Originally posted by Swanheart
Da mozete da se vratite u skolu,na koji cas bi otisli?
Ajme! mislim na matematiku! Crni ja...
gde bi mi bio kraj da sam sedeo i u?io tu matematiku... ali nisam mogao tada, hormoni mi nisu dali... u suštini mi matematika uopšte nije u toliko lošem se?anju kao fizika... ina?e sam ocene iz fizike izvla?io na matemati?ki na?in razmišljanja a ne fizi?ki... ne kontam fiziku ništa...
ne stvarno, evo razmišljam sada...
nisu nam u srednjoj ?asovi bili bogznašta... diktiranje i onda usmeno odgovaranje od Kulina Bana.... a ja se ina?e ni sa kim ne slažem oko omiljenog profesora i tako toga...
engleski mi je recimo bio zanimljiv, tu nam je svaki minut bio ne?im ispunjen i organizovan (to se trudim da isto uradim kada predajem deci)... na jednoj od hemija je ocenjivanje bilo dobro organizovano, a ne da se pitaš "a što sam dobio baš tu ocenu" (to isto pokušavam da repliciram)... pa eto to je...
u osnovnoj je biologi?arka bila OK (jer je pružala nekakvu radnu atmosferu bez stresa), i engleskinja (ona druga, ne ona prva; kod nje je postojala dobra struktura ?asa i puštala me je da idem na dodatnu nastavu iako sam objektivno bio za 3+, pa sam tako i nau?io engleski), i srpkinja (ona prva a ne ona druga i ona tre?a; ona je bila dobra baka i podsticala me da puno ?itam)... to je otprilike to od dobrih nastavnika... matemati?arka je bila u nekoj srednjoj grupi, stavila me je da na kontrolnom sedim u levom redu gde su najbolji u?enici pa da ovi luzeri od nas ne prepisuju, i bila je recimo profesionalno odmaknuta... ma bilo mi je važno da me nastavnik otvoreno ne maltretira, kao geografi?arka i muzi?arka...
* * *
Evo ?itam vaša pisanija... nama filosofija nije bila nešto... sve nešto izgubljeno i zamrljano, ne možeš da ga uhvatiš ni za glavu ni za rep... a književnost onako... prirodni smer... profesorka je više imala svoju ideju kako analiza književnog dela treba da izgleda... istorija i hemija, dve tri lekcije od pola strane i puno neke pri?e iz navodne opšte kulture... samo pri?aš nešto šta bilo; tu nisam mnogo nau?io... kompjuteri... tada se radio G-basic... jeste da sam nau?io da pišem algoritme ali mi sam bejzik i? ne treba... geografija, biologija, odbrana, kao što sam rekao, diktiranje i buba?enje...
ne, nije mi biologija bila omiljena u srednjoj, ne znam kako vam to svima automatski pada na pamet, to je samo bio predmet koji sam sigurno mogao da spremim za prijemni...