Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Razmisljam i kuckam se sa jednom forumasicom, pricamo o vezama, tako nekim stvarima i dodjemo do iskazivanja osecanja i slicno, na kraju zavrsimo na komlikovanosti medjuljudskih odnosa...
Iskreno, meni je komunikacija oduvek predstavljala enigmu... Da li se neki ljudi jednostavno rode sa tim da "umeju sa ljudima" ili su jednostavno jos u detinjstvu dobro savladali pravila igre?
Zasto treba da mislim A, govorim B, radim C, da bih dobila Z?
Zasto se u vezama igraju igrice? (zasto ako hocu nesto treba da to pokazujem zaobilaznim putem, cesto i radeci nesto sasvim suprotno i zasto ako neko hoce vise paznje, jdnostavno ne kaze: Zelim da provodimo vise vremena zajedno?, nego pocne da kulira, ne bih li ga druga strana krenula juriti)
Zasto ako prijateljica ima debelo dupe u belim pantalonama kada te pita da joj ISKRENO kazes kakvo joj je dupe i ti kazes da bi joj mozda neki drugi kroj bolje stajao, ona ne pomisli kako si bila iskrena, vec ili da joj zavidis sto je zgodna, pa hoces da je skenjas ili da potenciranjem njenog nedostatka prikrivas svoj ili tako nesto?

Ne samo u privatnoj komunikaciji, vec i u poslovnoj...
(ako dodjes ranije - slihtas se sefu, ako kasnis - ne valja, neodgovorna si, ako pricas sa koleginicama - tracara si, ako neces da ucestvujes u ogovaranjima - onda si cudna, kurcis se i istripovana si, ako radis samo svoj posao i neces da obavljas tudji - onda sisebicna, lenja, neodgovorna, samoziva i nepouzdana, ako cinis kolegama usluge i uskaces im - onda se svi rtipuju da si im potrcko, a sef misli da time prikrivas to sto lose radis svoj posao)...

Koliko god da se trudis niko ti ne kaze hvala....

Zasto ljudi jednostavno ne kazu sta hoce, nego to uvijaju i ja sad to treba da citam po gestovima, mimici, izmeu redova uvijenih fraza ili jos gore kada ne kazu nista i ocekuju da ja to "osetim nekim supreme 17 culom, predidjenim samo za osecanje njihovih potreba"?

Anyway, rasplinuh se ja i dotaknuh razlicitih stvari, ali o ovome cesto razmisljam, ako ima neko da kaze nesto na ovu temu bilo bi lepo...

PS. Uci u temu, postaviti smajlic i izaci (ili samo napisati "O, boze") i slicno NIJE odgovor na temu, pametnije je ne napisati nista
Korisnikov avatar
By Val
Ako ochekujesh da ti se osoba koju volish zahvali na tvom trudu i iskazivanju ljubavi, na pogreshnom si putu mila. Sve ostalo pitaj J. Mozhda se smiluje pa progovori. :giggle:

Ja zaista ne znam zashto ljudi imaju potrebu sve zhivo da izdiskutuju. Ali znam da mi nije potrebno verbalno iskazivanje ljubavi, sve dok me osecjaj dobro sluzhi, a ona je sposobna da "pokazhe". :)
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Pa, actually ocekujem.
Ako neko ucini nesto za mene, potrudi se, najmanje sto mogu da uradim je da mu kazem hvala. To je valjda osnovno.
I nije stvar samo u vezama i prijateljstvu, vec i u drugim vrstama odnosa...
Korisnikov avatar
By Val
Hvala ti shto me volish? :misli: Tu se nikako ne slazhemo...
Korisnikov avatar
By BellyButton
Od osobe se ochekuje da se izrazava koristeci eufemizme... Ako to ne chinsh onda ljudi najcheshce imaju utisak da svesno zelish da ih povredish tj. da si zao, a ti to ne zelish pa koristish eufemizme i zamotavash ruznu istinu u lepo pakovanje...
Ali, i ja sam vishe za iskrenost, iako ume da bude surova...
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@Val
Ne, nego... Hvala sto si se potrudila da mi pokazes da me volis na tako lepo nacin... Ono, kao, cisto da znas da se nisi dzabe cimala...

@BellyButton
Cekaj, drugarica ustvari zna da ima veliko dupe i hoce da je ja slazem da je malo i zategnuto da bi ona pomislila kako stvarno jeste ili sta?
Korisnikov avatar
By BellyButton
Hoce da je slazesh da bi se osecala bolje u tom trenutku... Da bi imala nadu da mozda i zaista verujesh u to... Kada joj kazesh da je debela, ta nada pada u vodu i ona krivi tebe za to... Zato ljudi ne vole kada im kazesh istinu...
Korisnikov avatar
By Val
Jebala vas lazh bre! Bozhe, jedva chekam da odrastete. :sigh:
By J...
@ xx LooDa KrAwItZa xx

Ako planiras da se bavis politikom, onda ces dobro morati da naucis da mislis jedno, pricas drugo, radis trece itd. U nekim poslovnim odnosima cak je takav nacin (licemeran nacin) ponasanja pozeljan i podrazumevan, ko zna, mozda je to i odredjena vrsta inteligencije koju ja, recimo, nemam preterano. :D

Sto se tice onog primera o prijateljici s debelim dupetom, pa recimo da bih joj ja, ukoliko sam ozbiljna-rekla da joj je dupe debelo, ukoliko sam raspolozena, rekla bih da je debelo ali da se ne brine, cak i takvo je seksi :lol: a ako nisam raspolozena onda cu da joj kazem da je dosadna. :lol:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Ne planiram da se bavim politikom preterano ozbiljno, objasnila na nekim temam zasto.
Da, to je ta socijalna inteligencija, mada.... pitam se koliko se nesto sto je zasnovano na obmani, povladjivanju i slicnim stvarima moze nazvati inteligencijom, ja bih to radije nazvala licemerjem.
By J...
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
ja bih to radije nazvala licemerjem.
Inteligencija nije uvek u sluzbi dobra, naprotiv. Manipulisanje ljudima takodje zahteva inteligenciju.
Korisnikov avatar
By m..
Iskreno, meni je komunikacija oduvek predstavljala enigmu... Da li se neki ljudi jednostavno rode sa tim da "umeju sa ljudima" ili su jednostavno jos u detinjstvu dobro savladali pravila igre?
To je pitanje socijalne inteligencije, koja se kroz zivot i iskustva razvija, narocito kod onih samokriticnih ljudi koji su u nekom momentu u stanju da uvide da negde grese, i promene pristup. Pitanje socijalnih skilova, sposobnosti da se proceni kako kome prici, pa cak i licnog integriteta, nacina na koji se postavis, sposobnosti da ljudima postavis granice i slicnog. Sposobnost da se prilagodi situaciji, a da se ne izgubi ono sto jesi.

Ne vidim ja to kao neku igru koja ima pravila, da ima ja bih ih krsila i zaobilazila.

Prosto, za sebe bih sad rekla da umem s ljudima, ili uglavnom umem s ljudima, s onim ljudima s kojima ne mogu da nadjem zajednicki jezik ili temu, gledam da ne opstim vise nego sto je potrebno. Nije da sam nesto specijalno obdarena, mogu da izmanipulisem nekog da dobijem ono sto hocu, i to onako skroz suptilno da covek misli da je to bila njegova ideja u startu, ali to uglavnom ne radim. Kad nesto hocu, ja to trazim, krajnje otvoreno.
A kao klinka sam bila najgori nerd, mene su svakodnevno mlatili i kinjili u osnovnoj skoli, bila sam potpuno pogubljena i socijalno beslovesna (bar do 6. - 7. osnovne, posle su me gotivili), dok sam u kraju vazila za facu.

Nekako, sve je to pitanje toga kako se postavis, i sta zelis, i toga da kroz zivot naucis kako to da dobijes. Pa jos ako te zivot dovoljno puta zgazi, naucices sve u 16.

A sto se tice citanja izmedju redova i pogadjanja necijih zelja i ocekivanja, time se ne bavim, cak iako sam cesto svesna sta neko hoce da izburgija.
Prosto polazim od toga da ako neko nije nesto u stanju da trazi, to znaci da ne zeli dovoljno.
Uostalom, nisam ja tu da zadovoljavam razne tudje potrebe. Nek se obrate svojoj majci.
Korisnikov avatar
By IriS
kad sam bila mladja, bolje da kažem do skoro :kosa: , isto sam razmišljala kao kravica i jako se nervirala što su ljudi nezahvalni, što većina gleda kako da 'hvata krivine' , što većina ljudi ide linijom manjeg otpora... itd itd.

onda sam dobrih tri puta zaredom tresnula glavom o zid, naučila svoju (dugoočekivanu) lekciju i prestala da se tangiram oko ljudi. čitaj: shvatila sam da je moj ego ništa više bitan od ega drugih ljudi. sve su to iste zverke.

ajd' redom.
igrice u vezama: to je recimo nešto na šta nikad nikad nikad nisam pristajala. a ljudi itekako to vole da rade... a to se zove dizanje cene iliti igra ega. ja mom egu ne dozvoljavam da se igra kad su osećanja u pitanju... i kad god sam naišla na dosadne 'igrače', dobijali su vrlo brzo crveni karton ;)

iskrenost u prijateljstvima. vidiš, to mi je nekako pipaviji teren. moraš dobro poznavati prijatelje, drugare, da bi znao da li su spremni da podnesu istinu.
meni je recimo ovaj primer sa belim pantalonama nešto što sam shvatila isto kao i BellyButton. nekad nije loše dati podršku nekoj osobi, ako joj je potrebna da bi se bolje osećala, pa makar i da ne misliš tako.

što se posla tiče i svega što si navela kao primere, ja bih to jednom rečju nazvala Srbija. sa tim mi je bilo najteže da se nosim, i onda sam krenula da gledam svoja posla. samo svoja i ničija više. ko šta hoće da misli, nek misli, ne zanima me. :D
ovo je zemlja neradnika, pre svega. što pre to shvatiš, manje će ti godina proći u nerviranju oko svega toga.
Originally posted by J...
ja bih to radije nazvala licemerjem.
Inteligencija nije uvek u sluzbi dobra, naprotiv. Manipulisanje ljudima takodje zahteva inteligenciju.
o da. živela manipulacija :crveni:
ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se. ali samo tamo gde želiš ;)
i jedan savet, oni kojima su puna usta iskrenosti, mislim na to da stalno napominju kako su oni iskreni, su ljudi kojih se treba pripaziti. ako si iskren, super, ja ću to primetiti, ne moraš mi stalno brbjati o svojoj iskrenosti. ;)
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by m..
Nekako, sve je to pitanje toga kako se postavis, i sta zelis, i toga da kroz zivot naucis kako to da dobijes. Pa jos ako te zivot dovoljno puta zgazi, naucices sve u 16.
so true. neke lekcije su jednostavno potrebne da se nauče.
a život odlično namešta situacije da odredjene lekcije naučimo onda kada je to potrebno. ako ih ne savladamo prvi put, opet će se vratiti i sve tako u krug, dok ih ne naučimo.
Originally posted by m..
A sto se tice citanja izmedju redova i pogadjanja necijih zelja i ocekivanja, time se ne bavim, cak iako sam cesto svesna sta neko hoce da izburgija.
Prosto polazim od toga da ako neko nije nesto u stanju da trazi, to znaci da ne zeli dovoljno.
Uostalom, nisam ja tu da zadovoljavam razne tudje potrebe. Nek se obrate svojoj majci.
yep.
ako nešto želiš od mene, traži. ja da se cimam i čitam izmedju redova, neću.
te manipulacije su mi smešne. ako nešto želiš, lepo kaži, a ne da ja tumačim na petsto načina šta i kako. njet.

edit.
za socjalnu inteligenciju je potrebno puno iskustva u medjuljudskim odnosima. i ništa ne može biti crno i belo.
Korisnikov avatar
By Modesty
Ne planiram da se bavim politikom preterano ozbiljno, objasnila na nekim temam zasto.
Da, to je ta socijalna inteligencija, mada.... pitam se koliko se nesto sto je zasnovano na obmani, povladjivanju i slicnim stvarima moze nazvati inteligencijom, ja bih to radije nazvala licemerjem.
Nije ,mila sve tako crno i bjelo....slojevito je to područje,socijalna,emocionalna,verbalna,neverbalna,intelektualna inteligencija...različite kombinacije kod drugih ljudi....ne može se prema svakom ophoditi isto,jer smo svi različiti...naravno da mnogo njih laže,ima maske..ali to je njegov problem...Svako u tim stvarima treba prvo gledat sebe i radit na sebi ja,ti,mi..koji nismo takva...mi možemo da koristimo neku od naših inteligencija,da ocjenomo čovjeka i da mu na pravi način priđemo,saopštimo...i u pravo vrijeme...nekad je to iz naše koristi,nekad iz ljubavi,brižnosti,prijateljstva...nebitno.
Daleko je da je zamotana istina asocijacija za nešto loše....ah,dalo bi se o toome nadugačko i naširoko...uglavnom,ne kategoriši,ne generaliziraj.....ubaci u priču još cijelu paletu boja :cvetduga:
Korisnikov avatar
By foolish
nikada nisam imao problema da komuniciram sa bilo kim, bilo gde i u bilo kojoj situaciji...
dosta dobro citam ljude i taj prvi utisak koji stvorim o nekome me jos nikad nije zajebao tako da jos na pocetku znam kako da se posatavim prema nekom.
od pocetka bilo kakve komnikacije sa nekim ja sam i iskren i otvoren i to se oseti i odmah je ta druga strana opustenija i lakse se stupa u neku dalju konverzaciju.
svi ljudi oko mene znaju da sam uvek tu, da cu ih uvek saslusati i dati i moje iskreno misljenje. par puta su mi se desilo da mi dodje neko sa kim se nikako ne slazem i da me pita nesto samo zato sto zna da cu iskreno dogovoriti.

ne znam zasto ljudi prave bauka od iskazivanja svog misljenja. ako imas nesto da kazes, kazi, ali moras da stojis iza tog svog misljenja i da ako je potrebno da ga obrazlozis, ali opet treba da budes spreman i da saslusa drugu stranu i ponekad da priznas da nisi bo u pravu.

nije ni sve u pricanje,nekad treba znati i saslusati nekog.
kako se ti postavis prema drugima tako ce se i oni postaviti prema tebi
Korisnikov avatar
By Modesty
kravice,ti ćeš me razumjeti...ne možemo očekivati od drugih osoba da na isti način kao mi pokazuju emocije.....ako su drugačije iskazane,ne znači i da su manje vrijedni...neko daje na kapaljku a u sebi ima vulkan a neko prosipa i to mu je sve što ima
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Modesty
kravice,ti ćeš me razumjeti...ne možemo očekivati od drugih osoba da na isti način kao mi pokazuju emocije.....ako su drugačije iskazane,ne znači i da su manje vrijedni...neko daje na kapaljku a u sebi ima vulkan a neko prosipa i to mu je sve što ima
Indeed.

I ja recimo nemam problem s tim. Imam problem s tim kad se onda i od mene ocekuje da pokazujem emocije na mikroskopskom nivou za sta ja nisam u stanju. Meni je najveca frustracija kad ne mogu da se ispoljavam onako kako mi dodje, i onda kada nije pozeljno da pokazujem emocije u nekom minimalnom obimu koji mi je prihvatljiv, onda bih radije da ih nemam uopste.

Mada preferiram ljude koji se osecaju slobodno da pokazuju emocije, nekako se lakse iskomuniciramo, i ja ne moram da ucim taj njihov specificni jezik.

Uostalom cesto su ti koji tako skrivaju emocije usput i nesigurni, pa s tim imam problem obashka.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Dakle, postoje odredjene zivotne lekcije koje treba nauciti... Kako, gde i od koga?

@Iris
To sa gledanjem svog posla definitivno ne pali. Radim to ceo zivot i bude uvek pogresno protumaceno i iritira ljude. (A stvarno mi nije jasno kako nekog moze da iritira to sto ne ucestvujes u spletkama, tracarenjima, klanovima i ne kopas po tudjem privatnom zivotu, to bi valjda trebalo da bude pozitivna osobina!)

@BellyButton (i svi ostali)
Ako neko zeli da ga slaze, onda ne bi trebalo da zapocinje sa recenicu: Iskreno mi reci da li bla, bla, bla?, jer ovim "iskreno mi reci" meni sugerise da hoce istinu, koju ce onda i dobiti.
Ja kad pitam jel mi veliko dupe u nekim pantalonama, ja stvarno zelim da cujem iskren odgovor (jer ako jeste - presvuci cu se i necu se izblamirati tamo gde odem, a od laz nemam nikakvu korist)...

@Modesty
Naravno da drugaciji nacin iskazivanja emocija iste ne cini manje vrednim, vec samo... manje dostupnim... ako vidim da nekome reci nisu dovoljne, potrudicu se da emocije pokazem postupcima, znaci ucinicu napor da mu se prilagodima... a taj neko ako vidi da ja ne razumem neverbalnu komunikaciju (stvarno je ne razumem!) ce nastaviti da ocekuje da ja razumem njegov jezik emocija, bez da makar proba da to saopsti recima, tj. da ucini korak ka prilagodjavanju meni, kao sto sam ja ucinila korak ka prilagodjavanju njemu....

@SVI
Gde se te komunikacijske stvari mogu nauciti?
Samo nemojte da mi kazete da ce doci vremenom i zivotnim iskustvom (je kako to nekom dodje sa 12, a nekom ni sa 30??), jer saznanje da cu sa 65 godina znati kako je trebalo da se ponasam u 20 ne cini da se osecam bolje, niti ce mi biti od neke koristi.
Korisnikov avatar
By anche
ima dosta i do temperamenta :eureka:

ovce ostaju ovce dosta dugo :giggle:
Korisnikov avatar
By foolish
isipisah ogorman post o tome kako treba biti iskren i svoj u svakoj situaciji i skontah da je to cista glupost.
ja mogu sa svima da pricam (jludiam koje volim, koje tek upoznam, nazovi tim nekim autoritetima...) ali to je samo zato sto dobro citam ljude i znam sta u kom trenutku da kazem i koliko da se otvorim toj osobi.
ja se zaista trudim da uvek budem iskren, ali ljudi nisu na to navikli. navikli su da se uvek smeskas, da sitnim lazima hranis njihov nesigurni ego, profesori su navikli da su oni uvek u pravu, i kad im neko kaze istinu u lice, kad im se suprostavi oni se nadju u cudu i ne znaju kako da odreaguju.
Korisnikov avatar
By watcher
Chekaj.. pitanje je zaprawo neshto drugo, koliko sam Ja skontala..
.. Komnikacija je gotowo uwek komplikacija, zbog ljudi onakwih kakwi jesu.. neko skonta owako, neko onako.. ili ne skonta nikako.. a lazi igraju ogromnu ulogu- jer ih SWI prewishe koriste.. na zalost.. tako da su neki sa razlogom prestali da slobodno komuniciraju..
A u wezi.. hmm.. Ja iskreno obozawam da torochem i filozofiram.. ali takodje i da swojim ponashanjem pokazujem, trazim i pruzam shtoshta.. To je stwar osetjaja.. osetjanja .. i razumewanja izmedju dwoje..

recimo...
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Originally posted by foolish
ali to je samo zato sto dobro citam ljude i znam sta u kom trenutku da kazem i koliko da se otvorim toj osobi.
Kako znas? Kako si dosao u situaciju da znas ovo? Kako si ovladao ovom vestinom?

neko skonta owako, neko onako.. ili ne skonta nikako..
Upravo. Zanimljivo je kako uvek skontaju drugacije od onoga sto sam rekla.
Ako kazem A, mislim A. Ne treba da tumacis to A da bi dosla do zakljucka kako sam rekla B, jer da sam htela da kazem B, jednostavno bih rekla B.
Korisnikov avatar
By watcher
Shto mora prosto, kad moze komplikowano ..

@foolish btw, ne mozesh bash uwek biti siguran koliko se mozesh otworiti nekoj osobi.. bar ne u owo wreme..
Korisnikov avatar
By foolish
ali to je samo zato sto dobro citam ljude i znam sta u kom trenutku da kazem i koliko da se otvorim toj osobi.
Kako znas? Kako si dosao u situaciju da znas ovo? Kako si ovladao ovom vestinom?
jednostavno znam, to je oduvek bilo u meni, samo se vremenom razvijalo. ja sam kao klinac znao da se odvojim od roditelja u sred grada i da pridjem nepoznatoj osobi koja mi se iz totlano nepoznatog razloga svidi i da je uhvatim za ruku.
jednostavno posmatras ljude, nacin na koji pricaju, gestikulaciju, pogled...
ja sam dosta dugo bas krio sva svoja osecanja i sve drzao u sebi pa mozda i zato znam da prepoznam to i kod drugih.

@ watcher veruj da mozes, ok, ne otvaram se ja svima i podjednako. tacno znam kad koliko kome mogu da kazem. ja jos nikad nisam doziveo da je neko zloupotrebio moje poverenje i iskoristio to sto sam mu rekao...
ja jedino kad mogu da se zajebem je kad mi se svidi neko... tu znam da se zajebem i zaletim,ali ucim na svojim greskama i sve ih je manje
Korisnikov avatar
By BellyButton
...ja jedino kad mogu da se zajebem je kad mi se svidi neko... tu znam da se zajebem i zaletim,ali ucim na svojim greskama i sve ih je manje
I kod mene se isto deshava... Introvertan sam u sushtini, ali kada mi se neko dopadne prosto izlazi iz mene i ono shto treba i shto ne treba... Ne volim tu svoju osobinu, ali teshko ju je promeniti... pokushao sam... :vruce:
Korisnikov avatar
By gneeebo
Da li se neki ljudi jednostavno rode sa tim da "umeju sa ljudima"
ne.
Zasto se u vezama igraju igrice? (zasto ako hocu nesto treba da to pokazujem zaobilaznim putem, cesto i radeci nesto sasvim suprotno i zasto ako neko hoce vise paznje, jdnostavno ne kaze: Zelim da provodimo vise vremena zajedno?, nego pocne da kulira, ne bih li ga druga strana krenula juriti)
zato sto ne sme.
Zasto ljudi jednostavno ne kazu sta hoce, nego to uvijaju i ja sad to treba da citam po gestovima, mimici, izmeu redova uvijenih fraza ili jos gore kada ne kazu nista i ocekuju da ja to "osetim nekim supreme 17 culom, predidjenim samo za osecanje njihovih potreba"?
zato sto ne smeju.
Zasto ako prijateljica ima debelo dupe u belim pantalonama kada te pita da joj ISKRENO kazes kakvo joj je dupe i ti kazes da bi joj mozda neki drugi kroj bolje stajao, ona ne pomisli kako si bila iskrena, vec ili da joj zavidis sto je zgodna, pa hoces da je skenjas ili da potenciranjem njenog nedostatka prikrivas svoj ili tako nesto?
zato sto je sujetna i ne zanima je iskreno misljenje.
oko cega se trudis?
Korisnikov avatar
By watcher
zato sto ne smeju.

[/quote]

Ne werujem da je to zato shto ne smeju...
.. Meni je neki put zanimljiwo da "muchim nekoga" sa tim "chitaj izmedju redowa..
........ interesantno je..
lepo je kada znsh da neko osetja shta zelish i kako se Ti osetjash i shta treba dalje... :cigareta:

@foolish, blago tebi.. meni se 1000x obilo o glawu ...
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Originally posted by gneeebo
Da li se neki ljudi jednostavno rode sa tim da "umeju sa ljudima"
ne.
zato sto ne sme.
zato sto ne smeju.
zato sto je sujetna i ne zanima je iskreno misljenje.
oko cega se trudis?
Pa, super znaci ljudi su pickice i pritom sujetne pickice, koje kad ti kazu: "Reci mi iskreno", ustvari misle: "Reci mi ono sto zelim da cujem"?
A trudim se... da razumem sta jebeno hoce, oni koji nece da kazu sta hoce ili govore nesto sasvim suprotno od onoga sto hoce, a ocekuju da ja mozgam i provalim sta oni zapravo hoce (minimum 80% populacije).

@watcher
Veruj mi, drugoj strani nije lepo.
Cak stavise, ume prilicno da smara...
Korisnikov avatar
By anche
cini mi se kravice, da je krajnje vreme da naucis da citas misli :gatara:

a ovo:
Cak stavise, ume prilicno da smara...
:nono:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!