Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

da li placate gradski prevoz?

da, imam markicu
22
37%
redovno, kupujem na kisoku, jeftinije je
8
13%
kupujem u busu ili na kisosku
5
8%
kupujem u busu, uvek zaboravim na kisok
1
2%
kupim gde stignem
2
3%
nekad kupim, nekada ne.... slusam svoju intuiciju
13
22%
jebe mi se za kartu, vozim se, brate!
9
15%
Korisnikov avatar
By EYA
ja se godinama vozim po BG bez karte. imam par (3 il 4) onih pisanih opomena, al ih nikad nisam platila, kao ni porez, kao ni kazne za remecenje javnog reda i mira glasnom muzikom. sad vise ne nosim ni dokumente sa sobom, ako ih kojim slucajem i imam, ne dajem ih.
samo kazem nemam kartu i onda krenem neku spiku, zavisno od situacije i licnosti kontrolora. nekad i ne treba spika, samo promumlaju nesto i odu dalje...

ja smatram da je cela Planeta nasa.... moja.... nama data na koriscenje! i da ja (treba) da mogu da putujem kuda god hocu, ako zelim. gde cu ja spavati, to se nikog ne tice. da li sam na netu nasla nekog frienda, imam rodjake u nekoj drugoj zemlji, ili cu spavati na plazi, klupi, ulici... i da treba da se uvede socijalna kategorija putovanja sirom planete. znaci, zabole me za lux avione i hotele, samo hocu da se krecem. kao sto zdravstveno i penziono osiguranje, kao i skolstvo treba da budu omoguceni svim ljudima, tako i kretanje treba da bude socijalna kategorija, a nesto razmisljam sad.., i kompjuter i internet (no, to je ipak zasebna tema).

ako vec ne mogu preko granice, bar mogu da putujem gradom u kom zivim, ili neko ima nesto protiv toga?
Korisnikov avatar
By starky
dobijam svakog meseca pare za markicu,ali ne mogu stvarno da je kupujem...i stvarno se retko vozim GSP...dete iz centra :D
:skuter: :auto:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by horus.
"placem"...
ti, horuse, places i kad ti kurac nabiju preduboko :bljak:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by EYA
"placem"...
bolje promeni svoj idiotski naslov, no sto pravis debila od sebe vredjajuci me... :trep:
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by EYA
"placem"...
pa sta se ljutis ejo, samo ispravi to ''e'', nema potrebe da budes degutantna.

on: retko placam. Inace, da znate, da bi vam na sudu naplatili kaznu (sto, koliko znam, nikada se nije desilo), oni treba da dokazu da ste to bili bas vi. A ne postoji nijedan dokaz, osim podataka, bez vaseg potpisa, koji bi bio validan. Unapred izgubljen slucaj.
Korisnikov avatar
By EYA
a kako bi ti naslovio temu, milice?

koje ˝e˝ ? kurac u kurceve?

sistem je truo, hvala na nfo. dokrajcimo ga!
isto kao i za placanje pretplate za RTS, tj tijaniceve svalerke.
Korisnikov avatar
By Adenim
Pa napisala si da li placEte (ne placAte) prevoz. :palacinke:

edit. eto, sad je sve u redu. :vijaca:
Korisnikov avatar
By Rei
Ne placam kad idem na fax devetkom.
U svakom drugom busu i u svakoj drugoj prilici placam.

Znam da mi ne mogu nishta ako nemam kartu, da nemaju pravo da mi trazhe dokumenta, da je pretnja da ce zvati policiju blef, ali ne smara mi se sa time. Uostalom od nechega oni moraju finansirati popravke i odrzhavanje voznog parka, kupovati nam nove lepe buseve i tako to.
Ali ne placam kad idem u shkolu jer bi me to onda izashlo preskupo :) dosta im je ovo shto ovako dobijaju od mene :)
Korisnikov avatar
By EYA
malopre sam skontala, i ispravila. tnx.
...ali zar je to, nekima, jedino sto vide u temi :puzzle:
Korisnikov avatar
By Adenim
hahahahhahaha, pa bolo je oci. Hajd sad, svi jos jednom da procitamo.
Korisnikov avatar
By EYA
ma , bwee, danas mi beze slova :smeh:
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by EYA
kao ni kazne za remecenje javnog reda i mira glasnom muzikom.
ha?

ja prvi put cujem za ovo :trep:

vozis se busom i napisu ti kaznu jer ti glasna muzika iz playera?:hmm:
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by abcd
Originally posted by EYA
ha?

vozis se busom i napisu ti kaznu jer ti glasna muzika iz playera? :hmm:
Vala i treba da postoji kazna za to.
Ne mogu da opishem koliko je to meni nekulturno i iritantno.
Josh najbolje kad ti dodje dvoje, troje sa plejerima oko tebe pa ne znash koji je od njih glasniji. Bezobrazluk.
By Ulix
Placam.
Placam jer ne zelim da se maltretiram i svadjam sa kontrolom (ljudi rade svoj posao, nema razloga da se istresam na njima, dovoljno je tesko i mucno i bez toga). Placam jer kada platim dam svoj doprinos i imam prava da se bunim kad su autobusi u ocajnom stanju. ;) Ne dozivljavam to tako tragicno kao Eya.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Nekad mi bilo interesantno da bezim od kontrole pa nisam ni kupovao karte. Mada, tad sam i imao vremena za gubljenje, pesacenje, menjanje prevoza, cekanje drugih buseva...

Sad placam, nemam zivaca da se svadjam sa njima, pravim blesav...
Ne placam samo ako se radi o kratkoj razdaljini, par stanica :giggle:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by Ulix
Placam.
Placam jer ne zelim da se maltretiram i svadjam sa kontrolom (ljudi rade svoj posao, nema razloga da se istresam na njima, dovoljno je tesko i mucno i bez toga). Placam jer kada platim dam svoj doprinos i imam prava da se bunim kad su autobusi u ocajnom stanju. ;) Ne dozivljavam to tako tragicno kao Eya.
Slazem se.
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by abcd
Originally posted by EYA
ha?

vozis se busom i napisu ti kaznu jer ti glasna muzika iz playera? :hmm:

ma ne, bwee :P
glasna muzika je bila u NS stanu, dok smo pravili gay-lezbo zurke na mojoj gajbi :giggle:
Korisnikov avatar
By ns.happy
hehehe, nije valjda da imas NEKOLIKO kazni za muziku? ;) jao boze, kad se setim...

on: postujem tvoju potrebu da se slobodno kreces, ali isto tako smatram da kao korisnik necije usluge, tu uslugu treba i da platis. nece gsp propasti od nekoliko neplacenih karti, ali ako bi svi isli tako onda gsp ne bi postojao i svugde bi morali peske, sto opet ima svojih cari, spremis ujutru neke sendvice, odes na kafu, vratis se do uvece i gde si bila, sta si videla - SVASTA :D
sto se jeftinih putovanja tice, postoje nacini, znam da se za 50 ojera moze odleteti do londona, cak i manje.
mada, iskreno, ti nisi rodjena da postujes pravila, ti si revolucionarka ;) :kiss:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Placam uglavnom, kad nemam markicu bar, kad je imam uvek je zaboravim a onda bas necu da kupim kartu iz inata pa makar se svadjao sa kontrolom...

Mislim da je to sasvim normalno, vozis se-platis...

Ali mislim da su cene bezobrazno visoke...secam se kad je nekad karta bila jedan dinar hehe :D

A ovo za plejere nemam comment zaista... :mirnatetko:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
plaćam. a razlog je već pomenuto smaranje. jedino me nervira situacija "nigde kioska, a vozač baš tad nema karte". po meni cene su ok, mada bi bilo ok da se uvede tarifiranje po pravcima ili po satu, pa da ne moraš da poništavaš kartu kad god menjaš prevoz.

što se plejera tiče, moj se niš' ne čuje. :smilegrin:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by EYA
ja se godinama vozim po BG bez karte. imam par (3 il 4) onih pisanih opomena, al ih nikad nisam platila,....
Identican slucaj.
Vec godinama niti jednom nisam platio voznju u gradskom prevozu, a ni kaznu, a evo i zasto :
Prvo, karta za pojedinacnu voznju je bezobrazno skupa - 30 dinara.
Drugo, u Novom Sadu postoji samo jedna ( i brojem : 1 ) advokatica ( neka Radmila ili kako li se vec zove ) koja zastupa GSP i koja je zaduzena za progon gradjana koji su uhvaceni u GSP-u bez karte i kojima je napisana kazna zbog toga.
Medjutim, njen posao se svodi samo na blefiranje, tj. na zastrasivanje gradjana pisanim opomenama da plate kaznu, jer ce, kako Rada preti u tim njenim opomenama, inace biti tuzeni sudu. U tom dopisu Rada posalje i popunjene uplatnice i samo sto te ne moli da platis navedeni iznos.
Do tuzbe u praksi nikada ne dodje, jer se GSP - u ne isplati da pokrece parnicu za tako malu pojedinacnu stetu. A i kako ce Rada, kukala joj majka, sama navijati toliki svet koji se svercuje po GSP-u da dodje u sudnicu i kako ce mu uopste izbiti lovu, ako taj svet kaze : " Nemam da platim kartu ! " ?

Zato se ja uvek vozim bez karte, a ako naidje kontrola, ne raspravljam se, nego kulturno kazem da sam eto zaboravio mesecnu kartu i ponudim licnu kartu kontrolorima da mi ispisu kaznu, jer ( i to uvek kazem ) " svako treba da radi svoj posao ". " Ja sam bio nesmotren i zaboravio sam mesecnu, vas posao je da hvatate gradjane bez karte i da im pisete kaznu. Izvolite, napisite mi kaznu ! ". ( Pre toga, oni probaju da izvuku 1000 dinara na licu mesta, medjutim ja kazem da zaista nemam pri sebi ni 10 dinara, a kamo li 1000. ).
I tako oni mi napisu kaznu, a ja je bacim cim izadjem iz gradskog autobusa.
Kad mi stigne teta Radin dopis sa uplatnicama i njega takodje zguzvam i bacim. ( Doduse, u poslednjih godinu dana dopisi i ne stizu do mene, jer mi je u licnoj karti navedena jedna adresa, a ja bitishem na sasvim drugoj :yay: )
Ne grize me savest sto se svercujem po GSP- u , jer se ne svercujem iz besa i pokvarenluka, vec iz nuzde - Da platim nemam, a da stignem na drugi kraj grada - moram . Kratko i jasno. Sta da radim, kad je privatnik kod koga trenutno honorarno radim, prevalio trosak izrade mesecne karte na moja pleca, tj. od ukuopnog honorara koji ( sa zakasnjenjem ) primim, bi trebalo da izdvojim i za kartu, a sta ce mi onda ostati za sminku, krpice i GRAND REVIJU ? Zaista nisam u situaciji da placam.

Ne znam kakva ce situacija biti kad uvedu novi sistem naplate karata u GSP - u ( sa ponistavanjem karata na samom ulazu ili nekakvim zetonima, kako cujem ), plasim se samo da ne smisle nesto sto ce nam vezati ruke i spreciti nas da se besplatno vozimo. :sigh:

Zelim svu srecu GSP - u i jedino sto mogu za to preduzece trenutno da ucinim je da ne ulazim na besplatnu voznju bez preke potrebe, nego da se, kad god imam dovoljno vremena i snage, krecem po gradu peske.
Ali placanje karte u ovoj situaciji zaista ne dolazi u obzir.
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by ns.happy
hehehe, nije valjda da imas NEKOLIKO kazni za muziku? ;) jao boze, kad se setim...

pa, hun, 54 je puta dolazila policija na gajbu.... samo 2 puta za tvoj, 3 za igorov rodjendan :lol:

a kraj je bio noci kad sam ja bila u kuli, igi kod vampira, a muzicki stub se ukljucio sam u pola 2, neko podesio tajmer greskom. i nasa predraga komsinica od ispod ne samo sto je OPET pozvala policiju, vec je pozvala i gazdaricu... da bi obili vrata od stana i nisu nasli nikog :lol:
posle toga sam odlucila da necu vise dopustiti da me smara krava prenadrazenog sluha, i odselila se.

cene su bezbrazno visoke, i gradski prevoz je postao veliki i unosan biznis. isto je i sa svim drugim oblicima prevoza. ja samo hocu da se ljudima obezbedi minimum uslova za prevoz, pa ko voli nek izvoli i da plati za udobnost.
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by EYA
ja smatram da je cela Planeta nasa.... moja.... nama data na koriscenje! i da ja (treba) da mogu da putujem kuda god hocu, ako zelim. gde cu ja spavati, to se nikog ne tice. da li sam na netu nasla nekog frienda, imam rodjake u nekoj drugoj zemlji, ili cu spavati na plazi, klupi, ulici... i da treba da se uvede socijalna kategorija putovanja sirom planete.

.....

ako vec ne mogu preko granice, bar mogu da putujem gradom u kom zivim, ili neko ima nesto protiv toga?
onda aj daj meni nepoznatom da ti malo doputujem u stan, kad je tako. mislim..

a niko ti ne ograničava kretanje već naplaćuje benzin, struju, popravke krševa i nekoliko stotina radnika koji u sva doba dana opslužuju grad. možeš i peške, ne?
drugo je pitanje da li su cene previsoke.

inače uvek kupujem markicu, ali se poslednjih meseci stalno švercam zbog manjka para..
Korisnikov avatar
By Dina
Kupe mi markicu na poslu pocetkom meseca, ubacim je u novcanik i ne razmisljam o tome do sledeceg meseca...
Korisnikov avatar
By jukie
Ah Dina tako ti zavidim... mi nezaposleni moramo sami da kupujemo markice... i da overavamo povlasticu na svaka 3 meseca... A pošto mi se datumi za overu kartončića na birou i datuma za overu povlastice ne poklapaju, to znači da biro moram da počastim svojim cenjenim prisustvom dva puta u tri meseca...
Korisnikov avatar
By Dina
Jukie,
nadam se da ces ubrzo iz nezaposlenih preci u zaposlene (ne samo zbog markice) :) :fige:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by EYA
ja se godinama vozim po BG bez karte. imam par (3 il 4) onih pisanih opomena, al ih nikad nisam platila, kao ni porez, kao ni kazne za remecenje javnog reda i mira glasnom muzikom. sad vise ne nosim ni dokumente sa sobom, ako ih kojim slucajem i imam, ne dajem ih.
samo kazem nemam kartu i onda krenem neku spiku, zavisno od situacije i licnosti kontrolora. nekad i ne treba spika, samo promumlaju nesto i odu dalje...

ja smatram da je cela Planeta nasa.... moja.... nama data na koriscenje! i da ja (treba) da mogu da putujem kuda god hocu, ako zelim. gde cu ja spavati, to se nikog ne tice. da li sam na netu nasla nekog frienda, imam rodjake u nekoj drugoj zemlji, ili cu spavati na plazi, klupi, ulici... i da treba da se uvede socijalna kategorija putovanja sirom planete. znaci, zabole me za lux avione i hotele, samo hocu da se krecem. kao sto zdravstveno i penziono osiguranje, kao i skolstvo treba da budu omoguceni svim ljudima, tako i kretanje treba da bude socijalna kategorija, a nesto razmisljam sad.., i kompjuter i internet (no, to je ipak zasebna tema).

Nemam sta da dodam. Moj naklon. :) :sesir:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!