Originally posted by bigirl
Ali kako ?e neka tre?a osoba razlikovati osobu koja tra?ara od one koja jednostavno, samo voli da pri?a o svemu i sva?emu?
Mislim da to ljudi razlicito odredjuju... Koliko zna da zasmeta kad neko preterano prenosi zna i ono kad je preterano diskretan. Ja ako mi osoba naglasi da je u poverenju ili ako i sama vidim da je intimno - ne kazem ali ako je nesto sto je opsteljudski - moze se desiti. To je iskustvo koje moze primeniti i neko drugi, koje nekog moze ohrabriti i sl. Nekako mi je skroz neprirodno da ako me neko pita sta neko koga oboje znamo radi ja kazem - nista, koga vidja - nikog, gde ide - nigde, vrlo zanimljiv razgovor
Ako osoba to zahteva od mene desavalo se do duse da i tako pricam, ali licno smatram to preteranim. Ne mora da znaci da je osoba neinteresantna ako ne voli da prica o drugim ljudima niti zeli da se ista prica o njoj. Mozemo pricati o drugim temama a ne o ljudima ali to zna da me optereti - kao da se radi o spijunazi a ono sve uobicajene stvari, ne verujem da bi ikome ista promenile i da ih cuju ali ispostujem ono sto prijatelji zahtevaju od mene... Kada se radi o meni isto je kao ja prema drugima, ocekujem da se ne prenosi samo ako naglasim da je poverljivo, za sve ostalo cak volim da cujem misljenje raznih ljudi, pa i pitam prijateljice sta je rekla neka druga prijateljica o ovome ili onome vezano za mene...
Po meni je razlika izmedju price i traca u tome sto prica ima dobru nameru a trac ipak neku negativnu konotaciju, vise se tezi senzaciji ili prenosenju necega sto osoba ne bi sama rekla toj trecoj osobi. Prica je bezazlenija i nista se ne desava ni ako osoba cuje da je pricano, za trac bi se mogla naljutiti. Problem je cini mi se sto ono sto je za neku osobu prica za drugu je trac, pa prethodno moras da poznajes osobu da znas sta joj sta znaci