Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Daliborka
Danas je dan na koji sam se, pre tacno 36 godina, krstila. Imala sam nesto vise od godinu dana. :beba:
Od samog starta sam porodicno uzgajana u duhu tradicije naseg naroda, a u trecem razredu osnovne skole sam, na dan moga krstenja, napisala ovu pesmu. :molise: :opatica:

Cuvam tu svesku sa mojim rukopisom, a evo i pesme koju sam tada napisala:

Nedelja je najlepsi dan u mome zivotu
Idem u crkvu da primim tu svetu dobrotu
Pop drzi kandilo u ruci i prica stare reci :pop:
Nigde danas nema kraja mojoj sreci :love:

Danas je dan moga krstenja :pop: :molise:
Danas je dan moga spasenja
U jednoj ruci ruza u drugoj sveca :sveca:
To je radost , to je sreca :love:

Kad ste vi krsteni i kakve vas emocije vezu za taj dogadjaj?
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Zasto sam ja mislila da ti imas preko 40 godina :hmm:
Korisnikov avatar
By dungoll
uh, ovaj kako da ti kazem, :) drago mi je da si tako srecna zbog toga sto si krstena i sto si hriscanka...

ali ja nisam krsten (kod mene u porodici je usled velike koncentracije razlicitih versko/nacionalnih uticaja to ostavljano deci da sama odluce posle osamnaeste - tj da izaberu veru... to nije porodicna tradicija koja se prenosi ako ste iz porodice pravoslavnih i katolickih i jevrejskih korena) niti cu biti krsten, niti cu imati ikakvu drugu versku inicijaciju...

jednostavno, nemam sto. :)

a slavis li svoj dan krstenja ?
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Zaljubljena
Trideset sedam sam napunila ove godine.
Sto?
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by dungoll
....a slavis li svoj dan krstenja ?
Kako da ne. Ispekla sam pola praseta, napunila pile, zavila sarmice, napravila pun kazan kisele corbice sa iznutricama, umesila 2 torte, nisu izostali ni sitni kolaci...
Pozvala sam sve prijatelje i rodbinu na gozbu.
Nema kod Daliborke da bude felera u tom pogledu.
:curka:
Korisnikov avatar
By Rada Ivanovic
Krstena jesam, ali nisam to nikad slavila, a jos manje pisala namenske stihove tim povodom.
Boze, Daliborka, bas si shashava....
:lood:
Korisnikov avatar
By Morpheus
E tetka Daco nek ti je srecan dan krstenja,da ga provedes u zdravlju i veselju sa porodicom,ali si mogla pozvati i neke forumashe da slavlje bude interesantnije.
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Originally posted by Daliborka
Originally posted by Zaljubljena
Trideset sedam sam napunila ove godine.
Sto?
:neznam:
Korisnikov avatar
By dungoll
ja bih to pile i sarme ako su bez svinjetine :D
Korisnikov avatar
By Sutekh
nazhalost su me krstili sa godinu dana. rekli su da sam plakao i vrishtao i da su jedva sproveli tu ceremoniju.

da sam hteo da se krstim, krstio bih se sam... nametanje :down:
:vatroslava:
Korisnikov avatar
By Andjeo sa greskom
Jao ljudi ja se ne secam kada su me krstili, ali su mi pricali da sam popisala popa u toku obreda :giggle: :giggle:
Korisnikov avatar
By KiWi
Trideset i sedam? Pa to i nije mnogo matoro ... a ti na svakoj temi sebe predstavljaš kao ženu koja život već proživela ...
Korisnikov avatar
By Skai
Originally posted by Andjeo sa greskom
Jao ljudi ja se ne secam kada su me krstili, ali su mi pricali da sam popisala popa u toku obreda :giggle: :giggle:
bravo :klap:

mene je krstio pop koji je posle vencao arkana i cecu... pa mislim.. sta da slavim? ne pada mi napament!
Korisnikov avatar
By Seka Sabljak
Dacina posla ! :roll:
Uvek su joj puna usta prica o sarmama, pitama i pecenju i o tome kako je vrsna domacica, a ne znam da li je iko ista od svega toga ikada probao.
Ja bogami nisam!
Korisnikov avatar
By horus.
Ti sebe pozivas na sarmu kod Dace?
Korisnikov avatar
By Seka Sabljak
Originally posted by horus.
Ti sebe pozivas na sarmu kod Dace?
Daleko od toga da se sama pozivam na sarmu, samo konstatujem da se Daliborka permanentno hvalise da je vrsna u kuhinji, a ne znam da li je iko ikada probao nesto od finih specijaliteta koje, po sopstvenoj tvrdnji, cesto i obilno sprema.
:njuska:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ti, Sabljakova, moju sarmicu sigurno nećeš nikad jesti. :nono:
To je jasno kao što je jasno da su dva i dva jednako četiri.
By Draginja Dronjak
Krstila sam se tek kao punoletna. Okumila sam se tada sa mojoj bliskom drugaricom.
Korisnikov avatar
By jukie
O zaboga... video sam onaj Unicornov post na onoj temi... :hail:
Korisnikov avatar
By Mariška
Daliborka Šandorka Mileusnić
Draginja Dronjak
Seka Sabljak
Rada Ivanović
+
još poneko ko se zadesio u temi

Jesus!

:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Tungi
I sve se provozale metroom denijeve duse:lol:
Korisnikov avatar
By acid drop
krštena sam, ali se ne sećam ni dana ni godine, ničega. obavili su to na vreme, kad nisam mogla da se pobunim :die:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
u koloni stoje mali partizani (mada smo se mi nazivali nindza kornjacama) ja, moja sesra i braca od strica... dosao pop, prosao pored nas , nesto ispricao, mi tad jos nismo kontali srpski, i kad nas poprskao vodicom mi poceli da se polivamo :lol:
By Speculum Columbae
Meni krštenje predstavlja traumatičan događaj, jer sam tada polako počeo da shvatam da moji ukućani, zapravo žele da me pojedu. A i krštenje je duhovna defloracija - sveštenik uzima dete i pokušava da ga udavi u hladnoj vodi. Dete se bori za život i ako pobedi, onda mu seku kosu, jer je takva volja božija. Od toga dana, pa dok je živo, njega prati neki anđeo, što se u psihijatriji zove šizofrenija, a u religiji anđeo.
Ovako, na žalost nije bilo sa mnom, jer je voda u kojoj je sveštenik pokušao da me udavi bila vrela.
Srećom je taj dan krepao kotao, inače bi me sasvim sigurno pojeli.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Mariška

Daliborka Šandorka Mileusnić
Draginja Dronjak
Seka Sabljak
Rada Ivanović
+
još poneko ko se zadesio u temi

Jesus!

:pucaodsmeha:
Sve one postoje u realnim okvirima, možda ne pod tim imenima, ali svejedno, tu su, pa su tu.
:yes:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Dante

Meni krštenje predstavlja traumatičan događaj, jer sam tada polako počeo da shvatam da moji ukućani, zapravo žele da me pojedu. A i krštenje je duhovna defloracija - sveštenik uzima dete i pokušava da ga udavi u hladnoj vodi. Dete se bori za život i ako pobedi, onda mu seku kosu, jer je takva volja božija. Od toga dana, pa dok je živo, njega prati neki anđeo, što se u psihijatriji zove šizofrenija, a u religiji anđeo.
Ovako, na žalost nije bilo sa mnom, jer je voda u kojoj je sveštenik pokušao da me udavi bila vrela.
Srećom je taj dan krepao kotao, inače bi me sasvim sigurno pojeli.
''
:sveca: :opatica: :pop: :radosnice:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!