Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Swanheart
da li vam se dogodilo nekad da trazeci pravdu predjete tu tanku liniju i radite neke stvari iz osvete misleci se zapravo "borite" za pravdu?
i koliko je zapravo tanka linija izmedju pravde i osvete?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Desava se. :shrug: :cigareta: Desilo mi se vec da se nisam-sigurna-da-li-u-potpunosti-nesvesno osecam potrebu da se svetim... samo ne znam zasto i cemu. :sveca:

A granica izmedju pravde i osvete me kaoo takva ne zanima jer me ni Pravda ni Osveta u ovom kontekstu ne zanimaju.
By Swanheart
zar je potrebno misliti an nesto konkretno u ovom slucaju?
pitanje i tema su sasvim jasni.
Korisnikov avatar
By starky
Originally posted by Swanheart
zar je potrebno misliti an nesto konkretno u ovom slucaju?
pitanje i tema su sasvim jasni.
Pa mislim da jeste.Ljudi ne postupaju isto u poslu,ljubavi,kupovini na pijaci...itd itd.

:piski:
Korisnikov avatar
By horus.
desava mi se da se pravdam pred samim sobom da "jurim pravdu", jer sam toboze "pravdoljubiv i veeeeeliki covek", ali posle nekog vremena shvatim da se svetim i da moje ponasanje nema veze sa pravdom (iako bi pravda mozda bila zadovoljena, kontam da me motivise patnja osobe koja mi je nanela nepravdu)... u momentu samospoznaje se povucem...
posle toga je jako gorak ukus u ustima...
Korisnikov avatar
By Val
Nikako ne mogu da povezhem pravdu sa osvetom. :neznam:
By J...
A ko odredjuje sta je pravedno a sta nije (sta je osveta) ? Svako ima neku svoju "pravdu" a koliko je ona blizu Apsolutne Pravde (ako nesto tako uopste postoji) to zavisi od toga koliko je covek sebican a koliko velikodusan i koliko moze da bude objektivan.

I svaki put kada "trazimo pravdu" nakon sto nas je neko povredio mi se ustvari svetimo. Licna pravda je uvek osveta, nekad zasluzena nekad ne.

Nije osveta samo u jednom slucaju - kada pravdu trazimo unapred, da bi obezbedili uslove sebi da ne budemo povredjeni. Mada, to bih pre nazvala borbom za svoje interese.
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Jaoj, mrzi me da kuckam. OPet neko filosofiranje... E, a bilo je i boljih dana dok smo se samo igrali... :hypno:
Korisnikov avatar
By decko
da li vam se dogodilo nekad da trazeci pravdu predjete tu tanku liniju i radite neke stvari iz osvete misleci se zapravo "borite" za pravdu?
Jeste par puta ali na srecu, uhvatim sebe u tom trenutku na vreme pa se zaustavim i uglavnom odustajem od cele price.
Jbg. Iako mrzim izreku, a moji su mi je ponavljali kad sam bio klinac sto puta, nece uvek sve biti fer niti se uvek moze isterati pravda do kraja - sto se pre covek pomiri sa tim, manje se nervira.
By Paranoid Androgynoid
"pravda" je skoro pa isto onoliko diskutabilna koliko i "ukus". ono sto je za mene pravda ne mora biti pravda i za nekog drugog, tako da 'trazeci pravdu' u vecini slucajeva trazimo satisfakciju sebe samih, opravdanje, umirenje za nas same kao ponekad egoisticne pojedince, ali ne nuzno i pravdu molarno gledano.

sto se osvete tice, za mene je to odlika slabica i nezrelih. i primitivan nacin dolazenja do pravde. onaj ko ne ume da rascisti stvari u zivotu na x racionalnih nacina pristupa osveti. najlakse je svetiti se, mnogo je zahtevnije biti odrastao, pogledati stvarnosti u oci, biti racionalno ljudsko bice sto bi trebalo da bude odlika svakog iole zrelog odraslog coveka. nije lako, ali je daleko cistije i delotvornije za svakog od ucesnika situacije. nema tog problema koji ne moze biti resen kvalitetnim, iskrenim razgovorom i biti clean nakon toga, pred sobom i pred drugima. osveta ne resava nista i samo produbljuje probleme i gorcinu prvenstveno u nama samima onda kada se efekti osvete slegnu i cemu onda sve, sta smo napravili?
za mene ne postoji ni jedna dodirna tacka izmedju ova dva pojma.
zajebano ponekada za podneti.. zajebano jako za podneti. ali jbg. pre cu bosim nogama kroz trnje do zvezda nego bacati se trnjem na bilo sta/koga.
Korisnikov avatar
By Mars
Samo osveta.

Ako baš predjem tu liniju i zadjem u pravdu...bože moj.
Korisnikov avatar
By ROYAL
Nije to bas jednostavno objasniti: npr. (jednostavan primer) konflkt izmedju vas i kolege, kolega zajebao nesto, otisao kod sefa i svalio sve na vas.

1)Ukoliko lepo odete kod sefa i objasnite situaciju i u razjasnjenju pokopate kolegu (jer je zaista tako bilo, a ne sto ste vi nafilovali), kolega trpi posledice - to je jurenje pravde

2) Ukoliko, uz postojecu bulu, napakujete kolegi jos nekih x stvari ili mu namerno podmetnete nogu u sledecoj situaciji - to je osveta.

Uglavnom je jako tesko ispasti veci covek and walk away, i smatram da nema veze koliko je ko zreo ili ne, bitan je samo vas utisak o tezini nepravde koja vam je navodno naneta.

Takodje, mislim da se pravda uglavnom juri za druge tj. bliznje, a za sebe je uglavnom osveta (naravno, upakovana u pravdoljubivost i neke plemenitije ciljeve).
By жњ

''
Korisnikov avatar
By ivanazuh
'bcd mojne mi diras :swan: ! :evil:
...da te ne prepadnem iz nekog zbunja... :eviltrep:
By жњ
nisam pristalica osvete.

ako je vec doslo do sra%&#, pre cu stisnuti zube i istrpiti, nego da nanosim jos vecu stetu. nije da nisam bila osvetoljubiva, samo sto mi se isto uvek vracalo kao bumerang, te sam u medjuvremenu naucila da je uvek bolje spustiti loptu.

a tek sto je neuporedivo bolji osecaj nakon prastanja nego nakon svecenja... :smug:
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by ivanazuh
'bcd mojne mi diras :swan: ! :evil:
...da te ne prepadnem iz nekog zbunja... :eviltrep:
Slika
Korisnikov avatar
By *deni*
Pravdu trazim uvek preko suda i ne isterujem je vansudski.

A osveta...
:napitak:
Pa, desavalo se da se razbesnim, pa da ljudima koji su se ogresili o mene ili mi se zamerili priredim sitna , bezazlena, ali u mah vrlo neprijatna i za njih cesto ponizavajuca iznenadjenja. Gledao sam da ti gestovi osvete uvek imaju zeljenu simboliku u sebi.
Ne kazem da sam bas odsecene konjske glave stavljao ljudima u krevet ( odakle mi konjska glava ? ) , no u svakom slucaju uvek su to bili neki performansi, smisljeni, scenirani i realizovani kao prava zlocesta decija igra.
:giggle:
Samo takvu vrstu osvete poznajem i priznajem.
Za sitne bezobraznike sledi sitna i benigna ( ali neugodna ) osveta !

Za sve sto smatrate da iziskuje krupnije i ozbiljnije ispastanje pocinioca ne savetujem vam osvetu, vec da pravdu potrazite kod nadleznog suda.
:yes:
Korisnikov avatar
By Mars
Konjska glava - ne bilo koja, pa da se pitaš ODAKLE TI, NEGO ako je subjekt tvoje osvete vlasnik. Znači, ne mora KONJ, može kuče, mače, papagaj...

Mada sam lično protiv ubijanja životinja. Inteligentni smo, ima i drugih načina da se postigne efektno cilj.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Mars
Konjska glava - ne bilo koja, pa da se pitaš ODAKLE TI, NEGO ako je subjekt tvoje osvete vlasnik.
:lol:
Da, ako je subjekat osvete vlasnik konjske glave, onda je to vec drugi padez i mnogo prostija stvar. Samo ga raspizdimo po toj njegovoj konjskog glavi i osveta je ispunjena !
:yes:
Originally posted by Mars
Mada sam lično protiv ubijanja životinja. Inteligentni smo, ima i drugih načina da se postigne efektno cilj.
Naravno... Pa ja ne bih mogao ni mrava da zgazim. :sweet:
Ali, ako slucajno, usput naidjemo na neku sveze mrtvu zivuljku uginulu, recimo, od trovanja, ili u udesu ( psa, macu, jelena ) , onda je mozemo pokupiti za potrebe osvete. Naravno, pod uslovom da je les svez, ocuvan, da nije polutruo, da nema smrskanu glavu, prosuta creva i sl.
:vatroslava:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by *deni*
Naravno... Pa ja ne bih mogao ni mrava da zgazim. :sweet:
Pa znaš kako. Svakog udariš gde ga najviše boli.

Eto, Medea, onomad...kad se svetila mužu za neverstvo, pobila mu je svu decu. To što su ona bila I NJENA deca, nije joj bilo bitno u tom trenutku.

Mada, kažem ... ne moramo uvek da idemo u takve ekstreme.
Korisnikov avatar
By m..
Pa kad se i desi da predjem tu liniju, prelazim je iskljucivo tako sto prekinem svaki kontakt s osobom. Ne moram ja da isteram pravdu na crtu po svaku cenu. Ako osecam da je neko nefer prema meni, u toj meri da to ne moze da se resi, ja ga prosto iskljucim. Dakle ne radim nikave psiho stvari, nego prosto nestanem.
Korisnikov avatar
By Modesty
pravda i osveta su mi i u konkretnom potpuno dva odvojena pojma i ne brkam ih,bez obzira o kakvoj situaciji je riječ.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Svaki put kada bi iskulirao lichnu osvetu nad grupom/osobom, doziveo bih da te osobe gamizu po blatu.
Gurnute dublje u ponor od strane karme, nego shto bih ja ikada mogao da im nazhao uchinim.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Dushevna sam zhena, tako da se ne svetim.
Svako dobije ono shto zasluzhi.
Shto V I V I J E N gore reche, ko ce kao Bog. Uzdam se u bozhiju kaznu, koja je uvek tezha nego bilo shta shto bih ja, kao smrtnica, eventualno preduzela.
Korisnikov avatar
By Modesty
Ne svetim se,to je bacanje energije i trošenje vremena...ignorisanje može da boli i vrijeđa više od bilo koje riječi ili postupka.
By mikka
Ovo je tema za filozofiju, pre nego za kafic ;)
Pitanje pravde/osvete je uglavnom individualno, mada uvek postoje granice humanog. Odgovor bi trebalo da proizilazi iz licnog smisla zivljenja, pa eto npr.- za vivisecta je to stvar karme, za teta Daliborku Bozje pravde, dakle odgovor na eticko pitanje daje metafizika koja kormilari svakim pojedinacnim zivotom :andjelak: ;)
Korisnikov avatar
By reveal
Desavalo mi se, ali sam to kasno shvatila.
I onda sam trpela posledice toga... Tako to ide.
Mislis da radis nesto za neciju dobrobit (isteravanje pravde), a ustvari uvek su neki skriveni lichni ciljevi tu.
Korisnikov avatar
By Deksi
Nikad,kadgod bi video da ne mogu da se izborim za pravdu i isteram je na videlo iskulirao bi potpuno situaciju jer nakon toga sledi opsednutost osvetom a to je glupo i poprilicno smara.

Kao sto neko reche ovde karma je chudo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!