Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Koliko je vama značajno prijateljstvo? Koliko imate pravih prijatelja i kako vi definišete prijateljstvo? Sa koliko ljudi ste, inače, u kontaktu?
I, da, pod 'prijatelj' ne mislim na neku hipotetičku seks varijantu koja je do daljnjeg na čekanju i sl., već osobu sa kojom se družite potpuno aseksualno, u koju imate poverenja...
Korisnikov avatar
By Val
Dva prijatelja. Srt8! Ostalo su sve bash ti "prijateljiPLUS". A sa mnogo ljudi sam u kontaktu...

Ne znam da l' sam sposobna definisat' rech prijateljstvo! Poverenje pre svega. Takodje onaj osecjaj kad znate da se mozhete osloniti na osobu kad vam je loshe, a ne samo kad se smejete. Shto ne znachi da svoja dva prijatelja vidjam svakodnevno. Dovoljno je znati da su tu, da stoje iza mene...pa taman se chuli i svakih 5 meseci...opet su naj naj!
Korisnikov avatar
By Zoe
Vec se pricalo o ovome, vec sam rekla da su oni ljudi koje kad sam prvi put srela, i prvi put razgovarala, imala osecaj da ih znam ceo zivot.........moji prijatelji.
To su retke ptice, pravi dragulji koje sretnes jednom u zivotu, ili nikada........
Imam 1 prijatelja koji zna sve i pre nego sto mu kazem, sa kojim kad cutim osecam kao da ne prestajemo da pricamo i da se dopunjujemo......
Osoba sa kojom mi nije potrebno svakodnevno fizicko prisustvo da odrzava prijateljstvo jer se ono ne moze ugasiti razdvojenoscu........osoba koju ne pozovem 8 meseci a nakon toga nastavimo gde smo stali juce.....prirodno i sa ljubavlju.........sa lakocom........jer, mi smo povezani Razumevanjem, ali onim sustinskim, kakvo ne sretoh ni u kakvog para.......Jedinim, za kojim tragam, zapravo, onim ljudskim.....
Jedinim, na koji pristajem.

Kada se dozivi tako nesto, ne moze se vise pristati na manje.
Ja i ne pristajem, zato je to 1 Covek, 1 Prijatelj...

O drugim ljudima nema sta da se kaze, nebitni su. Poznanstva povrsnog karaktera me ne zanimaju, trosila sam se dosta na to, i nisam osetila nista, nisam videla svrhu.

Ne podnosim ljude sa 1000 prijateljstava (kako to oni nazivaju), jer znam da to nije to, niti moze biti.....ne ono sto ja trazim. Kada jednom nadjes nesto potpuno i sveobuhvatno, ne mozes pristati na manje od toga, jednostavno ne mozes......
Korisnikov avatar
By Zoe
Ahh :doh: sad ponovo procitah temu...........

"Sex varijante" i prijateljstvo?!? O cemu ja ovde onda pricam, pitam se........Kako je to uopste povezivo?! Ko je to povezao?

Ja sam sa druge planete.
Korisnikov avatar
By ns.happy
prijatelji su ljudi sa kojima mozete da cutite. to su oni ljudi koji ce vam reci istinu u oci ma koliko bolna bila, i nakon toga vas zagrliti (ukoliko je potrebno). to su oni ljudi od kojih mozete slobodno da trazite novac na zajam. to su oni ljudi koji od vas mogu to sve da traze. to su oni ljudi sa kojima mozete spavati u krevetu kao sa bratom ili sestrom. to su oni ljudi sa kojima razgovarate pogledom. to su oni ljudi koje kada ih sretnete nakon 100 godina, imate osecaj kao da ste ih juce videli. prijateljstvo je ljubav. apsolutna tolerancija.

imam nekoliko prijatelja. imam jako mnogo drugova, sa kojima je lepo provoditi vreme i zezati se. ali pravi prijatelji, njih zovem ''porodica''.

:friends: :grouphug: :hiphip: :hug: :jumphug:
Korisnikov avatar
By Khons
imam 3 prijatelja. mozda ne govorimo sve medju sobom, ali ne mora ti biti prijatelj onaj ko zna sve o tebi (uzasava me pomisao da neko zna bash SVE o meni, ipak volim nesto da sacuvam za sebe), ali to su ljudi koji su uvek tu za mene, bez obzira kroz sta prolazim, i obrnuto
By Sixto
Da parafraziram onu izreku: STO VISE UPOZNAJEM GAY LJUDE, SVE VISE SE DRUZIM SA STR8 OSOBAMA!
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Sixto
Da parafraziram onu izreku: STO VISE UPOZNAJEM GAY LJUDE, SVE VISE SE DRUZIM SA STR8 OSOBAMA!
donekle se slazem. :deda:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Sa mnogo ljudi sam u kontaktu, imam 6 pravih prijatelja, desetak jako dobrih drugova i drugarica, i ostali su mi samo drugovi/arice ili poznanici.

Prijateljstvo i drugarstvo su mi jako bitni.
Korisnikov avatar
By mirth
Neophodno mi je. Mislim da je to verovatno najcistija emocija koja postoji.

Imam jako jako malo prijatelja. Prosto nisam u stanju da imam u sistemu mnogo ljudi. Oni koji su tu su toliko prisutni u mom sistemu da mi je prosto tesko da svarim neke vece kolicine ljudi. Za druzenja "za posoliti" bas i nemam vremena, tako da sam sa jako malo ljudi u kontaktu van radnog vremena i kuce, mozda dvoje.

Pod prijateljstvom podrazumevam razumevanje, podrsku, razmenu znanja, zakljucaka, utisaka i gluposti, zajednicko vreme + ljubav bez obzira na manjak zajednickog vremena, ventil, razonodu, maksimalnu opustenost, spontanost, sukobe misljenja, nervne slomove, spavanje, nespavanje, hranjenje, prilagodjavanje, oprastanje i apsolutno sve sto moze da se radi ili ne radi na ovoj planeti, ali potpuno slobodno, bez ikakve obaveze, bez ikakvih zahteva, bez ikakvih uslovljavanja i pravila, sve bazirano samo i iskljucivo na zelim/osecam...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan mnogo vishe emocija daje svojim prijateljima nego liku s kojim je u vezi. Mozda zbog chinjenice koje je svestan, da ce veza puci pre ili kasnije, dok prijateljstvo ima sve mogucnosti da traje dok je Morgana i tih ljudi.(zmajeva)
Pravi prijatelji su Morganu uvek na prvom mestu, zatim dechko, pa ortaci, familija a onda poznanici.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Osobu sa kojom sam u vezi ne smatram prijateljem vec partnerom i imam potpuno drugaciji odnos prema tim dvema kategorijama... Imam dva najbolja prijatelja, obe su devojke, jedna je lezbejka a jedna str8... Sa ovom drugom se intenzivno druzim vec 15 godina i dozivljavam je kao sestru i ne znam da postoji neka stvar koju o meni ne zna, a umela je i da predje preko stvari preko kojih mi ni brat ne bi presao... Kad se neko tako ponasha - ne moze da ti bude nista drugo nego pravi prijatelj... Sa gay devojkom se druzim dosta krace - par godina, i spojila nas je slichna sudbina (ja sam dechak koji voli dechake, a ona devojchica koja voli devojchice) i zelja da se jedno drugom otvorimo ne bi li nam pao kamen sa srca (ona je prva osoba kojoj sam se outovao a i ja njoj, a kasnije smo shvatili da i u mnogim drugim stvarima delimo ista mishljenja), i to prijateljstvo je poprilichno jako... Te dve osobe su mi nenormalno znacajne u zivotu jer su uticale podjednako koliko i porodica da se razvijem u osobu kakva sam danas...
Sve ostale ljude ne zovem prijateljima nego drugarima (a i nema ih bas mnogo)... :shake:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by ns.happy

pravi prijatelji, njih zovem ''porodica''.

:friends: :grouphug: :hiphip: :hug: :jumphug:
jedna je familija. :beba:

Originally posted by mirth

Pod prijateljstvom podrazumevam razumevanje, podrsku, razmenu znanja, zakljucaka, utisaka i gluposti, zajednicko vreme + ljubav bez obzira na manjak zajednickog vremena, ventil, razonodu, maksimalnu opustenost, spontanost, sukobe misljenja, nervne slomove, spavanje, nespavanje, hranjenje, prilagodjavanje, oprastanje i apsolutno sve sto moze da se radi ili ne radi na ovoj planeti, ali potpuno slobodno, bez ikakve obaveze, bez ikakvih zahteva, bez ikakvih uslovljavanja i pravila, sve bazirano samo i iskljucivo na zelim/osecam...

:up: :pivce: :klittrie:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Dve prijateljice i dva prijatelja, a u kontaktu sam sa jako velikim brojem ljudi...
Sa jednom od dve prijateljice druzim se vec petnaest godina i svaki problem do sada smo uspeli da resimo, pa cak i to da smo cetiri puta delili decka - mislim da ovo dovoljno govori o mojoj definiciji prijatljestva.
Poznanika naravno, imam jako puno. Intezivno u kontaktu se cetvoro pomenutih prijatlja, ali smatram da ucestalost kontakata ne mora uvek biti jedna od premisa.
Korisnikov avatar
By Duh_iz_Konzerve
Jedan,dva,tri...da tri prijatelja:D i divno je zar ne?Samo maler neki poterao,ne pricam ni sa jednim:pickme:
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Ja imam samo dve prijateljice(jedna straight,jedna bisex) i jednog prijatelja(trebalo bi da je bisex),sve ostale ne smatram prijateljima vec ljudima za 'provodjenje' vremena,chak i 'gubljenje' vremena.Generalno,vishe mi prija druzenje sa devojkama nego momcima
Korisnikov avatar
By Galateja
Jeste pitanje prijateljstva opšte, ali njegova vrednost sa tim saznanjem ne gubi na vrednosti.

Lakše je kamili kroz iglene uši...

Imamo milion tema o guzama i muzama, svaka ima veliki broj odgovora, a ova tema sad-za-sad 15.

Da li je to prijateljstvo zamrlo? Ili nije 'in' u današnje vreme preokupacija ko-koga-kad-gde?
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Imam 3 najbolje drugarice i 2 druga....i potpuno im verujem, uvek sam tu za njih, kao i oni zamene...
Prijateljstvo mi mnoooooooogoooooo znaci, ne znam sta bih bez drustva....
Inace se druzim sa mnogo ljudi... i spremna sam svakom da pomognem UVEK....

Za mene je prijateljstvo neprocenjivo, nikad ne bih izdala prijatelja, ni po koju cenu....jer gde bih bila bez njega.... :)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zar nisam ja u ovoj temi vec dao odgovor... xm... :misli:

Pa prijateljstvo mi je znacajnije od ljubavne veze, to je sigurno...
A i kako se pokazalo, dugotrajnije je.

Smatram da imam 4-5 pravih prijatelja... sto mi je veoma drago.

A i piosto sam druzeljubive prirode, smatram da sam na pravom putu da zadobijem jos kojeg.

Volim vas sve! :grouphug:
By Bombina
imam dosta u koga druzim
a ostali su za mene prijateljstvo,sve su mi prihvatili
a ja i ona rece : A da budem sa nekim u vezi moram da dusu te osobe, imam dosta ko su prihvatili za prijateljstvo
i da svi imamo svoje probleme i muke, ali treba imati nekoga u koga treba imati poverenja i sa tom osobom podeliti te stvari
podela stvari kad izgubi poverenje ,shvatate li
Korisnikov avatar
By svejedno
Imam 2 prijatelja.

Jedan od njih je davno postao 'pobratim'. Taj trenutak u vremenu, taj stisak ruke, to mesanje krvi je nesto sto nas prati kroz sve zivotne probleme, i sva zivotna udaljavanja.

Mozemo da se ne vidimo i po 6 meseci, i po godd. dana, i opet, kada se vidimo, nije prosao ni trenutak od naseg poslednjeg razgovora, iako se svasta izdesavalo u medj'vremenu.

Drugi prijatelj je zenskog roda.
Soul mate, stagod, devojka prema kojoj ne osecam nikakve sexualne pretenzije, samo ljubav.
..

Drugova covek moze imati koliko zeli, licno ih imam previse, ali prijatelji su oni koji se pokazuju ne samo u nesreci, vec i u sreci.

Mnogi ce se pokazati u nesreci. Pruziti skloniste, utehu, ako vec mogu, sto pa ne bi dali.

I mnogi ce traziti protiv-uslugu kasnije.
..

Retki ce se iskreno radovati vasoj sreci.
..

Takve cenite.
..

I... pored njih..

... tu je moja ljubav.

...

[size=-2]/Preterano sam ozbiljan danas/[/size]
By Çâðê_DUP
Retki ce se iskreno radovati vasoj sreci.
..

Takve cenite.
..

Upravo ovo mi je rekla moja najbolja (str8) prijateljica. I ja tako definisem prijateljstvo.

2 prijateljice (str8)
Korisnikov avatar
By albatros
pravih prijatelja imam 5 i to su najvrednije osobe u mom zivotu.imam dosta poznanika i onih koji su negde izmedju prijatelja i poznanika!
Korisnikov avatar
By Hys.
slazem se sa svejedno...potpuno...
dve drugarice /strejt, al ne znam sto je to bitno/, jednu mogu da necujem po 6 meseci-i sve je isto, nastavljamo od poslednjeg razgovora, veza je ista...sa drugom sam prosla svasta, znamo se od detinjstva, i volim je tako prokleto nesavrsenu i sasvim savrsenu u svoj svojoj brljivosti.
i tu je isto, moja ljubav.
on je ipak, moj najveci prijatelj.
raduje se mojoj sreci, cak i kada sam sa nekim drugim...
Korisnikov avatar
By Zoe
Ihh, ja se vazda radovala svacijoj sreci i dalje se radujem, ali slabo ko je to cenio :nope:

Bas skoro imadoh `slucaj`...

No, ja uzivam da dajem, a davacu dok me ima.......i ja znam da cenim i cenicu....

Ovi sto ne znaju.......well.......verovatno nikad nece ni znati. :kafa:
Korisnikov avatar
By Hys.
ne sprecava to da se i dalje radujemo, pa kada neko to i oseti i drago mu je zbog toga, tim lepse.
daj da bi davao :)
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja zivim za davanje, ja sam Davanje Samo...... :D

Volim vise da dajem nego da uzimam.
:love:
Davanje me ispunjava, volim sto imam sta da dam.....
By Bombina
imam dva strejta prijatelja
Korisnikov avatar
By Dina
Ja izbrojah osam ljudi ako se racuna i partner. Ako se on ne racuna onda sedam. S tim sto ima jos ljudi koji su mi na granici poznanstva i prijateljstva, kao i onih koji su mi nekad bili prijatelji a sad se retko cujemo... Prijateljstvo mi je znacajno ali ja nisam sklona tim prijateljstvima "do koske". Nekako su mi ona vise karakteristika tinejdzerskih dana. Mada moja prijateljica iz tih dana za koju sam govorila da sto znam ja zna i ona je danas moja kuma. I njeno dete toliko volim da se nekad pitam gde cu da smestim moje ili se zabrinem da ce ljubav prema njemu ugroziti ljubav prema kumcetu (sto je naravno bezveze ali tako mi se ucini). Ali opet ni to prijateljstvo (tj. sada kumstvo) nije kao u nekadasnjim danima... Svako od mojih prijateljstava je na neki nacin posebno za mene ali ja nekako nemam stav da se moramo poznavati u svakoj misli i postupku ili razgovarati o svemu da bih ih nazvala prijateljima. Moji prijatelji su sasvim razlicite osobe, cesto medjusobno nespojive ali u nekim delovima se preklapamo. Takodje, nemam neke zahteve prema ljudima da moraju da mi se nadju u svakoj situaciji. Nekako se najcesce osecam dovoljno jakom da sve svoje situacije razresavam. U onim periodima kad to nije slucaj dragocena je pomoc prijatelja ali opet ne ljutim se ni kada izostane.

Slazem se sa Devokicom oko radosti davanja. Mada sam ja nekako selektivna u davanju. Radujem se sreci drugih ljudi i ne gledam koliko ja cinim a koliko oni... Najcesce ne ocekujem nesto pa se uglavnom pozitivno iznenadjujem. Ali ukoliko je neka osoba po mom osecaju negativna ja uopste ne dozvoljavam da bude u mom zivotu, ili to svedem na minimum. Tako se sa vecinom rodbine vidjam samo o velikim dogadjajima, sa komsijama sam na "dobar dan". Moja majka smatra da je to pogresno ali meni se xyz puta pokazalo kao ispravno. Takodje uopste ne zelim da se udubljujem da li je neko pakostan i zloban jer ima traume iz detinjstva (imam ih i ja ali to nije opravdanje za zlo). Svaku srecu zelim i takvim ljudima, nekad mi je i zao nekih prekinutih prijateljstava, ali prosto mislim da je zivot odvise kratak i inace tezak pa ga ne treba otezavati jos nekim teskim relacijama.
Korisnikov avatar
By Pauceti
Originally posted by Zoe
Ja zivim za davanje, ja sam Davanje Samo...... :D

Volim vise da dajem nego da uzimam.
:love:
Davanje me ispunjava, volim sto imam sta da dam.....
:up: Na kraju nam ostane samo ono sto smo drugima poklonili
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!