Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by DooFFKeInteresantno mada nekako nije dovoljno precizno
Реч харизма (грч. χάρισμα - дар) означава ретку особину људских бића да поседују јак шарм и привлачну личност а некад и јаку способност убеђивања и неприсилног усмерења тока разговора у жељеном смеру.
У хришћанству, харизма представља дар светог Духа, односно благодат.
Originally posted by nenyDa! Tako prosto a precizno
pa najlakse prevedeno ,to ti je kada neko do te mere privlaci mase da je to neshvatljivo...
Originally posted by Superstar!
To je ono sto ti je super sladak i simpa Izzy a ti ne znas tacno zasto.
Originally posted by AngraMainaHvala
ne znam, suvise je komplikovano
ali osnovno je:
grc. χάρισμα, od glagola charizomai koji znaci darivati (charis = milota, ljupkost, milost, usluga, dobrocinstvo).
charisma je "poklon bogova", zavisno od konteksta znaci razne stvari, obicno dve:
- talenat, obdarenost, narocito duhovnu i/ili intelektualnu (za proroke, svestenike i sl)
- (cesce) vrsta autoriteta koja se zasniva na pretpostavci da vrsilac autoriteta ima izvanredne licne kvalitete.
eto, nadam se da je bilo od pomoci.
http://www.merriam-webster.com/dictionary/charisma
http://www.perseus.tufts.edu/cgi-bin/pt ... D%23113386
http://www.perseus.tufts.edu/cgi-bin/pt ... D%23113391
Originally posted by Superstar!ti mislis na endowed, προικισμένος (sa velikim mirazom)Originally posted by AngraMainaU prevodu, harizma ti je kada neko ima veliki palamar.
ps. ako cemo mak na konac charisma na grckom ne znaci dar (to se kaze doron) nego "obdarenje"
[offtopic]Ja se izvinjavam sto sam neozbiljan, nesto mi doslo.[/offtopic]
Originally posted by Superstar!i ja sam pokusao ali mi ne ideOriginally posted by AngraMainaU prevodu, harizma ti je kada neko ima veliki palamar.
ps. ako cemo mak na konac charisma na grckom ne znaci dar (to se kaze doron) nego "obdarenje"
Originally posted by Machkodlaksvaka dvosmislenost je namerna i smisljena u cilju sejanja konfuzije i razdoraOriginally posted by Superstar!i ja sam pokusao ali mi ne ideOriginally posted by AngraMainaU prevodu, harizma ti je kada neko ima veliki palamar.
Ali to moze da bude harizma, jer ces nas lako navesti da idemo u smeru u kom si ti raspolozen!
Originally posted by IvanaPromenicu ga ionako me je zelja vec prosla
ja tek sad vidl'a potpis
Originally posted by AngraMaina(my big fat greek wedding)
ti mislis na endowed, προικισμένος (sa velikim mirazom)
[offtopic]izvinjenje prihvaceno. inace i palamar je prodijetlom verovatno grcka rec (παλαμάρι, dosla iz turskog < grcki < italijanski < latinski < starogrcki παλάμη dlan) i znaci "jarbol" [/offtopic]
Originally posted by V I V I S E C Tda, sa ovim bih se slozio...harizma dolazi iz nekog pozitivnog dela svesti, i zraci privlacnom energijom, i ljudima prija da osete i upiju deo nje
Harizma potiche iz balansa energija u mentalnom telu choveka.
Ako je balans poremecen, brigama, bolestima...harizma nece biti prisutna.
Kada se ovlada mislima (mentalom) chovek dobija i harizmu.
Jedan primer toga su Indijski gurui i sveci, svi su oni savrsheno smireni s predivnim glasom i sjajem u ochima, iako se mnogi nece sloziti s njihovim pogledom na svet. Svi se slazu da imaju neku unutrashnju vatru, bistrinu u ochima, da izgledaju mladoliko za svoje godine.
Originally posted by ivanazuh
To je kad prodjes pored mene i meni se odma' digne!
Originally posted by GalatejaSavrseno!
Harizma je kao orgazam. Teško se definiše, ali kad doživiš znaš sigurno da je to to.
Originally posted by V I V I S E C TE ovde nastaje problem koji me buni. Mislio sam da se covek jednostavno rodi sa tim ili ne? Ja poznajem par ljudi koji su, zaista, harizmaticni ali oni nisu ni malo stabilne licnosti. Ipak mislim da postoji razlika izmedju harizme i ljudi koji zrace i imaju neki plamen u sebi, koji uopste ne prepoznajem kao harizmu.
Harizma potiche iz balansa energija u mentalnom telu choveka.
Ako je balans poremecen, brigama, bolestima...harizma nece biti prisutna.
Kada se ovlada mislima (mentalom) chovek dobija i harizmu.
Jedan primer toga su Indijski gurui i sveci, svi su oni savrsheno smireni s predivnim glasom i sjajem u ochima, iako se mnogi nece sloziti s njihovim pogledom na svet. Svi se slazu da imaju neku unutrashnju vatru, bistrinu u ochima, da izgledaju mladoliko za svoje godine.
Originally posted by MarvinOriginally posted by AngraMaina(my big fat greek wedding)
ti mislis na endowed, προικισμένος (sa velikim mirazom)
[offtopic]izvinjenje prihvaceno. inace i palamar je prodijetlom verovatno grcka rec (παλαμάρι, dosla iz turskog < grcki < italijanski < latinski < starogrcki παλάμη dlan) i znaci "jarbol" [/offtopic]
Gus Portokalos: Give me a word, any word, and I show you that the root of that word is Greek.
Gus Portokalos: Kimono, kimono, kimono. Ha! Of course! Kimono is come from the Greek word himona, is mean winter. So, what do you wear in the wintertime to stay warm? A robe. You see: robe, kimono. There you go!
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!