Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Znam da ovo mozda nije tema za kafic ali kako je neko lepo rekao ovo je najposeceniji deo na forumu tako da je I najbolje mesto da se ovakva tema nadje ovde.U najgorem slucaju moderator ce je premestiti tj frljnuti kao po obicaju (drze kucu cistom) tamo gde misle da joj je mesto,nadam se samo ne u kantu za smece.

Dakle moja pitanja glase :zongler:
Zasto je sve manje I manje starih forumasa koji su imali nesto pametno da kazu,napisu,daju neki pametan savet,ne sprdaju se sa onima koji postave neku temu? Ko ih je oterao (jer niko ne moze da me ubedi da su otisli bez razloga). Jedno vreme sam bila stalni ucesnik foruma (zlatno doba) I otisla sam iz razloga jer su dosli neki novi ‘’forumasi’’ koji su poceli da ‘’truju’’ ovo nekad jako dobro mesto koje je I licilo na nesto.
Sledece sto me zanima zasto se svaka pametna I dobra tema unisti jer je neko nekom stao na zulj ili je neko nekog uvredio pa se od teme dobije samo prepucavanja.Jako je malo licnih misljenja koje vrede da se procitaju.Vecina pise u prazno ili im je samo do zabave I sale.Ne kazem da sad svi treba da se ponasamo ustogljeni ali za zezanje ima mesta na forumu.
Primetila sam da se vecina okome na nekog ko postavi neku pametnu temu ili postavi neko svoje misnjene koje se kosi sa vecinom forumasa pa bude ili ‘’lincovan’’ ili proglasen za ko zna sta.Zar ovo nije slobodno mesto pisanja I davanja saveta,pomoci itd itd?Zar je potrebno da se nekom svidimo ko je popularan na chatu ili forumu da bi dobili neke poene kod drugih (a uglavnom je tako) I da nas drugi zavole? Zasto postoji toliko ogovaranja,spletki,prepricavanja,postavljanja zamki? Zar ne mozemo da budemo srecni sto je neko nasao devojku/deck vec ih ogovaramo na sav glas? Zasto se na svakog ko dodje (a da je nov) gleda kao plen ili potecijalna ‘’zrtva’’ koju jos niko nije overio? :mad:
I na kraju primetila sam a I znam iz price da vecina pametnih forumasa koji imaju sta da kazu, su poceli da se zezaju na forumu I ne zele vise da pricaju jer budu posle ismejavani,napadnu ih drugi forumasi sto preko u2u sto preko foruma,cemu to? :vatrica:

Izvinjavam se na ovolikom velikom broju pitanja ali me je prica sa jednom devojkom sa foruma podstakla na sve ovo.Nadam se da ce te mi odgovoriti u sto vecem broju,mada takodje znam da ce biti I onih koji ce filozofirati kao I uvek…
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ljudi dolaze i odlaze. To je chinjenica u stvarnom zivotu, kamoli virtuelnom.

A najlakshe je (i najbezobzirnije) reci da je neko oteran, da su 'novi' ljudi krivi za bilo sta.

A sada da pustimo da Boshko ponovi po milioniti put kako je on jedan od prvih, nismo to dovoljno puta chuli :zeva:
By Paris
Pitas Sparkic na pogresnom mestu. Oni koji su oterani ti ne mogu odgovoriti jer nisu tu.

Ostali su samo oni "novi" koji su ih oterali svojim glupim temama i postovima.

Rimljani su nestali pod najezdom Varvara, ako cemo da povlacimo paralelu sa stvarnim zivotom.

Ovde mozes samo dobiti ubedjivanje "admina" da ih "niko nije oterao" i ako pred tobom stoji cinjenica da njih vise nema.
Korisnikov avatar
By Boshko
Mozda je malo grubo reci da je bilo ko oteran... Ali, fakat je da je malo tih starih forumasa htelo da slusa novopostavljene admine, modove, mudove, supermudove i ostale autoritete... Mislim, autoritete - decicu koja od zivota nisu videla nista, socijalno, seksualno i svako drugo iskustvo im je bilo gotovo na nuli, jedino sto su se dovoljno razumeli u racunare...

Mene bas i ne pogadja sta ce neko bezobrazno i nevaspitano i neizivljeno deriste da napise i kaze, pa makar mu nick bio napisan i kurzivom i zamascen i podvucen... :nokti:
Kad pravim pauzu na forumu to je zato sto me mrzi da citam i kucam, ne zato sto je neko od redara rekao nesto sto mi se ne svidja... Generalno me jako jako malo zabole za tudje misljenje, jos mi samo fali da se pecam na klinacke fore...
By Paris
Originally posted by Boshko
Mozda je malo grubo reci da je bilo ko oteran... Ali, fakat je da je malo tih starih forumasa htelo da slusa novopostavljene admine, modove, mudove, supermudove i ostale autoritete... Mislim, autoritete - decicu koja od zivota nisu videla nista, socijalno, seksualno i svako drugo iskustvo im je bilo gotovo na nuli, jedino sto su se dovoljno razumeli u racunare...
Sto se tice razumevanje u racunare...daleko su oni od bilo kog razumevanja, a kamoli znanja...pocevsi od "admina".

Hteo si da kazes da znaju sta je to racunar? Ono videli ga?

Moderisanje je tek katastrofa. :sveca: O tome ne bih da trosim tastaturu.
By Paris
Originally posted by ...
Ej, molim te da mi objasnis zasto su Rimljani bolji od Varvara?
Pa R. su predstavljali napredniju civilizaciju(bez obzira na to sto su se izivljavali nad njima) od V...Posto je i intelektualni nivo foruma znatno opao, ja sam nekako to povezala :nesiguran:

Kad sam bila mala svidjala mi se ona pesma:

"Cuvari dalekih granica javljaju preko glasnika
Juzna plemena ratnicka su stigla ispod zidina
I sve je vise barbara, a sve je manje Rimljana. "
By жњ
recimo da stari forumasi nisu oterani, nego su nasli novu zanimaciju i forum im vise nije dovoljno zanimljiv.. (bar sto se tice dinosaorusa sa kojima ja visim :D )
Korisnikov avatar
By Boshko
To je srpski kaze - Dodjose divlji i oterase pitome

A moderiranje je u direktnoj vezi sa ukusom i moralnim postulatima i vaspitanjem i zivotnim iskustvom malih neizivljenih napaljenih stvorenja kojima je neko rekao da su od sada oni glavni...
Korisnikov avatar
By ...
Originally posted by Paris
Originally posted by ...
Ej, molim te da mi objasnis zasto su Rimljani bolji od Varvara?
Pa R. su predstavljali napredniju civilizaciju(bez obzira na to sto su se izivljavali nad njima) od V...Posto je i intelektualni nivo foruma znatno opao, ja sam nekako to povezala :nesiguran:

Kad sam bila mala svidjala mi se ona pesma:

"Cuvari dalekih granica javljaju preko glasnika
Juzna plemena ratnicka su stigla ispod zidina
I sve je vise barbara, a sve je manje Rimljana. "
Varvari su radili sta su radili, a Rimljani - izivljavali su se sa robovima, navece zadovoljstvo im bilo gledati smrt gladijatora, a one orgije na kojima im sva pokolenja zavide, zapravo su bila ispunjena - dosadom... Dakle, jedna masa degenerika, i tu i tamo po koji umetnik...
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja bih ipak prije odgovorio nešto u Unijevom stilu-ljudi prolaze, dolaze i odlaze.
Da, bilo je neslaganja, bilo je svađa, pretjerivanja i protjerivanja ali Bože moj, nema li to u real lifeu isto?
U svakom slučaju onima koji se više ne pojavljuju jako zavidim ako su se izlječili od ove vrste ovisnosti i na puno pametniji i korisniji način troše svoje dragocjeno vrijeme :yes:
By Paris
Originally posted by ...
Varvari su radili sta su radili, a Rimljani - izivljavali su se sa robovima, navece zadovoljstvo im bilo gledati smrt gladijatora, a one orgije na kojima im sva pokolenja zavide, zapravo su bila ispunjena - dosadom... Dakle, jedna masa degenerika, i tu i tamo po koji umetnik...
Malo si se istripovao kao i obicno, ali B. ti je dao objasnjenje paralele izmedju divljih i pitomih :nokti:
Korisnikov avatar
By EYA
rimljani jos uvek postoje, ne ? :alien:
Korisnikov avatar
By ...
Originally posted by Paris
Originally posted by ...
Malo si se istripovao kao i obicno, ali B. ti je dao objasnjenje paralele izmedju divljih i pitomih :nokti:
Ja sam se "istripovao kao i obicno"? Dakle, ja sam stalno istripovan?

Mala, tebi treba da bude cast sto komuniciras sa mnom, mada meni nikada nije bilo ispod casti da se obracam takvima kao sto si ti. Usput, o Varvarima bi mogla da naucis nesto iz jednog poglavlja "Anti-Edipa" Deleza i Gatarija. Kazem, mogla bi, ali ne mozes. Nisu Delez i Gatari pisali za svakoga.
By Paris
Originally posted by ...

Mala, tebi treba da bude cast sto komuniciras sa mnom
woow

you're so funny :lol: :lol:

(tj. bio bi smesan da nisi zalostan)
Korisnikov avatar
By jukie
pa Rimljani su bili mnogo više metroseksualni:D
By Paris
Originally posted by jukie
pa Rimljani su bili mnogo više metroseksualni:D
jukie care :up: :lol:
Korisnikov avatar
By bigirl
Kao i obično, tj. kao i uvek, i ovako bitna tema je postala prepucavanje i priča o Varvarima i Rimljanima... Samo su potvrđena sva ona pitanja gore... A dat je i odgovor. Doduše, u sakrivenoj formi, između redova...
By Paris
Offtopic offtopicovog offtopica:povez:
Korisnikov avatar
By Egon
Originally posted by amnesia
recimo da stari forumasi nisu oterani, nego su nasli novu zanimaciju i forum im vise nije dovoljno zanimljiv.. (bar sto se tice dinosaorusa sa kojima ja visim :D )

bude zanimljivo pa dosadi jednom ...

mislim .... u svemu sto se preteruje dosadi ....
Korisnikov avatar
By Egon
reche chovek
sa tri zvezdice
za dva i po meseca

:roll:
Korisnikov avatar
By Egon
generalno meni je ok
jer stvarno ima pametnih (interesantnih, obrazovanih, zanimljivih)
ljudi ovde ....

uvek ima neka dobra preporuka za knjigu, film, muziku ...

a kao zabava je bolja od TV-a
By Melibea
Hvala onima koji su se potrudili da ogovore kako tako na neka od postavljenih pitanja.Ovu temu nisam otvorila da bi pljuvali o svadjali se,vec jednostavno komentarisemo globalno forum ko forum.Krivo mi je sto neki od ex forumasa ne moze tj nece da odgovori jer bih bas volela da cujem nekog od njih cisto dapodeli sa nama svoje gledanje na danasnji forum od onog kakav je bio nekad.
Kao sto je jedna osoba iznad u postu rekla sa nekim vasim odgovorima samo potvrdjujete ono sto sam ja pitala i zakljucila.

Drugo niko nije odgovorio zasto dolazi do napadanja preko foruma tudjih misljenja ako se kosi sa vecinom.Zasto su novajlije uglavnom gledane kao plen (znam da ce neko reci da se tako nije osecao iako je istina)...
Korisnikov avatar
By Stripi
Čekaj, u životu se inače ne događa da se više ljudi ne slaže sa mišljenjem jedne ili više osdoba pa da tu dođe do prepucavanja?
Korisnikov avatar
By Egon
Originally posted by Sparkic
.Zasto su novajlije uglavnom gledane kao plen (znam da ce neko reci da se tako nije osecao iako je istina)...

a shta tachno ima loshe u tome??

:lol:

shalim se naravno ...

ali napomenula si da se mnogi "prepucavaju" na forumima

forumi i jesu mesto za razmenu misli i ideja bez obzira kakva su
pa sad ako se neko nadje pa napada onog drugog onda je to vishe dokaz
nechije (ne)sposobnosti da prihvati drugachije ideje ...

a ima i potpunih retarda koje meshaju privatni sa forumashkim zhivotom ...
Korisnikov avatar
By gari
Pošto su pametni otišli /oterani/ znači da su ovde ostali samo oni GLUPAVI. Pošto su ostali samo glupavi ne možeš od njih očekivati pametne odgovore, osim od NJ.V...Ne smem ni ime da mu pomenem /iz strahopoštovanja prema njegovoj pameti/. Dakle, pamet je propala /otišla/ živela glupost.

:hail: :nono: :lezkiss:
By Melibea
Originally posted by Stripi
Čekaj, u životu se inače ne događa da se više ljudi ne slaže sa mišljenjem jedne ili više osdoba pa da tu dođe do prepucavanja?
Pogresno si me razumeo,ako vecina misli da je ok nesto raditi onda se pojavi neko s svojim misljenjem i svi ga maximalno ispljuju a on/ona je samo napisao/napisala svoje misljenje.

A sta je sa onim delom da su ljudi postali takvi da zele nekom da smeste,naskode,zajebu itd itd.Ok znam da je tako i u zivotu ali ja pricam o forumu i ljudima koji se itekako dobro znaju izmedju sebe.Svako svakog zna ili barem vecina zna ili je bila sa vecinom.Da su pocela velika ogovaranja,bombardovanje u2u porukama itd itd.Dve osobe se smuvaju onda pola foruma krene da prica kako su njih dve/njih dvoje zbog toga i toga u vezi,pa krece se sa zezanjem,ismejavanjem... Jel to ok ponasanje?

PONAVLJAM JOS JEDNOM NIKOG NE NAPADAMO VEC SAMO KOMENTARISEMO DESAVANJA NA FORUMU,TAKO DA VAS MOLIM BEZ NICKOVA I LICNIH PREPIRKI.
Korisnikov avatar
By Skyen
pa ima neka zajednicka dinamika za vecinu ljudi koji dodju na forum. bar je to neko moje misljenje. isprva ti je sve novo, zanimljivo, sigurno, jer si sa "svojima" koliko god da ovo zvuci banalno. Onda krece mahnito pisanje, odgovaranje na teme, odmeravanje drugih, odmeravanje kako te drugi odmeravaju. Onda krenu upoznavanja, pa onda neke interne fore. Pa se opustis, manje se osvrces na to sta ce drugi reci. e onda krece spanski zaplet, svadje, prepucavanja, dopucavanja, normalno. u medjuvremenu, na vecinu tema si vec dao svoje misljenje, pa ne bi da se ponavljas. postaje ti dosadno (univerzalnost zivota). onda uglavnom postujes ili u vidu internih fora ili samo bas bas kada ti je nesto extra bitno. i takooooo, neki se smore i odu (dodju neki novi koji se "napale"). neki se posle nekog vremena vrate, ali to vise nije to.
ne mislim da je tu neko nekog oterao, jednostavno sve ima svoj rok trajanja. sto je zdravo!

s druge strane, ovo je jedno veliko selo, jedna palanka. ako znas kakav je zivot tamo, onda te nece mnogo cuditi zasto je tako i ovde. vasar tastine, a opet sve je to ljudski. mogu da razumem, shvatim, prihvatim, s vremena na vreme i licno pokleknem, ali vec sledeceg momenta sve zaboravim, ugasim forum i posvetim se sebi, svojoj okolini i svojim razmisljanjima.

btw, bila ovakva tema :)
Korisnikov avatar
By Boshko
...TAKO DA VAS MOLIM BEZ NICKOVA I LICNIH PREPIRKI.
Eto, ja sam uspeo da ne pomenem jedan nick... ;)
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by Boshko
...TAKO DA VAS MOLIM BEZ NICKOVA I LICNIH PREPIRKI.
Eto, ja sam uspeo da ne pomenem jedan nick... ;)
Ni ja, a taman sam ZINUO...Pa se uzdržao. Primetio sam da mi se popvećao nivo tolerancije od kada sam ovde /na Forumu/ i znatno sam smanjio upotrebu "Bensedina". Uvrstiću "Forum" u pomoćna lekovita sredstva. Sada se uglavnom smejem ispred monitora-žena misli da sam poludeo.

:predaja: :protest: :kafa:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!