Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Kad i koliko treba oprastati prijateljima? Koliko popravnih treba dati?
Po meni je najzeznutije za najbolje prijatelje. Sa njima najstrozije. Oni po meni ne zasluzuju novu sansu- jer se na njih najvise uzdas. A ako te oni sjebu jednom, kad ces im ponovo moci verovati, ono 100% bez suzdrzavanja? Oprastao sam i opet se sve isto zavrsi.
A sto se tice usputnih prijatelja- nije mi strasno ako me zajebu, jer mi ne znace toliko, pa ni ne ocekujem neku veliku lojalnost

Sta vi mislite?
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Tu je stvar emotivne vezanosti...

Ja imam prijatelje od malih nogu, koji me dobro znaju,
koji znaju celu moju pricu, i kad sam ih obavestila da
sam pocela sa hormonima, i da idem na operaciju,
totalno su se promenili..

Znam da tema nije direktno vezana za ovo, ali
kad u nekoga imas poverenja, edukujes ga ceo
zivot, da razume LGBT, i onda on ne ukapira
sta se desava... da li ti je onda to prijatelj?

Sada jasno vidim, da se vremenom krug pravih prijatelja
smanjuje, i da postaje jednocifren broj, manji od pet...
To su prijatelji koji te razumeju, koji su tu kada ti je
stvarno tesko... koji razumeju tvoje recenice...

Ali prijateljstvo nije samo ocekivanje i uzimanje,
vec i davanje od srca, bez predrasuda.. i takodje
razumevanje drugih..

Kao sto sam rekla.. broj se sve vise smanjuje..

Do kraja zivota, valjda ce ostati na 3,2 ... 1.. smrc..
Korisnikov avatar
By hlaefdige
slicno...

...mada sam oprostila dva puta istoj osobi....odlucila da mi vise znaci od principa......tesko bilo da se naviknem bas iz tih razloga koje si naveo....ali stvarno se trudim
Korisnikov avatar
By greek_lover
Najbolji prijatelji kad izdaju treba se okrenuti i otici. Bez razmisljanja.

Svi ostali ... pa preventiva da te ne zajebu jeste da ih u startu postavis na svoje mesto.

Sitne greske treba prastati, zaboga, cinimo ih svi i to nas cini ljudima :)
Korisnikov avatar
By BornEnchanter
Pravih prijatelja imam pet i bezrezervno im verujem. U ovih 12-tak godina druzenja, nije se desilo nikada da iznevere moje poverenje. Moj zivot bi jednostavno bio besmislen bez njih. Desilo se par puta da me povrede osobe koje su mi bile dosta bliske i prastao sam im i po vise puta, ali na kraju kada bih uvideo da bi me izneverile koliko god ja prastao, stavljao sam kraj i prekidao bilo kakav kontakt. Ni ja ne bih mogao oprostiti neverstvo najboljim prijateljima.
Korisnikov avatar
By KiWi
ako je prijatelj pravi, tolerišem greške
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Ranije sam svima oprastao.
U poslednje vrijeme sam poostrio kriterijume, i nivo tolerancije mi je strasno nizak.

Uglavnom, mislim da zavisi od greske. Ali, ukoliko neko na bilo koji nacin izigra tvoje povjerenje - ne zasluzuje te.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Eh, sta i ti sad pitas!

Zavisi od greske koju je odredjena osoba nacinila, zavisi od te osobe, zavisi od tebe, zavisi od trenutka i raspolozenja... zavisi od polozaja zvezda...
Korisnikov avatar
By *deni*
Covek je kvarljiva roba, a i osobe koje smo proglasili prijateljima su samo ljudi...
Zato sam extra tolerantan prema tudjim postupcima, ni od koga ne ocekujem previse i ne vezujem se za ljude.
Uglavnom, ako neko bas pretera i ispadne bas bas veliko djubre prema meni, ne uzdrzavam se od osvete koja ce mu dokazati da ja umem da budem 100 puta vece djubre i gnjida. Tek da vidi kako to izgleda kad je neko zaista brutalan.
Primera radi, jednom bivsem drugaru ( dobro, ne samo drugaru, vec i ljubavniku ), koji mi je iz osvete pravio probleme tako sto je telefonom zvao moju firmu i svakom ko se javio saopstavao za mene da sam peder, osvetio sam se tako sto sam mu se u cik zore israo i ispisao pred vratima stana i odvalio mu vratanca na postanskom sanducetu, a posle mu poslao sms sa informacijom da je to samo pocetak, ukoliko ne prestane da mi zagorcava zivot...
I tako sam otklonio i tu neprijatnost iz zivota...
:vatroslava:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Deni... :shok:

To sto je on radio zahtevalo je neku reakciju, tu nema sumnje.
Ali taj postupak ne dolikuje jednoj dami!

U slucajevima konstantnog uznemiravanja porpuno se slazem da treba preduzeti radikalne mere!
U suprotnom bi osveta znacila spustanje na tudj "nivo".
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Dirrty19g
Deni... :shok:

To sto je on radio zahtevalo je neku reakciju, tu nema sumnje.
Ali taj postupak ne dolikuje jednoj dami!
Uvek u skladu sa situacijom, Dirrty...
Umem da budem dama, ali boga mi i najveca gadura kad me okolnosti na to prinude. Mora se...
:colorado:
:cigareta:
Korisnikov avatar
By anche
nema oprastanja. prava kazna im je moje odsustvo*

ljudi jesu kvarljiva roba, sto rece deni, ali isto tako ne treba trositi energiju na osvete. uostalom uvek ima nekoga sa kim se ta energija moze mnogo lepse razmeniti :tamoamo:

*pozajmljeno od dusana maljkovica
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
There is a difference between being a bitch and a doorstep pooper. Nemoj vishe da kenjas pred tudjim vratima!!!!
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by colonia_boy
There is a difference between being a bitch and a doorstep pooper....
Ja nisam ni rekao da sam bio - bitch - ...
Napisao sam da umem da budem GADURA ! :colorado:
Originally posted by colonia_boy
...Nemoj vishe da kenjas pred tudjim vratima!!!!
Iskreno se nadam da za takvom akcijom vise nece da se ukaze potreba.
:wcsolja:
Korisnikov avatar
By Dina
Pa ne znam, ja nekako nemam te situacije da prijatelj hoce da me zajebe. To nekako nije karakteristika prijatelja. Verovatno bi od jednog takvog postupka prestao da bude prijatelj. Vec sam pisala na nekom topicu da je meni bitno da mi svi blizi poznanici i prijatelji zele dobro, to je neki minimalni uslov da to budu. Retko sam imala situacije da se prevarim, da li umem da prepoznam ljude ili je kod mene tesko preci iz statusa poznanika u status prijatelja ili sam mozda samo imala srece. Ono sto meni smeta je sto nemam mnogo razumevanja sa prijateljima. Imam prijateljice iz detinjstva, ali nema npr sanse da ja njima pricam da sam u slobodnoj vezi. Ne zato sto se one posle toga ne bi druzile sa mnom, ne bi to nesto promenilo, nego sto one ne bi mogle da shvate sta je to slobodna veza i kako se ja ne nerviram sto sam u slobodnoj vezi i kako je moguce odgajati dete u takvim uslovima itd. Cak i za prijatelje za koje sam procenila da mogu da me razumeju ispostavi se u nekim situacijama da me nedovoljno razumeju. E to me nervira, sto se sa ljudima cesto osecam kao da govorimo razlicitim jezicima. Bilo je nekih perioda kada sam se osecala i pored svih ljudi jako usamljeno. Ali dobro mozda od ljudi ne treba suvise zahtevati, mozda me je to zblizilo sa partnerom, mozda i ja prijatelje ne razumem ponekad isto kao ni oni mene. Kod mene je onda vise to udaljavanje od ljudi, nego neko razocarenje nekim konkretnim postupkom. Cujemo se i vidjamo redje i onda ponekad to postane sasvim retko. Nekad nas neki dogadjaji opet zblize... Meni se ipak broj prijatelja ne smanjuje kao kod Andjele, nekad odrzim bar neku formu, povremeno vidjanje zbog onog nekad, a ima i novih prijateljstava :)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan nikada nije dobio niti trazio drugu shansu. Niti je ikome planira dati.
Bez obzira koliko Morgan moze da brine, i dalje voli prijatelja, nikada nece oprostiti.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Ja imam jedno mlado uzlazno prijateljstvo koje je nastalo gotovo iz izdaje jedan drugoga. Oprostio on meni neke stvari kao i ja njemu. Nekada nisam umeo sam sebi da definisem zasto sam to uradio, ali danas mi je jasno, on nije tada razmisljao na pravi nacin kao ni ja.

Treba svakom coveku pruziti sansu. Ja sam prosao sito i reseto zbog takvih oprostaja, ali se na kraju vidi ko se stvarno pokaje a ko ne. Iz takvih stvari i dela sam naucio mnogo. Uvek treba prastati, nisam ni ja cvecka i ja sam pravio sranja svojim prijateljima zbog svoje brzopletsti. Zato umem da udjem u kozu onoga kome treba oprostaj. Onaj ko se pokaje i izvini dobice od mene oprostaj, ma koliko to naivno bilo sa moje strane.

-samo da se nadovezem- ali nikada ne treba zaboraviti...
Korisnikov avatar
By Zonche!
Sitne greske prastam.

Velike...hmmm...
Uglavnom mi treba jaaaako puno vremena da bih mogao tom prijatelju da verujem ko ranije i jako puno truda sa njegove strane da bih mogao da se ponasam kao ranije tj da bih mogao da mu/joj verjujem.

E sad, ukoliko bi se to ponovilo, bilo bi shut u dupe i baj baj.

Dakle zuta karta - crvena karta...
Korisnikov avatar
By Mr Dee
a ovaj... kakvi to prijatelji zabadaju noz u ledja?

doduse, ne znam sta bi za mene bio ekvivalent toga. oprastanje, oprastanje, uvek oprastanje. zbog sebe. neke stvari - ne zaboraviti. ko je rekao da nije zlopamtilo, lagao je. inace nikad ne bismo nista naucili.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by Mr Dee
... ko je rekao da nije zlopamtilo, lagao je. inace nikad ne bismo nista naucili.
nije lagao vjeruj mi.
Postoji strucan naziv za takve - GOVEDO!
Znam, jer sam do skoro bio u krdu.:shrug:
Korisnikov avatar
By RED BUTTON
nema dobrog odgovora, ali pametni ljudi ovog sveta govore - praštaj
Korisnikov avatar
By svejedno
Licno ni od koga ne ocekujem da bude bezgresan, tako da nema skoro nijedne osobe kojoj verujem 100%.

Opet, osoba kojoj zaita verujem tih 100% je necim to zasluzila, nije to dobila blanko.
..

Hocu reci, poverenje se zasluzuje, vremenom, nikome ne treba pruziti 100procento poverenje, odmah, 'dok ne napravi gresku', pa se iznenadis kada napravi istu.

Treba pruziti poverenje (maximalno) ljudima posle dzaka soli.

A ako te neko i tada zajebe, jbg, mozda lose procenjujes ljude, mozda ne, a oprastanje zavisi samo od tebe.

Mozda me godine pretvaraju u cinika, ne'am pojma.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by bananica
Originally posted by Mr Dee
... ko je rekao da nije zlopamtilo, lagao je. inace nikad ne bismo nista naucili.
nije lagao vjeruj mi.
Postoji strucan naziv za takve - GOVEDO!
Znam, jer sam do skoro bio u krdu. :shrug:
vise volim soft znacenje zlopamtila a ne ono drugo - kucka koja se sveti.
Korisnikov avatar
By LittleRed
...ljudi grese, pa i prijatelji... da li cu im oprostiti zavisi od namere...
mada, ni svaka "glupost" se ne prasta...
Korisnikov avatar
By vremecuda
Eh prijatelji...Zaista,posle zadnje izdaje (koja mi se dogodila)..mnogo ce vremena da prodje,mnogo vode kroz Dunav da protekne,da bi uopste mogla da izustim za nekoga da mi je prijatelj i da imam poverenja u njega/nju i da im oprostim i td...!!! Eeeeee...

P.S.oprostiti verovatno hocu (zbog sebe)ali ZABORAVITI NIKADA !

Prijatelji su cudo !!! :)
Korisnikov avatar
By anche
e da, zaboravih najvaznije:

prijatelji ne postoje, postoje samo ljudi* sa kojima nam se ukrste putevi. pa idemo neko vreme zajedno, a onda se razidjemo. najprirodnija stvar na svetu :blenta:

porodica je ta koja ostaje, porodica koju sami stvaramo - a tu se sve prasta i sve zaboravlja :)

*zivotinje svakako ulaze i u prvu, ali su svakako najprisutnije u drugoj kategoriji.
Korisnikov avatar
By sleepingsun
Pravi prijatelji su uz tebe uuvek..nije bitno vreme..neke znas ceo zivot ..a neke steknes u trenutku medjusobnog prepoznavanja..Oprastati uvek..dok mozes i dok nije udarac na tebe licno..jer real friend nikad ti nece zabosti nozekanju u ledja:avalon:a the others..ja se uvek trudim da steknem nove ljude za friendove..pa i ako me zajebu:bic: nema veze vratice im se..a pojavice se novi koji ce znati da me cene:peva:
Korisnikov avatar
By Dina
Tako i ja razmisljam. Mislim da je neko silno oprastanje bezveze, zivot je suvise kratak... Sto bih trosila vreme na nekog ko mi zabija noz u ledja i prastam mu - kao mozda nece sledeci put? Ma svasta, toliki ljudi na ovom svetu. Tu je mislim najteze ono suocenje sama sa sobom - trosila sam energiju i vreme na nesto sto nije bilo ono sto sam mislila da je... Ali bolje seci pre nego kasnije...

:bye:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!