[size=-3]Negde, na krajem putu, na kojem još uvek putujem, postoje život bez nasilje. Čeka te mnogo lepe stvari. I ružni stvari, ne mogu da ti lažem, ali na krajem krajeva biće lepše. Lakše mi je da to vidim jer sam se nekako izvukla iz tog sranja u kome još uvek živiš.
Nemoj da ih veruješ. Nemoj da se kriviš. I šta god ti mama kaže, ne veruj u njoj. Čuvaj informacije od nje, jer samo će ti povrediti. Ali to ne znači da ćuti. Nemoj da ćutiš, samo biraj ljudi u kome veruješ. Veruj u sebe.
Nemoj da veruješ da je ovo normalno. Najteža stvar što ćeš morati da uradiš jeste da naučiš da razlikuješ između normalnog i nenormalnog. I znam da boli kada saznaš da ono što si mislila da je svaknodenevi, ono što si mislila da se dešava svakome, kada saznaš koliko to nije normalno dugo će ti boleti. Ali bolje je da znaš.
Samo da znaš: Normalni ljudi ne zatvaraju deca u mrakni ormani, nitu u praznu sobu od beteona, nitu u malu mraknu hladnu sobu. Normalni ljudi ne siluju. Tvoje telo je svoje i niko nema pravo da te dodirne bez tvog pristanka. Da, čak i dodir. Nemoj nikada da kažes sebi "ali on me je samo jedan put silovao." kao da nije uzašno ako samo jedan put se dešava, kao da već dugo bi trebalo da navikneš na tome. Navikla si, ali nemoj. Nije "svakodenevni", ne dešava se svima i u boljem svetu nikad ne bi se dogodilo. Ne pokušaj da navikneš na takve stvari, ispričaj nekome (ali ne majci, jer ona ne živi u ovom svetu
, tako da je bolje ako ne) i izvuči se iz tog situacije.
Naljuti se ponekad, biće ti bolje.
Ne pokušaj da budeš strejt, jer nisi, i nikad nećeš biti i bolje je ako ne pokušavaš da budeš ono što nisi.
Ne zaboravi da svi imaju probleme, i svoje probleme uvek se činu najstrašniji. Nemoj da si ljubomorna na njih. I njihovi problemi izgledaju najstrašniji iz svoje perspektive. Bolje ako to naučiš pre nego što postaneš tinejdžer. Budi ljubazna i pomozi ih, jer život svakome je teško, ne samo tebi. Nemoj da se žališ jer to ti nikad neće pomoći, samo postaneš depresivna. Život je sašijen od hiljadu osmeh i hiljadu suze, i tako je svakome. Biće bolje. Treba da veruješ u tome. Da mogu, pokazila bih ti kako izgleda sada moj život. Nije savršen, ali sada me niko ne dira. Nemoj da odustaješ jer pored ružne stvari ima mnogo lepše stvari.
Da mogu, osvojila bih te. Gajala bih te kako treba. Nisi loša devojčica. [/size]