Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Imam jedan BIG problem. Oni koji me znaju, znaju da sam jedan lenji idiJot koji je veoma nezainteresovan!

Necu mnogo da tupim. Treba da overim zdravstvenu knjizicu. ALI! Napunila sam 26 godina i valjda ne mogu vise preko keve da overavam, a i dalje sam 'student'. E sada, ne znam ni da li mogu da dobijem potvrdu sa vise da sam student?! Nisam tamo odlazila godinama, tj. odem samo kada mi treba potvrda. A na birou su mi rekli da moram da se uzmem dokumenta sa vise da bih se prijavila kod njih, a nekako mi sada zao da se ispisem :(

Moja pitanja su:

Da li ce mi dati potvrdu na visoj? (valjda ne mogu da budem student do pedesete godine :puzzle: ) Jel mogu na neki drugi nacin da overim knjizicu?

(ovde sam otvorila temu, jer je <valjda> kafic najposeceniji)
Korisnikov avatar
By colorado
Ne moras da se ispises s Vise da bi se prijavila. Samo nemoj da im kazes da studiras! Prijavi se sa diplomom srednje. To sam ja makar uradio.
Korisnikov avatar
By Atlona
Nemoj se prijavljivati sa srednjom jer na poledjini diplome imas napisano da si upisala faks/visu skolu i onda ti nece dozvoliti. Na zalost, jedini nacin koji sam cula da je upalio je da se prijavis sa zavrsenom Osnovnom skolom dok ne zavrsis faks, znaci da ne nosis nikakve druge papire.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
@ colorado - pa original mi je na visoj skoli :ozbiljan:

@ Atlona - sa osnovnom? nikad mi to ne bi palo na pamet :giggle: ... ali bre... sa osnovnom? sta da kazem? sta sam radila sve ove godine? :puzzle: ... nekako mi to spuki :uplasen:
Korisnikov avatar
By unic0rn
privremeno izvuci dokumenta
Korisnikov avatar
By tinkerbell
kako? sta da kazem? ajde smisli neku dobru laz :D .. idem sutra ujutru do skole...
Korisnikov avatar
By Atlona
Originally posted by unic0rn
privremeno izvuci dokumenta
ako hoces da ti napisu na "toj" poledjini da vise nisi student/kinja (zavrsio/la ili se ispisao/la), fakultetu se placa nekoliko hiljada dinara i onda jos nesto kad hoces da se ponovo upises, pa pretpostavljam da nije finansijski isplativo
Korisnikov avatar
By colorado
Zato se na nasem faksu ne ostvaljaju originali. :)

I Atlona, kad bolje razmislim, nisu mi ni trazili diplomu srednje, vec svedocanstva iz sve 4 godine, a tamo nista ne pise. No, mozda je to samo neki zrenjaninski trip....
Korisnikov avatar
By Atlona
Originally posted by tinkerbell
@ colorado - pa original mi je na visoj skoli :ozbiljan:

@ Atlona - sa osnovnom? nikad mi to ne bi palo na pamet :giggle: ... ali bre... sa osnovnom? sta da kazem? sta sam radila sve ove godine? :puzzle: ... nekako mi to spuki :uplasen:
ako ti je za utehu, neces biti usamljena u tom postupku :D ima mnogo njih sa istim problemom...
Korisnikov avatar
By unic0rn
kako? sta da kazem? ajde smisli neku dobru laz :D .. idem sutra ujutru do skole...
pa... hmm....

ja kad sam vadio radnu knjizicu otisao sam na fax, platio 500 dinara na racun i izvadili su mi dokumenta iz srednje na kojima nista nije pisalo.

a vadjenje dokumenata je kod nas standardna procedura, postoji u cenovniku kao i recimo vadjenje duplikata indeksa i slicne stvari...

ne znam da li je svuda tako.

ako te neko pita, jurish stranu stipendiju, hoces da upises josh jedan fakultet, ...
Korisnikov avatar
By IriS
žao ti da se ispišeš iz škole koju godinama već ne posećuješ... oh dios mio... to mi toliko liči na moju sestru, da ću ovu temu zaobilaziti jer sam se nanervirala :hand:

LM, u Beogradu na birou traže diplomu i na njoj piše na poledjini ako si upisao faks, ali mora da piše i da si se ispisao sa istog ili diplomirao, kako ko (ako ti je diploma tamo).

nadji neki način da overiš knjižicu preko mame... ma bwe, nadji neki pečat koji liči na taj kojim su ti do sad overavali knjižicu... misliš da to neko gleda?
Korisnikov avatar
By IriS
tačno je da se dokumenta mogu izvući sa faksa na ime toga da upisuješ drugi faks, ali je sad malo kasno za to? ili nije, kad je uopšte drugi upisni rok?
Korisnikov avatar
By Draco
Privremeno povlacenje dokumenata sa faxa je standardna procedura koja se nesto placa, ne znam koliko. Mozes da trazis zbog upisa/konkurisanja na drugi fax, mada ne moras nista da im kazes, zabole njih, oni to samo formalno pitaju, bitan im je kesh koji ces im za to dati :)
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by kiss addict
tačno je da se dokumenta mogu izvući sa faksa na ime toga da upisuješ drugi faks, ali je sad malo kasno za to? ili nije, kad je uopšte drugi upisni rok?
Valjda ce tek sad drugi upisni rok? :hmm:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
sada sam bila na sajtu skole, nece raditi do 25.8. .. tako da sve otaje za sledecu nedelju :P

mada...sto mi ne bi dali potvrdu? kao i do sada... :P :giggle:

(idem sada na posao :bye: ... i NISAM prijavljena :lol: )
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Draco
Originally posted by kiss addict
Valjda ce tek sad drugi upisni rok? :hmm:
pa to ja i pitam... malo sam ispala iz tih tokova ;)
Korisnikov avatar
By tinkerbell
@ kiss - znam da si se iznervirala :lol: ... :kiss:

@ Draco - ma znam sve... valjda... :sigh:

Javicu vam next week sta sam uradELa :)
By Swanheart
Skola daje potvrdu...a da probas da odneses na biro svedocanstva iz sve 4 godine i da kazes da si negde zagubila diplomu :hmm: ili da uzmes diplomu kazes im da nisi redovan student i da hoces da radis dok studiras...
Korisnikov avatar
By Delete
A da odes do srednje i trazis kopiju diplome?
Poznajem neke stdente koji imaju i preko 30, ne znam zasto tebi ne bi dali potvrdu (kao i do sada).
Korisnikov avatar
By Beli Dečak
Jao, ja imam isti problem :P

Ali i josh jedan
istekla mi licna pre godinu dana, maloletnichka, znachi tako me mrzi da se raspravljam sa onim glupacama u opstini sta sam radio godinu dana, pogotovo i to sto su mi u licnoj karti pogresili ime drzave i ime majke! Cuo sam da je procedura tipa:
platish Boga Oca
policija ti dolazi na vrata da proveri da li tu zivish
gomila nekih formulara
Da li da kazem da mi je mali brat iscepao? 'Oce li mi poverovati? Sta mislite :)
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by WhiteBoy

Ali i josh jedan
istekla mi licna pre godinu dana, maloletnichka, znachi tako me mrzi da se raspravljam sa onim glupacama u opstini sta sam radio godinu dana, pogotovo i to sto su mi u licnoj karti pogresili ime drzave i ime majke! Cuo sam da je procedura tipa:
platish Boga Oca
gomila nekih formulara
Da li da kazem da mi je mali brat iscepao? 'Oce li mi poverovati? Sta mislite :)
Aj se ti javi na u2u, nesto mi je Jugoslovenka spomenula da ste pricali o tome, pa da ti dam par saveta :lol:
Korisnikov avatar
By jukie
Ja kada sam posle fakulteta otišao da izvadim radnu knjižicu da bih se prijavio na biro, pitali su me u potpunom zbunu a što se nisam prijavio odmah posle srednje škole? Onda sam ja gledao zbunjeno u njih i pokušavao da im objasnim da nisam imao vremena da radim jer sam studirao pa mi nisu ni trebali ni radna knjižica ni biro. Onda oni nisu umeli da razumeju kako neko može da studira a da nema vremena da radi. Pošto su do tada ipak ispečatirali knjižicu, nisam dobio priliku da im objašnjavam da se na biologiji na fakultetu sedi od 8 ujutru do 7-8 uveče...
By Çâðê_DUP
Jbt, sad mi je jasno sto (osim pasosha) nemam nijedan dokument.:zvezda:
Korisnikov avatar
By Egon
:puzzle: ... nekako mi to spuki :uplasen:
spookie?

ja sam prestravljen !!!

imam identichan problem koji spava pod tri sloja tepiha.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Tebi nema pomoci...ni u kom smislu...pusti to sto ovi ostali tupe... :kiss: :friends:
Korisnikov avatar
By ok_decko
Pa, ako uredno obnavljas godinu, ne bi trebalo da imas problema oko dobijanja potvrde da si student. E sad, ne vredi ti pokusavati ici na biro ni sa svedocanstvom iz osnovne, to sam ja pokusao prosle godine, takodje zbog zdravstvene, ali i na poledjini svedocanstva iz osnovne imas udaren pecat da si upisala srednju skolu, pa je mene malo zateklo pitanje sluzbenice: A da li ste vi i dalje ucenik srednje ETS? Isto ti je i sa diplomom iz srednje, na poledjini imas udaren pecat kad se upises na visu/faks i jos jedan kad diplomiras ili se ispises. Tako da... Ja sam jedno vreme bio 'vanzemaljac' bez ikakvog zdravstvenog osiguranja, dok nisam diplomirao. Ono sto ti ja savetujem je da odes do socijalnog, to mi je rekla sluzbenica na birou, oni sada daju neke kartice koje su validne kao i zdravstvene knjizice, a namenje su za slucajeve poput tvog.:ribica:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Hvala svima na predlozima :)

@ ok_decko - pa nisam redovno obnavljala apsolventski....

@ the1 - :doh: :kiss:
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by WhiteBoy

Ali i josh jedan
platish Boga Oca
gomila nekih formulara
Ma samo reci da su ti ukrali novcanik/da si izgubio :)

To sam ja jednom uradila, jeste da je procedura mnogo duza nego kod obicnog obnavljanja ali jbg. Najgore je sto sam par dana kasnije nasla tu 'izgubljenu' licnu kartu u nekom dzepu. Ali vrh vrhova je pandur koji me je pitao GDE sam je izgubila?! :doh: Pa da znam gde sam je izgubila ne bi bila izgubljena, zar ne?

Inace i sad me jebe LK jer se pre jedno 5 meseci :lol: oprala i skroz je sjebana, slika visi, listovi nisu spojeni i tako sve nesto, ali me mrzi da je zamenim.. Sve cekam da uvedu one plastificirane pa cu onda. :)
Korisnikov avatar
By Delete
A ja svoju plasticnu slomila noseci je u zadnjem dzepu tola, pa sam je zalepila selotejpom, i kad sam pre nekoliko noci isla iz BG, na granici mi cika iz DGS-a mi nije dao da predjem granicu sve dok mu nisam pokazala neke druge dokumente, jer je mislio da je falsifikat...zato, ipak mislim da su stare, papirne, bolje za nas koji dokumente nosimo uvek uz sebe.
By Bombina
tinke cupat cu te,odmah da zavrsis skolu ili bilo koji fax a ne da skitas u koje slobodno vreme da ispadnes ispita
Sama da odlucis i to je tvoj zivot,imas talanetovana,vredno pokusaj da uspes al svaki drugi su napsutili visu ili fax sve grese
i pokajali sto nisi mogli da ostanu pre fax,valjda da ti ne gresis ono sto ti najbolje da nastavis
mora potvrdu i da overi ,lazna dokumet i to je preskrilo zakon
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!