Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Ljude koji nas okruzuju pazljivo biramo. Zna se ko je drug, ko poznanik, ko kolega. Najblizi su nam oni koji nama slicni, priblizno istih godina i interesovanja. Bliskost dozvoljavamo da se dogodi samo sa onima koje procenimo kao dobre ljude ( ovo naravno generalno vazi ).

S druge strane je okruzenje koje okuplja najrazlicitije ljude svih godina, stepena obrazovanja, zanimanja, sa razlicitih stupnjeva drustvenih lestvica koji da nisu istog seksualnog opredeljenja ne bi se nikada nasli na istom mestu, ne bi imali bilo kakvih dodirnih tacaka.

Iskreno meni je ta fuzija malo zbunjujuca, ne mogu da zamislim kako u realnom svetu funkcionise.

Da li mislite da to doprinosi zivotnom iskustvu ili mozda u nekoj meri moze da stvori ponekad cak i neprijatno okruzenje, ili i jedno i drugo?
Korisnikov avatar
By donquijote
Molim da se više moje reči ne citiraju bez prethodnog odobrenja. Gracias:tumble:
Korisnikov avatar
By .L O S T
Upravo ta raznolikost okruzenja cini sve zanimljivijim, da smo svi i isti i istomisljenici zivot bi bio takav smor...
Zato i biramo jednog ili par osoba za najblize sebi koje su nam slicne, a ostali su tu da nam uticu na zivote, lepo ili ruzno.
Da, cudna fuzija, ali deluje:cyborg:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by bananica
call me stupid, ali ja tebe uopste nisam skontao.... :neznam:
pa nista, malo mi dosadno :kokice:

salim se

cini mi se da ni jedna druga pojava, interesovanje, opredeljenje sta god ne okuplja toliko razlicite ljude

interesantno mi je kako uspevaju ili ne uspevaju da funcionisu unutar sebe cisto kao fenomen
By Simor
Već sam na jednom mestu pisao - ovaj forum shvatam kao nešto što ima svog smisla samo zato što je gej i lezbejska populacija u situaciji u takvoj kakvoj jeste. I, zaista, da je drugačije zar bi bilo potrebe da ljudi koji, sem seksualne orijentacije, nemaju ništa drugo zajedničko međusobno, u toj meri komuniciraju? A kako to u realnom svetu funkcioniše, ja ne znam. Nisam upoznao puno ljudi sa foruma, a one koje sam upoznao, upoznao sam ciljano - zato što su mi bili zanimljivi kao virtuelni sagovornici, pa sam poželeo da se i u realnom svetu upoznam sa njima. I to je to. I takvi ljudi mi nisu opterećenje; naprotiv, neki od njih su mi vrlo dragi prijatelji. Realno, ne virtuelno. A inače vrlo biram ljude sa kojima se okružujem i sa kojima imam intenzivniju komunikaciju. Pošto verujem da svaki kontakt ima obostrani uticaj, trudim se da sve one koje procenjujem kao trivijalne i sa kojima bi se komunikacija svela na isprazne priče izbegavam. I ako to nekome deluje iracionalno ili asocijalno, pa... njihov problem.
By ~ Le Saint X ~
je comprends pas la question très bien...

tu parles de quoi exactement baby doll?

:france:

:snob:
By ~ Le Saint X ~
tvoja pitanja su vise konstatacije/tvoja razmislajnja koja se zavrsavaju
interpunkcijskim upitnim znakom

moi...
je suis perdu!

et toq!

Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Renoir
je comprends pas la question très bien...

tu parles de quoi exactement baby doll?

:france:

namerno ili slucajno?
Originally posted by Renoir
moi...
je suis perdu!
mislim da to nije do teme
Korisnikov avatar
By Dina
Meni je ovaj forum slobodniji nego drugi koje citam. Pisala sam jos na jednom str8 forumu koji sam isto tako procenjivala ali i tamo sam imala ponekad problema. A tek u zivotu ako pocnem da pricam sa sirim krugom ljudi odmah me nesto napadaju. Tako sem ako nisam bas nesto raspolozena za rasprave obicno imam siri i uzi krug ljudi i prema tome ono sto pricam sa njima. U gay svetu imam mnogo vise pozitivnih iskustava nego negativnih.
Korisnikov avatar
By blenta
slazhem se sa dinom
a isto tako volim da razmenjujem iskustva
i mesham se sa ljudima razlicitih razmisljanja (a dok su razlichitog statusa-uzrasnog,socijalnog politichki opredeljenog itd. =imaju obichno posve razlichita razmishljanja)
jer mi ukazhu na razlichite aspekte posmatranja istog problema

te za razliku od mnogih ne mislim da su svi pederi loshi i da od njih se nishta pametno ne mozhe chuti i da je scena trash

napomena:
u ovom postu "scena" se odnosi na celokupno gej okruzenje
ne misli se na Mrlju (pri. prev. MrJa=scena) :giggle:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by blenta
u ovom postu "scena" se odnosi na celokupno gej okruzenje
ne misli se na Mrlju (pri. prev. MrJa=scena) :giggle:
:pucaodsmeha:

Ja ne razlikujem virtuelno i realno :plavuso:

salim se narafki :P
Korisnikov avatar
By Doxar
Ovo je vrlo interesantna tema. Mada je to na neki nacin i socioloski fenomen, kako jedna marginalizovana subpopulacija, sa takvim drustvenim polozajem kakav jeste, funkcionise izmedju sebe u odnosu na siru zajednicu. I meni ti odnosi deluju dosta zbunjujuce, mada i neka moja predstava i percepcija svega toga je mnogo vise teorijska nego iskustvena s obzirom na to da poznajem jako mali broj gay ljudi.
Ali, opet, kapiram da je sve stvar licnog izbora i sopstvenih afiniteta u pogledu intenzivnije komunikacije i zblizavanja s ljudima, kao i u drugim takvim situacijama, jedino sto je ovde ozracje specificnije.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by baby_girl
Ljude koji nas okruzuju pazljivo biramo. Zna se ko je drug, ko poznanik, ko kolega. Najblizi su nam oni koji nama slicni, priblizno istih godina i interesovanja.

Da li mislite da to doprinosi zivotnom iskustvu ili mozda u nekoj meri moze da stvori ponekad cak i neprijatno okruzenje, ili i jedno i drugo?
Ovo prvo nije pravilo koje vazi za Morgana.
Oduvek je tako bilo, chak i kada je Morgan bio klinja.

Dva velika prijatelja, Morgan je upoznao sasvim sluchajno, nishta nije bilo planirano...Prva situacija je bila kada se Morgan upoznavao sa nekom nebitnom osobom a pored njega je sedeo Morganov buduci bratza...
Ortakinju je Morgan upoznao isto sasvim sluchajno upadajuci u neki bzvz kafic sa poznanicom i bratzom, a tamo je bila ona ispijala viski i nameshtala sise u ogledalima za shankom.(Tako da nije bilo nekog biranja)

Ortak je bio u stanju da Morganu keshira poslednji dinar iz novchanika kada je Morganu trebao kesh da vidi tadashnjeg dechka.
Ortakinji nije bilo teshko da se iscima iz NS-a do Rume kada je Morgan zaglavio na autoputu u sred noci, sam...(zbog dugachkog jezika ofc.)
Posle tih dogadjaja Morgan nije imao nikakve sumnje u vezi prijateljstva.

Neprijatno okruzenje kao i stvari koje nam smetaju je licna percepcija dogadjaja, situacije, ljudi...i kao takva moze se promenuti.
Trenutno Morgan nije u stanju da prizove secanje kada je poslednji put osetio neprijatnost.

Za nekoga su prijatelji kao biseri ogrlice, svi biseri su okrugli, iste boje i velichine i nekima se to dopada.
Za Morgana su prijatelji kao ogrlica od razlichitog kamenja (dragog), boje i oblici im se razlikuju..i svako ima neshto shto ga karakterishe. Nemoguce je pomisliti da Morgan ima trajno prijateljstvo sa osobom koja nije svoja.
Korisnikov avatar
By Egon

S druge strane je okruzenje koje okuplja najrazlicitije ljude svih godina, stepena obrazovanja, zanimanja, sa razlicitih stupnjeva drustvenih lestvica koji da nisu istog seksualnog opredeljenja ne bi se nikada nasli na istom mestu, ne bi imali bilo kakvih dodirnih tacaka.

pa to bi generalno i bio moj razlog odustajanja od upliva u "scenu"

prilichno mi je bio banalan osecjaj kad sam u par navrata stupao u kontakte sa koje kakvim likovima samo zato sto smo istog ili slichnog seksualnog opredeljenja ili zato sto postoji ikakva fizichka privlachnost.

ustvari ... bilo kakav vid socijalne interakcije samo iz razloga iste seksualne orijentacije mi je krajnje blaziran, a pri tom ne mislim iskljuchivo na gay orijentaciju vecj sveobuhvatno.
Korisnikov avatar
By Egon

ooo da ... konkretno u mom sluchaju par puta sam se upitao
"sta ja dodjavola radim ovde?"

ne bih rekao bih da sam imao negativnih iskustava ( chak sam stekao i neke drage poznanike i prijatelje)

ali bilo je ljudi koje stvarno nisam mogao da zamislim da se nalaze u mom okruzhenju ...

najvishe me ljutilo i nerviralo da izvesni (chak dragi) ljudi koji pristaju na uzhasne kompromise samo iz razloga da bih nekog upoznali ili "bili deo scene"

i taj pad kriterijuma u tim sluchajevima je bio uzhasan, porazhavajucj i zastrashujucj.

tezhi ili lakshi nachin? .... biraj sama :)
Korisnikov avatar
By mirth
Pa mislim da je ta fuzija nesto sasvim prirodno. Verujem da i na str8 forumima postoje raznovrsni ljudi.

Tehnoloskim i svakim drugim razvojem prestali smo biti osudjeni da u svom zivotu imamo samo ljude sa iste lokacije, iz iste verske/etnicke/whatever zajednice, istog backgrounda itd.

Ta raznovrsnost se ne odnosi samo na ljude, vec i na sve ostalo (od koliko samo vrsta cipsa mozes da biras, posebno u odnosu na pre 40, 30, 20 i 10 godina). Po svim pitanjima imamo sve veci i veci izbor, i razlicite stvari i razliciti ljudi su nam sve dostupniji.

Ume to da uplasi, ali u sustini nam se tako svidja. I da, verujem da doprinosi zivotnom iskustvu, verujem i da pomaze razvoju tolerancije, ali i da moze da stvori "neprijatno okruzenje" (ja bih ipak pre rekla "zbunjujuce")...
Korisnikov avatar
By HARP
Ponekada imamo potrebu da budemo medju svojima. Ruzno pace nije znalo da je labud dok nije videlo svoju vrstu...
To nije stvar mentaliteta, nego istog profila ljudi.
Ako posmatras ljude iz drugih zemalja sveta svako od njih ima iste navike kao i mi, samo sto su rasli u drugacijem okruzenju.
Postoji i trenutak kada bezimo od samih sebe, tj. od onoga sto zapravo jesmo, tada bezimo i od sebi slicnih ljudi. U svakom drugom slucaju prija nam da vidimo nama iste.
Svi se trudimo da budemo prihvaceni, niko ne voli da bude manjina u bilo kom drustvu. Ali to nas ne sprecava da budemo kvalitetni, posebni, prihvaceni kao osobe...
Treba raditi na sebi, ne stavljati u prvi plan svoju seksualnost vec osobenost.
Prvo ste covek, zatim sve ostalo...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!