Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

na ovu temu me je potakao post u temi o ESC, gdje sam ja ispisao jedan svoj blam pred grupom turista, a neko odgovorio sa "To se zove CG turizam"

Dakle, tema nije tu da bi se raspravila konkretna situacija (kao sto sam tamo naveo, mozda i nije bila provokacija, mada je meni zasmetalo enivej), vec da razgovaramo uopste o netrpeljivosti izmedju ljudi iz SR i CG, i to konkretno na forumima gdje se okupljaju istomisljenici.
Pored ovog gay foruma, sretao sam to i na nasim, crnogorskim, i to bas nekim gdje se okuplja mali broj ljudi. Znaci, vec na neki nacin predstavljamo manjinu (ili smo gay, ili slusamo neku rijetku vrstu muzike, volimo neki odredjen, manje popularan zanr u umjetnosti..), i ipak smo skloni da ljude koji su "nasi" vrijedjamo, provociramo...
Kao sto rekoh, situacija se ponavlja kod ljudi iz obje drzave, i ne zelim da sad nikog posebno optuzujem...
Korisnikov avatar
By ns.happy
ma to ti je ono - ne daj boze da se srbi sloze... :roll:
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja zaista ne gledam ko je odakle........(osim, naravno, sto mi je bitno da je neka cica sa kojom se eventualno virtuelisem, bude iz NS :D ), i nikada mi to nece biti bitno. Ni koje si veroispovesti, ni odakle si, ni nista, nista.........Volim razlicitosti, iako mi bas i nismo nesto puno razliciti. Nisam bila u CG nikada na moru, ali samo sticajem okolnosti (ako me ugostis, Bananice, dolazim :P ), ne zbog nekakve Bozemesacuvaj&sakloni netrpeljivosti :nope:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Zoe -
sve sto si ti napisala ja vrlo dobro znam. Ali hajde da pricamo o onima koji PRAVE razliku.
A sto se tice ugoscavanja, cudi me da te vec nisam pozvao:):)
Korisnikov avatar
By Deksi
Prisutna je velika doza netrpeljivosti izmedju Srba i Crnogoraca...zasto je tako ne znam zaista....mozda zato sto i jedan i drugi narod misle da su pametniji i bolji a samim tim sto imaju dosta toga zajednickog osecaj konkurencije se dobro moze osetiti.
Ja jedino sto ne volim kod Crnogoraca je taj mentaliter,s obzirom na to da vucem korene iz CG i da mi je najveci deo rodbine odatle dobro poznajem nacin razmisljanja ljudi dole tako da imam malu dozu odbojnosti ali naravno svuda postoje izuzeci :)
Korisnikov avatar
By .L O S T
ne zanima me da li je neko sr ili cg, ne delim tako ljude, ali zaista postoji nesto sto se zove "CG turizam", zbog cega sve vise ljudi svakom godinom u sirokom luku zaobilazi cg....... to postaje jedino paradajz-turist destinacija tj. imam 50 evra za 10 dana najsugavije sobe sa 5 cimera pa hajde da idem da se "provedem", ma sta to da znaci....
Korisnikov avatar
By Progenitor
Ma morao sam da se nasmejem(a kad pomislim radije bih zaplakao),Posto sam posednji put u toj CG dobio sa bratom takvo trovanje hranom u njihovom elitnom restoranu(u kom naravno konobar kad je cuo da smo iz Srbije nije hteo da nas usluzi citavih sat vremena,dok mu nismo priretili),da smo jedva zivu glavu izvukli,avantura :drama: .Sta mislis,jesam otisao u CG opet? :hmm: :lol: :no:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Konobar u Njivicama: "Sta si umislio, nije ti ovo Turska!" Kao trazim previse :wow:
Korisnikov avatar
By blenta
aj od nekog mora da krene
ja pravim razliku

slichnost prva
crnogorci nekulturni izuzetno- srbi ne zaostaju mnogo

pravim problem na sledecem mestu
kad dodjem u herceg novi na mesec dana i planiram tamo mesec dana troshit svoje pare
ona crnogorska nevaspitana seljachina ima biti kulturna
jer zhivi u hn koje zhivi od turizma, a on radi u usluzhnom sektoru
ne trazhim ne znam ni ja shta, trazhim da bude normalan

i druga stvar ne mislim da postoji netrpeljivost
da postoji netrpeljivost ne bi na terazijama zhivelo vishe crnogoraca nego u crnoj gori
i to bolje od 90% srba u srbiji

ako vam nije jasno
otidite u rvacku te se izjasnite kao srbin
e to je rodjaci netrpeljivost

:bigirl mode off:
:alien:

dakle ko shto neko gore reche
nebitno je odakle je i ko je neko
no jako je bitno kako se taj neko ponasha i kakvi su mu maniri
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by bananica
Zoe -
sve sto si ti napisala ja vrlo dobro znam. Ali hajde da pricamo o onima koji PRAVE razliku.
A sto se tice ugoscavanja, cudi me da te vec nisam pozvao:) :)
Trebaš krenuti od sebe koji sam praviš razliku među ljudima. KAda riješiš taj problem pola će problema nestati sami od sebe. Bez uvrede.

a, bajdvej, ja kad dođem u neku zemlju ne izjašnjavam se nacionalno nego se izjašnjavam kao turist. To mi dođe neak prirodnije.
Korisnikov avatar
By .L O S T
resenje tih problema je lako. mi zivimo u kapitalizmu. sto znaci za moje pare hocu proizvod i uslugu kakvu zelim ili idem negde drugde. a u cg su svi na fazonu - fuj srbi, ali daj mi tvoje parice na koje se ne gadim. i zato idem negde drugde... svako iole normalan ide negde drugde...
opet napomena - moj stav se odnosi na cg turizam , ne generalno na cg.
Korisnikov avatar
By blenta
naprotiv
mi balkanci(svi zajedno)
zhivimo u feudalizmu
:nope:
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
E gde bi nam bio kraj da živimo u feudalizmu...
Balkanci su u vremenskom procepu koji čuva najgore iz svih ustrojstava.
Korisnikov avatar
By mirth
Jes' stvarno. Usluzni sektor u Srbiji cveta od kvaliteta usluge, ljubaznosti i pristojnosti.

Smejala se serpa loncu kako ima velika usta.

I u Srbiji i u Crnoj Gori lakse coveku pare iz dzepa isterati nego uterati.

No bitno je da u svakom trenutku imamo kome prigovoriti da je gori. Sta bismo mi bez te privilegije, cesto se pitam.
Korisnikov avatar
By erkondisn
aaaaaaaaaa, to bi bio nastavak poslovice.

ja znam za onu
rugala se sova sjenici... da ima veliku glavu :giggle:
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by mirth

No bitno je da u svakom trenutku imamo kome prigovoriti da je gori. Sta bismo mi bez te privilegije, cesto se pitam.
Originally posted by blenta
slichnost prva
crnogorci nekulturni izuzetno- srbi ne zaostaju mnogo

Originally posted by blenta
jer zhivi u hn koje zhivi od turizma, a on radi u usluzhnom sektoru
ne trazhim ne znam ni ja shta, trazhim da bude normalan
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Sve im je mrsko, sve rade preko kurca, ni trunke ljubaznosti.
Srbi barem sa smeshkom uzimaju pare.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
opet kontam kako su cak i naizgled dobronamjerni komentari u temi imali veliki nedostatak - a to je sve veci broj sjajnih ljudi prepunih entuzijazma, u gotovo svim sektorima turizma. Molicu lepo, i sebe ubrajam u navedene, jer svakodnevno primam pozitivne kritike a i ekskurzije zavrsavam sa osmijehom i (ovo mi bas i nije trip) aplauzima:doh: kad im kazem da se nadam da su zadovoljni.
Takodje, postoji gomila predivnih restorana i restorancica, plazica i kafica u kojima rade veseli i ljubazni ljudi.
A usrano trovanje je moglo da se desi bilo gdje, ne samo u CG, kao i susreti sa neljubaznim i osornim osobljem.
And it's not, NOT nice thing to do:durenje:

Realy, NOT nice.
Totally not.
:shrug:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Wh1t3 Tra$h
Sve im je mrsko, sve rade preko kurca, ni trunke ljubaznosti.
Ja bih rekao da je ovo zato sto su isti kao (isto sto i?) srbi.

Srbi barem sa smeshkom uzimaju pare.
I crnogorci, mojne da se lazemo.. Ali taj smesak zaista ne vidis dok ne izvuces novac.

..

LM, Cg turizam..zaista postoji kao fenomen i u mojoj glavi, i to ne lep fenomen.. Toliko da sam odlucio da vise necu letovati u CG, bez preke potrebe (sto bi, npr, bila veika ekipa ok ljudi)
Korisnikov avatar
By Stripi
Ah, kako ovo mora da grdo zvuči u ušima jednog Crnogorca koji j uvjeren da razbijaju u turizmu :lol:
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
uopste nisam rekao da razbijamo u turizmu, vec da svuda ima neljubaznih ljudi, ali da me vrijedja toliko predrasuda od ljudi koji nisu ni privirili ovamo godinama, i da se situacija mijenja (polako, ali se mijenja)
Korisnikov avatar
By Marvin
Ti bananac treba da shvatiš da to predrasude nisu, ako su ljudi po 4,5 puta letovali tu i to sve doživeli.

I treba da shvatiš za te promene o kojima ti pričaš (i u koje ja verujem... prosto po ceni kvadrata mora i usluga da se menja) treba vremena da ljudi primete.

Tako da... bezveze besniš na ljude.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Alexandrus Magnus
uopste nisam rekao da razbijamo u turizmu, vec da svuda ima neljubaznih ljudi, ali da me vrijedja toliko predrasuda od ljudi koji nisu ni privirili ovamo godinama, i da se situacija mijenja (polako, ali se mijenja)
sam ti imaš predrasuda mali milijun. Primjerice, ti ovakve priče pričaš kada pričaš kako je tebi bilo na ljetovanju u Hrvatskoj. Identične priče, likovi i zemlja druga. Šta te onda čudi?
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
stripi cico, nemojmo da pocinjemo opet pricu. Uostalom, ja nisam pricao o cijeloj Hrvatskoj, vec samo o Dubrovniku. Naprotiv, cak mislim da sam napisao (ako nisam evo sad) da je u Splitu situacija skroooz drugacija.
Ali, kad si vec poceo, da se prisjetimo : da li je neko cuo da su crnogorski huligani kamenovali autobus prepun turista iz Hrvatske?? Da li je neko naisao na nacisticki natpis "Nemamo marelice, i necemo ih nikada ni imati!" ?
Tako da..

Ipak, ja svojim grupama takve stvari ne govorim (iako znam za gomilu situacija u kojoj hrvatski vodici pljuju po CG), vec uvijek na pitanje o DU kazem da je mnogo veci od Kotora, mnogo bolje ocuvan, i da je mjesto koje im preporucujem da vide.

Vodim se onom da uvijek treba krenuti od sebe, i samim tim se trudim da uvijek budem open-minded, cak i u situacijama kad nisam siguran da zelim ida treba.

NO. Ovo nije tema u kojoj ja treba da branim CG turizam, niti da se borim sa vodenicama. Ni na koga ne bjesnim, vec samo diskutujem i pokusavam da navedem primjere koji pothranjuju MOJE misljenje, sto ne znaci da vi svoje obavezno morate promijeniti.

I hajde da se vratimo na temu, a ona nije iskljucivo crnogorski turizam, vec je mnogo kompleksnija *videti prvi post.

kiss
Korisnikov avatar
By m..
mene boli uvo, moje crnogorke su super.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by mirth
Jes' stvarno. Usluzni sektor u Srbiji cveta od kvaliteta usluge, ljubaznosti i pristojnosti.

I u Srbiji i u Crnoj Gori lakse coveku pare iz dzepa isterati nego uterati.

Aham.
Zato se i toliko ne vole. Jer kod njih vidimo nase osobine.

Ja sam cevrt-crnogorka.
I cesto letujem u Cg i mogu da kazem da nije istina da su SVI neljubazni, SVI negostoljubivi i SVI kradu. Kao i svugde drugde, i u CG usluga zavisi od love koju ostavljas. Da im placas hotel A kategorije, tretirali bi te kao gosta hotela A kategorije. A kako velika vecina nas gleda da se uklopi u sto manje love, takvu i uslugu dobijamo. I to ne samo u CG, isto sranje je i u Egiptu, Turskoj, Spaniji... sa razlikom sto se Crnogorcima mozes najebati keve na svom maternjem, ako prevrse meru. Kao i Hrvatima.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by bananica
stripi cico, nemojmo da pocinjemo opet pricu. Uostalom, ja nisam pricao o cijeloj Hrvatskoj, vec samo o Dubrovniku. Naprotiv, cak mislim da sam napisao (ako nisam evo sad) da je u Splitu situacija skroooz drugacija.
Ali, kad si vec poceo, da se prisjetimo : da li je neko cuo da su crnogorski huligani kamenovali autobus prepun turista iz Hrvatske?? Da li je neko naisao na nacisticki natpis "Nemamo marelice, i necemo ih nikada ni imati!" ?
Tako da..
Koliko je ono dubrovačkih topova gađalo Budvu i Kotor?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!