Kad pomenu zoo vrt, živeo sam u Subotici 13 meseci a nikako da obidjem zoo vrt iako sam znao da otpadam na Paliću
Jezero na Paliću mi se ne svidja budući da je prljavo i ume da ističe svoje neprijatne mirise i moraću odmah da se ogradim budući da se možda stanje promenilo jer sam zadnji put bio na Paliću negde u avgustu 2004. godine i pre toga naravno za prvi maj kada ceo Palić oživi i odnekud se stvore svi naši poznati političari.
Što se tiče noćnog života u Subotici, nije nešto posebno ali nalazilo se par mesta gde je omladina otpadala i gde sam ja izlazio sa koleginicama ali ubij me sad ne mogu da se setim kako su se zvala ta mesta. Korzo je prepun danju i noću i mislim da je u pravu 2Q2Bstr8 kada kaže da centar čine (dobro ne baš dve) ali 3, 4 ulice
Do pre dva tri meseca mogao sam da se zakunem kako volim Suboticu i da jedva čekam da se završi još ova godina pa da se vratim ali to je verovatno bilo više zbog društva i kolega ali kada sam pre ista ta dva meseca svratio da vidim šta se radi, video sam da se društvo izmenilo i da su se neke stvari izmenile iz korena. Ali sa druge strane, opet sam nekako vezan za taj grad jer sam došao u isti ne znajući nikog apsolutno, niti sam do pre 3 godine dolazio ikada u Suboticu.
Što se tiče meni najomraženijih političara i malo, ali samo malo omraženijih novinara, tačno je da šta god da se desi vezuje se upravo za Suboticu i to nimalo nije fer budući da se stvara atmosfera netrpeljivosti a za gluposti je potrebno tako malo i da se to malo razvija godinama. Čemu to? Samo neka mi neko od njih objasni.
Mene jako potresaju takve stvari jer stvaraju pritisak, tenziju i prepreku ka normalnom životu. Nekako mi sada pade na pamet onaj film "The crash" sa nekoliko različitih priča gde policajac u jednoj od tih priča sa predrasudama postupa prema crnkinji i crncu i tokom filma crnkinja zbog da kažemo seksualnog zlostavljanja prilikom pretresanja, jer joj je nežno dodirivao nogu prilikom navedene radnje, doživljava traume i slučajno prilikom doživljene saobraćajne nezgode u kojoj se njen auto prevrnuo i preti da eksplodira, dogadja se da joj baš taj policajac spašava život i da mu je tom prilikom jedva dopustila da je uopšte dodirne a kamoli da je izvuče iz auta. Pomenuo sam ovo samo zato što mi je palo na pamet zbog početne rečenice da se stvara pritisak, tenzija i prepreke. I zato se čvrsto nadam da ako se budem vratio, da ću doprineti svojim ponašanjem i stavom uopšte da bude koliko toliko drugačije.
VISLAT