Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Da li vezivanje postaje stvar navike?

Da
3
20%
Ne
6
40%
Nesto sasvim trece ( obrazloziti )
6
40%
Ako nesto postane stvar navike ne mora da znaci da si se vezao za nesto,mozda znaci da te mrzi da menjas jer je lakse ici po sablonu gde znas da si siguran ( a ne vezan za nesto ).

Moje misljenje...a sad da vidimo vashe.

:cekam:
Korisnikov avatar
By IriS
zavisi za šta/koga se neko vezuje.

kako si naviku stekao/la, tako možeš i da je se rešiš, samo je potrebna želja za tim.
Korisnikov avatar
By KiWi

Ne znam šta da kažem ... Volim vezivanje :) Naročito oko zlobova .. Vezivanje očiju može da bude fino, ali i da bude neprijatno
Korisnikov avatar
By DeVision
Svako vezivanje za nekog ili nesto, postaje svakodnevan nacin zivota a samim tim i navika..
Po meni i to naglasavam, zavisi samo od coveka da li voli da zivi po navici, ili je pak malo dinamican i voli da menja stvari u zivotu (sto zavisi od covekove prirode, zadovoljstva, godina i sl.)
That's it :tos:
Korisnikov avatar
By IriS
eh, da iskopiram moj odgovor swanki sa msn-a, svideo mi se :lol:

hmmmm... vezivanje kao stvar navike je veoma prisutno, to ne sporim i ljudi ostaju uvezani (govorim o ljubavi i prijateljstvu) zato sto ih je strah da ne ostanu sami...simple as that.
a kad shvate da su dovoljno veliki ljudi i da sve mogu promeniti i iz svake situacije izaci bogatiji za jedno iskustvo vise, onda ce lako preci preko odbacivanja neke navike kad shvate da ih ista gusi.

problem je u tome sto ih uglavnom njihova povrsnost sprecava u tome.

:maska:
Korisnikov avatar
By DeVision
slazem se, mada ume da spreci i nedostatak hrabrosti... Koliko samo ljudi poznajem koji nisu jaki da urade slicno :(
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by DeVision
slazem se, mada ume da spreci i nedostatak hrabrosti... Koliko samo ljudi poznajem koji nisu jaki da urade slicno :(
zato što se plaše da ostanu sami... tipa kako da nadjem drugog prijatelja (čemu obilato pomažu predrasude tipa "da se najjača prijateljstva stiču pre 20. godine"), ili da li ću se ikad više nekom svideti... ako sad raskinem, neću se nikad udati... imam 30 godina, šta ako ne izrodim decu... itditd... ima milion primera
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
To nije off, to je odgovor na tvoju temu...

" Ako nesto postane stvar navike ne mora da znaci da si se vezao za nesto,mozda znaci da te mrzi da menjas jer je lakse ici po sablonu gde znas da si siguran ( a ne vezan za nesto )."
By Swanheart
a da procitas jos par puta pa da shvatis sta je pesnik hteo reci...
Korisnikov avatar
By Adenim
Ja nisam najbolje shvatio, zasto pisac nije rekao ono sto je hteo? :plavuso:

Suvise je generalizovano, navika vezivanja za stvari, ljude, dogadjaje, rituale.....?
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Shvatio sam sta si htela da kazes.

Htela si reci da se neko ne mora vezati za nekoga da bi nastavio da ga vidja, tj da moze samo da izabere liniju manjeg otpora...
Korisnikov avatar
By Deksi
nije to lose...ali nije losa ni promena :saint:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ako je dobro, kakve veze ima sto je postala navika? :alexis:

Ako ne valja - seci!
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by kiss addict
Originally posted by DeVision
zato što se plaše da ostanu sami... tipa kako da nadjem drugog prijatelja (čemu obilato pomažu predrasude tipa "da se najjača prijateljstva stiču pre 20. godine"), ili da li ću se ikad više nekom svideti... ako sad raskinem, neću se nikad udati... imam 30 godina, šta ako ne izrodim decu... itditd... ima milion primera
Ja sam uvek imala hrabrosti da prekidam i veze i prijateljstva i idem dalje. Ali kako godine odmicu nisam sigurna da li smo toliko pametni mi hrabri u odnosu na one manje hrabre kao sto sam to bila sigurna ranije. I da li su bas sve ovo sto Kiss adict prica predrasude (do pre par godina sam bila ubedjena da jesu). Sto je covek stariji to je manje izbora (jer su drugi ljudi u vezama/brakovima i koliko to bilo ovako ili onako nece da menjaju) a njegovi zahtevi visi. Tako da je sve veca mogucnost da se ostane sam. Sto se toga tice, meni nista ne bi bilo strasno, individualiskinja sam i samoca mi i prija, sta me briga. Ali ima ljudi koji nisu takvi i kojima to tesko pada... Ali malo je gore sa decom jer je vreme sa decu ograniceno :budilnik: Imam prijateljice koje tesko da ce imati dete... Sad bi svu svoju hrabrost i rizike i nepravljenje kompromisa dale za jedno dete ali je malo kasno...
Korisnikov avatar
By Natalie13
Originally posted by Swanheart
Ako nesto postane stvar navike ne mora da znaci da si se vezao za nesto,mozda znaci da te mrzi da menjas jer je lakse ici po sablonu gde znas da si siguran ( a ne vezan za nesto ).

jakooooooo neprecizno, jakooooooooo
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by Natalie13
Originally posted by Swanheart

jakooooooo neprecizno, jakooooooooo
Moze preciznije? Iluminiraj me
Hajd' keve ti! :)
Korisnikov avatar
By Khons
pa sto se tice vezivanja za ljude/zivotinje, naravno da tu navika ima neku ulogu, a kolika ce ta uloga biti zavisi samo od osobe.
i ne bih rekla da se ljudi plase "odvikavanja" samo da ne bi ostali sami; imam par prijatelja s kojima sam sto iz navike, sto iz zadovoljstva, i ne bih volela da se to promeni, ne zato sto cu posle biti "sama" (a cinjenica je da necu), vec jednostavno ne bi mi bilo drago da izgubim nekoga sa kim sam bliska (a svi znamo da se taj osecaj bliskosti tesko stice)
Korisnikov avatar
By EYA
navike mogu biti lepe, ruzne, korisne, stetne, opustajuce, smarajuce...
vezivanje za nekog i nesto uglavnom oznacava gubitak slobode i sopstvenog izbora, sem ako bas TO nije tvoj slobodan izbor.
ako se s vremena na vreme zapitamo da li je to sto imamo i to sto zelimo, onda mozemo slobodno, nakon analize i dobijenog odgovora (samom sebi), nastaviti ili promeniti, zavisno od potrebe. opusteno samo :D
Korisnikov avatar
By bigirl
:wtf: :wtf: :wtf:

Navika jeste gadna stvar. Ali "vezivanje = navika"?!?! Nope.

Vežem se za nekoga jer mi taj neko znači. Vežem se jer volim. Želim da se viđamo jer to ŽELIM. Naravno da vremenom to postaje nekako "normalno", tj. navika, u neku ruku. Ali to je postalo tako jer sam ja to želela. Tako da opet, ne mogu reći, "navikla sam se i what the heck, odgovara mi da je tako da ne bih morala ponovo da se upuštam u novu avanturu vezivanja". :nerd: Jbt, u suštini, za svaku stvar koju radiš i za svakoga s kim se viđaš, možeš reći da je "stvar navike". Ali to je malo... "Nenormalan" pogled na svet... Nekako previše pesimističan...

Previše filozofiranja ubija stvari. Pogled na vezivanje kao na naviku vodi ka gubljenju smisla samog vezivanja, osećanja, ljubavi... Šta kao... Smuvaš se s nekim, sve vam je strava, viđate se, mazite se, volite se i... Onda jednog dana utripuješ kako to ustvari i nije tako lepo jer je "navika" i raskineš??? :whatever: A bio si savršeno srećan??? :puzzle: To se po meni zove nezrelost i strah od vezivanja (radi sprečavanja povređivanja), a ne "vezanost je ustvari navika".
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by bigirl
:wtf: :wtf: :wtf:

Navika jeste gadna stvar. Ali "vezivanje = navika"?!?! Nope.

Vežem se za nekoga jer mi taj neko znači. Vežem se jer volim. Želim da se viđamo jer to ŽELIM. Naravno da vremenom to postaje nekako "normalno", tj. navika, u neku ruku. Ali to je postalo tako jer sam ja to želela. Tako da opet, ne mogu reći, "navikla sam se i what the heck, odgovara mi da je tako da ne bih morala ponovo da se upuštam u novu avanturu vezivanja". :nerd: Jbt, u suštini, za svaku stvar koju radiš i za svakoga s kim se viđaš, možeš reći da je "stvar navike". Ali to je malo... "Nenormalan" pogled na svet... Nekako previše pesimističan...

Previše filozofiranja ubija stvari. Pogled na vezivanje kao na naviku vodi ka gubljenju smisla samog vezivanja, osećanja, ljubavi... Šta kao... Smuvaš se s nekim, sve vam je strava, viđate se, mazite se, volite se i... Onda jednog dana utripuješ kako to ustvari i nije tako lepo jer je "navika" i raskineš??? :whatever: A bio si savršeno srećan??? :puzzle: To se po meni zove nezrelost i strah od vezivanja (radi sprečavanja povređivanja), a ne "vezanost je ustvari navika".
U potpunosti se slazem :hug: Ne bih sam bolje napisao! :kiss:
Korisnikov avatar
By rial
sve ovisi kako, kada, gdje, i poradi čega se svezuješ. može biti jako opasna navika, a nekada bezazleno. ma sve ovisio o psihološkom profilu osobe koja se vezuje za nešto.
zapravo, vezivanje, za stvari i ljude često je izraz histerije, te se ono liječi psihoanalitičkim, odnosno psihoterapeutskim putem bez kemijskih lijekova.
By жњ
Originally posted by Mr.Ja
Bulaznis....

e vala neka si joj rekao :lood:

:giggle:
By Swanheart
Originally posted by жњ
Originally posted by Mr.Ja
Bulaznis....

e vala neka si joj rekao :lood:

:giggle:

ae sto Mrlja zeza...al` sto ti zezaaaas...
eeeeee tezak je zivot nas slobodnih umetnika :lol:
By RACABG
da ja sam u vezi koja je preshla u naviku i ne zelim da menjam nista mnogo mi je lepo da bih prekinuo ovako nesto
naravno da ja svoju naviku ili ti decka jako volim
kada prestanem da osecam nesto prema njemu menjam navike a do tada uzivam maksimalno
Korisnikov avatar
By Kittrie
ja se stFartno izvinjavam, al noFa sam na temi i moram da izRzim svoje zaprepasHcjenje gorenaCrtanima avatarom :iskolacen:

...sad sloUbodno nastavite.

p.s. ja sam NAVIKLA da ostavljam ovake poUStove i vak piSHem, no niJEsam veZana za to, niti to radim po saBLonu. hoce mi se TAKO, I SAD. :yes:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Vezivanje je samo vid posesivnosti a ne navike :vudu:

sorry u down fazi sam LOL
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by Kiwi

Ne znam šta da kažem ... Volim vezivanje :) Naročito oko zlobova .. Vezivanje očiju može da bude fino, ali i da bude neprijatno
Jaoj Kiwi hajde da mi to pokazes :giggle:

Bas sam bila nesto nevaljala ovih dana!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!