Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Tema "Važno obaveštenje" me inspirisa. Hajde da to prebacimo u neki opštiji diskurs (druženje, potencijalna veza etc)

Recimo, upoznali ste novu, zanimljivu osobu koja vam prija na bar jednom nivou, ako ne i više. Ali, odnekud čujete nešto ružno o toj osobi, na primer vaš prijatelj vam saopšti da ga je ta osoba ojadila/ovde možete staviti bilo šta kao opciju/ili naprosto opanjka tu osobu, posavetuje vas da se klonite od nje i slično. Da li ćete uzeti zdravo za gotovo informaciju/savet od tog prijatelja i prestati da se družite sa osobom koja vam se svidela?

Pitanje je: koliko uopšte u životu mi mislimo svojom glavom, a koliko prihvatamo zdravo za gotovo sve što nam se kaže i verujemo u neproverene priče rekla kazala o nekome?
Ili: Da li uzimate sve zdravo za gotovo sto vam se servira? ili mislite svojom glavom?
Korisnikov avatar
By Deksi
Sve informacije koje dopru do mene prihvatim sa nekom dozom skepse ili se bar distanciram i ne unosim u celu pricu.

Nekom verujem vise,nekom manje,nekom uopste.....u zavisnosti od komunikacije koju imam sa osobom zavisi i moje poverenje prema njoj.

Sto se tice stranaca i ljudi sa kojima nisam blizak...poverujem u neke price koje zvuce logicno ili nemaju nikakve veze sa mnom.
Saveti,obecavanja neka i sl. ne dolaze u obzir.

Ti rekla/kazala fazoni mi skoro uopste ne uticu na neke moje sudove i dozivljaje stvari....uglavnom snimim informaciju i imam je negde na umu i sam pokusam da se uverim da li je to istina ili ne.

Trust no one completely.:odbij:
Korisnikov avatar
By *deni*
Sto ne vidim svojim ocima, u to apsolutno i ne verujem.
To ne znaci da ne volim da cujem pikantne price i traceve. I da cujem i da sirim - volim.
Ali sve to u vidu zabave i razbibrige.

Pogotovo mi je smesan manir koji primenjuju novosadske tetke, a za koji imamo tipican primer u vidu posta koji je ostavio korisnik D.I.S.C.O u temi " Gde izlazite u Novom Sadu " ----------- >

>>>KLIK<<<
Originally posted by D.I.S.C.O.
Taj gari iz Fride nije zanimljiv kao osoba. Cak je i pomalo promiskuitetan i nestabilan za veze.
Cim neko kaze nesto pozitivno o nekom frajeru, odmah ce se naci neko " dobro obavesten " da potpuno diskredituje tu osobu. I to kako ? Opisima : " Nije zanimljiv ", " promiskuitetan je i nestabilan za veze ". Ma daj....
:roll:
Korisnikov avatar
By Zoe
Mislim svojom glavom uvek. Hiljadu puta sam :zid: ali i dalje mislim, tj. u mom slucaju ZNAM da drugacije nece ici.

Svasta se desavalo, bilo je i toga da neko pokusava nesto da nametne, ali ja prosto nisam "tip" koji se oslanja na tudja iskustva...
Korisnikov avatar
By Zoe
Mislim, cijom cu glavom misliti, kad samo ovu imam?!

Oni koji rade drugacije imaju problem :nokti:
Korisnikov avatar
By Savrsheno_nesavrshen
Pa tesko da ce iko napisati da sve uzima zdravo za gotovo.. :lukavi:

Naravno da razmisljam svojom glavom,informacije koje dobijem od drugih ljudi primam sa rezervom,kao sto i sa rezervom postupam prema toj osobi sve dok sam ne utvrdim istinu...sta zasto kako ko gde kad i ostalo...
Korisnikov avatar
By .L O S T
pa generalno ne verujem (skoro)nikom nista.... a ako mi neko da "savet" o nekom uzmem to u obzir, ali se potrudim da sam provalim sta je istina a sta ne i onda se ponasam po tome:mete: Valjda mi je lakse da za sve pogresne odluke u zivotu krivim sebe nego druge:zvezdice:
Korisnikov avatar
By Khons
bliskim prijateljima cu poverovati ako kazu da su imali lose iskustvo sa tom nekom osobom, sto ne mora da znaci da ce se isto i meni desiti.

a ostali, rekla-kazala fazoni kod mene ne piju vodu.
"e, cuo sam od ovoga da je cuo od onoga da je taj to i to..."
takve stvari me prosto ne zanimaju i na njih ni ne obracam paznju.
ukoliko sama sa sobom imam problema da shvatim neke kontradiktorne stvari, pitacu onog ko to moze da mi razjasni. nesporazumi se desavaju, ali ja ih resavam ako mi je do nekoga STVARNO stalo i ako je taj neko vec zasluzio moju paznju.
By Çâðê_DUP
Originally posted by Khons
bliskim prijateljima cu poverovati ako kazu da su imali lose iskustvo sa tom nekom osobom, sto ne mora da znaci da ce se isto i meni desiti.
Upravo. A takodje, možda su ti prijatelji imali svoje zasluge da im se to "loše desi", što upravo ne znači da je ta osoba koju smo upoznali loša, i da sve "loše"ne važi za ostatak sveta, već samo za zaslužne.
ukoliko sama sa sobom imam problema da shvatim neke kontradiktorne stvari, pitacu onog ko to moze da mi razjasni.
Upravo.
Cim neko kaze nesto pozitivno o nekom frajeru, odmah ce se naci neko " dobro obavesten " da potpuno diskredituje tu osobu
Ljubomora. :zavist:
Korisnikov avatar
By UNstr8
Ja uvek sve sagledavam iz sopstvenog ugla i donosim sud o nekome iz svog iskustva ili dozivljaja sa tom osobom...desilo mi se upravo tako, da sam cula raznorazne lose price o doticnoj, ali sam joj pruzila sansu da mi pokaze kakva je i da se predstavi, u odnosu sa mnom je bila susta suprotnost tih prica....SVAKOME PRUZIM SANSU I POVERENJE SVE DOK ME NE UBEDI U SUPROTNO, da nije osoba vredna mog poverenja i mene...Mislim da je vazno i da ima mnogo u tome kako se vi postavite prema nekome i kako zracite iznutra...kakve su vam misli, takav vam je zivot...sami biramo, sami placamo cenu...pobedi zlo dobrim...Dakle, ne bih objasnjavala detalje, ko me razume, shvatice moje misli i pouke.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by UNstr8
.SVAKOME PRUZIM SANSU I POVERENJE SVE DOK ME NE UBEDI U SUPROTNO, da nije osoba vredna mog poverenja .......

Slazem se :up:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Joks, ja sam proklet!
To sto ce mi neko reci nesto lose o nekom trecem moze biti samo povod za moje vece "zblizavanje" sa tom osobom.
Radoznalost ubi macku, znam, ali u carsijske price nikad nisam verovao. Znam kako funkcionisu i sta sve moze biti povod za iste, a i koliko cesto same sebi budu kontradiktorne.
Vise volim da sam proverim kakva je ko osoba. Uostalom to sto je bio problem sa jednom osobom ne mora da znaci da ce biti i meni, i obrnuto. Razliciti smo ljudi.
A i svakom treba prici cistog srca, otvorene duse a ne sa dignutim odbrambenim zidom. Uglavnom ces i poznjeti to sto posejes.

Naravno da postoje i ljudi cije cu misljenje saslusati i razmotriti ali ne verujem da bih tu neku osobu samo zbog toga i eliminisao iz mog zivota.
Korisnikov avatar
By soki
Originally posted by Khons

a ostali, rekla-kazala fazoni kod mene ne piju vodu.
tvari me prosto ne zanimaju i na njih ni ne obracam paznju.
resavam ako mi je do nekoga STVARNO stalo i ako je taj neko vec zasluzio moju paznju.
Originally posted by UNstr8
Ja uvek sve sagledavam iz sopstvenog ugla i donosim sud o nekome iz svog iskustva.SVAKOME PRUZIM SANSU I POVERENJE SVE DOK ME NE UBEDI U SUPROTNO.

Totalno ste u pravu. Everyone can rub-off differently. Ako nedas sansu ljudima samo skracujes sebi potencijalno odlicne prijatelje

Khons je pametno rekla, da “rekkla – kazala” je cisto gubljene vremena. Treba graditi zivot a ne zaludjuvati se glupostima.

:peace: :peace: :peace:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Savrsheno_nesavrshen
Pa tesko da ce iko napisati da sve uzima zdravo za gotovo.. :lukavi:
Ovo je i meni palo na pamet.

..

OT: Naravno da I JA ;) razmisljam svojom glavom..

Ali sto se tice primera koji si dala, ako mi 'to negativno' kaze osoba koju postujem & kojoj verujem, svakako cu i to uzeti u obzir, za razliku od situacije u kojoj bi mi to saopstila sasvim nebitna osoba - odnosno bar cu pokusati da saznam da li je to istina..
..

Upravo zato sto razmisljam svojom glavom, ima ljudi cija upozorenja ne bih ignorisao tek tako :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Ja volim da proveravam hipoteze, volim te lose, nevaspitane, grozne, podmukle da pripitomljavam, bas mi je to interesantno :smeh: . Naravno, posle mi djavo bude kriv.

Ali, da stvar ne bude tako prosta, to lose, nevaspitano, grozno, podmuklo nije dominantna spoljasnja boja tih osoba, nego ona prekrivena srz slabovidljiva za okolinu.

Sebi sam obecao da necu proveravati hipoteze, necu se igrati sa divljim zverima. Uostalom, ko sam ja da menjam drugu osobu.

Desavalo mi se da mi ljudi pricaju negativno za osobu koja mi znaci. Nisam to prihvatao tek tako. Ako mi osoba znaci, onda razgovaram sa njom i o tim "crvenim" stvarima, pa svasta tu zakljucim. Razlike koje me ne ugrozavaju nekako mogu da podnesem.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Sunce
Ali, da stvar ne bude tako prosta, to lose, nevaspitano, grozno, podmuklo nije dominantna spoljasnja boja tih osoba, nego ona prekrivena srz slabovidljiva za okolinu.
Ali ;)

..

LM, davno sam dosao do zakljucka da su ljudi cesto (ne uvek, svakako) upravo suprotnost onoga sto prikazuju okolini.

..

Npr. ako je neko iskreno pokvaren, a nije glup, sigurno nece isticati svoju pokvarenost, naprotiv - trudice se da ne deluje tako, jel.

Isto tako, osobe koje insistiraju na 'bad' fazonu, insistiraju na tome zato sto bi zeleli takvi da budu i zato sto ne smatraju da su zaista takvi, bar ne dovoljno.

..

Opet, cast izuzecima.
Korisnikov avatar
By Sunce
Siroka je kaldrma sa odgovorima ko je kakav. Za mene je los, za druge je dobar. Ja ne mislim da maska uvek prikriva pravo lice. Inteligentna osoba ce cuti i efekte i sustine.

ali...
Korisnikov avatar
By svejedno
Neko ko nekoga zayebe na neki nacin nikako ne moze biti dobar toj osobi..
..

Na to sam mislio, na otvorenu pokvarenost, ne na licne preference po pitanju osobina koje nekoga privlace.

Mislio sam na zlobu, pokvarenost sa prakticnim rezultatima.

..

Npr lopov, tesko da ce biti 'dobar' nekome od koga je ukrao, jel.

..

A pravi lopov se nece prikazivati kao lopov.

Dok ce neki npr klinac, koji uopste nije lopov, cak i lagati o tome, tvrditi da je lopov, da bi izgledao opasno u opasnom drustvu..

..

Htedoh reci - ljudi drugima najcesce pokazuju ono sto zele da jesu, ili ono sto im odgovara da drugi misle, dok je sushtina cesto skoro dijametralno suprotna.

..

Da nije tako, svet bi bio lepse mesto.
Korisnikov avatar
By Sunce
Ja u tom smislu umem da budem autodestruktivan. Uvek se izborim za ulogu u senci, sve uradim savrseno - a onda se predstavim potpuno suprotno od one sjajne osobe. Napravim tu prepreku i tako uvek zajebem stvar. Zapravo, to me bas veseli. :sunce:

Recimo, mislim da sam jako ozbiljan, a cesto se poput denija izmotavam do ludila da nekoga to odbije. Kad sam zavrsio sa vojskom, sreo sam se sa drugovima koji su dosta ozbiljni i koji preterano razmisljaju o pogledima drugih. Ja sam skakao od srece, pravio mini piruete i vristao. Sad sam nepozeljan u tom drustvu :smeh: . Ali ja volim luckaste osobe i osobine, i uopste se ne kajem. :)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by svejedno
Ali sto se tice primera koji si dala, ako mi 'to negativno' kaze osoba koju postujem & kojoj verujem, svakako cu i to uzeti u obzir, za razliku od situacije u kojoj bi mi to saopstila sasvim nebitna osoba - odnosno bar cu pokusati da saznam da li je to istina..
..

Upravo zato sto razmisljam svojom glavom, ima ljudi cija upozorenja ne bih ignorisao tek tako :)
vako i ja.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
u principu, rukovodim se sopstvenim "osecajem" i iskustvom sa nekom osobom...

...moji prijatelji vrlo cesto drugacije dozivljavaju ljude od mene, tako da i nema neke vajde od medjusobnog savetovanja...
By Çâðê_DUP
..

Slazem se da treba sopstvenim metodama saznati sta je istina, a uzeti u obzir svakako. No, jedno je uzeti u obzir, a drugo slepo slusati i formirati svoje misljenje iz "tudje glave". Jer, ma koliko nekoga voleli i postovali i verovali mu, ipak svako je svemir za sebe, svako nosi samo svoju glavu na ramenima, ne moze isprogramirano usvajati tek tako tudje misli. Bar ovo vazi za inteligentne osobe.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Lepa Krepa
..

vako i ja.
a vala i ja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!