Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By horus.
Kada "vrednujete" (kao ljude) svoje prijatelje da li uzimate u obzir samo njihov odnos prema vama, ili njihov stav prema celokupnom okruzenju? Koliko su vasi prijatelji dobri ljudi?
Da li vam se desava da o nekome vlada vecinski stav iz okruzenja da je los covek, ali da je ta osoba prema vama uvek fer i korektna, ili pak suprotno, o nekome vlada misljenje da je "divan", ali taj neko konstantno prema vama ispada los?
Koji su kriterijumi kada vrednujete ljude?
Da li ste subjektivni, ili objektivni?
Korisnikov avatar
By Zoe
Vrednujem ljude iskljucivo po kolicini inteligencije, sirini uma i tome imaju li Srca ili ne (u najsirem znacenju).....takvi ljudi su najcesce izvan kliseiziranog drustva, (kao i ja, uostalom), i nisu deo mase.
Korisnikov avatar
By horus.
U situaciji kada tvoj prijatelj ispadne los i zao prema nekome, kako se ti postavis? Da li menjas odnos i stav?
Plasticni primer: Ako sam ja dobar prema svojim prijateljima, to ne znaci da cu biti dobar i prema nekome sa strane....
Korisnikov avatar
By LittleRed
ako nisi dobar prema nekome, ne znaci da moras da budes zao.
ne druzim se sa ljudima koji su, sa namerom, zli.
Korisnikov avatar
By Zoe
Pa....pazi, taj moj prijatelj mora imati odredjene osobine da bi to postao....a obzirom da te osobine odredjuje moje subjektivno JA, a ni ja nisam zla i losa prema drugim ljudima, onda mi se ne bi dopalo da bude ni on....

Zavisi od ljudi sa strane, od situacije....ako je neki kreten na njega naleteo - ja cu prva da ga postavim na mesto, pa jesam li onda ja zla?! Nisam.

A kada bi On (moj prijatelj), stvarno bio zao i los prema nekome, ja bih razgovarala sa njim, ako smatram to nepravednim.....ma, u svakom slucaju bih razgovarala, jer mi to i radimo - razgovaramo....
Odjebala sam ja vec nekoliko prijatelja , zato sto su u nekom trenutku od njih nastali totalni kreteni...poceli su da se ponasaju za mene nezadovoljavajuce i to je bilo to.
Ponekad ne mogu ljudi da te isprate u svemu niti ti njih; ponekad dodjes sa nekim do kraja puta.
To ne umanjuje ono sto je bilo ranije....
Korisnikov avatar
By Zoe
Svi ljudi su subjektivni pri izboru prijatelja, kao i partnera, kao i mnogih drugih stvari. Ako si ti dobar i nisi los, i nisi zao i pokvaren, onda ces sebi slicne i traziti i pronalaziti.....
Ne znaci i ne treba da znaci da ce taj koga nadjes biti savrsen i bez greske i mane, ali nisi ni ti.
Korisnikov avatar
By ns.happy
prvo mi definisi sta je ''dobro'' a sta ''lose''... npr, ako neko nekog zavrne za pare, ako neko nekom otme decka, to svakako nije nesto sto bih mogao tolerisati. sa druge strane, moji prijatelji su jedna sarena bucna gomila koja se samo zabavlja... tako da ne verujem da su bili prema nekom losi. ako moj prijatelj nekom sjebe ego, to je stvar te osobe sto je besna jer ju je ovaj odbio ili slicno... jako brkamo emocije, npr kada kazemo da nekog ne volimo to cesto bude jer smo u nekom ego-fajtu sa tom osobom , a ne zato sto je ta osoba ucinila nest konkretno stvarno lose...:bubblegum:
Korisnikov avatar
By Afrodisiac
Vrednujem osobe po njihovom shvatanju i gledanju drustva kao celine, a samim tim i njihovog odnosa prema svim pojedincima.
Korisnikov avatar
By Delete
Prilicno sam subjektivna. Ako je neko prema meni i za mene dobar, onda ga i smatram dobrim, a ako je prema nekom los, onda je taj neko to verovatno i zasluzio.
U situaciji kad moj prijatelj prema nekome ispadne los i zao uopste ne stajem ni na ciju stranu i ne menjam stav, sve dok meni ne stane na zulj i dok mene postuje, postovacu i ja njega.
Korisnikov avatar
By Adenim
Los covek je los covek. Ne moze neko biti prema svima los, a samo prema tebi dobar, ili moze?
Korisnikov avatar
By horus.
Mislim da moze...
Otud i moja tema, jer svi konstantno generalizujemo, ali sustinski ne postoje dobri, ili losi ljudi. Postoje samo ljudi u odredjenim situacijama, koji se postave na ovaj, ili onaj nacin...
Korisnikov avatar
By Manon
Originally posted by Adenim
Los covek je los covek. Ne moze neko biti prema svima los, a samo prema tebi dobar, ili moze?
Ne moze!
Ili moze neko vreme

Ali ja nemam prijatelje, pa nemam ni tih problema. to jest svi mogu da mi budu prijatelji, ako se nadju na mom putu, a mogu dugo i sama ...:galerija:
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by horus.
Mislim da moze...
Otud i moja tema, jer svi konstantno generalizujemo, ali sustinski ne postoje dobri, ili losi ljudi. Postoje samo ljudi u odredjenim situacijama, koji se postave na ovaj, ili onaj nacin...
Dakle, sta se iz ovoga moze izvuci? Dobro i lose ne postoje ili su to dva suprotno formulisana termina za isti pojam?
Korisnikov avatar
By horus.
mozes dugo biti sama, ali ne i vecno...
covek je po difoltu drustveno bice...
Korisnikov avatar
By LittleRed
slazem se za sklonost ka generalizacijama.
ali nacelno, ipak postoje ljudi koji se prema drugima ophode nipodastavajuci ih i obezvredjujuci, cak i bez ikakvog razloga.
jedna je stvar sklonost ka sarkazmu i ironiji, a potpuno druga stvar je zelja da se neko drugi na neki, bilo koji, nacin povredi
By Dragonite
Originally posted by Zoe
Pa....pazi, taj moj prijatelj mora imati odredjene osobine da bi to postao....a obzirom da te osobine odredjuje moje subjektivno JA, a ni ja nisam zla i losa prema drugim ljudima, onda mi se ne bi dopalo da bude ni on....

Zavisi od ljudi sa strane, od situacije....ako je neki kreten na njega naleteo - ja cu prva da ga postavim na mesto, pa jesam li onda ja zla?! Nisam.

A kada bi On (moj prijatelj), stvarno bio zao i los prema nekome, ja bih razgovarala sa njim, ako smatram to nepravednim.....ma, u svakom slucaju bih razgovarala, jer mi to i radimo - razgovaramo....
Odjebala sam ja vec nekoliko prijatelja , zato sto su u nekom trenutku od njih nastali totalni kreteni...poceli su da se ponasaju za mene nezadovoljavajuce i to je bilo to.
Ponekad ne mogu ljudi da te isprate u svemu niti ti njih; ponekad dodjes sa nekim do kraja puta.
:up:

potpisujem
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Zoe

:up:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by LittleRed
slazem se za sklonost ka generalizacijama.
ali nacelno, ipak postoje ljudi koji se prema drugima ophode nipodastavajuci ih i obezvredjujuci, cak i bez ikakvog razloga.
jedna je stvar sklonost ka sarkazmu i ironiji, a potpuno druga stvar je zelja da se neko drugi na neki, bilo koji, nacin povredi
Slazem se sa tobom...
Mislim da nedostatak empatije u kombinaciji sa egocentrizmom od ljudi pravi "drustvene sadiste"...
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by Manon

Ali ja nemam prijatelje, pa nemam ni tih problema. to jest svi mogu da mi budu prijatelji, ako se nadju na mom putu, a mogu dugo i sama ... :galerija:

Kod mene ne mogu svi, ali oni koji su Onakvi Kakvi Treba da budu a koji mi se nadju na putu. I oh, da, mogu da budem sama, bez ikoga.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Desavalo mi se da mi prijatelji budu ljudi koji su skotovi prema nekome drugom, ali su sa mnom super.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja nekako ne mogu da oznacim ljude ni kao dobre, ni kao lose. Prijatelje biram prema sebi, ali ne kazem da ne ulazi i celokupno njihovo ponasanje u neko moje vidjenje njih. Ne volim generalno ljude koji do podne mrze sami sebe, a od podne citav svet. Ne mora da znaci da je neka takva osoba u sustini losa, ali meni su takvi likovi suvise opterecujuci, zrace mi negativnom energijom. I ne zelim ih za prijatelje bili prema meni korektni ili ne...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Absolutno dobre ili loshe osobe su samo iluzija. Niko nije dobar niti losh, sve zavisi od nasheg ugla gledanja.

Kada Morganov prijatelj ima mane, Morgan voli te mane nishta manje od vrlina, on sam nije u poziciji da sudi da li je neko losh ili ok, jer na kraju Morgan nije savrshen.
Korisnikov avatar
By v.l.a.d.a
Zavisi, svi smo mi razliciti.
Ali ja generalno gledam kako se ponasaju
prema drugim ljudima moji prijatelji i to
mi je uzasno bitno, mozda cak i previse.

Ali malo mi je nelogicno da imas "prijatelja" koji
se lose ophodi prema drugima bez nekog vidljivog
razloga (ponizava i povredjuje na svaki moguci nacin)
i ti se druzis s njim? Bez obzira kakav je prema tebi,
te osebine su jasne i vidljive, i nikada nisam
zeleo da ostvarim neko jace poznastvo sa takvim
ljudima ne zbog njih, vec zbog sebe.

Takve situacije po meni mogu biti karakteristicne jedino za
one koji lako sklapaju prijateljstva, iz koristi ili
najgora situacija da su oboje isti, sto je i najcesci slucaj.

S` KIM SI TAKAV SI! (BAR 50%), I KADA SE UPOZNAJEM SA
NEKOM OSOBOM UVEK POSMATRAM U KAKVOM DRUSTVU
SE KRECE, I NAJCESCE BAS OD TOG UTISKA ZAVISI DA L` CU
SE OPET VIDETI S` TOM OSOBOM,

:B
Korisnikov avatar
By uninvited
Ja imam prijatelje koji su owako super prema meni i jos nekim odredjenim ljudima a owako ne podnose pola njih.. a imam i prijatelje koji su sa swima super..
to zawisi swe od osobe do osobe i stawowa njihowih...
uglawnom wolim ljude koji ne prenose neku negatiwnu energiju i s'kojima uwek mozes normalno i nenormalno da pricas... :) e ko me sad razumeo...:D
Korisnikov avatar
By Paki
...
Da li vam se desava da o nekome vlada vecinski stav iz okruzenja da je los covek, ali da je ta osoba prema vama uvek fer i korektna, ili pak suprotno, o nekome vlada misljenje da je "divan", ali taj neko konstantno prema vama ispada los?
...
Bolje da ne počinjem... :vruce:

... Za proteklih godinu, godinu i po mi se izdešavalo sve i svašta vezano za ovo tvoje jedno pitanje, a i za njegovu varijantu koja glasi "kako 'prijatelji' reaguju na (raznovrsne) promene u mom životu" ... :zacepi:

Poslednje dve-tri nedelje sam u (samozvanom) "filtering-mood-u" za takve osobe. Još uvek je filtriranje srednjeg intenziteta, a po potrebi se može umanjiti ili povećati - to već zavisi od drugih (trenutna reakcija na udarce). :)
Korisnikov avatar
By Khons
moji prijatelji su svi sushtinski dobri ljudi. cak iako se desi da se nekome zamere, ili nanesu zlo, to se nikada ne desava sa nekom svesnom namerom. covek ne moze biti sa svima i prema svakome dobar. to ni ne smatram "normalnim". postoje osobe koje ti vise prijaju i koje ti manje prijaju.
Korisnikov avatar
By Myto
Kada "vrednujete" (kao ljude) svoje prijatelje da li uzimate u obzir samo njihov odnos prema vama, ili njihov stav prema celokupnom okruzenju? Koliko su vasi prijatelji dobri ljudi?
Samo njihov odnos prema meni. Najbolja prijateljica je skot prema celom svetu, ali mene nikad nije namerno povredila. Sporadicna sporeckanja su opcija svih ljudi koji su cesto skupa i ne uzimam ih kao merilo loseg.

Umem da prokljuvim kad je neko zao i na svoj nacin se borim protiv njegove zlobe ne libeci se da mu kazem da znam njihove tajne.
Korisnikov avatar
By m..
Koji su kriterijumi kada vrednujete ljude?
Da li ste subjektivni, ili objektivni?
i jedno i drugo. dakle neko je dobar dok se ne dokaze suprotno, u licnom kontaktu ili egzemplarima odnosa prema drugima. (mislim teshko da ce neko djubre od coveka odluciti da bude dobro samo prema tebi, osim ako ima neki interes)
Korisnikov avatar
By KiWi
Vrednujem ga po odnosu prema meni, ali pokušavam da promenim njegov (njen) odnos prema ostalima.

Imam drugaricu sa kojom sam gotovo srastao. Ne viđamo se baš svakodnevno, ali veoma slično razmišljamo i imamo slične interese. Držimo se zajedno i veoma smo iskreni međusobno ... ali je prema ostalima takva skotina, da ja nemam reči.
Korisnikov avatar
By Dr. M
Prijatelje vrednujem samo i iskljucivo na osnovu njihovog ponasanja prema meni...

Sve koje smatram prijateljima, poznajem godinama i volim ih sa svim njihovim manama...

Da li su oni po drugima zli ljudi, ovakvi ili onakvi, to me stvarno ne zanima sve dok su prema meni onakvi kakvi treba da budu i na kakve sam navikao...

:giggle: :giggle: :giggle:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!