Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By katzendreck
upomoc.
dakle, iz hrvatske sam pa mi je nejasno. kod nas se cesto umjesto srpski pocelo pisati srbijanski. imaju li ove rijeci isto ili razlicito znacenje?
hvala :kiss:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Srbijanski obicaji - obicaji u Srbiji (odnosi se na obicaje stanovnika u Srbiji)

Srpski obicaji - obicaji u Srba (odnosi se na obicaje Srba nevezano za teritoriju na kojoj zive - Srbija, Hrvatska, Austrija, Kanada...)
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Doduse, malo sam se zeznuo sa primerom, jer su obicaji uglavnom vezani za naciju, ali nadam se da si shvatila/o sustinu. :D
By katzendreck
hvala, ali i dalje mi nije jasno.
zašto onda nitko ne kaže albanski i albanijanski?
Korisnikov avatar
By Marvin
Ma, to ni ovde nikom nije jasno...
Ali znaš kako je, 2008. je, vreme je da stvorimo (ili došminkamo) nacije, jezike, identitete i sve to tako na brzinu... časkom.
Pa onda što smo nedopravljeni :obesen:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
ne znam sta znaci srbijanski i odakle ta rec
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by A.F.K.A.OB
Srbijanski obicaji - obicaji u Srbiji (odnosi se na obicaje stanovnika u Srbiji)

Srpski obicaji - obicaji u Srba (odnosi se na obicaje Srba nevezano za teritoriju na kojoj zive - Srbija, Hrvatska, Austrija, Kanada...)

Slažem se sa gore napisanim.

Ipak, mislim da se sada u Bosni i Hrvatskoj uopšte koristi Srbijanski umesto Srpski jer se pre nekog vremena počelo govoriti Srbijanac a ne Srbin ... Zašto, pojma nemam.
By katzendreck
aha, znači i kod vas se to koristi. ja sam mislila da je to samo još jedna od hrvatskih novokomponiranih riječi iz vremena tuđmana i sličnog dreka.
radim kao lektor pa me to zbunjuje, eto.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Wang

Ipak, mislim da se sada u Bosni i Hrvatskoj uopšte koristi Srbijanski umesto Srpski jer se pre nekog vremena počelo govoriti Srbijanac a ne Srbin ... Zašto, pojma nemam.
naah, "srbijanac" se odnosi na nekoga ko živi/državljanin je/i tako to u srbiji, a "srbin" na etničku pripadnost. dakle, ako se npr. govori o srbinu iz hrvatske, sigurno se neće reći "srbijanac". e sad, nejasno je da li srbijanac mora da bude i srbin, ili se koristi i za druge vrste, rodove i sorte koje nastanjuju zemlju srbiju.
isto važi i za "srbijansko" vs "srpsko" - ovo prvo je ograničeno teritorijom države srbije, ovo drugo nije.
inače, primetila sam da ljudi u srbiji često doživljavaju upotrebu "srbijanskih" imenica i prideva kao nešto uvredljivo (izvesna forumašice, ako čitaš ovo, javi se da objasniš zašto :P ).
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by Wang

naah, "srbijanac" se odnosi na nekoga ko živi/državljanin je/i tako to u srbiji, a "srbin" na etničku pripadnost. dakle, ako se npr. govori o srbinu iz hrvatske, sigurno se neće reći "srbijanac". e sad, nejasno je da li srbijanac mora da bude i srbin, ili se koristi i za druge vrste, rodove i sorte koje nastanjuju zemlju srbiju.
isto važi i za "srbijansko" vs "srpsko" - ovo prvo je ograničeno teritorijom države srbije, ovo drugo nije.
To sam i ja rekao.

Ili ne razumem sta znaci "naah" :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!