Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Slika
Gnevni očevi, suočeni sa potpuno stukturisanim homoseksualnim ponašanjem svoga sina ili kćeri, neretko prete svojoj deci da će ih pre ubiti nego im dozvoliti takvo ponašanje

Evrosong u Beogradu prošao je, prema prvim podacima, bez incidenata, uz mnogo muke gej organizacija da zaštite očekivano veliki broj gostiju homoseksualaca. Osamdesetih godina dvadesetog veka homoseksualizam je izbačen iz medicinskih, psihijatrijskih klasifikacija i izbrisan iz spiska bolesti, a „Evrosong“ 2008. godine su organizacije homoseksualaca videle kao prvu priliku da pozovu i ovdašnje zvaničnike i medicinske stručnjake da se i oni izjasne o tome da li je homoseksualnost bolest.

Od 1973. godine, inače, prava koja se odnose na seksualnu orijentaciju i seksualno funkcionisanje manjinskih seksualnih grupa - homoseksualaca, lezbijki, biseksualaca i drugih - ušla su u grupu osnovnih ljudskih prava. Iako su mnoge zemlje dozvolile brak između homoseksualaca, to pitanje je ipak ostalo kontroverzno, nabijeno predrasudama neretko i samih istraživača, kao i prvorazredno političko i društveno pitanje. Zbog neretko emotivnog odnosa homoseksualnih istraživača i predrasuda većinske heteroseksualne grupe (prema nekim istraživanjima taj odnos je 80 prema 20 odsto), ostalo je nejasno šta je medicina otkrila poslednjih decenija što je promenilo shvatanje o homoseksualcima, čije su potrebe kroz vekove bile u tajnosti.

Seksualni psihoterapeut Ljubomir Erić kaže da, nažalost, medicina nije otkrila ništa epohalno, ali je odluka doneta iz društvenih, kulturnih i političkih razloga, kao opravdana zaštita pripadnika jedne manjinske grupe koji nisu imali odgovarajuća ljudska prava.

Da li to znači da u toj odluci medicina nije imala odlučujuću reč?

- Da, to upravo to znači. Problem homoseksualizma je prerastao okvire medicine i postao prvorazredni društveno-politički problem koji je tako rešen. Kako je humana seksualnost uglavnom bila pod okriljem psihijatrije, takva odluka je prepuštena njima.

Da li je to ispravan postupak?

- Da, u potpunosti. Ali, pozadina te odluke najbolje se može razumeti kada se poznaje istorijski razvoj odnosa društva i medicine prema homoseksualizmu. Pouzdano se zna da se homoseksualna aktivnost u nekom obliku odvijala u većini, ako ne u svim ljudskim kulturama, odobravano ili osporavano. U antičkoj Grčkoj i Rimu homoseksualna aktivnost oba pola bila je široko rasprostranjena i opštetolerisana, veličana je u filozofskim spisima kao najviša forma ljubavi. Međutim, voljna homoseksualnost odraslih ismejavala se i karikirala u književnim i istorijskim komentarima.

Opširnije ovde ...
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Paki
Gnevni očevi, suočeni sa potpuno stukturisanim homoseksualnim ponašanjem svoga sina ili kćeri, neretko prete svojoj deci da će ih pre ubiti nego im dozvoliti takvo ponašanje
Da, to natezanje sa gnevnim ocevima odnosi najvise energije i kida zivce na froncle.
No, samo otvoreno suprotstavljanje i konstantno predocavanje argumentacije spram njihovih primitivnih stavova i to glasno koliko nas grlo nosi moze doneti nekakve rezultate u nasu korist.
Pomazu i rezultati ostvareni na, recimo faksu, ili u nekoj drugoj oblasti koja je podobna da impresionira malogradjane. Onda se jedan deo njih popismani i metne jezik za zube, ili bar palaca njime, ali ne na sav glas, kao ranije.
Mene je moj otac ostavio na miru. Bar za sada. Nemam iluzija da me ceni i bogtepita koliko voli, ali me vise ne dira i ne zaklanja mi sunce. :sunce:
:B
Korisnikov avatar
By Calypso
"Međutim, polje našeg psihoterapijskog rada mnogo je bogatije sa osobama koje ispoljavaju razne oblike kriza od kojih je strah od homoseksualizma dominantan. Reč je o velikoj grupi osoba koje ispoljavaju različite oblike poremećaja seksualnog identiteta u razvojnom smislu. Tu psihoterapija ima veoma mnogo smisla i daje dobre rezultate."

:yes:

:volinevoli:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Calypso
"Međutim, polje našeg psihoterapijskog rada mnogo je bogatije sa osobama koje ispoljavaju razne oblike kriza od kojih je strah od homoseksualizma dominantan. Reč je o velikoj grupi osoba koje ispoljavaju različite oblike poremećaja seksualnog identiteta u razvojnom smislu. Tu psihoterapija ima veoma mnogo smisla i daje dobre rezultate."

:volinevoli:

Da li postoji grupna terapija za takve osobe?

(mozemo da prikupimo novac.. napravimo fondaciju,
za te tuzne ljude "sa poremecajem seksualnog identiteta
u razvojnom slislu" , treba im pomoci...)

:jerry:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by *deni*
Da, to natezanje sa gnevnim ocevima odnosi najvise energije i kida zivce na froncle.
Što je sve zajedno dokaz da ne treba na huligane bacati kletve "dabogda im deca bila gejevi" jer ih očigledno to neće popraviti:neznam:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by andjelat
Originally posted by Calypso
Da li postoji grupna terapija za takve osobe? (mozemo da prikupimo novac.. napravimo fondaciju, za te tuzne ljude "sa poremecajem seksualnog identiteta u razvojnom slislu" , treba im pomoci...)
Nije mi sasvim jasno šta taj termin tačno znači, ali mislim da se to definitivno ne odnosi ni na mejnstrim huligane ni na bilo koga ko sebe smatra LGBT osobom.

Mislim da se ovde radi o ljudima koji imaju neki od uobičajenih psiholoških poremećaja ali aspektovan kroz seksualni identitet (naravno ako su patološke ubice kao Keler iz serije Oz onda im psihoterapija neće pomoći).

U svakom slučaju ne smemo o tome da pričamo kao da se rugamo takvim osobama (pogotovo jer su već psihički nestabilne pa mogu da upadnu u još gori bedak i depresiju).

Meni recimo smeta korišćenje termina "autistični" u negativnom političkom značenju, pošto pokazujem određene autistične osobine i ne smatram da treba vređati političare tako što ih upoređuješ sa mnom.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by jukie
Originally posted by *deni*
Što je sve zajedno dokaz da ne treba na huligane bacati kletve "dabogda im deca bila gejevi" jer ih očigledno to neće popraviti:neznam:
Ne znam ni ja...
Jedino iz svog iskustva znam da nista pod milim Bogom ne treba priznavati, dok sami to ne odlucimo. Tata mi je prvo kljucao u mozak da treba da nosim obicnu garderobu, a ne onakvu kakva se meni svidjala. Jednom mi je pokidao i ogrlicu oko vrata, pa sam morao da je posle nizem na novi damil. Dok nisam sam shvatio zbog cega on to sve to radi, mislio sam da ja radim nesto lose i da je on u pravu, zato sto mi je otac i zato sto je stariji.
Ako smo bili dobra deca, ispunjavali obaveze, promovisali u superlativu prezime nase i nasih oceva gde god smo mogli, dzigericu izbacili na usta samo da oni budu zadovoljni, da im se cenjeno prezime ipak cuje van rodnog sela, a sto su i sami prizeljkivali, pa ako oni posle svega toga i dalje nisu sa nama zadovoljni i smatraju da nismo zasluzili njihovu ljubav, nego nam, i posle hiljaditog urlanja i predocavanja im kako zaista stvari stoje, kazu da nas preziru zbog nase sklonosti da volimo isti pol, onda vise takvi ljudi ne zasluzuju nikakav trud, ni licno postovanje.
Samo tisinu i molbu da nas ostave na miru.
Mada, moj tata bezuslovno slusa moju mamu, nikada je nije uvredio i zbog te cinjenice ga vrlo postujem i sigurno bih mu, kad bi bio ranjen, krvi dala, sto pametno kaze prva srpska diva Ceca. I krv i bubreg, ako treba.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!