Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Da li vas ponekad iznenadi nedostatak iste?
Kada, recimo, studenti zavrsnih godina bilo kog fakulteta ne znaju ko je Marija Antoaneta ili da je Vatikan drzava.
Jeste li radili testove opste kulture i kakva su pitanja?
By Simor
Znanje je greh. I stoga ko neće da zgreši sebi tako šta nikada neće dozvoliti.

Btw, Vatikan? Jel' su to oni koji su, na čelu sa Jovanom Pavlom II, razbili Jugoslaviju i izazvali ratove u istoj?
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by MinaHarker
Da li vas ponekad iznenadi nedostatak iste?
U ovoj drzavi me vise nista ne moze iznenaditi.
Jeste li radili testove opste kulture i kakva su pitanja?
[/quote]

Nisam, na upisu na fax sam polagala neke ekonomske predmete, a na policijsku sam upala preko veze, tako da nisam ni polagala, inace obavezan test opste kulture.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica

Kada, recimo, studenti zavrsnih godina bilo kog fakulteta ne znaju ko je Marija Antoaneta ili da je Vatikan drzava.
\

kako kaze moja mama:
Nema budale do skolovane budale:P
Korisnikov avatar
By kal zakath
Vatikan? A koliko Vatikan ima divizija?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
polagala sam neke testove opste informisanosti jos neposredno posle gimnazije....

..nivo neobavestenosti me nikad ne zapanjuje jer sam se nagledala raznih ljudi.......

......uvek me je zanimalo po kom kriterijumu se sakupljaju i odredjuju te informacije koje bi neko morao da zna da bi se vodio kao neko ko ima visok stepen opste kulture....
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by hlaefdige

..nivo neobavestenosti me nikad ne zapanjuje jer sam se nagledala raznih ljudi.......
Same here :drama:
Korisnikov avatar
By jukie
Ja sam čuo da je jedna godina na prijemnom za filozofski imala isključivo definicije reči iz Vukajlije, dok je druga imala pitanja tipa Kako se zvao čovek koji je sleteo avionom na Crveni skver u Moskvi ili tako neke stvari koje su tada bile aktuelne.

Inače kao osoba na autističnom spektru, iz nekih oblasti imam jako veliko znanje a iz drugih skoro pa nikakvo... primer za druge su istorija i fizika... ja sam ocenu iz fizike tokom celog školovanja dobijao na osnovu visoke matematičke inteligencije, tj jeste da nisam imao pojma šta zadatak znači ali sam umeo da ga uradim da dobijem tačan odgovor... sa istorijom sam se na sreću oprostio u drugom srednje jer sam bio smer koji je imao razvodnjenu istoriju dve godine...
Korisnikov avatar
By KiWi
Imao sam najviše bodova na testu opšte kulture u celom razredu. Jedna cura je imala samo više od mene (iz drugog razreda, pohađala je drugi smer). Razredni nam je bio na tom času i atmosfera je bila opuštena (nismo imali neki čas, ne znam tačno koji), jer je to on izdejstvovao, kao da pomognemo nekoj njegovoj ribici studentkinji koja je radila istraživanje. Iako sam iznad proseka, pored pojedinih pedera se osećam kao seljače (naročito onih sa pedigreo, ne bih navodio imena) i čast mi je što ih znam.

Iako često ne znam šta neki učeniji pederi pišu, znam ko je bila Marija Antoaneta (ipak, imao sam 5 iz istorije), a o Vatikanu znam mnogo više od njegovo statusa (moja majka je katolkinja i sa uživanjem gledamo božićnu poruku pape).

Kad smo već kod Marije Antoanete, kada će se prikazivati kod nas film o Mariški Antoaneti, mislim na ovaj novi sa Kristen Danst?
By ~ Le Saint X ~
Moj nivo opste kulture je visok...
(Posebno Francuske :france: gde sam dobio njihovu stipendiju bas na testu opste kulture i jezika! :) )
a i onih osoba sa kojima se druzim....

odmah vidim koliko je neka osoba 'kulturna ili ne'
te, shodno tome nastavljam ili prekidam dalju komunikaciju...
NE TRPIM OSREDNJE LJUDE PORED SEBE!
By жњ
Radila jednom i pishala od smeha popunjavajuci isti

bilo je pitanja tipa

"Zaokruzite najjsajniju planetu na nebu:

a) Mesec
b) Venera
c) Sunce
d) Jupiter"

:smeh:

najgore od svega je sto znam da je bilo ljudi koji su imali rezultat = 0 :oskar:
Korisnikov avatar
By donquijote
Radim na fakultetu i stvarno mogu da se naslušam svakakvih gluposti od svojih studenata. Generalno, nivo opšte kulture studenata je jako nizak, što je poražavajuće, s obzirom na to da je reč o Filološkom fakultetu, gde bi se očekivalo da opšta kultura ipak bude na malo višem nivou. Šta da vam pričam kad jedna studentkinja četvrte godine nije znala šta znači analfabeta. Need I say more?
Korisnikov avatar
By Dina
Mene uvek zapanji moja sekretarica. Kad sam joj pomenula Siciliju pitala me je gde se nalazi taj grad... :drama: I ostali komentari su joj u tom stilu... Inace je bila odlican djak, zavrsila visu u roku uz posao sa skoro svim desetkama a uskoro ce zavrsiti i fakultet.

Ja sam za prijemni imala test opste informisanosti, imala sam visok broj bodova. Pitanja su bila kombinacija iz raznih oblasti - malo sporta, malo gramatike, malo istorije, malo geografije... Nisam mogla sebi da oprostim sto sam pogresila pitanje vezano za okultne stvari ali zato sam pogodila pitanje za hokej na travi o kome blage veze nemam nego sam isla na eci peci pec...
Korisnikov avatar
By bigirl
Sve moj do mojega... Svi su mi ovde opšte informisani do bola... :hand: Sačuvaj me bože od takve opšte kulture... :ribica:

Lm, radili smo jednom test OI (neeeee olimpijskih igara... :wink2: ) i sećam se da drugarica iz klupe nije znala šta je KOKPIT... Lepo devojka nije čula za "to"...

Al' jbg... Ona će valjda uskoro da diplomira ekonomiju, a ja... Jebo me kokpit...
Korisnikov avatar
By Mars
Da li je opsta kultura isto sto i opsta informisanost?

Ja cuvam iz vojske stranicu iz Eureke, ukrstenica koju je popunjavao moj major. Slika jedan: Trijumfalna kapija. Slika 2: Ajfelova kula. Slika 3: Notr Dam.

Grad na slici? ATINA.

Kad god se sretnem sa ovakvim nekim primerima, ja se zapitam: koliko toga tamo jos fali!?!? U toj glavi, koje jos cinjenice, sta je sve nepoznanica tako nekome.

Generalno se sve manje iznenadjujem. Nekada sam mislio da pojedina zanimanja iobrazovanje automatski znaci i ovo sto ovde nazivamo opstom kulturom - sada se smejem tome.

Sa moje strane, desava mi se da takodje nesto ne znam, a svi drugi znaju. Zadnji primer: absinthe. Nisam znao. Ako sam i procitao nekad nesto o tome-nisam obratio paznju (btw, imam ljubazan poziv jedne forumasice da me uputi u tajne istog). Takodje i kokpit. Secam se dana kada sam to prvi put cuo, i nije tako davno bilo... Neke stvari jednostavno promaknu, zavisno od toga medju kakvim ljudima se kreces, kakav zivot vodis, koje TV kanale gledas i slicno...

Ovo je sve strogo indiuvidualno, sto neko ne zna geografiju i slicno, nimalo ne ugrozava mene licno ALI opsta kultura je i da ne bacas djubre po ulici - pa sve na dalje sto i sami znate u vezi ovoga... Pljuvanje, higijena i slicno.
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Meni je to nebitno, Vaikan kao država misliš? Da i?
Šta ima pozitivno u Vatikanu da bi neko trebao znat uopće za njih?
:slinavko:
Evo teme koju sam postavio na jednom forumu...

koliko ljudi na televizoru mislite da ste vidjeli?
Već oko miliun?
Ti ljudi pričaju li pričaju.
Pjevaju stare i nove pjesme.
Reciklirali su sve moguće vidove života.
Čuo sam priče i priče tih monstruma, na političkim emisijama, na filmovima, na showovima, na serijama, dokumentarcima....
Koliko će još njih da priča?
Koliko će stati još tih pametnjakovića u moju glavu?

Skratit ću jer me obuzima želja da odem u dnevni i bacim televizor kroz prozor.

Kako gledate na te priče? Updatiraju vas? Smire, nauče?
Koji je omjer razgovora naspram televizora i stvarnog života?
Kome bježe vaše misli? Likovima sa televizora? Scenama i pejzažima?

Ne mogu više pisat, napada me odsvakud gdje odem, blebeću li blebeću ti monstrumi iz svakog zatvorenog prostora.
Sve što sam učio o slobodi je palo, palo negdje duboko i daleko negdje gdje ne možete zamislit jer tamo nema televizora
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Perverzno je pretpostaviti da postoji osoba koja zna sve.
Opshta kultura je vezana za vreme i kao takva sklona je promenama koje se deshavaju u vremenu. Kao lichnost trudim se da tezim znanju koje je jako teshko svrstati u vremenske okvire.
I da je znanje kao takvo vechno, a ne vezano za trenutna deshavanja ili opshte poznate chinjenice.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by bigirl
Sve moj do mojega... Svi su mi ovde opšte informisani do bola... :hand: Sačuvaj me bože od takve opšte kulture... :ribica:

Lm, radili smo jednom test OI (neeeee olimpijskih igara... :wink2: ) i sećam se da drugarica iz klupe nije znala šta je KOKPIT... Lepo devojka nije čula za "to"...

Al' jbg... Ona će valjda uskoro da diplomira ekonomiju, a ja... Jebo me kokpit...

HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHH!!!!!
Korisnikov avatar
By tramp
Mars :up:

inace ko odredjuje sta spada u ono sto treba znati a sta je nebitno?

mada i mene povremeno jos uvek sokiraju studenti sa onim sto ne znaju mada i ja njih sokiram sa nekim stvarima pa tako.... :cvetduga:
Korisnikov avatar
By one of the people
pa nikad nisam znao sportiste niti pravila baseball-a, ali me nervira kad neko ne razlikuje Art Deco od Bauhausa.

:grin:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by ganjarolla
Meni je to nebitno, Vaikan kao država misliš? Da i?
Šta ima pozitivno u Vatikanu da bi neko trebao znat uopće za njih?
Treba znati samo o onome pozitivnom?

Opasno je to.
Korisnikov avatar
By blenta
vishe me dotiche izostanak vaspitanja i uljudnosti i uvidjajnosti negoli nedostatak opshte kulture/informisanosti :meduza:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by one of the people
ali me nervira kad neko ne razlikuje Art Deco od Bauhausa.

:grin:
ahhahahha :smeh: cepidlako :p
Korisnikov avatar
By Zibro
fah me je utrenirao , povecao moje intelektualne kapacitete , jako me produbio u smeru bioloskih nauka ali strahovito osiromasio u smeru svega ostalog , za sest godina takoreci nista osim strucne literature nisam ni procitao ,,,,,
ok zato sam tatamata u svojoj profesiji ali s vremena na vreme se zapitam koliko ono bese ima kontinenata , ko je taj Nikola Djuricko jel Bukurest u Bugarskoj Ili u Rumuniji , kad je bio boj na kosovu , koliko ari ima hektar itd itd itd
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by mladunac
vishe me dotiche izostanak vaspitanja i uljudnosti i uvidjajnosti negoli nedostatak opshte kulture/informisanosti
Ja se slažem sa ovim što je napisao Mladunac, a ja ubacio da bude deo moje poruke, da bi se odmah lako videlo sa čime se to ja slažem. Jako zgodna fora.
Korisnikov avatar
By Egon
a Vatican je drzhava? :shocked:
Korisnikov avatar
By Escobar
Vrlo sam opsteneobrazovan.
By figurine_humaine
Originally posted by Simor
Znanje je greh. I stoga ko neće da zgreši sebi tako šta nikada neće dozvoliti.

Btw, Vatikan? Jel' su to oni koji su, na čelu sa Jovanom Pavlom II, razbili Jugoslaviju i izazvali ratove u istoj?
što li me ovo podseti na Šešelja :bouncy:
Korisnikov avatar
By Rei
Ni ja ne znam ko je Marija Antoaneta. Sreca moja pa nisam zavrshna godina fakulteta. :D
Mladunac

vishe me dotiche izostanak vaspitanja i uljudnosti i uvidjajnosti negoli nedostatak opshte kulture/informisanosti :meduza:
To bi otprilike bilo to.
Korisnikov avatar
By Dirrty
ne secam se da sam bas radio test opste kulture mada smatram da znam dovoljno i previse za svoje godine iz iste, verovali vi to ili ne :P
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!