Originally posted by Khons
Sta onima zaposlenima najvise nedostaje iz "bezbriznih" dana, a sta su prednosti?
Ja sam periodično zaposlen a periodično nisam, pa evo poređenja:
Kada sam zaposlen ne smeta mi da ustanem rano ujutru jer se stvarno razbudim tek posle par sati posla. Sve tap-tap odradim.
Kada nisam zaposlen onda gledam da što kasnije ustanem kako ne bih ispraznio frižider. Kad sam zaposlen onda manje jedem jer adrenalin zamenjuje jedan deo hormona koji daje osećaj sitosti (znate šta hoću da kažem).
Ko nije zaposlen ne mora da bude u saobraćajnoj gužvi u špicu u vreme kada se na ulici održavaju demonstracije i kada nema struje pa trolejbusi ne rade i kada se igraju prvenstvene utakmice. Kada je napolju +40 ili -40 nezaposleni ne moraju da izlaze, kada je provala oblaka ili mećava nezaposleni ne moraju da izlaze.
Zaposleni ne moraju da razmišljaju o tome odakle će im doći pare za infostan, internet, telefon itd. Odjednom ti se pare stvore na računu. Nezaposleni moraju da smišljaju kako da dođu do para.
Nezaposleni ne moraju da provode vreme sa podivljalim maloletnicima i gunđavim nastavnicama zakeralima. Zaposleni imaju priliku da isprobaju ideje kako je najbolje ispredavati određenu lekciju (imaš svoj sopstveni talk show), a tu su i kontrolni za igranje sa prebrojavanjem poena, i to potpuno besplatno obezbeđeni maloletničkim spisateljskim radom.
Zaposleni piju školsku kafu, koja se pravi od 3/4 šolje crnog peska i malčice vode. Nezaposleni ne moraju da piju školsku kafu.
Zaposleni moraju da sede u prostoriji u kojoj nastavnici puše, ili neće saznati važne novosti i zakazivanje raznih stvari, koji se tamo prenose usmenim predanjem (ako sediš u zbornici u kojoj po zakonu ne sme da se puši, onda sediš sam i ne znaš novosti i dešavanja). Nezaposleni ne moraju da sede u prostoriji u kojoj nastavnici puše.
Nezaposleni ne moraju da vode đake na ekskurzije i da 24 sata dnevno strepe da li će pasti sa tvrđave ili će ih ubiti domoroci ili će oni nekog ubiti. Zaposleni moraju da vode đake na ekskurzije, a za to dobiju i neke pare.
Zaposleni dobijaju markicu za vožnju od škole i ne moraju da overavaju povlasticu. Nezaposleni moraju sami da kupuju sebi markicu za vožnju od svojih para, i na svaka tri meseca moraju da overavaju povlasticu na birou za nezapošljavanje. Takođe i nezavisno od toga moraju da posećuju parole officir-a na birou za nezapošljavanje na svaka tri meseca, a ta dva datuma se ne preklapaju.
Nezaposleni ne moraju da putuju dva ili dva i po sata do Mirijeva ili Padinske skele ili Begaljice i isto toliko vremena nazad jer su tamo zaposleni.