Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By ivanazuh
To je kad prodjes pored mene i meni se odma' digne! :eviltrep:
Korisnikov avatar
By Berserker
Реч харизма (грч. χάρισμα - дар) означава ретку особину људских бића да поседују јак шарм и привлачну личност а некад и јаку способност убеђивања и неприсилног усмерења тока разговора у жељеном смеру.

У хришћанству, харизма представља дар светог Духа, односно благодат.
Korisnikov avatar
By neny
pa najlakse prevedeno ,to ti je kada neko do te mere privlaci mase da je to neshvatljivo,a i sama masa ne zna da kaze zasto.
primer hitler,crkva...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
ne znam, suvise je komplikovano

ali osnovno je:

grc. χάρισμα, od glagola charizomai koji znaci darivati (charis = milota, ljupkost, milost, usluga, dobrocinstvo).

charisma je "poklon bogova", zavisno od konteksta znaci razne stvari, obicno dve:

- talenat, obdarenost, narocito duhovnu i/ili intelektualnu (za proroke, svestenike i sl)

- (cesce) vrsta autoriteta koja se zasniva na pretpostavci da vrsilac autoriteta ima izvanredne licne kvalitete.

eto, nadam se da je bilo od pomoci.

http://www.merriam-webster.com/dictionary/charisma
http://www.perseus.tufts.edu/cgi-bin/pt ... D%23113386
http://www.perseus.tufts.edu/cgi-bin/pt ... D%23113391
Korisnikov avatar
By Zonche!
To je ono sto ti je super sladak i simpa Izzy a ti ne znas tacno zasto.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by DooFFKe
Реч харизма (грч. χάρισμα - дар) означава ретку особину људских бића да поседују јак шарм и привлачну личност а некад и јаку способност убеђивања и неприсилног усмерења тока разговора у жељеном смеру.

У хришћанству, харизма представља дар светог Духа, односно благодат.
Interesantno mada nekako nije dovoljno precizno :shrug:
Originally posted by neny
pa najlakse prevedeno ,to ti je kada neko do te mere privlaci mase da je to neshvatljivo...
Da! Tako prosto a precizno :D
Ja sam se malo po pitanju harizme izgubio ne umem da napravim jasnu granicu izmedju harizmaticne osobe i osobe koja zraci pozitivno. Moracu sada da zapamtim tu razliku :D
Korisnikov avatar
By AngraMaina
ps. ako cemo mak na konac charisma na grckom ne znaci dar (to se kaze doron) nego "obdarenje", "omilovljenje", u svakom slucaju otpocetka ima nijansu naklonosti i procesa a ne stvari.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Superstar!
To je ono sto ti je super sladak i simpa Izzy a ti ne znas tacno zasto.
:smeh:
Moracu da prestanem da se salim na svoj racun bar po pitanju tog harizmaticnog detektiva :lol:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by AngraMaina
ps. ako cemo mak na konac charisma na grckom ne znaci dar (to se kaze doron) nego "obdarenje"
U prevodu, harizma ti je kada neko ima veliki palamar.

[offtopic]Ja se izvinjavam sto sam neozbiljan, nesto mi doslo.[/offtopic]
Korisnikov avatar
By Machkodlak
ne znam, suvise je komplikovano

ali osnovno je:

grc. χάρισμα, od glagola charizomai koji znaci darivati (charis = milota, ljupkost, milost, usluga, dobrocinstvo).

charisma je "poklon bogova", zavisno od konteksta znaci razne stvari, obicno dve:

- talenat, obdarenost, narocito duhovnu i/ili intelektualnu (za proroke, svestenike i sl)

- (cesce) vrsta autoriteta koja se zasniva na pretpostavci da vrsilac autoriteta ima izvanredne licne kvalitete.

eto, nadam se da je bilo od pomoci.

http://www.merriam-webster.com/dictionary/charisma
http://www.perseus.tufts.edu/cgi-bin/pt ... D%23113386
http://www.perseus.tufts.edu/cgi-bin/pt ... D%23113391
Hvala :)
A sada moram nesto da prokomentarisem.
Koliko nekada igra reci moze da bude pogubna ili zanimljiva. Na primer- ispade da je pola romea harizmaticno!:shrug:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
ps. ako cemo mak na konac charisma na grckom ne znaci dar (to se kaze doron) nego "obdarenje"

ti mislis na endowed, προικισμένος (sa velikim mirazom)

[offtopic]izvinjenje prihvaceno. inace i palamar je prodijetlom verovatno grcka rec (παλαμάρι, dosla iz turskog < grcki < italijanski < latinski < starogrcki παλάμη dlan) i znaci "jarbol" [/offtopic]
Korisnikov avatar
By Machkodlak

i ja sam pokusao ali mi ne ide :smeh:
Ali to moze da bude harizma, jer ces nas lako navesti da idemo u smeru u kom si ti raspolozen! :eureka:
Korisnikov avatar
By Hys.
Harizma je kad me ona pogleda a ja kazem sebi " moraaaaaaaaaam da je imaaaaaaaaaaaaam!"moraaaaaaam da znam sve o njoooooooooj" "jaooo dodirnula me jeeeeeeeee" "jao kako ona zraaaaaaaaaaaaci"

i tako....... :novine:

Ivana /me nije dobro

:obesen:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Machkodlak

i ja sam pokusao ali mi ne ide :smeh:
Ali to moze da bude harizma, jer ces nas lako navesti da idemo u smeru u kom si ti raspolozen! :eureka:
svaka dvosmislenost je namerna i smisljena u cilju sejanja konfuzije i razdora :vestica:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Harizma je kada neko vidi u tvom potpisu "AKo neko ume da pravi smajli, molim, neka mi se javi na u2u. Bas bi me to usrecilo!" i javi ti se jer misli da si simpatican a ustvari ne kapira kako si lukava kurvestija :lol:

:kiss:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Jebem ti tu harizmu kada mi se niko nije javio :smeh:

:antiharizmatik:
Korisnikov avatar
By Hys.
ja tek sad vidl'a potpis :giggle:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Ivana
ja tek sad vidl'a potpis :giggle:
Promenicu ga ionako me je zelja vec prosla :D
edit: Sada je vec bolje :smug:
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by ivanazuh
:roflmao:
Korisnikov avatar
By Galateja
Harizma je kao orgazam. Teško se definiše, ali kad doživiš znaš sigurno da je to to. :D
Korisnikov avatar
By Marvin

[offtopic]izvinjenje prihvaceno. inace i palamar je prodijetlom verovatno grcka rec (παλαμάρι, dosla iz turskog < grcki < italijanski < latinski < starogrcki παλάμη dlan) i znaci "jarbol" [/offtopic]
(my big fat greek wedding)

Gus Portokalos: Give me a word, any word, and I show you that the root of that word is Greek.

Gus Portokalos: Kimono, kimono, kimono. Ha! Of course! Kimono is come from the Greek word himona, is mean winter. So, what do you wear in the wintertime to stay warm? A robe. You see: robe, kimono. There you go!

:angramaina:

:giggle:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Harizma potiche iz balansa energija u mentalnom telu choveka.
Ako je balans poremecen, brigama, bolestima...harizma nece biti prisutna.
Kada se ovlada mislima (mentalom) chovek dobija i harizmu.
Jedan primer toga su Indijski gurui i sveci, svi su oni savrsheno smireni s predivnim glasom i sjajem u ochima, iako se mnogi nece sloziti s njihovim pogledom na svet. Svi se slazu da imaju neku unutrashnju vatru, bistrinu u ochima, da izgledaju mladoliko za svoje godine.
By mikka
Originally posted by V I V I S E C T
Jedan primer toga su Indijski gurui i sveci, svi su oni savrsheno smireni s predivnim glasom i sjajem u ochima, iako se mnogi nece sloziti s njihovim pogledom na svet. Svi se slazu da imaju neku unutrashnju vatru, bistrinu u ochima, da izgledaju mladoliko za svoje godine.
da, sa ovim bih se slozio...harizma dolazi iz nekog pozitivnog dela svesti, i zraci privlacnom energijom, i ljudima prija da osete i upiju deo nje :sunce: :turban:

mada ne sumnjam ni u ovu definiciju
Originally posted by ivanazuh
:lol:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Galateja
Harizma je kao orgazam. Teško se definiše, ali kad doživiš znaš sigurno da je to to. :D
Savrseno! :rotflmao:
Originally posted by V I V I S E C T
E ovde nastaje problem koji me buni. Mislio sam da se covek jednostavno rodi sa tim ili ne? Ja poznajem par ljudi koji su, zaista, harizmaticni ali oni nisu ni malo stabilne licnosti. Ipak mislim da postoji razlika izmedju harizme i ljudi koji zrace i imaju neki plamen u sebi, koji uopste ne prepoznajem kao harizmu.
Korisnikov avatar
By gorilica
Harizma jeste neka vrsta energije.
Energije koja ti daje sposobnost da ubedish ljude u svoje ideje ili u ono shto radish i naterash ih da ti poveruju, i cene te zbog toga u shta su poverovali. Izmedju ostolog, bitno je i da imash ljubav prema tome shto pruzash ostalima, odnosno da ti prija ta razmena energije.
Harizmatichne su one osobe koje su sposobne da u drugima izazovu snazne emocije, medju kojima su i sreca, nada, ljubav, zadovoljstvo.
Moze je biti u manjim ili vecim kolichinama, ali to je otprilike ono shto chini harizmu. Barem moja definicija.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Marvin

(my big fat greek wedding)

Gus Portokalos: Give me a word, any word, and I show you that the root of that word is Greek.

Gus Portokalos: Kimono, kimono, kimono. Ha! Of course! Kimono is come from the Greek word himona, is mean winter. So, what do you wear in the wintertime to stay warm? A robe. You see: robe, kimono. There you go!

:angramaina:

:giggle:
:lol: :up: :kiss:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!