlače okolo i kmeče i traže da im se poklanjaju stvari. Školski plan i program bi bio individualizovan za svako dete (a pošto bi dece bilo malo, to bi bilo lakše organizovati, npr. sva deca koja odluče da žive u planinskom selu išla bi u školu u edukativnom centru u jednom planinskom selu, preporučljivo živeći sa svojim roditeljima, a ne svako dete na svojoj planini u zasebnoj školi kao danas) i predstavljao bi zbir potreba društva, interesovanja deteta i sposobnosti deteta.

E da, država bi sarađivala sa vašim ostalim državama, pa bi se u slučaju da se ustanovi da neka osoba svojom ličnošću ne odgovara potrebama ove države, dolazilo bi do razmene stanovnika (vi meni šaljete one vaše koji žele da žive u mojoj državi, ja vama šaljem moje koji bi radije živeli kod vas)
By Kragi
Ona u kojoj bi svako mogao da radi sta hoce, a da ne ugrozava druge :)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by KgCS3
Ona u kojoj bi svako mogao da radi sta hoce, a da ne ugrozava druge :)
Pa sve što odlučiš da uradiš ugrožava druge na neke duže staze... npr. svi se školuju da budu frizeri a niko ne ume da pravi smoki. Zato bi u mojoj državi interesovanja i sposobnosti bila sabrana sa potrebama društva. Malo sviraš gitaru, a malo bogami i zagrćeš kompost
By alexandermagic
Dobro je što se neke stvari nikada ne mogu desiti.

Poznavajući sebe, to bi bila diktatura. :/
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Kuce bi bile od chokolade a prozori od marmelade...radio bi svako ono sta hoce.... :peva: :lol:

Interesantna tema Mikice :kiss:
Ali danas sam opet potpuno love stoned :love: i zbog toga pomalo dekoncentrisan :lood: pa cu se sa smislenim postom na ovoj temi javiti neki drgi put :D
Korisnikov avatar
By Blady
Aj vazi, kada budem malo vise mastala....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!