Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Val
Znam, znam...muka vam je od tema u kojima se pominje NOVAC!

Slika

Ali ipak...zanima me da li posudjujete novac drugima ili od drugih? U koliko sluchajeva ste se zajebali dajucji, a koliko puta niste vratili posudjeno? Verujem da cje retko ko priznati da nije vratio, ali...

Svaki put, kada chujem priche o "nevracjenom" pitam se, da li su ljudi koji uzmu a ne vrate ponosni na sebe, jer su eto nekoga zajebali ili se srame? :neznam:

Zar nije poshtenije recji:"Ej, znam da imash. Daj i meni malo, al´ nemam da ti vratim!" ? :nerd:

Posudjujete li ?
Korisnikov avatar
By unic0rn
Nisam pozajmljivao u klasicnom smislu, to vise bude kevo daj mi pare danas ja ti dam sutra kad izvadim iz banke.

Vrlo retko pozajmljujem i retko kome bih tako nesto i ucinio - prvo zato sto ljudi generalno lakse uzmu nego vrate, drugo ne volim da moram da mislim da li mi neko duguje pare i trece ne pozajmljujem ljudima za koje nisam siguran da ce vratiti. Prosto ne zelim da kada se povede neki ovakav razgovor ja mogu nekog da pljunem "e, ne vraca i jos cuti". Nije cak ni tolko problem u parama (zavisi od sume, to moze da se vrati i nekim gestom kao sto je vecera/izlazak itd) nego u samom principu, jer sledeci put kad nekom nesto zatreba moze da dobije samo shut u but:)).
By ~ Le Saint X ~
Zanimljiva tema...
Bas si inspirativna danas

Elem...
Ne posudjujem novac ( velike sume ) jer ne zelim da se moj novac troshi na neke bezvezne / potencijalno opasne stvari

Nikad ne znash zasto je neka osoba pozajmila novac od tebe
To jest...sta ako kupi pishtolj pa da se ubije
ili drogu da nekog omami
ili da se kocka,pa zbog tvojih 1000 din izgubi kucu

ne zelim da zivim sa takvim mogucnostima

Nikada nisam trazio novac od nekoga...uvek imam dovoljno + nesto
Korisnikov avatar
By Val
Suma uopshte nije bitna, ali me odvajkad chudilo menjanje strane ulice, ako se sretnu posuditelj i posudjivach. :smeh:

Po meni, najgore su slihtare. Uvlache ti se pod kozhu jer znaju da si imucjan i podatne ruke. Izmuzu te i bye bye. :smeh: Ali, tu mi se postavlja josh jedno pitanje. Ko je od vas dvoje inteligentniji i promucjurniji? Onaj koji te za*ebo il´ ti sam...? :D
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by B.U.
Zanimljiva tema...
Bas si inspirativna danas

Elem...
Ne posudjujem novac ( velike sume ) jer ne zelim da se moj novac troshi na neke bezvezne / potencijalno opasne stvari

Nikad ne znash zasto je neka osoba pozajmila novac od tebe
To jest...sta ako kupi pishtolj pa da se ubije
ili drogu da nekog omami
ili da se kocka,pa zbog tvojih 1000 din izgubi kucu

ne zelim da zivim sa takvim mogucnostima

Nikada nisam trazio novac od nekoga...uvek imam dovoljno + nesto

Uh, gde ti odeeeeeee! Kakvo crno oruzhje? :doh:

Ovde se iskljuchivo radi o sitnim posudjivanjima. Ko bre da mi posudi dovoljno da bih kupila tenk?

DakleM...
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by unic0rn
pa zavisi kolko te je puta zezno?

I to shto kazhesh! Misliiiim...shto se vishe tih "zajebo-situacija" gomila, to si vecji debil? :lol:

I po cenu da me nazivaju cicijom, kretenom...nikada ne posudjujem! Ak´ dam, dam od srca i povrat ne trazhim!
Korisnikov avatar
By Daliborka
Novcane pozajmice dajem samo izuzetno i samo bliskim ljudima.
Za kocku i pice ne pozajmljujem pare nikome, za takve stvari neka svako sebi zaradi novac.
Smatram da je ovaj moj princip ispravan, ali to ne znaci da sam bezdusna.
Pomazem i nepoznatima, kad vidim da su u nevolji, ali ne novcano.
Skoro me je na ulici jedno neuhranjeno Ciganche presrelo i trazhilo mi pare da kupi sebi hleb, jer je gladno.
Ne verujuci da ce te pare utrositi na hleb, sama sam se uputila u obliznju pekaru i kupila cetvrt kile bureka i 2 vekne hleba i uruchila tu hranu detetu.
Korisnikov avatar
By ns.happy
drugarica me je jednom prilikom zakinula za 100 dojc maraka. od tad ne pozajmljujem svima. nije da su mi trazili neke velike sume, ali sam jednom bio tako neprijatno iznenadjen kad mi je jedna riba, koju znam samo sa zurki prisla u gradu i trazila 3 hiljade na zajam. sto je najgore, dao bih joj, da sam tad imao...
a kad ja pozajmljujem, to je samo od jedne osobe, i to su neke male sume, do 200 dindzi, nista veliko...
By alexandermagic
Ipak sam ja Jarac :D , tako da posudba novca od drugih ne dolazi u obzir. To nije moj stil, niti ima potrebe za tim.

Ako je novac potreban nekom od mojih prijatelja, taj iznos mu/joj poklonim. Ostali me mogu zaobići, jer od mene neće dobiti ni cvonjak. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Schveca
kada imam pozajmim, kada nemam nemam....
ne pozajmljujem od drugih, osim ako je bash frka.... i uvek vratim, naravno...

da se nadovezem na psot iznad(daliborkin post), na dechachica cigancheta :)
jednom ja tako sedela u kaficu, pila kafu sa koleginicom, kupile neke grickalice i chokolade...
i pijemo mi tako kafu i dodje ciganche i trazi pare... ono kao za leba, mleko i to...
ja nisma imla nishta, ali bash nishta sitnije od 1000 dinara, a ona mu da neki dinar, 10-20 ne znam, nije ni bitno... ja uzmem i dam mu milku sa jogurtom i jagodama... kao bice dete srecno...

ode klinac iza zardinjere, otvori chokoladu i krene da me gadja kockicama...
znachi popizdela sam... jurla sam ga, izvukla mu ushi, otela chokoladu i koleginicinih 20 dinara... ceo Obilicev venac mi se smejao, ali ja sam bila toliko ljuta da je to strashno...

tako da... ta dechica, mogu da dobiju 10 dinara od mene samo u situacijama kada sam raspolozena :)
Korisnikov avatar
By Val
Setih se sledecjeg. Obzirom da pare nikada nikome ne posudjujem, pomislio bi chovek da sam shkrtica svoje vrste. Vala, jesam. Sem kada me baka na trgu spopadne, mala, pogrbljena, sva tako... :tuzan: i pita me, da l´imam koji dinar sitno da joj dam. Preturam po dzepovima, izvuchem 200 dinara i dam joj. Zahvali se baka i ode. Nije proshlo 5 minuta, stizhe sledecja baka. A ja opet ne imadoh srca da ne dam i njoj dve stoje. Nakon chetvrte bake i dolaska prijateljice mi koju ochekivah, beshe meni jasno odakle ovolike bake.
Kazhe meni "V":" A breee, koliko si im davala?" Kazhem...pa svakoj po 200. Na to cje ona: "Ma ti bre nisi normalna. Meni taj novac dovoljan za ceo mesec cigara!!! Znash li ti da one jedna drugu zovu mobom i shalju na mesto gde mogu da izvuku?"

Ja :doh: !

:smeh: Al´ opet smatram da su ove bake OK. One ne trazhe da im posudish, no da dash. :up:

A ti BU...preter´ o si vala sa oruzhjem, al´ shto se tiche davanja para narkomanima potpuno razumljiva reakcija! :up:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Schveca

ja nisma imla nishta, ali bash nishta sitnije od 1000 dinara, a ona mu da neki dinar, 10-20 ne znam, nije ni bitno... ja uzmem i dam mu milku sa jogurtom i jagodama... kao bice dete srecno...

znachi popizdela sam...

:smeh: :smeh: :smeh:

Jes´ da sam i sama malkice skrenula sa teme, nisu me zanimala vasha plemenita dela, no odnos..." Vash novac- vashi poznanici". :)
Korisnikov avatar
By Daliborka
Boga mi, Val, ti si izgleda dosta lovarna, kad tako olako izvlacis i delis novcanice od 200 dinara. Znala sam ja da si ti devizna korisnica, ali opet da se tako lako odvajas od novcanica od 200 dinara, to nisam ocekivala.
:pare:
Standard, jebi ga..
Korisnikov avatar
By Marvin
Nit volim da dajem niti da tražim.

Ja najviše na svetu volim odvojene novčanike.
Od svakoga.

Stvar za koju bih možda i najviše voleo da se zaprimi na našim prostorima je going Dutch. A ne ovde se prvo tučeš međusobno, pa sa konobarom, pa jurite jedni druge okolo... AMAN!
Korisnikov avatar
By Val
Aman bre, ja ne umem da izrachunam protuvrednost. A vala i kada mi prerachunaju, obzirom da za 200 dinara mozh´ da kupish dva komada bureka...sitno je to.

Ali, u sluchaju da nekome posudish i jedan dinar, evro, konvertibilnu marku...POSUDISH!...zar ne bi trebalo vratit´ bez natezanja? :nerd:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Schveca
znachi popizdela sam... jurla sam ga, izvukla mu ushi, otela chokoladu i koleginicinih 20 dinara... ceo Obilicev venac mi se smejao, ali ja sam bila toliko ljuta da je to strashno...
Dobro je prošao ako si mu samo uši izvukla... posle mog tretmana bilo bi mu :zvezdice: :vudu:
Korisnikov avatar
By KiWi

Ne volim da dugujem ... ne volim da pozajmljujem.

Zašto?

Imao sam pre 5-6 godina dogovor sa jednim od likova koji prodaje diskove na buvljaku da mu umnožavam filmove (čovek prosto fizički nije imao vremena kad da reže diskove) pa sam nedeljno zarađivao ok džeparac ... pa tako nekad od nekog pozajmim par dana u napred pa kad mi stigne džeparac ja vratim sa kamatom ... i onda su mu pajkani pokupili sve diskove jedan vikend ... a ja nisam imao od čega da vratim pare ... sva sreća pa mi nije ortak uračunao dodatnu kamatu ... jedva sam nagrebao koliko treba i to sa debelim zakašnjenjem ... od tada niti zajmim niti dajem (ovo se ne odnosi na iznose ispod 500 dinara...)
Korisnikov avatar
By Val
E vidish, ti si savestan chovek. Loshe se osecjash kada posudish pa ne mozhesh da vratish. Ali...shta je sa onima koji uzmu, a nemaju nameru da vrate?
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Val
E vidish, ti si savestan chovek. Loshe se osecjash kada posudish pa ne mozhesh da vratish. Ali...shta je sa onima koji uzmu, a nemaju nameru da vrate?

ma ja sam sa parama kasnio skoro mesec dana .. blam me je pojeo ... ne poznajem takve koji nemaju nameru da vrate ....

ako takvih ima na forumu, evo jedno veliko FUJ za njih
Korisnikov avatar
By Val
Na forumu? Zamisli, ima ! :bljak:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Val
Na forumu? Zamisli, ima ! :bljak:
A ko su ti korisnici ?
Imenuj ih, pa da ih vezemo za stub srama.
:obesen:
Korisnikov avatar
By Val
Zashto ja da ih imenujem? Valjda umeju da iskuckaju svoju prijavu i sami. :kafa:
Korisnikov avatar
By *deni*
Mislis, da javno priznaju dug ?
Korisnikov avatar
By Val
Zashto da ne, kad se "izdaju" u najboljem svetlu? Valjda to nije nikakav problem za moraliste? :nerd:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
meni je bas slatko to otimanje oko toga ko ce da plati.

sto se zajmljenja tice, ja sam bio lak da dam a tezak da trazim, i cesto halalio u startu kad bih video da neko ne namerava da vrati. srecom, vremenom sam se promenio. za sitne pare ne obracam paznju osim ako ja nekom dugujem evro-dva pa gledam da se nekako prebijemo.

jednom mi je kod skc-a na pesackom prelazu naisla zena i lepo, jasno rekla: "dajte mi 100 dinara!" (tad je to bila lepa para). i to je rekla tako prirodno, jasno i nekako sugestivno, da sam ja bez reci izvadio 100 dinara i dao joj. kao najprirodniju stvar. ne znam kako joj je to uspelo, ali bih voleo da znam.
Korisnikov avatar
By Val
Mozhda ti forumski maheri odaju tajnu? :giggle: Zhena je to! :smeh:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
mozda :) ma stvar je u tome sto to uopste nije zvucalo ni kao molba, niti kao trazenje ili naredba. vise kao konstatacija, zakljucak, ne znam kako to da opisem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!