Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Sinoc je vreme bilo SPEKTAKL! trocifren broj munja, sa sve ocrtanom siluetom, ne racunam one bljeske iza oblaka... Jedna je udarila u mojoj neposrednoj blizini, u industrijski dimnjak na Dorcolu! Propisno, sa velikim BUUM, varnicama i pratecim smradom ozona!

Ima li nekog da je uzivao kao ja? Ili bar priblizno?
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Mortis
Sinoc je vreme bilo SPEKTAKL! trocifren broj munja, sa sve ocrtanom siluetom, ne racunam one bljeske iza oblaka... Jedna je udarila u mojoj neposrednoj blizini, u industrijski dimnjak na Dorcolu! Propisno, sa velikim BUUM, varnicama i pratecim smradom ozona!

Mmmmmmmm... Bilo je predivno... A gde je to na Dorćolu roknulo??? Pošto sam sinoć baš dok je grmelo i sevalo bila na Dorćolu... :uplasen:
Korisnikov avatar
By Delete
Jbt, ja se sinoc vracala iz NSa, niti je bilo kakv oluje ni koji vrag...opet me taj spektakl zaobisao! Eto, tako mi i treba kad se premisljam da li cu da se provozam do BG ili ne!
Volim da posmatram bljestanje, varnicenje i gromove uopste, ali ne volim sto mi je nekad preglasno, tako da u poslednje vreme stavim slusalice, slusam muziku i posmatram sve to.
Korisnikov avatar
By Mortis
Originally posted by bigirl

Mmmmmmmm... Bilo je predivno... A gde je to na Dorćolu roknulo??? Pošto sam sinoć baš dok je grmelo i sevalo bila na Dorćolu... :uplasen:
Industrijski dimnjak na dorcolu! Pazi, ides Cara Dusana ka zoo-u, skrenes desno u Dubrovacku, kad stignes do ulaza u ruzni podvoznjak koji vodi na Dunavski kej, pogledas desno i ka gore. Vidi se veeliki dimnjak obojen u tradicionalne farbe c. zvezde (mada mislim da nema veze sa fudbalom).
Hehe, plamen sv. Ilije je liznuo sa neba pravo na pomenutu strukturu (bogovi groma navijaju za crno-bele?), napravio frku, ali ocigledno da grmobran funkcionise na datoj lokaciji...
Korisnikov avatar
By bigirl
Industrijski dimnjak na dorcolu! Pazi, ides Cara Dusana ka zoo-u, skrenes desno u Dubrovacku, kad stignes do ulaza u ruzni podvoznjak koji vodi na Dunavski kej, pogledas desno i ka gore. Vidi se veeliki dimnjak obojen u tradicionalne farbe c. zvezde (mada mislim da nema veze sa fudbalom).
Hehe, plamen sv. Ilije je liznuo sa neba pravo na pomenutu strukturu (bogovi groma navijaju za crno-bele?), napravio frku, ali ocigledno da grmobran funkcionise na datoj lokaciji...
:shok2: U jbt... Pa to je nekih 100, 200 metara od mesta na kom sam ja obitavala... A ništa ne čuh...
Korisnikov avatar
By nEne
u mom kraju novog sada je iscurelo sve ukupno 4 kapi kise... malo je doduse duvao vetric... nista od osvezenja za nas. sve u beogradu ostalo! di su nasi novci?! ;)
By just!N
Pa nije bilo strasno... :) ....volim kad grmi :meda: Namerno sam sva svetla ugasio i lezao u mraku, slusao muziku... :opacupa:
Korisnikov avatar
By Draco
Meni je bilo savrseno! Doduse, oslepela sam na kratko jer sam se zablentavila u neke kapljice na oluku kad je raspizdila munja u prevcu mog gledanja.. dvaput. :lol:

Nestalo nam je struje na 5 minuta pa mi se zhen malo uplasio jer ne voli kad grmi, a narocito ne u mraku.. Ali je brzo dosla :)
Korisnikov avatar
By gari
Da, Zevs se malo rasrdio. Od malena obožavam oluje, kad se onako priroda razbesni i pokaže nam šta sve može /a ne mora/ da uradi. Kakav osećaj moći kad vidiš svu tu silnu energiju kako se rasipa okolo a mi smo tako mali i bespomoćni. Neki se boje, ali ja sam oduvek obožavao manifestacije Boga.

:eureka: :friends: :sunce:
Korisnikov avatar
By MARQUE
Јучер је била и у Загребу у два наврата олуја са грмљавином ... око 2 ујутро и 17х послијеподне ... обожавам те топле олује по љети :love:
Korisnikov avatar
By Val

Evo ja upravo uzivam. Danas nama doshla oluja s grmljavinom i kisha pljushti.

Uzivanje...:love:
Korisnikov avatar
By jukie
Pokušavao sam da brojim Misisipije*, ali je bilo bezveze jer dok stigneš do "dva Misisipi" zasvetli sledeća munja pa ne znaš koja je ustvari lupila na šest misisipija.
Anyway moja sestra je pogledala napolje i rekla da je bilo i nekakvog vatrometa????

*u seriji Sedam malih monstruma, majka odlazi i ostavlja decu (monstrume) same u kući. Počinje grmljavina i oni broje misisipije posle svake munje. Koliko misisipija izbroje dok se ne čuje grmljavina, toliko kilometara je udarilo dalje od kuće. Na kraju grom udara u kuću i nestaje im struje. Onda oni cvile u mraku dok se ne pojavi neustrašiva devojčica iz komšiluka opremljena kabanicom, čizmama i baterijskom lampom, koja im kaže da se ne plaše jer su munje kul i superiška.
Korisnikov avatar
By gari
Daljina udara groma se meri tako što se od trenutka kada vidiš bljesak broje sekunde, pa kada čuješ grmljavinu sekunde pomnožiš sa brzinom kretanja zvuka tj. 340 m/sec i dobiješ tačnu udaljenost udara groma. Ukoliko istovremeno vidiš bljesak u čuješ udar-ne moraš ništa da brojiš /ne dao Bog/. Preventivno treba poisključivati električne aparate i telefon koji prvi strada kod udara groma u neki telefonski vod. Kompjuteri su naročito u opasnosti kao đavolska naprava.

:putnik: :kiwi: :nono:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by gari
Daljina udara groma se meri tako što se od trenutka kada vidiš bljesak broje sekunde, pa kada čuješ grmljavinu sekunde pomnožiš sa brzinom kretanja zvuka tj. 340 m/sec i dobiješ tačnu udaljenost udara groma. Ukoliko istovremeno vidiš bljesak u čuješ udar-ne moraš ništa da brojiš /ne dao Bog/. Preventivno treba poisključivati električne aparate i telefon koji prvi strada kod udara groma u neki telefonski vod. Kompjuteri su naročito u opasnosti kao đavolska naprava.
Pa dok izgovorim "jedan-misi-sipi" taman prođu tri sekunde, dakle 3 x 340 = 1020 m ili oko jedan kilometar... nisam znao za telefon i moja pametna mama je baš pričala telefonom sa ujnom ( "au ala je zagrmelo" "je li to kod tebe ili kod mene" itd) a televizor i kompjuter su bili uredno isključeni (na TV i inače nije bilo ništa vredno gledanja)
Korisnikov avatar
By Egon
Originally posted by svejedno
Moj rodjendan.

To mora tako.
eee srecjan ti rodjendan :klap:

juche. :D
Korisnikov avatar
By Egon
Originally posted by bigirl
:shok2: U jbt... Pa to je nekih 100, 200 metara od mesta na kom sam ja obitavala... A ništa ne čuh...
to je kod velike table gde pishe
LJUBAV 100m (sa strelicom ulevo)

Ljubav je inache bila kafana blizu tzv "Govnare"

inache meni na trenutak riknuo monitor
a oluju sam pokushao da dokumentujem fotoaparatom ali nije uispelo

to je chudno ... oblake i oluju nikad aparat ne zabelezhi verodostojno.
Korisnikov avatar
By Mortis
E, da, zna li neko metod da se ovekoveci munja?
Kako da se uslika?
Korisnikov avatar
By Escobar
Znaci usrao sam se!!!!! Morao sam igrom slucaja do grada, i vracao sam se bas kad je bila najjaca oluja. Cinilo mi se da sam sam na ulicama, svako drvo mi je izgledalo sablasno, tako da sam samo prekrstio ruke i poceo da placem i trcim....Jako se plasim grmljavine, ok, mozda je romanticna, ali ne kad si sam na ulici....
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Kako da se uslika?
Mislim da je najlakse preko digitalnog, "na srecu". Ispucavas 20-tak fotografija zaredom u jednom pravcu (tamo gde najcesce seva, tacnije :D ), i velike su sanse da te usere...
Korisnikov avatar
By Escobar
Ili snimis dig kamerom pa izvuces kadar.
Korisnikov avatar
By Mortis
Originally posted by odskoraBI
Kako da se uslika?
Mislim da je najlakse preko digitalnog, "na srecu". Ispucavas 20-tak fotografija zaredom u jednom pravcu (tamo gde najcesce seva, tacnije :D ), i velike su sanse da te usere...
Shit. Nece ici tako. Munja ne udara dvaput u isto mesto (jer se vrsi izjednacavanje potencijala...) tako da kad uperis aparat tamo gde je upravo sevnulo, to je najmanje verovatno mesto gde ce sledeca da pukne. Mozda bi duza expozicija odradila stvar? Pozadina bi ostala mutna, ali bi se munja jasno videla u svojoj kratkotrajnoj blistavosti. A opet, znam qrac o fotografiji, tako da je vrlo moguce da lupam...

Mada, neke munje od sinoc je vredelo snimiti. Par komada su trajale po misisipi! I par komada su se jasno rastocile pred ocima... Kao da su od cvrstog materijala, i raspadaju se celom duzinom... na manje delice... kao element koji je naprasno izgubio koheziju...

I bilo je munja interesantnih oblika... Jedna u obliku omce, jedna se pruzila pri kraju u 5-6 manjih, kao saka. Jedna je opisala luk preko pola neba, sa moje tacke gledista... wow...

Voleo bih da sam ih sve slikao. I izlozio slike u galeriji. Uklopilo bi se sa ovim naprasnim sewcanjem na Teslu, jel' da?
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Da, ali se uglavnom slika sa dovoljne velike udaljenosti da deluje kao da su blizu.
Sinoc sam bas gledao iz basa kod Brankovog mosta, uglavnom je sevalo malo levo od Hajata.
Korisnikov avatar
By Escobar
Mozda bi bilo dobro da si uzeo zicu u ruku i cekao da te udari jedna od njih, onda bi mogli tako naelektrisanog da te odnesu u muzej...kao vostani exponat... :meduza: :meduza: :meduza:
Korisnikov avatar
By Vel boy
ovde se bas sad sprema. 3 minuta do tri posle podne EDT! grmi. debele kaplje kise upravo pocese! mozda cu morati off s kompa, pa budem javio kako se je razvilo!
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Nas tri ugasile sva svetla..plasile se i uzivale u isto vreme :roll:
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Escobar
Ili snimis dig kamerom pa izvuces kadar.
Eeeeehhh... Snimila ja filmić u trajanju od 40-ak sekundi sa dva predivna sevanja. Međutim, nije to ovo sevanje od sinoć već od pre par dana (tamo negde "dole" u Srbiji ;) ), pa je sakrivena munja iza oblaka. Međutim, savršeno se vidi kako bljesne odjednom sve, a malo kasnije se čuje grmljavina. Lm, pokušavala sam da je nafatam sa "burst" modom slikanja, al' ne vredi. Taman kad se svih 6 snimaka za redom ispucaju (u prazno), onda sevne (baksuz). Zato sam i prešla na "video" mod. :D
By Nemanja-Xyz
Oluja ? Pa to sinoc nije bilo nista, kakve znaju biti prave oluje ! :D
Korisnikov avatar
By Vel boy
Trajalo je ovde do 3:45 p.m. EDT

stvarno danas je bila je najjaca oluja ovde ove sezone! a, sada ,sunce!

inace, u ovom delu SAD-a vreme je obicno pitomije nego u mnogim drugim delovima
Korisnikov avatar
By coka
xa xa bilo mi je veselo jer sam se bas tada isla iz velikog mokrog luga do novog bg!!! Bas imam srece sa vremenom :hypno:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!