Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Gledajuci NG, bila je emisija o zeni koja uzima intravenski HGH i koja tvrdi da joj isti pomaze da okrene skazaljke bioloshkog chasovnika unazad.
HGH se u telu proizvodi do 20-te godine, a primena istog dovodi do smanjenja masnih naslaga, opshteg poboljshanja zdravstvenog stanja, snage, energije, balansira potrebu za snom....

Mene interesuje, da li je neko probao isti, ili ga trenutno koristi? I da li se moze naci u slobodnoj prodaji u apotekama?

Postoje gomila suplemenata, nachina ishrane i zivota koji tvrde da odlazu starost, ali ipak hormon je neshto shto je nashe telo prirodno sintetisalo, smatram da igranje sa hormonskom ravnotezom moze izazvati nezeljene efekte ali moze biti i nasha karta za duzi zivot. Ili bar za ublazavanje znakova starosti.
Korisnikov avatar
By Zibro
:nerd:
razlog zasto se non stop pojavljuju neki carobni preparati lezi u realnim medicinskim znanjima koja su surovo istrgnuta iz konteksta i cija je sustina sasvim izvrnuta ....
pri tome se tamna strana medalje po pravilu preterano ne pominje jer je osnovni cilj PRODATI PREPARAT

postoje sintetski preparati GH , i koristi se kao supstitucija kod dece sa odredjenim oblicima patuljastog rasta ...

osim karte za dugovecnost ( sto nije tacno )
zaboravili su da pomenu da je to takodje karta i za

1 degeneraciju zglobova
2 Iskrovljenu kicmu
3 Visok krvni pritisak
4 Ostecenje srca
5 Secernu bolest
6 Giht
Korisnikov avatar
By Zibro
kolege ce ovde vec dopisati jos detalja o hipofizi i njenim tumorima , akromegaliji , gigantizmu , itd , mene zaista mrzi ...

U medicini jednostavno ne postoji indikacija prema kojoj bi se GH iz bilokog razloga trebao davati odrasloj osobi ,
hajde da kazemo da bi se mozda i mogao precizno izdozirati kako bi se dobilo na " pozeljnim " a sto je moguce vise smanjila "nezeljena dejstva" ali nezeljena dejstva su i suvise ozbiljna a pozeljna isuvise uopstena neprecizna i trivijalna ... tj predstavljaju cistu spekulaciju ....
po toj logici lako se moze ispekulisati da npr casa vode popijena pred spavanje dovodi do smanjenja masnih naslaga, opshteg poboljshanja zdravstvenog stanja, snage, energije, balansira potrebu za snom.... i niko ne moze da kaze da to nije tacno
By Ulix
:lol:

Vidim da me je medicinar vec preduhitrio ovde. :)

Taman sam pomislio da je neko zapoceo diskusiju o mom drugom omiljenom hormonu, kad ono samo zvake za naivne i neuke... pih...
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by Ulix

Taman sam pomislio da je neko zapoceo diskusiju o mom drugom omiljenom hormonu, kad ono samo zvake za naivne i neuke... pih...

a prvi je Testosteron ??? :smilegrin:

P.S.
jos jedan dokaz da je trziste prezasiceno lekarima , ne samo a ne mozemo da dodjemo do posla nego se cak i na forumu tucemo ko ce pre da odgovori :D
By Ulix
Originally posted by Zibro
Originally posted by Ulix

a prvi je Testosteron ??? :smilegrin:

P.S.
jos jedan dokaz da je trziste prezasiceno lekarima , ne samo a ne mozemo da dodjemo do posla nego se cak i na forumu tucemo ko ce pre da odgovori :D
Pa.. pogodio si. :comingout:
Gajim posebnu slabost prema sintezi ne samo testosterona, vec svih steroidnih hormona. Sta cu kad sam lud za biohemijom. :lood:

Kad smo kod toga, kod steroida mislim... gledao sam danas emisiju o tome kako dehidroepiandrosteron (DHEA, ako nista nalozeni na dugacke nazive) moze da ucini isto ovo sto Morgan rece za hormon rasta :lol:
Korisnikov avatar
By Rei
A u americi poludeli za HGH, gledao pre neki dan na all access na VH1, i pojedine celebs ga koriste :drama:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Morgan Le Faye
I da li se moze naci u slobodnoj prodaji u apotekama?
Pa trebalo bi da može, jer je lek registrovan i nalazi se na A listi lekova. Međutim, pošto se vrlo retko upotrebljava verovatno da apoteke moraju da ga trebuju posebno, tako da ćeš teško da ga nađeš, a i ne verujem da bi mogao da ga pazariš bez recepta. O trošku zdravstvenog osiguranja prepisuje se samo za dijagnoze E34.3 (samo kad nisu okoštale epifize, odnosno moguć je rast) i Q96.
Preparat sadrži somatropin (rekombinantni hormon rasta), nađi ga u listi RZZOa A lista lekova, to su preparati koji bi mogli da se nađu kod nas.

Inače, iščitaj sve što su napisali Zibro i Ulix i nemoj da se zanosiš tim glupostima. Ako se uzme u obzir doziranje i cena leka, pukao bi ogromne pare da bi na kraju dobio šećernu bolest ili neki tumor /jer hormon delujući preko svojih medijatora - somatomedina ima jak mitogeni efekat koji stalno stimuliše ćelije na rast/. I sami endokrinolozi ne vole kada u terapiju moraju da uključe GH jer ima te neželjene efekte, a kod dece je pokazano da već posle jedne godine primene njegovi efekti na rast znatno slabe, odnosno dolazi do nekakve adaptacije organizma, tako da je pitanje da li kontinuirana upotreba u bilo kom uzrastu ima neke trajnije pozitivne efekte /a negativni mogu da budu itekako trajni/.
Korisnikov avatar
By Zibro
Biohemija - moja prva ljubav :love:
posle sam bio lud za mikrobima
pa sam bio lud za Farmakologijom
onda Internom
pa za Anestezijom ,
na kraju za sudskom
a sada imam osecaj da sam bio totalno lud sto sam uopste zavrsio medicinu :D
By Ulix
Biohemija - moja prva ljubav :love:
posle sam bio lud za mikrobima
ja, dete Bolonje, ludujem i za jednim i za drugim cele godine.
polovina generacije me gleda kao da sam pao s marsa... :hyper:
Korisnikov avatar
By Zibro
za razliku od vecine muskaraca mimoisla me je ljubav prema hirurgiji .....
Mozda zato sto sam Gay :D

P.S Izvinjavam se na OFF-u ... nesto me krenulo
By Ulix
za razliku od vecine muskaraca mimoisla me je ljubav prema hirurgiji .....
Mozda zato sto sam Gay :D

P.S Izvinjavam se na OFF-u ... nesto me krenulo
a jesi voleo anatomiju?
ja gotovo fanaticno. :)

PS
takodje se izvinjavam na offu
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!