Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Sahranjivanje vs kremacija

1. Klasicna sahrana
19
20%
2. Kremacija
77
80%
Korisnikov avatar
By Daliborka
Bas sam nesto razmisljala o tome na koji nacin bih volela da moje telo bude otpremljeno na onaj svet, kada budem ispustila napacenu dusu.
Dosla sam do zakljucka da bih volela da budem kremirana, jer me jeza hvata od pomisli na mracno, hladno i duboko grobno mesto u koje bi me sahranili.
Znam da ja toga ne bih bila svesna, jer bih bila mrtva, ali opet...
Dok je covek ziv, ne zna kakav je to osecaj kad si mrtav, pa samo iz te vizure mogu da sagledam mogucnost da lezim tri metra ispod zemlje. Grozan osecaj, zar ne ?

Kako biste vi voleli da se postupi sa vasim zemnim ostacima kada izdahnete i zasto ?

:sarana:
Korisnikov avatar
By taurus
Ne razmisljam o tome:beba:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by taurus
Ne razmisljam o tome:beba:
E, dete moje.... Ako si mlad, to ne znaci da si bezbedan od nesrecnih slucajeva, saobracajnih nesreca i sl.

Pu, pu, pu, daleko bilo...
Ali, usred zivota, mi smo u smrti - tako kaze stara izreka.
By just!N
Ima li nesto trece? :eureka: Ne bih da me spale... bolje da me jedu crvici... :) ...sta sve meni pada na pamet...sto kaze Daliborka...pu, pu, daleko bilo...jos sam mlad! :)
Korisnikov avatar
By jukie
Ma ja mislim da dok to vreme dodje, niko nas ne?e pitati šta bi mi želeli, kao u onom filmu Boja hrane, gde leševe presuju u neku vrstu zelene salame ili keksa, ne se?am se više, jer nemaju ?ime da hrane preživele ljude
(a kada nema dovoljno zelene hrane, glupi narod pravi demonstracije, i onda pohvataju demonstrante pa od njih prave zelenu hranu)
By Ulix
U principu se svodi na isto.
Meni bi bilo svejedno.
Vise bih voleo, mozda, da budem kremiran,
cisto da izbegnem patetiku da mi spomenik bude jedan
od onih totalno propalih, uraslih u travu, oronulih...
To mi je bas tuzno.
Korisnikov avatar
By m..
Kremacija. Posle mogu i da prave sapun ako hoce, samo da me nista ne glocka pod zemljom. Necu da budem na meniju.
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Kremacija. Samo bitno je da obavestite svoje bližnje, jer ako ne znaju šta ho?ete .. a kada umrete .. onda ?e biti kasno ...btw, moji znaju ...
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ja bih ipak volela da me ne koriste za sapun, nego da neka draga osoba drzi urnu sa mojim pepelom na centralnom mestu u svojoj kuci.
Korisnikov avatar
By m..
Joj, meni je tako svejedno. Sto se mene tice, mogu i da mi sagrade piramidu ako hoce, mogu i da me prospu u kanalizzaciju, samo da mi nikakav pop ne drzi vakelu nad rakom.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by m..
Joj, meni je tako svejedno....
Jao, vazi onda.

:happysmoke:
Korisnikov avatar
By spliff
uuuuu ovde cce svi da se kremiraju. nazdravlje!
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
ma meni je svejedno, ionako necu biti tu... :P

jedino bih volela da se to sto bezbolnije obavi po ostale, da ne bude prevelikog kukumakanja i unajmljivanja profesionalnih naricaljki... te sahrane stvarno znaju da budu pravi show :luda: :bljak:

swiftly and with style ;)
Korisnikov avatar
By bigirl
"Ako umrem mlad, posadi mi na grobu samo ruzmarin
Ne dozvoli tad da naprave od toga tužni tre?i ?in
Nek mi ne drže govore..."

Kremacija. Nekako mi je... neprivla?na pomisao da se raspadam polako...
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Ja bih najradje mumifikaciju pa u neku piramidu. Al kako to nije opcija, onda kremiranje. Pa u piramidu. :angel:
Korisnikov avatar
By Ra
Originally posted by Daliborka
Ja bih ipak volela da me ne koriste za sapun, nego da neka draga osoba drzi urnu sa mojim pepelom na centralnom mestu u svojoj kuci.

Hmmmm...pa jeste ali posto si debela trebalo bi ti dosta vremena <krckanja> da se kremiras......P.S.U svakom slucaju urnu bi zamenili buretom..... :smeh: :smeh: :smeh:

:kosach:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Ra

Hmmmm...pa jeste ali posto si debela trebalo bi ti dosta vremena <krckanja> da se kremiras......P.S.U svakom slucaju urnu bi zamenili buretom..... :smeh: :smeh: :smeh:

:kosach:
Stvarno Ra, kada bih o svim pederima sudila po tebi, onda bih zakljucila da su pederi nevaspitani, da ne postuju starije dame, da su agresivni, bahati...

No, necu po tebi suditi o svim pederima, jer smatram da si ti crna ovca u belom stadu.

:)
By Swanheart
Neka rade ono sto hocu dok sam ziva...kad umrem neka bude po njihovom...necu se buniti(mozda cu ih onda proganjati ako ne bude valjalo):duh:
By XanaX
Znam da ja toga ne bih bila svesna, jer bih bila mrtva, ali opet...
Dok je covek ziv, ne zna kakav je to osecaj kad si mrtav, pa samo iz te vizure...
treba znati napisati nesto ovako.... :lol:

btw. my choise is cremation...
Korisnikov avatar
By Myself
Gde su cuveni 'vernici' i pravoslavci sada?! Po pravoslavnim 'zakonima' kremacija je smrtni greh (kao i 'pederluk'). :lol:

Meni je bitno da umrem prva, odnosno pre moje ljubavi. Kako ce da me se'ranjuje, to neka ona odluci.
Korisnikov avatar
By vivaldi
Originally posted by Myself

Meni je bitno da umrem prva, odnosno pre moje ljubavi. Kako ce da me se'ranjuje, to neka ona odluci.
ijaoo, pa 'di ce ti sebicna dusa?! :doh:

ja glasam za kremaciju.

iz cisto prakticnih razloga trebalo bi da se ukine sahranjivanje i uvede kremacija...
Korisnikov avatar
By Myself
Originally posted by vivaldi

ijaoo, pa 'di ce ti sebicna dusa?! :doh:

ja glasam za kremaciju.

iz cisto prakticnih razloga trebalo bi da se ukine sahranjivanje i uvede kremacija...
Eh, kad bih znala 'di ce mi dusa uopste, bila sebicna ili ne. :roll:

Bolje je ovako, da se ja 'obezbedim', a dusa... nek' ide. :bye:
By fencysmurf
Gde su cuveni 'vernici' i pravoslavci sada?! Po pravoslavnim 'zakonima' kremacija je smrtni greh (kao i 'pederluk'). :lol:
na ovoj recenici - sa sve smajlijem - bi moglo da se doktorira...
Korisnikov avatar
By IriS
e i ja bih ovako... isto... moUže i sapun da pravi, samo da ja vako sebi?na ne moram da patim ako umre pre mene :lol:

LM, kremacija bi mi ipak više pasovala, pa bih volela da se i to uvrsti u moUju sebi?nu želju da mrem prva :D
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by m..
Joj, meni je tako svejedno. Sto se mene tice, mogu i da mi sagrade piramidu ako hoce, mogu i da me prospu u kanalizzaciju, samo da mi nikakav pop ne drzi vakelu nad rakom.
U potpunosti se slazem!
Korisnikov avatar
By Dina
Da malo popravim rezultat - klasicna sahrana. Posto smo Seaman i ja resavali neki test i ispalo da umiremo u dubokoj starosti, samo on sest meseci posle mene, ocekujem da me sahrani, pa onda obilazi moj grob, sredjuje i place... A posle pola godine eto mene da ga vodim... da ne budemo usamljeni u razlicitim svetovima... :friends:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Vala, mojoj babi je pevao i kadio sve u 16 u kapeli za kremaciju a onda i na polaganju urne a posle i za pomen.

Kapitalizam hani :pare:

Kremacija s prosipanjem po majci prirodi.
Korisnikov avatar
By colorado
kremacija, ali da me ni slucajno niko ne cuva ni u kakvoj urni. Pre toga bih najverovatnije donirao svoje organe nekom institutu.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!