Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Grumen s Ulurua uklet

imam grumen
1
8%
nemam
3
25%
a?
5
42%
već sam vratio/la
1
8%
što bih ga vraćao/la kad me s njim prati sreća
1
8%
planiram tek da idem i da ga ukradem
1
8%
By Paris
„Ukleti“ suveniri sa crvenog brda
Stotine turista koji su, iako je to zabranjeno, iz Australije svojim kućama poneli grumenje sa crvenog brda Uluru, vratili su svoje suvenire tvrdeći da je zbog toga počeo da ih tera baksuz.

U Nacionalni park u kome se nalazi brdo Uluru dnevno stigne, uz izvinjenje, bar jedan paket iz sveta u kome se nalazi pokradeno kamenje.
Jasmin Foksli, koja proučava ovaj fenomen, izjavila je za australijske dnevne novine da otprilike četvrtina turista koji su posetili ovaj deo Australije veruje da je na njih bačena kletva otkako su kući krišom doneli deo čuvenog monolita. Navode da su ih snašle razne nezgode, počev od razvoda, bolesti, pa čak i smrt u porodici, što pripisuju mračnoj moći grumenja crvene zemlje. Mnogi od posetilaca kasnije su shvatili kakav kulturni i spiritualni značaj Uluru ima za urođenike Australije, u čijem se posedu tradicionalno nalazi ovo mesto. Stoga su odlučili da vrate kamenje tamo gde ono pripada.
Uluru godišnje poseti oko pola miliona turista, od kojih mnogi pokušavaju da se popnu na njegov vrh, uprkos istaknutim upozorenjima da gaze po „snenim“ tragovima starih Aboridžina. Neki, čak, idu i korak dalje i kući odnose delove ovog svetog tla.
Najveći grumen zemlje koji je do sada vraćen težio je 32 kilograma, koliko iznosi dozvoljena težina prtljaga na većini domaćih aerodroma. Vratio ga je pokajnički par iz Južne Australije. U drugom paketu, poslatom iz Nemačke, nalazio se kamen težak 9 kilograma. Ipak se najčešće kradu manji komadi koji mogu stati u džep. Jedan britanski turista je priznao: „U životu mi je dobro išlo sve dok nisam deo Ulurua doneo kući. Posle toga, žena mi je doživela moždani udar i sve se to loše odrazilo i na našu decu. Jednostavno, počela je da nas prati nesreća.“
Slika
izvor:
http://www.blic.co.yu/svet.php?id=41328

kakva su vaša iskustva sa grumenjem? :lukavi:
By Paris
Rekoh da skrenem temu razgovora s politike na nešto drugo :tepih:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam donela punu kesu vulkanskih kamenova i kamencica sa Etne. Bas naletoh na to pre neki dan kada sam se selila. Mislim da je meni donelo srecu... Neposredno posle boravka na Siciliji pretposle godine, zivot mi je krenuo znatno lepsim pravcem :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
kakva gomila gluposti. kad ovako senzacionalistički navedu samo negativne primere, stvarno nemam nikakav drugi komentar.
By polarlicht4.1
Originally posted by Paris
Zalud ti trud. :peace:
Korisnikov avatar
By Hton
Nazalost ne verujem da je to kamenje ukleto, ali bih svakako voleo da jeste- koliki kreten moras da budes da bi sa sobom poneo kamencinu od 30kg,koja uz to tebi nista ne predstavlja do izivljavanja, a nekoga za to mesto veze tradicija ili nesto mnogo vise!
By Paris
Originally posted by polarlicht4.1
Originally posted by Paris
Zalud ti trud. :peace:
:sigh:
Korisnikov avatar
By Tomek
Jednom sam imao maniju da napravim narukvicu od raznih kamencica sa svih strana planete: vulkanski kamencici, sa piramide, sa dna mora, iz dubine zemlje, sa nekog ultra-starog spomenika i sl....
I naravno sa meseca ili od nekog meteora i doticnog Ulurua....
Moze i kriptonit...... (valjda su pronasli nalaziste u nekom selu u Srbiji)

Ali kako mogu biti siguran da to sve ne zraci, da nece eksplodirati, da mi nece otpasti ruka... :lol: :lol:

Uostalom to bih verovatno poklonio nekome....
Korisnikov avatar
By Hton
pa mozda dobijes i neke super heroj moci:superheroj::)
Korisnikov avatar
By Egon
iz Australije ne sme takodje da se odnose kosti aboridzhana

to je "no, no" .... to je mega baxuz ....

ako se kojim sluchajem zadesite u Australiji nemojte
NI SLUCHAJNO da odnesete skelet nekog aboridzhana ....
Korisnikov avatar
By Marvin
:lol:

OK. Upamtiću.
Ne kosti Aboridžina.
By Tresh-grl
Evo spremam se da se proseckam do tamo i ukradem neki grumen pa da vidim da li ce kolo srece da se okrece :ves:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
grumen od 32 kg? :lol:

Nemam pojma ali zar to ne bi trebalo da bude zassticeno poput nekog rezervata, nac. park ili kako vec?
Jbt odvalis 32 kg od necega i niko ti nista ne kaze...

Inace, ne verujem u vradzbine, prokletstva...

Posto smo izgubili more mozda bi bilo dobro za razvoj turizma da se ljudi organizuju pa svako po 32 kg iz Australije da uprti i eto nam nove turisticke atrakcije.
Korisnikov avatar
By soki
Nista drugo nego gluposti. :doh:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ako mislis da je normalno da poneses kuci kamencic, da ne kazem belutak, od 32 kilograma, mislices i da je normalno da postoji ukleto kamenje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!