Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Tomek
Hajde da pricamo o novcu...

Da li pozajmljujete novac nekome?
Da li pozajmljujete novac od drugih?
U koje svrhe?
Kako se tada osecate?
...
Korisnikov avatar
By horus.
hajde...
prijateljima...
jako retko, gotovo nikada...
da bih kupio drogu... :roll:
high... :roll:
Korisnikov avatar
By Morpheus
Pozajmljujem onima za koje sam siguran da ce vratiti.....

Ne volim da pozajmljujem novac od drugih,osim ako mi nije velika frka......

U koje svrhe....?Sto rece hours. za drogu :spliff: :)

Osecam se prilicno dobro i kad nekom pozajmim i kad od nekog pozajmim :)
Korisnikov avatar
By *deni*
U retkim prilikama kad pozajmljujem novac, pozajmljujem samo onoliko koliko znam da cu u svakom momentu moci da vratim.
Dakle, maksimalno 500 dinara.
Grozim se ljudi koji pozajme neki veci iznos, a ne znaju kako ce ga i da li ce ga vratiti. Nekad postoji cak i namera da se pozajmljeni iznos uopste ne vrati.
Meni je jedna majmunica vec punih 5 godina duzna 5000 dinara, ja je jos uvek opominjem na taj dug, a ona uvek kaze " Nemam ! ". Od tog neprijatnog iskustva izbegavam da pozajmljujem lovu.
Imas bliske rodjake, pa izvoli od njih iskaj pare , pogotovo ako su u pitanju veci iznosi.
Meni kad hitno treba veci finansijski spric, okrenem broj moje mame i resen problem.
:yes:
Korisnikov avatar
By Dina
:pare:

Ne volim da pozajmljujem i kad to cinim onda samo bliskim prijateljima za koje sam sigurna da ce vratiti. Ja ne pozajmljujem izuzev od roditelja, to uvek bude pri kraju meseca, pa onda im vratim kad stigne plata. Druga je situacija kad zelim da kupim/poklonim nesto dragoj osobi sto procenjujem da joj mozda i treba. Da li ce osoba to ikada vratiti na taj ili drugi nacin to nema veze, jedino sto ne ocekujem bas da mi vrati losim. To je ipak ono sto ja smatram korisnim za tu osobu, npr za razliku od prethodnih odgovora ja ne bih ni pozajmila niti dala novac za drogu, niti za nesto slicno sto smatram stetnim. Za takve stvari osoba ce morati sama da zaradi sto se mene tice. To je vise neka situacija kad je taj novac istinska pomoc osobi a meni nije problem da ga dam, nego mi je jos zadovoljstvo sto bliskoj osobi mogu da pomognem. Npr bas razmisljam da dam neku paricu mom kumcetu jer nema oca, a majka lose stoji. Vise ce mu to trebati nego igracke koje mu najcesce kupim.
Korisnikov avatar
By Khons
kada su manje sume u pitanju (do nekih 100-150 din) ni ne ocekujem kintu nazad niti se od mene to ocekuje, ali uvek bude neka kompenzacija tipa "sledeci put castim ja kafu/pice".
vece sume pozajmljujem bliskim prijateljima kada imam uslova za to, naravno ne trazim pare striktno "e, da si mi vratio/la za nedelju,dve", osim ako meni u neko dogledno vreme nije preko potrebno npr za kiriju, racune, itd.
sa druge strane, licno ne volim da pozajmljujem novac od drugih, desilo mi se mozda jednom u zivotu da mi pozajme vecu kolicinu ali to je naravno bila neka ozbiljnija situacija.
By Çâðê_DUP
Ako sam u situaciji, a nekom bliskom prijatelju je velika frka, ili ako mi se baš učini da je čovek u nevolji, a ja imam, kojim slučajem.
Inače, ne volim, jer ne verujem da će mi vratiti, a ja kuburim s novcem i sama. A i ljudi, ako osete da imaš novac, odmah su s tobom super i gledaju da te iskoriste. Taj osećaj mi je grozan. Inače, kad su provereni, bliski ljudi u pitanju koje volim i poštujem i viceversa, svakako ću učiniti.
Lično, pozajmljujem isključivo od takvih ljudi neke veće sume, ali zaista mi je neprijatan osećaj. Manje sume kad su u pitanju, što kaže KHONS, kompenzacija kafa/piće, kad se sretnemo. To ako mi zafali baš tog dana za nešto, a hitno mi je, a suma ne prelazi 200 din.
Korisnikov avatar
By m..
Ne volim da pozajmljujem novac, ni ja od drugih ni ja drugima.

Medjutim desava nam se svima da krajem meseca ostanemo kratki, da nam ustreba koja hiljada za ovo ili ono, ili negde u sred veceri stanemo za sank i skontamo kako je dzep prazan. I onda pozajmim, uglavnom od nekog bliskog za koga znam da mu to nece poremetiti zivot u sledecih par dana dok ne vratim, ili pozajmim nekome za koga znam da ce vratiti bez cimanja, ili jednom prijatelju dam, jer znam da je blesav i da duguje vec 3000 evra raznim prijateljima i da verovatno nikad nece vratiti i nikad nece odrasti dovoljno da nauci to da hendluje, ali u nekim drugim sferama on to vraca stostruko.

Do te mere ne volim da dugujem da sam poznanicu jurila danima da joj vratim 2250 dinara, da se secam duga od 15 dinara koji vucem jos iz '99. i koji je ortak otpisao, medjutim...

Ne volim da dugujem, jos manje volim da moram nekog da jurim da mi vrati ono sto je pozajmio, tako da izbegavam takve situacije.

Medjutim kad mi ustreba, pozajmim i imam od koga jer se generalno zna da svoje dugove vracam cim mi se ukaze prilika, uglavnom u roku manjem od nedelju dana.

Uglavnom ne pozajmljujem sume manje od 1000 dinara, prvo sto mi ne rade radnju, drugo takve sume se kompenzuju drugim stvarima.
Korisnikov avatar
By m..
Btw kad pozajmljujem novac, nikad ne pitam na sta nameravaju da potrose taj novac niti ih uslovljavam time.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by m..
Btw kad pozajmljujem novac, nikad ne pitam na sta nameravaju da potrose taj novac niti ih uslovljavam time.
Sve receno :up:

Obicno oko kraja meseca je frka, kao i vecini-nekad mi pozajmimo, nekad od nas pozajme, ko ima vise i kada /citati kome uleti bolja tezga pored regularnog posla, a ko tezge nema/ :) I nikad nisam pravila problem oko toga kada muz pozajmi nekome jer znam kakav je trip kad si kratak...I sutra i meni moze da se desi :)

Suprug je okruzen radoholicima kao sto je i on, tako da nije frka, jer svi znaju da ce imati za nedelju, dve. Zajedno rade i slicne tezge i poslove tako da svi znaju kako ide sa placanjem honorara:oklagija:

Tako da, to je i meni i mom okruzenju nazalost svakodnevnica. Sobzirom da svi i on i njegove kolege zaradjuju vise od proseka, i ne bahanalisu se, meni nikad nece biti jasno kako prezivljavaju prosecne srpske porodice :iskolacen:

A desava mi se da pusim viceroy 30-tog, 31 da maznjavam chaletov klasik a da pusim davidoff 1-og :srbija:
Korisnikov avatar
By .L O S T
ne volim ni da pozajmljujem niti da od koga uzimam...... :auto:

naravno ako je nekom nesto hitno/bitno... i to ne svakom:skuter:
Korisnikov avatar
By Savrsheno_nesavrshen
radim i jedno i drugo i osecam se normalno:) jer niti pozajmljujem kojekome niti pozajmljujem od kojekoga:)
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by m..
Ne volim da pozajmljujem novac, ni ja od drugih ni ja drugima.
naravno da ima izuzetaka
Korisnikov avatar
By hlaefdige
paaaa....

retko sam u situaciji da pozajmim nekome pare...ali kada jesam, sigurno je da cu to uraditi....

...e sad...ja kad treba da trayim pare na zajam...to je vec malo teze....uradila sam to svega nekoliko puta u zivotu i to samo od stvarno najblizih ljudi..i to uvek kada sam na cekanju nekog izvesnog prihoda, tako da znam sigurno da mogu da kazem "ovo cu vratiti do tad i tad najkasnije"...

...i da...kad se radi o turama pica i slicnom...to mi je jako stresna situacija jer sam prilicno rasejana, pa se bojim da ne ostanem "kratka" ljudima za te stvari....tako da znam da budem dosadna malo s tim...
Korisnikov avatar
By Deksi
Ne volim da pozajmljujem od drugih...retko to uradim,u skoli ponekad kad mi fali za cigare,uzinu ili tako nesto...ponekad za pice neko u klubu i to je to....
Pozajmim nekom ako to mene nece ugroziti i koliko toliko nekog poverenja prema toj osobi...
Generalno radije cu pozajmiti nekom nego od nekog....
Korisnikov avatar
By Delete
Ako imam pozajmljujem novac osobama za koje smatram da ce mi vratiti. Vrlo retko, skoro nikad ne pozajmljujem od drugih. Pa...ja cak ne volim kredite od banke, pristalica sam onog da ako imam sopstveni novac za nesto, onda cu to da kupim, a ako nemam to nesto moze i da priceka.
Korisnikov avatar
By Zoe
Kod mene je stvar prosta: ja se i druzim samo sa ljudima koji su mi bliski; toliko da cu uvek da im pozajmim ako imam, i od koga cu ja moci da pozajmim kad je frka, iako priznajem da mi je osecaj davanja mnogo prijatniji od trazenja.
Sa jednim najboljim drugom cak i ne postoji opcija vracanja-kad izlazimo vikendom, desava se da on mene ili ja njega pitam ima li nekih para, pa ko ima, taj i placa to vece......Ne opterecujemo se revansiranjem, jer se kod nas podrazumeva da ce platiti onaj ko ima u datom trenutku.Ne brojimo, ne merimo, ne pamtimo......
Korisnikov avatar
By VANGEL
Da...i davao na zajam i dobijao na zajam
Korisnikov avatar
By VANGEL
Da...i davao i dobijao na zajam...
Davao sam urazne svrhe-kao sto je operacija da moja sestricina progleda:cekam:
I davali su u predhodno naveden slucaj....zalosno ali istinito, i tako . . .
Korisnikov avatar
By Blady
Pozajmim.... nekad dajem...
Ne volim nikom da dugujem to najvise mrzim, vracam svoje dugove...
ali ne volim ni da pozajmljujem, ali moram ponekad.. kad ostanem bez para...Ne volim ljude koji se grbave... i ljude koji te zavlace, od takvih popizdim...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!