Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Posto ovih dana zavrsavam srednju skolu razmisljala sam...za 10-ak godina kada bi me neko pitao da mogu da se vratim u srednju skolu,na koji cas bi se vratila:skola:kada razmislim o tome ne bih mogla da se odlucim izmedju srpskog,filozofije i fizickog.
Da mozete da se vratite u skolu,na koji cas bi otisli?
Korisnikov avatar
By Delete
Ili na cas fzickog, da se jos koji put nasmejem svoj profesorovoj gluposti, ili na cas ekonomike preduzeca. Profesorica nam je najmanje predavala gradivo koje se nalazilo u knjizi...na pocetku naseg skolovanja u toj skoli, dosla je u nas razred i rekla da knjiga za njen predmet nije potrebna, ali da oni koji su nameravali da kuce udzbenio obavezno nabave Vujakliju. Znala je satima pricati sa nama o stvarima koje ni rodjeni roditelji nisu imali strpljenja da nam objasne, upucivala nas na "pravi put" i uvek bila spremna da iskritikuje nase ponasanje, narocito moje. Ja sam na casove e.p. obicno dolazila samo da se zezam, i ona umesto da se dernja na mene ko vecina drugih prof. kod kojih sam samo pokusala da budem mali mangup, ova prof. me stvarno mnogo gotivila i odobravala skoro sve moje decije fazone, govoreci da je jako podsecam na nju kad je bila mlada...i stvarno, da sam na vreme shvatala njene reci, mozda bih ja daleko dogurala! Btw, volela bih opet da odem na jedan tako neozbiljno ozbiljan cas.
Korisnikov avatar
By bigirl
ISTORIJA!!! Bila sam zaljubljena u profesorku... I HEMIJA (isti razlog).
By Simor
Vratio bih se na ?asove engleskog i nema?kog jezika. Dve divne profesorice, koje su uspele da nas nau?e ne samo jeziku nego i engleskom/ameri?kom i nema?kom kulturnom kontekstu. Dakle, u?ili smo ne samo jezik, nego i istoriju i književnost i slikarstvo i muziku i politiku zemalja koje pripadaju ovim jezi?kim prostorima (se?am se da sam za engleski, spremao referat o Emili Dikinson i da sam spominjao njeno lezbejstvo, i dobio peticu :) ).

Prosto nestvarno za ina?e dosadno i autoritarno srpsko školstvo.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Ne bih se vratila u srednju, vec u osnovnu!!! Na SVE casove :D ... e kako smo se zajebavali u osnovnoj :D :D :D :D :D
Korisnikov avatar
By Rei
Na biologiju, em je volim, em profesorica super. :)
Korisnikov avatar
By sofia
Ja takodje filosofija i fizicko!!!
Volela bih vremeplovom da se vrnem i na treninge...
A volela bih i u literarnu sekciju,tamo sam ja bila :kralj:
Korisnikov avatar
By Marvin
Nikad mi nisu jasni ljudi koji kukaju za osnovnim i srednjim školama. Bilo- ne ponovilo se.
Možda bih se vratio na književnost. I to jedan ?as.

A na programiranje se ne bih vratio ni da mi pla?aju 50 evara po ?asu.
Korisnikov avatar
By IriS
na ?as Književnosti, obožavala sam te ?asove :drama:

i na Istoriju... uvek sam volela predavanja, ali nikad da je u?im :alikako:

šta re?i, sem da je ovaj bolid završio prirodni faklutet :lood:
Korisnikov avatar
By KiWi
Filozofija. Jedini ?as na kome bi te profesorka saslušala iako se ne slaže sa tobom i osporila tvoje mišljenje argumentima. Vala pla?ao bih joj da mi drži takve ?asove :)
Korisnikov avatar
By Dina
Na psihologiju - taj predmet sam najvise volela...

Inace, da postoji vremeplov - ne bih se vratila iako je meni period srednje skole jako, jako lep. Ali ovih dana se u taj period vracam u mislima - moja nerazdvojna prijateljica iz tih dana ima bebu kojoj sam ja sad i kuma... I tako ja odem kod nje i po celo popodne mi se brinemo o bebi i pricamo joj dogodovstine iz tog perioda (beba ne zna jos ni da govori, ni da hoda, tako da nema izbora nego da nas slusa :lol: ). To prisecanje iz ove perspektive sa njom i novim malim bicem uz nas mi je nesto prelepo. :)
Korisnikov avatar
By Stripi
Veliki odmor, uglavnom :blush:
Korisnikov avatar
By Zoe
Francuski.........profesorica je bila diwna dok je govorila o Parizu i okolini........:love:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
na fiziku.

i prestanite više da postavljate ove šarene teme u školu! :party:
Korisnikov avatar
By gari
Ni na jedan-pobegao bih iz škole.

:love: :luda: :sweet:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Swanheart
Da mozete da se vratite u skolu,na koji cas bi otisli?
Ajme! mislim na matematiku! Crni ja...
gde bi mi bio kraj da sam sedeo i u?io tu matematiku... ali nisam mogao tada, hormoni mi nisu dali... u suštini mi matematika uopšte nije u toliko lošem se?anju kao fizika... ina?e sam ocene iz fizike izvla?io na matemati?ki na?in razmišljanja a ne fizi?ki... ne kontam fiziku ništa...

ne stvarno, evo razmišljam sada... :nokti: nisu nam u srednjoj ?asovi bili bogznašta... diktiranje i onda usmeno odgovaranje od Kulina Bana.... a ja se ina?e ni sa kim ne slažem oko omiljenog profesora i tako toga...

engleski mi je recimo bio zanimljiv, tu nam je svaki minut bio ne?im ispunjen i organizovan (to se trudim da isto uradim kada predajem deci)... na jednoj od hemija je ocenjivanje bilo dobro organizovano, a ne da se pitaš "a što sam dobio baš tu ocenu" (to isto pokušavam da repliciram)... pa eto to je...

u osnovnoj je biologi?arka bila OK (jer je pružala nekakvu radnu atmosferu bez stresa), i engleskinja (ona druga, ne ona prva; kod nje je postojala dobra struktura ?asa i puštala me je da idem na dodatnu nastavu iako sam objektivno bio za 3+, pa sam tako i nau?io engleski), i srpkinja (ona prva a ne ona druga i ona tre?a; ona je bila dobra baka i podsticala me da puno ?itam)... to je otprilike to od dobrih nastavnika... matemati?arka je bila u nekoj srednjoj grupi, stavila me je da na kontrolnom sedim u levom redu gde su najbolji u?enici pa da ovi luzeri od nas ne prepisuju, i bila je recimo profesionalno odmaknuta... ma bilo mi je važno da me nastavnik otvoreno ne maltretira, kao geografi?arka i muzi?arka...

* * *

Evo ?itam vaša pisanija... nama filosofija nije bila nešto... sve nešto izgubljeno i zamrljano, ne možeš da ga uhvatiš ni za glavu ni za rep... a književnost onako... prirodni smer... profesorka je više imala svoju ideju kako analiza književnog dela treba da izgleda... istorija i hemija, dve tri lekcije od pola strane i puno neke pri?e iz navodne opšte kulture... samo pri?aš nešto šta bilo; tu nisam mnogo nau?io... kompjuteri... tada se radio G-basic... jeste da sam nau?io da pišem algoritme ali mi sam bejzik i? ne treba... geografija, biologija, odbrana, kao što sam rekao, diktiranje i buba?enje...
ne, nije mi biologija bila omiljena u srednjoj, ne znam kako vam to svima automatski pada na pamet, to je samo bio predmet koji sam sigurno mogao da spremim za prijemni...
By just!N
O tome kad je zavrsim... :) ... ALI znam sigurno da ne bih hteo na matematiku, hemiju, geografiju... :kosach: :P
Korisnikov avatar
By BornEnchanter
Srednja skola mi je ostala u secanju kao najlepsi period zivota. Ne mogu da se odlucim na kojem casu bih zeleo da prisustvujem... Ma voleo bih da mi se ponove sve 4 godine. Kad razmislim cak i debilni profesori i saucenici znace puno. I oni su pridonosili da atmosfera u razredu bude onakva kakva je bila. Jos uvek sanjam kako idem u skolu i probudim se sav u suzama.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Jao, dosla bih na pismeni iz ruskog, da jos jednom cujem profanku kako kaze: "U pola tri - nula - nula, da ste svi predali vezbanke!!!" ili "Ima da vas iscedim ko suvu drenovinu!" :lol:
By Lemur
Biologija i sociologija. Mada se to odnosi samo na 4. razred.

Biologija mi je tada bila bas zanimljiva, a profesorka iz sociologije je bila genijalna. Obozavao sam njena predavanja! :klap:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
na srbski... obozavao sam knjizevnost, a od gramatike bezao....
sva sreca pa su sve profesorice srbskog bile isto zaljubljene u kjnizevnost...
kada se samo setim nashih razgovora u bibiloteci, oboje pushimo kao dva dimnjaka i diskutujemo o psiholoshkoj analizi nekih likova od Agate.
By spf 3000
sve i da mogu ne bih se vratila, ni u jedan jedini raniji period svog zivota. mozda u vrtic :beba:

a sto se omiljenog predmeta tice, i u osnovnoj i u srednjoj je to bila biologija :volinevoli:
Korisnikov avatar
By m..
Cas likovnog, definitivno, kod Andje. Ili mozda na cas latinskog kad Maskareli ispituje ili peva ili pominje Kim Besindzer.
:opacupa:
Mada i srpski je bio vrh.

Iako sam mrzela tu skolu i te profane i iako se moje srednjoskolsko obrazovanje moglo opisati kao traumaticno u najmanju ruku, tu je bilo bar 5 profana za apsolutni respect, koji su uspeli da promene svoje krute metode i da promene odnos prema meni u cilju da me bar nadahnu da procitam gradivo i ne budem nesnosna na casu :) .

Anyway to su: Gagi srbin, Andja likovnjaca, istoricar Nebojsa, Eugen matematicar i lik iz geografije. Bar su se prema nama odnosili kao prema ljudima ili umeli da postignu da ne spavamo na casu i nisu diktirali u svesku i ocekivali da to isto recitujemo kad ispituju.
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
obavezno na cas filozofije, zena je kraljica, obozavam je! cesto smo ostajali (nekoliko nas) posle casova da pricamo s njom, setali se... ona onako ko sokrat prica a mi slusamo, poneko i zapisuje :D nerds. :D
hm.. what else...
cas sociologije, cisto iz zajebancije... :P
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Marvin
Nikad mi nisu jasni ljudi koji kukaju za osnovnim i srednjim školama. Bilo- ne ponovilo se.
Možda bih se vratio na književnost. I to jedan ?as.
:up:

Skoro sam konstatovao da se ni za sta ne bih vracao ni u srednju ni osnovnu,
Ziveo fakjultet ma koliko me trenutno zivcirao :tehno:
Korisnikov avatar
By Kupper
@Marvin i Unic0rn - ako sam dobro razumeo tema nije patnja za skolom vec samo na koji cas/predmet bi se vratili. A zaista bilo, ne ponovilo se.

Pravac na hemiju ako bih birao, ponovo uzeo Alasovu i posle lupao glavom o zid sto sam upisao ekonomiju.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Pa na latinski naravno. Sine lingua Latina nulla inteligentia est.

:B
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
engleski i srpski - izuzetne profesorke
matematika - profesor, kad igra fudbal rekreativno ispred skole, ne nosi nista ispod sorca - divota:dancing:
Korisnikov avatar
By spliff
istorija. ili matematika... :nerd:
By жњ
Na istoriju.. Imali smo da jaja profu :rock:

Mozda i na fizicko.. fali mi malo rekreacije :sigh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!