Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By tinkerbell
Bas sam nesto racunala...meni i kevi ode za mesec 5000 na cigare i novine samo. Dakle za godinu dana 60 000! :shok:
Npr. za te pare bi moglo svake godine onako leeeepo da se letuje ili opremi stan ili sl.

Koliko vi 'bacite' para mesecno/godisnje? I na sta? I da li bi ste se, posle dobrog razmisljanja, odrekli tog, ajde da kazem, uzivanja?
Korisnikov avatar
By Delete
Nemam nekih izdataka koji bi se mogli nazvati nepotrebnim luksuzom, ne pusim, novine citam u kaficu, ali eto, mnogo love trosim na hranu jer se skoro nikako ne hranim kod kuce, nego sve u nekim fast foodovima, restoranima i sl. A najveci izdaci su mi za benzin, vozam se bez razloga do iznemoglosti, sto po gradu, sto van njega, i samo to me mesecno kosta izmedju 100 i 150e mesecno, sto izadje oko 1200-1800e godisnje.
Korisnikov avatar
By bigirl
Mislim da bi to bile žvake... Nisam neki pušač, pa da ono kao bacam para i para na cigarete, ali žvakeeeee... Mada, opet kad pogledam, većinom mi ih kupuje baka ili ih pazarim u Tempu (gde su mnoooogooooo jeftinije). Međutim, fora je kad izađem u grad, a zaboravim da ih ponesem (ili ponesem pakovanje u kome su ostale dve koje odu u sekundi), pa odmah trčim do trafike da ih kupim (a kod kuće me čeka bar 5 pakovanja...) - to bih nazvala bacanjem para.
Korisnikov avatar
By coka
definitivno su to casopisi... Bilo da je maxim ili cosmopolitan ja jednostavno moram da ga kupim. ispadne to negde oko 400-500din mesecno:( a jos uz to volim definitivno da kupujem stvari koje mi i nisu bas potrebne i iskreni sam zaludjenik svecama ali sam tu svoju strast sada malo prigusila:saint2:
Korisnikov avatar
By m..
Let me think - nedeljno 2000 na taxi u proseku (2 izlaska i 3 odlaska u grad, oni fazoni pada kisha, kasnim, vruce je), 1200 za cigarete, oko 1500 za alkohol (ako ne cascavam ili ne bivam cascavana i izadjem 3x nedeljno, dakle 3x3 gin tonica ili tako neceg, mada to bas ume da varira, recimo ako racunam da mi se desi tu i tamo da plaim ulaz za neku zurku, to mu dodje na to).. ostalo je neka sica koju me mrzi da sabiram (zvake, maramice, grisine i sve to ispod 50 dinara)...

Ove i prosle nedelje sam izasla u proseku 5 puta nedeljno, ali to kompenzuje ono zimsko zatomljavanje u kucu.

Dakle oko 3000 evra godisnje samo za to.

E sad, to bi znacilo 250 evra mesecno, medjutim meni se desava da mi jos 100 evra proshishti na kojesta a da ni ne znam kuda su otisle te pare. poslednja konkretna stvar koju sam kupila su 3 para gaca i razanj dvd-ova.

Btw, jedini konstantan priliv je oko 70 evra, ostyalo ni sama ne znam kako namaknem :doh:
Valjda sam masterovala trosenje novca koji nemam.

E, da jos su me koleginice ove godine u 2 navrata nagovorile da idem na casove s njima da brze spremimo neke ispite, to je stvarno bio nepotrebn trosak (ali mi je ustedelo bar 20 dana ucenja)..
Onda imam fotokopiranje skripti i tako to.

Inace macka me koshta oko 120 evra mesecno (ako se ne racunaju veterinarske usluge, igracke i tako to)..
Uzas.

Mislim da bi trebalo da se zaposlim. Za stalno.
Korisnikov avatar
By Draco
Nista drugo i ne radim sa parama osim sto ih bacam. Bas sam juce sa zenom, uz karadjordjevu :lol: , pricala o tome kako pizdimo pare ni na sta, kako smo bahate i neodgovorne <jer ne zaradjujemo> i sve tako neke deprimirajuce teme..
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
ako mislis samo na casopise, tu sam skroman. kupujem samo komp. casopis VIDI a to je 300 kinti mesecno. sva sreca pa ne pusim:alexis:
Korisnikov avatar
By gari
Na žalost, nemam dovoljno para da bih bacao. Najveći izdatak su cigarete i gorivo /ali to nije bacanje para nego sagorevanje/ i onda hrana za moju kučkicu. Alkohol ne trošim, drogu isto, na odmor isto /a od čega da se odmaram/. Dakle, svaki dinar ide tamo gde treba.

:crveni: :tamoamo: :bicikl:
Korisnikov avatar
By bigirl
U suštini, uz postojanje interneta, kupovina bilokakvih časopisa jeste bacanje para... Na svu sreću, setim se toga svaki put kad krenem ka kiosku sa željom da kupim Svet kompjutera ili PC Chip...
By High Maintenance
mozda novac koji dajem na cigare i taxi...za nekoga bi mozda i jos nesto bilo bacanje,ali novac koji dajem na izlaske i garderobu ne smatram bacenim...to mi je nekako vise za uzivanje :)

da li bih mogao da smanjim? pa pokusao sam jednom da prekinem da pusim,nije islo...sto znaci da ce taj novac nastaviti da de baca do daljnjeg...s tim sto mi je mnogo teze da novac dam za taxi nego za cigare....ali jbg,tesko je biti ekonomican kada kes koji trosis nisi sam zaradio :D
Korisnikov avatar
By tramp
sad sam izracunala ... ispusim kartu za beograd svake godine... odoh sad da se ubijem :rida:
Korisnikov avatar
By Dina
U kupovini knjiga znam da preteram, mada to ne bih nazvala bas bacanjem, ali potrosim cesto vise nego sto sam u tom trenutku namenila za to. Takodje, kad izlazim uvece volim da idem taxijem i da ne mislim o svakom dinaru kad nesto narucujem. Sigurno bi mogao trosak na svaki od tih izlazaka da se smanji na polovinu... Takodje trosim na putovanja - i ona bi mogla da kostaju bar pola... Ali tu mi je razlika izmedju toga da li ja zaradjujem ili ne, dok su me roditelji izdrzavali izlasci i putovanja nisu tako izgledali. Ali u to vreme imala sam i daleko manje briga pa mi i opustanje nije bas bilo tako potrebno.
Korisnikov avatar
By bigirl
Jbt, koliko vas se vozi taxijem... A ja poznata po pešačenjima kilometrima i kilometrima, samo da ne bih dala ni 25 dinara za bus (kad se zainatim)... Nije ni čudo što me mama zove Dinki...
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by tramp
sad sam izracunala ... ispusim kartu za beograd svake godine... odoh sad da se ubijem :rida:
Znaci samo od cigara bi za BG mogla svake druge godine, jer treba ti karta i od BG nazad :lol:
Korisnikov avatar
By Delete
Sad sam se setila, trosim mnogo love na zice za gitaru, a svi mi prebacuju da ne kupujem najskuplje jer kakve gd da su moraju pucati bar jednom mesecno kako ovi moji sviraju.
Korisnikov avatar
By nEne
ne bacam pare. svaki dinar koji potrosim je dobro proracunat, i nista nije bacanje... ne pusim, i to mi je drago. za telefon i internet placam najmanje moguce u odnosu na ono sto mi je neophodno.

hmm... sad sam se setio, dok sam bio student (a sada sam apsolvent) bacao sam pare na kupovinu udzbenika, radije nego sto sam fotokopirao iste... tu sam u proseku uvek trosio duplo vise od kolega koji su jeftino kopirali sve sto im treba... ali ni te pare ne smatram bacenim, svidja mi se kako cuce ti udzbenici na mojoj polici za knjige...
By just!N
Trosim (zao mi da kazem bacam :P ) pare najvise na telefonski racun... :ubise: ..ostatak ide na net, novine, izlaske... :nokti:
By High Maintenance
da,jos mozda i na mob. tel. Posto sam vec 2 god. na postpaid tesko je kontrolisati se, a racuni ponekad znaju da budu previsoki...recimo da to moze biti bacanje para obzirom da bih mogao malo da smanjim...
Korisnikov avatar
By andjela
ne bacam pare...

najvise dajem za racunar, ali mi racunar isplati svaki ulozeni dinar.

trenutno skupljam novac za sledeci upgrade (trebace negde oko 800€)

Intel Core 2 Duo...
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Delete
Sad sam se setila, trosim mnogo love na zice za gitaru, a svi mi prebacuju da ne kupujem najskuplje jer kakve gd da su moraju pucati bar jednom mesecno kako ovi moji sviraju.

:nerd: Ti imash gitaru koju ne svirash ti nego "tvoji" , pa im josh i najskuplje zice kupujesh???

A ja bolje i da ne racunam gde sve bacim pare! :roll: Kad pomislim na cigare koje koshtaju u proseku 4 EU :shok: za 17 komada...mesecno 360 EU (3 pakla dnevno ispushim)...godishnje me ta bolest koshta 4320 EU (neka prosecna vrednost). O drugim stvarima koje mi ni u ludilu nisu potrebne, pa ih ipak kupujm necu ni da pocinjem!

Mada, kad malo bolje razmislim, za shta imamo pare nego da ih bacamo?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Dina
U kupovini knjiga znam da preteram, mada to ne bih nazvala bas bacanjem, ali potrosim cesto vise nego sto sam u tom trenutku namenila za to.
Ja sam imao taj problem (dok sam imao pare :saint: ) ali na svu sreću (???) IPS više nema nove zanimljive naslove iz moje biološke oblasti u tolikom broju... inače posle par puta kupovine nekih knjiga koje posle nisam pogledao (npr. Pa zar baš niko nije ljut; Complete encyclopedia of birds itd), uveo sam pravilo da svaka knjiga mora da bude na spisku za ocenjivanje* bar mesec dana. U doba sajma knjiga taj period je sužen na nedelju dana (idem prvi i zadnji dan kada je ulaz za dž) ali i ostavim nešto malo para za takve slučajne nalete.

* [size=-1] I'm a real nowhere man, living in my nowhere land, making all my nowhere plans, for nobody... imam Excel fajl u kome svaki dan ocenjujem knjige sa tog spiska po tome koliko danas želim da ih kupim... u slučaju priliva novca za knjige, prvo se kupuje knjiga sa najvećim brojem poena. Ali u poslednje vreme nema ni para ni više od par knjiga koje bih baš želeo, pa se na tom fajlu hvata prašina...[/size]
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Val

:nerd: Ti imash gitaru koju ne svirash ti nego "tvoji" , pa im josh i najskuplje zice kupujesh???
Pa ako su mi drugari, onda zasluzuju isto sto i ja sama. Ja mnogo ulazem u svoje drustvo, nazalost, na forumu postoji samo jedna osoba koja ima sanse da postane moj pravi drugar, pa da to i potvrdi, inace volim da su mi gitara, lopta i auto uvek u besprekornom stanju, ako nesto na njima ne stima, onda mi nikako i ne trebaju.

Nisam znala da i visoki racuni za tel. spadaju u bacanje para, ali, ja na to jako mnogo novca trosim, ali sta ja mogu kad mi je stalo da sam u kontaktu sa svima (a narocito sa onima iz inostranstva) :)
Korisnikov avatar
By Adam*
Jebote mene isto telefon ubija.............zena mi je u PAncevu a ja u Subotici a mormo da se mazimo preko zice bar....ma puno puta dnevno!!!!MNJAM!!!Ali toga mi je najmanje zao!!!!Dao bih sve za to!!!VOLIM JE JAKO>>>>>>>>>>>A I ONA MENE!!!!TAKO da tel SUCKS!!!A ostalo su sitnice jer recimo garderobe............ma.....nema gde vise da mi stane!!!!!!Manijak sam za tim a o kozmetici i da nepricam,gori sam od svake zene!!!!!!
A :auto: ..................ne daj boze..............doveo bi me do "PROSIJACKOG STAPA"-hahahahahhahhahh!

POzdrav trosadzijama!!!
Korisnikov avatar
By Val

Pa ako su mi drugari, onda zasluzuju isto sto i ja sama. Ja mnogo ulazem u svoje drustvo,

Pa zashto im onda ne kupish po gitaru? :lizalica:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by m..
Let me think - nedeljno 2000 na taxi u proseku (2 izlaska i 3 odlaska u grad, oni fazoni pada kisha, kasnim, vruce je), 1200 za cigarete, oko 1500 za alkohol (ako ne cascavam ili ne bivam cascavana i izadjem 3x nedeljno, dakle 3x3 gin tonica ili tako neceg, mada to bas ume da varira, recimo ako racunam da mi se desi tu i tamo da plaim ulaz za neku zurku, to mu dodje na to).. ostalo je neka sica koju me mrzi da sabiram (zvake, maramice, grisine i sve to ispod 50 dinara)...

Ove i prosle nedelje sam izasla u proseku 5 puta nedeljno, ali to kompenzuje ono zimsko zatomljavanje u kucu.

Dakle oko 3000 evra godisnje samo za to.

E sad, to bi znacilo 250 evra mesecno, medjutim meni se desava da mi jos 100 evra proshishti na kojesta a da ni ne znam kuda su otisle te pare. poslednja konkretna stvar koju sam kupila su 3 para gaca i razanj dvd-ova.

Btw, jedini konstantan priliv je oko 70 evra, ostyalo ni sama ne znam kako namaknem :doh:
Valjda sam masterovala trosenje novca koji nemam.

E, da jos su me koleginice ove godine u 2 navrata nagovorile da idem na casove s njima da brze spremimo neke ispite, to je stvarno bio nepotrebn trosak (ali mi je ustedelo bar 20 dana ucenja)..
Onda imam fotokopiranje skripti i tako to.

Inace macka me koshta oko 120 evra mesecno (ako se ne racunaju veterinarske usluge, igracke i tako to)..
Uzas.

Mislim da bi trebalo da se zaposlim. Za stalno.
znaci mnogo bih volela da ovako trosim a da ne zaradjujem...koja je to magija:rotflmao:?????
a da....roditelji?
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Val

Pa ako su mi drugari, onda zasluzuju isto sto i ja sama. Ja mnogo ulazem u svoje drustvo,

Pa zashto im onda ne kupish po gitaru? :lizalica:

Za takvo nesto imaju roditelje, ili to, ili nek` zarade!
Korisnikov avatar
By Val
Jbt! U samo dve tvoje recenice tolika kontradiktornost! :drama:

Il' zasluzuju shto i ti il' nek' crknu cekajuci dok im roditelji kupe gitare sa najskupljim zicama!? :lol:
Korisnikov avatar
By Delete
Ja kupim zice za SVOJU gitaru, prvenstveno da bih JA svirala na njoj, ali ne mogu odbiti nijednog druga koji me zamoli da mu dozvolim da svira na njoj. Ako pukne zica, jbg, necu traziti da mi nadoknadi-drugovi smo...razumes?! A to sto precesto pucaju je vec druga stvar! Da trazi zice da skine sa moje gitare da bi prebacio na neku svoju, verovatno ne bih dozvolila. Tu nema kontradiktornosti, samo malo (vise) podjebavanja sa tvoje strane!
Korisnikov avatar
By Val
Joj, opet se palish? :P
Korisnikov avatar
By Delete
Ne palim se uopste, samo se plasim da ce moja devojcica postati nervozna jer ti u poslednje vreme mnogo obracas paznju na to sta pisem i kako pisem...bolje prestani, da ne pomisli kako mi se nabacujes a ja, ovako mlada, neiskusna i naivna ne primecujem to!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!