Ja nemam pojma sta je to realnost.
Jel to zavisi od kolicine informacija koju imamo o sebi i spoljnom svetu i o sebi u spoljnjem svetu?
Ja se citav zivot suocavam sa nekom "realnoscu" i uvek ispadne da to u stvari nije bila "realnost" sa kojom treba da se suocim vec nesto drugo...
Ali mi dobro zvuci ovo sto je andjelat rekla:
Originally posted by andjelat
realnost je ono kako sami isprojektujemo stvari,
ne kako se stvari projektuju na nas...
A svidja mi se i ovo sto je Sunce rekao:
Originally posted by Sunce
Sve je realno, i ono sto sanjamo, i ono sto mislimo. Postoji samo realni realizam.
Negde sam procitao i sledecu stvar:"Realno nije svakidasnja realnost oko nas koju prepoznajemo kao blisku, vec ono sustinski spoljasnje koje ne moze biti moje ili nase, vec koje kao strano telo razara sigurnost i situiranost u svetu". (autora nisam zapamtio)
Ovaj citat mi se svideo, ali i dalje ne znam sta je realnost.
Ali ako uzmemo da se ovde pod realnoscu podrazumevaju neke stvari koje ja recimo trenutno smatram cinjenicama onda ne uzmicem ni malo vec se borim ko zmaj.
Mozda sam se iznad i nalupetao, al ja sam citav zivot imao utisak kao da cu da se probudim iz nekog sna, a da pri tom nisam imao blage veze sta cu da zateknem od sebe kad se probudim
evo upravo mi se javio taj utisak i mislim da je to zahvaljujuci "tudjim realnostima" koje napadaju onu "moju realnost" i pride strahu od onog "stranog tela" iz citata nepoznatog autora koji sam naveo.