Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By bigirl
Kada izađem sa nekim (bilo kim) 1 na 1 ne zatvaram usta. Kada se nađem u većoj grupi ljudi (na faxu, forumaši) ne zatvaram usta. Zašto onda ćutim kao poslednji debil kada se nađem sa devojkom u njenom društvu???

Priča se o temi na koju ivek imam šta da kažem. A ja samo sedim i ćutim. Eventualno prokomentarišem nešto devojci na uvce, pa ona to prosledi dalje. Jbt, kao da sam mutava! Odajem totalno pogrešan utisak, ili da mi je dosadno ili da sam dosadna.

Samo sedim kao kreten i slušam, a kroz glavu mi prolazi "reci nešto budalo... tebe to interesuje... zašto ćutiš... koj ti je k... misliće da ti je dosadno... reci nešto... otvori usta i progovori!". I onda otvorim usta, a iz njih izađe neko "hmmm". :zid:

ZAŠTO ĆUTIM??? Ima li neko neku ideju? Ima li neko sličan "trip"???

:nesiguran: :kopanos:
By Swanheart
uclani se u klub...
kako mrzim kada mi se to dogodi...mislim...hocu da kazem nesto...i krenem da kazem ali nesto nema reci...tj. svode se na minimum:"hmm","da","ne","mozda","moguce"... :wtf:
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Swanheart
uclani se u klub...
kako mrzim kada mi se to dogodi...mislim...hocu da kazem nesto...i krenem da kazem ali nesto nema reci...tj. svode se na minimum:"hmm","da","ne","mozda","moguce"... :wtf:
Vrh komunikacije mi je "jebi ga"... I onda narednih pola sata premišljam po glavi zašto sam uopšte i rekla to "jebi ga".
A je l' tebi to isto baš samo u prisustvu društva devojke?
Korisnikov avatar
By Jelena_Bliss
Stvarno zashto cutish?Nelogichno! :smeh:
Sigurno se plashish da ne lupish neshto pogreshno u njenom drushtvu.Mora biti da je to:neznam:
Ne secam se da sam imala takav trip,tako da bash neshto ne mogu precizno da ti kazem zashto zanemish u takvoj situaciji.
Korisnikov avatar
By decko
uclani se u klub...
Potpuno isti trip i meni se desava nekad...a opet nekada ja u napred se ogradim pa kazem da sam 'stidljiv' a posle mi kazu "Pa i nisi..." :D

Hoce to s vremena na vreme da se desi.... :meda:
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by bigirl

Vrh komunikacije mi je "jebi ga"... I onda narednih pola sata premišljam po glavi zašto sam uopšte i rekla to "jebi ga".
E da....tek to se i meni desava cesto i onda kazem sam sebi :ubise:

:lol:
By Swanheart
uclani se u klub...
A je l' tebi to isto baš samo u prisustvu društva devojke?
a posle razmisljam zasto nisam rekla nesto...

i onda kazem sebi:"idiote kazi neshto"

a svako ko me poznaje ne moze da veruje da ja mogu da cutim
Korisnikov avatar
By EYA
verovatno (mozda nesvesno) osecas da te njeno drustvo ne gotivi, pa cutis zbog frke da ne ispadnes glupa i dosadna, a onda ispadnes glupa i dosadna :lood:
poenta je da ti je stalo do te devojke, a sto je veci ulog, veci je i strah od gubitka.

savet: ne mozes izgubiti ono sto nemas. a, ako te voli, podrzace te, cak i pred tim prijateljima.

sretno!
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Jelena_Bliss
Sigurno se plashish da ne lupish neshto pogreshno u njenom drushtvu.Mora biti da je to:neznam:
Hm... Misliš, neka vrsta nesigurnosti? :nesiguran: Da ne ostavim pogrešan utisak? ... Ali i sama znam da je to glupo... Ona je sa mnom zbog mene, a ne zbog toga šta neko misli o meni... :puzzle: Ali opet se mutavim. I par puta, kad poželim nešto da kažem, nešto što možda može da pomogne, da odgovor na neko pitanje koje se traži, prođe mi kroz glavu "'oće, 'oće, baš će tebo neko da posluša... oni se druže sto godina i ti ćeš baš sad da im otkrivaš toplu vodu".

A onda Jovo nanovo, pa sve iz početka... :sigh:
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by EYA
verovatno (mozda nesvesno) osecas da te njeno drustvo ne gotivi, pa cutis zbog frke da ne ispadnes glupa i dosadna, a onda ispadnes glupa i dosadna :lood:
poenta je da ti je stalo do te devojke, a sto je veci ulog, veci je i strah od gubitka.

savet: ne mozes izgubiti ono sto nemas. a, ako te voli, podrzace te, cak i pred tim prijateljima.

sretno!
Potpuno se slazem :hug:
Korisnikov avatar
By bigirl
E da... Fora je i ta što kad se nađem oči u oči sa jednom od tih persona (bilo kojom), onda pričam normalno. Ovako, kad ih je više... Sva sam manja od makovog zrna.

A vrh je kad mi neko postavi neko hemijsko pitanje, tipa, da li će ovo reagovati sa ovim ako se bla bla bla... Mislim, HEMIJA, hellooooo, moja oblast!!! A meni prvo treba 3 minuta da otvorim usta, a kad ih otvorim ispadne neko majušno "neeee...".

Hoću da progovorim!!! :beba:
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by Jelena_Bliss
I par puta, kad poželim nešto da kažem, nešto što možda može da pomogne, da odgovor na neko pitanje koje se traži, prođe mi kroz glavu "'oće, 'oće, baš će tebo neko da posluša... oni se druže sto godina i ti ćeš baš sad da im otkrivaš toplu vodu".
Pa bas iz tog razloga osecas se neprijatno i cutis zato sto si svesna da si 'novajlija' i ne zelis u startu da ostavis pogresan utisak...Verovatno ces prestati da se tripujes kako bude vreme prolazilo i vise budes izlazila sa tim drustvom ;)

p.s. posto te poznajem licno mogu reci samo da si preeeeslatka i neodoljiva u drustvu tako da brines bez razloga! :blush: :obraz:
Korisnikov avatar
By Jelena_Bliss
pa da,shto kaze Eya,ako te voli podrzace te:up:
samo napred bigirl:)
Korisnikov avatar
By Mortis
Sta je sa karakteristikama glasa? Oni koji dominiraju grupnim diskusijama su obicno drekavci/krestavci ili imaju visi status u grupi iz nekog sestog razloga. Cesto prekidaju druge i generalno upropaste komunikaciju, dok se drugi koji imaju kulturu nenasilne komunikacije povlace na sve krace komentare o temi, dok se ne svede na da, ne i jebiga. U dvoje je mnogo lakse jer je paznja nepodeljena. Nadju se grupe koje dobro komuniciraju, ali razlog je sto se poznaju odavno i uvezbali su komunikaciju. Nemoj da se osecas krivom zbog toga sto celoj grupi koju ne znas ne mozes da nametnes svoju pricu (da mozes, bila bi kreten.) Krivica je u redu ako tebi grupa da prolaz, a ti onda zakocis (napomena: prolaz nije fraza "kazi nesto" ili "zasto cutis", to samo dodatno skrene paznju na tvoju nepozeljnost u grupi.). Polako, uci ces u grupu, cak i ako bude potrebna cela serija ovakvih epizoda. Vazno je da si uzivala u diskusiji, cak i ako nisi ucestvovala, hej, pa tema je bila nesto sto te zanima!
Korisnikov avatar
By gorilica
Ah taj pritisak! :teg2:
Ja i inače imam problem kada se nađem u novom, do tada nepoznatom društvu, a nigde čopora da me opusti. Što više razmišljaš o tome da bi trebalo da se opustiš i kažeš nešto, to sve više i više ćutiš. Strašno!
Nema tu jednostavnog rešenja. Jednostavno, treba krenuti od suočavanja sa time da imaš problem, i onda radiš na rešenju istog.
Možda je ključ upravo u iskrenosti. U startu se ogradiš kao dečko, što ti da neku vrstu opravdanja, i onda dokažeš suprotno od svoje tvrdnje. :)
Korisnikov avatar
By decko
Hehehe...da...lepo kaze Mortis! :P Zamisli da si se smoooooooooooorila a da te devojka tera da ides sa njom a ti hoces da umres od dosade :njanja:

E to bi vec bio problem! :lol:

bigirl :kiss:
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by decko
Pa bas iz tog razloga osecas se neprijatno i cutis zato sto si svesna da si 'novajlija' i ne zelis u startu da ostavis pogresan utisak...Verovatno ces prestati da se tripujes kako bude vreme prolazilo i vise budes izlazila sa tim drustvom ;)
Prvo sam htela da napišem kako je prošlo dosta vremena od tog starta... Ali... Ne toliko čestog viđanja u grupici... :nesiguran: Iskreno se nadam da ću se iskulirati vremenom... Ova mutavost već počinje da mi ubija self-esteem...
Originally posted by decko
p.s. posto te poznajem licno mogu reci samo da si preeeeslatka i neodoljiva u drustvu tako da brines bez razloga! :blush: :obraz:
:sweet:
Korisnikov avatar
By Val
Kada izađem sa nekim (bilo kim) 1 na 1 ne zatvaram usta. Kada se nađem u većoj grupi ljudi (na faxu, forumaši) ne zatvaram usta. Zašto onda ćutim kao poslednji debil kada se nađem sa devojkom u njenom društvu???

Lazhesh zheno, lazheeeesh! :P Prichala i ti! ;)
Korisnikov avatar
By HARP
Ti cutis, hehe...
Pa, to je cudno...
Hajde da vidimo u cemu je problem...
Svi zelimo da budemo prihvaceni. Jeste da zna strelac da lupi nesto neprimereno situaciji, jer je iskren, svaki trenutak ume da pretoci u reci, da objasni nesto sto svi znaju ali nemaju hrabrosti da kazu, da podele sa drugima. Ti se toga plasis, da ne budes cudna drugima i neprihvacena...
Opusti se i budi prirodna, znas da to svi vole, svima je to potrebno...
Jeste se oni druze 100 godina, ali ti im mozes biti takodje simpaticna. Prihvacena si samim tim sto si izbor svoje devojke. Oni znaju nju, ti si sa njom bla, bla...
Progovori, smej se sa ljudima, ne moras to da radis na nametljiv, vec na prirodan nacin...

Jedino ako ti ne odgovara to drustvo, pa zbog toga cutis...
Korisnikov avatar
By Delete
Ja imam isti "problem". I posle takve situacije sedim i razmisljam zasto nista nisam rekla, zasto sam dopustila da kreteni laprdaju o necemu u cemu sam ja mnogo kompetentnija, a ja sam kao debil sedela i cutala, cak i klimala glavom ukoliko me neko pogleda.
U takvim situacijama bi najbolje bilo da se oglasi zvono na mom telefonu i da mi neko kaze da hitno mora otici na drugo mesto...da ne pravim budalu od sebe.
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Val

Lazhesh zheno, lazheeeesh! :P Prichala i ti! ;)
Ajoojjj... Ma i tad sam bila mutava, bre! U odnosu na ono kako inače pričam... :sveca:
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by FireGox
Jedino ako ti ne odgovara to drustvo, pa zbog toga cutis...
Palo mi je to na pamet još odavno... Ali nije tako. Jer da je tako, ne bih 1 na 1 pričala sa tim osobama...

Provalim ja nešto s vremena na vreme (strelac, je l? :D ), al' to uradim tako tiho... :shrug: Užas. Užas. Užas.
Korisnikov avatar
By Mars
Primetio sam da se neki prilično pričljivi ljudi oduzmu i zaneme u situaciji kada su suočeni sa činjenicom da neko u društvu priča više od njih. I onda odaberu da pre ne kažu NIŠTA nego da kažu NEŠTO.

:pirat:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja mislim da se opustis i ne razmisljas o tome... mozda se onda problem resi sam od sebe ili shvatis i da ga nema.

Ja sam inace pricljiva i mislila sam da su davno prosle situacije kad ja mogu da se zbunim i zacutim. Ali od pre nekog vremena sam shvatila da moze ponekad da se desi... i koliko me je bilo blam s jedne strane :blush: toliko je s druge strane nekako kao vracanje u vreme kad je to lakse moglo da se desi, nekako osvezavajuce deluje... :wink:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Ja sam cutljiva pa to ti je. Verovatno ljudi misle da sa mnom nesto bas u redu...al' jbg.
A jos pre 1000 godina drug moje najbolje drugarice ju je pitao : "A jel B. mene ne gotivi? Nikada nece da prica sa mnom"

Ma ludilo. Ili ne znam sta da kazem ili mi je dosadno...ili... Ma jednostavno sam takva. Jedino tek kada upoznam nekoga pa posle min par godina mogu skroz da postanem otvorena, pricljiva...
A kada sam u vecem drustvu...pa necu ni komentarisati. Eventualno kazem "da", "ne" "mhm" i :giggle:

:nono:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ja cesto pokusavam da se nateram da stanem sa trtljanjem...
By Bombina
ja sam ponekad cutljiva pa sta, ima svugde puna ljudi koji su povuceni i cutljivi nemogu budu pricljivi al stvarno ponekad razmisljaju se i da ima prica i neki drugi jesu pricljivi
ko sisak zasto moramo biti cutljivi
jednostavno neko ko stidi ili ne
recimo- Nema razumijevanja i poznavanja bez pricanja. Njuskanje i tepanje i to ne mogu zameniti
Korisnikov avatar
By Gothrose
Same here...
I nemam pojma zasto mi se ponekad to desava...Naime,nekad izgleda kao da imam napad logoreje i pricam i pricam a nekad ucutim i samo blejim u ljude...
Originally posted by Delete
I posle takve situacije sedim i razmisljam zasto nista nisam rekla, zasto sam dopustila da kreteni laprdaju o necemu u cemu sam ja mnogo kompetentnija, a ja sam kao debil sedela i cutala...
A to mi se cesto desava i ovde...upravo mi se i desilo...quote-irala sam deo tudjeg posta umesto da sama isto to napisem svojim recima iako bi bilo skoro identicno...Cesto se ukacim na net,vidim dosta tema na koje bih mogla da pisem i pisem ali nista...prosto "ucutim"...i iskljucim se nervirajuci se zasto nista nisam napisala...kao sto se u ne-virtuelnom svetu nisam oglasila i rekla nesto sto bi bas tada leglo...Desi se i da neko nekad pita za neki termin,pojam,naziv knjige,filma etc...niko ne zna-ja znam a opet ne kazem nista...
Na poslu mi se isto cesto desava da ucutim-radim nesto sto ima veze sa komunikacijom sa ljudima i radim sa jos jednom osobom-kada sam ,igrom slucaja,sama sve funkcionise ok...kada smo zajedno nekada mislim da neki ljudi ni ne skapiraju da sam prisutna jer ucutim i sakrijem se iza piskaranja i crtkanja u notesu iako,opet,znam tacno sta bi i kako trebalo reci...govorim sama sa sobom ali nikako da pustim glas...kao da mi je odsecen jezik...
Zasto-pojma nemam...
Kada se radi o toj cutnji u drustvu cesto mi je uzasno krivo i zbog toga sto odajem utisak nezainteresovane i arogantne osobe koja ne zeli da se ukljuci u razgovor a upste se ne radi o tome...

:lukavi:
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Elena
Kada se radi o toj cutnji u drustvu cesto mi je uzasno krivo i zbog toga sto odajem utisak nezainteresovane i arogantne osobe koja ne zeli da se ukljuci u razgovor a upste se ne radi o tome...
E baš to... Užas...

Ne želim bre da ostavljam pogrešan utisak na ljude do kojih je stalo nekome do kome je meni stalo ( :puzzle: al' ga sročih).
Korisnikov avatar
By malecka
Originally posted by Elena
nadam se da ljudi ne shvataju bas tako razlog mog cutanja... :roll:
ja sam mnogo cutljiva u novom velikom (ili ne bas velikom) drustvu... jednostavno imam utisak da ce sve sto uradim biti pogresno. i potrebno mi je puno vremena da se opustim... :sniff:
mislila sam da sam jedna od retkih... lepo je znati da nisam... :roll: :mini:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!