hvala za ohrabrenje.
@jukie: učim srpski. i neko je želeo da zna kako zvučim. to je sve.
@Machkodlak: ne znam. Bila sam u nešto teško deo života i meni ništa nije zanimalo. Onda, jednom noć, čitala sam knjigu i igrala sam se na kompjuteru dok slušala Beoviziju, čekajući Istražitelji iz Majamija i čula sam glas kao anđeo. I videla sam Jelenu Tomašević u oni crveni haljini sa prelepom crnom kosom, kao kraljica, zaista. I nisam više čitala knjigu, nisam se igrala na kompjuteru, samo sam je buljila kako peva. I otada život mi ponovo zanima i svaki dan učim srpski. Zavolela sam u nje, u pesmu Oro, u srpski jeziku. Čitam forumi, čitam Harija Potera, čitam "teach yourself serbian" knjigu, pišem, slušam muziku... Jezik je lep.
@J: američki engleski mi je maternji jezik. A ponekad (nesvesno) imam mađarski naglasak na engleskom (verovatno jer živim u Mađarskoj već sedam godine).
@dungoll: to je dobra ideja, da pročitam nešto. Možda pročitaću nešto, ili recitujem nešto koji sam zapamtila. To je lakše nego pretražiti reči kad ne znam šta da kažem.
@starsailor: još uvek ne čujem razlika između ć i č, samo pamtim gde koja slova treba.
@svima: