Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By BellyButton
-Da li ste introvert ili ekstrovert?
-Da li spadate u kategoriju kolerika, melanholika, sangvinika ili flegmatika?;
-Koliko vash temperament utiche na vashu produktivnost u shkoli, na poslu, u vezi...?

(Ja sam se samodijagnostikovao kao melanholik-introvert, i smatram to najneproduktivnijom kombinacijom od svih mogucih...) :grom:

A da chujem vas...
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Introvertno ekstrovertna..
Kolericno flegmaticna...

Koliko utice na moju produktivnost?! Pojma nemam. So far so good...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zelim samo na pocetku da napomenem da mi pola ovih izraza nije potpuno jasno... i iskreno me mrzi da cheprkam i trazim znacenje istih.

Tako da ne mogu da odgovorim na ovu temu dosledno.

Ali mogu da kazem da sam otkrio sistem koji meni odgovara pri ucenju...
Tako da i nije bitno u koju grupu sebe svrstavam, vec su bitni rezultati koje prozivodim u svemu sto radim.

Koju i koliku ulogu temperament u tome ima, to ne mogu da tvrdim.
Mada licno mislim da temperament nema previse veze sa tim.
Korisnikov avatar
By bothways
ambivertan sangvinik... ne mislim da to utice na produktivnost.
Korisnikov avatar
By jukie
Evo da kopiram sa druge teme na forumu gde smo radili test:

Star Trek Personality Test Results: ISTP

This test says you are an ISTP (Introvert, Sensor, Thinker, Perceiver).* In Star Trek, you share a basic personality configuration with the characters of Odo and Wesley Crusher.

"I integrate as much as I want to." - Odo

Qualities

People like you are generally extremely logical and pragmatic, to the point of being somewhat aloof. When you need to be, you can function in a highly objective and unemotional manner, but you also tend to be impulsive and incredibly curious about the world around you. You love to explore, to find out how things work, and you believe you have the abilities needed to deal with what you find.

You don't feel the need to tell others about your abilities. You like your work to show your stuff for you, so you tend to be quiet and unassuming in your manner. You are also flexible and resourceful. You do your best work when left alone. You're highly self-reliant, and may have some trouble working as a member of a team. You cannot stand people who nag or who demand to know what you're feeling when you don't feel like "sharing" right now.

Your task-oriented nature may hide your outgoing and adventurous nature. If your job doesn't involve risk-taking, you'll take up a hobby or sport that fulfills the need to lay it on the line.

Goals

Your primary goal in life is being granted the freedom to act independently and follow your impulses. Your reward is to be appreciated for your ability to solve problems and to have others go along with your impulses and have fun with you.

Works

You tend to view obstacles in terms of "fixing" them, rather than in terms of right and wrong. When you own a task, you will do whatever it takes to become successful, however others may feel about it. You may break rules without hesitation, especially restrictions that you perceive as political or arbitrary.

Your supervisor will get the most out of you by putting you in practical situations, not shoving you into training sessions and workshops. You dislike wasting effort and will resist tasks when you don't see their point, even if it gets you in trouble. You have a rare talent of allowing others into your work space when the task benefits, though you are otherwise highly protective or your personal space. You care less about getting credit than in going home after work is done and feeling good about the day's work.

If you feel trapped, you will rebel, so you may have quit more than one job without regret.

Relationships

If a friendship or love is currently fulfilling your needs, you will be dutiful and attentive. If a relationship interferes with something "more important," you'll sacrifice it with an ease that others may well find upsetting.

Both casual acquaintances and close friends may have trouble with your perceived aloofness. While you will listen closely to other's needs and enjoy trying to fulfill them, you can be over-quiet about your own needs, frustrating others who care about you. You sometimes mistake kindness and generosity for unwanted charity or unneeded help.

A good mate for you is self-sufficient and ready to have fun.

Jobs

Good careers for your type include being a computer programmer, police officer, commercial pilot, commercial artist, private investigator, manipulator of temporal/spatial dimensions, and animal trainer.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by BellyButton
(Ja sam se samodijagnostikovao kao melanholik-introvert, i smatram to najneproduktivnijom kombinacijom od svih mogucih...) :grom:
Mislim da i ja trenutno spadam u ovu kategoriju. Inache sam poprilichno ekstrovertan, ali ta faza traje nekih.. pa, malo manje od godinu dana :(
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja ssam introspektivni kolerik.. go figure.
..

Mislim, u principu bi me ljudi, na osnovu ponasanja okarakterisali kao extrovertnu osobu.. .. no to su ljudi koji me ne poznaju dovoljno ;)

Ustvari sam verovatno ambivertan.

..

LM, verujem da na produktivnost
(koja btw, ima veze sa kreativnoscu, ali slabe.. cisto pokazuje da li umete da ispoljavate svoju kreativnost.. dok su mnogi nekreativni ljudi dosta produktivni)
svakako utice temperament.

..

Ali temperament ne moze da se svede na osnovne podele, kao sto 12 zodijackih znakova ne znace nista dok se u obzir ne uzme celokupna natalna karta i prouce odnosi energija u njoj.

Ovako bi imali 12 tipova ljudi.
..

Da se timvra na temu: Mislim da karakter pre svega odredjuje TIP, vrstu kreativnosti koja ide uz njega, a ako se to zadovoljavajuce nadje, produktivnost nije toliki problem

..
Melanholija je npr. teska (ne govorim o tipu licnosti, govorim o stanju, zivotnom periodu) za produktivnost, ali ume da bude povoljna po kreativnost.

I kasniju produktivnost.
..

Ko zna, shvatice.
Korisnikov avatar
By Egon
teshko da mogu da se tako lako odredim ... ne znam

ima dana kad sam super ekstrovertan i hiper produktivan

a samo nedelju dana posle krajnje introvertan i neproduktivan

ne znam od chega zavisi sve to ....
Korisnikov avatar
By Dina
I ja ne mogu bas da se odredim, neka mesavina... Takodje mislim da se mozda temperament moze ako ne menjati a ono kontrolisati. Npr. ja bih nekada za sebe rekla da sam pretezno kolerik, a sada retko jako i impulsivno reagujem jer sam shvatila da mi takve reakcije nista dobro nisu donele i omele su me u nekim ciljevima. Tako da sam se izvezbala da ne reagujem tako, ili bar redje nego pre. I nekako ne samo da ne reagujem zbog vezbe nego kao i da sam manje sklona takvim reakcijama.

Sto se produktivnosti tice, ne ometa me nesto temperament, niti mi koristi. Vise me ometa recimo osetljivost pa ne mogu da se skoncentrisem, nemogucnost priznavanja poraza pa nisam motivisana za rad ukoliko nisam zadovoljna prethodnim rezultatima. Motivise me uspeh, a ambicioznost, borbenost takodje doprinose produktivnosti. To sto se posla i ucenja tice, a i u vezi bi bilo slicno samo sto su osecanja najvazniji motiv.
Korisnikov avatar
By shishmish
ambivertni (tezi ka introvertnom) sangvinik

and
Slika
By fazza
Ja sam jedna introvertna flegma. :sigh:
Korisnikov avatar
By jukie
U svakom slučaju, ja sam išao na wikipediju da nađem tačne definicije ovih BellyButton-ovih pojmova, i tamo su napravili paralele sa rezultatima Majer-Brigsovog testa. A ja se sećam da sam tri puta radio taj test i da mi je najviše pogodio ovaj poslednji put kada sam ga i okačio ovde na forumu. Pomoću opcije search našao sam temu sa Star Track-om gde je bio i moj odgovor. Tamo su valjda i vaši odgovori.

To sad pominjem zato što mi se po Wikipedijinom članku učinilo da je ova podela koju pominjete pomalo ancient. Nisam preterani ljubitelj stare sistematike (sem ukoliko se upravo upoređuje sa ovom modernom).
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by jukie
...zato što mi se po Wikipedijinom članku učinilo da je ova podela koju pominjete pomalo ancient. Nisam preterani ljubitelj stare sistematike (sem ukoliko se upravo upoređuje sa ovom modernom).
Pa, poenta teme je da ljudi, chisto ukratko, kazu koliko nachin njihovog reagovanja utiche na njihov uspeh, a ne da daju svoju "klinichku sliku"...
Malko si preopshiran... Nisam hteo da otvotim temu o psiholoshkoj disciplini, nego chisto o iskustvima forumasha - ukratko...
No, hvala ti, u svakom slucaju... :)
Korisnikov avatar
By Mia123
Temperament mi je prilično fluidan pa ne znam... U odnosu sa najbližima sam (porodicom i devojkama) kolerik, sa prijateljima melanholik, sa poznanicima i strancima potpuna flegma čak i u ekstremno neprijatnim situacijama, ne sublimiram impulsivnost već nemam potrebu da reagujem, whatsoever.
Korisnikov avatar
By acid drop
1. Ambivertna sa tendencijom ka introvertnosti. :awesome: tako nekako.

2. Flegma, rekla bih.

3. O, utiče jako, i to loše.
1. Nešto između, mada cEnim da bi neki rekli da sam vrlo ekstrovertan, ne kužeći da im prezentiram samo djeliće sebe.

2. Po klasičnim podjelama sam najbliži koleriku, mada tu ima i djelića sangvinika i melankolika.

3. Ne utiče, jer ukoliko postoji potreba i moja želja za tim mogu kontrolirati svoj temperament. Nije da smo zvijeri, pa da to uopće ne možemo.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Extreme introvert & melancholic.

Sigurno da utiče u svakom slučaju, nisam izuzetak u tome, ali sam potpuno surpotan sopstvenom biću kada sam odlučno usredsređen na cilj. Ali retko kad/šta me tako pokrene.
Korisnikov avatar
By IriS
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=951472#p951472]BellyButton napisao:[/url]-Da li ste introvert ili ekstrovert?
-Da li spadate u kategoriju kolerika, melanholika, sangvinika ili flegmatika?;
-Koliko vash temperament utiche na vashu produktivnost u shkoli, na poslu, u vezi...?
- well, ambivertno sam, mada više naginjem ka introvertnom.
- čistokrvni sangvinik.
- moj temperament utiče na sve.
u poslu sam vrlo posvećena, fokusirana, detaljna i racionalna. ali to naginjanje ka introvertnom mi ne dozvoljava da gazim preko ljudi, što smatram dobrim, ali me to (još uvek) nije učinilo Rokfelerom. no, strpljivo ću i do toga doći. :D
u školi mi je jako koristilo i dalo dobre rezultate.
u vezi sam vrlo racionalna. tzv. racionalni emotivko. rekla bih da je to jedna jeziva kombinacija, ali meni ne smeta, a ovi drugi nek se pate, tko im je kriv :giggle:
By Kragi
Nesto kao sitnicava s'tim da postoji u meni neki extrovertni impuls koji se moze pokrenuti na momente ili periode, ili pak koji pojedinci mogu pokrenuti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!