Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

... karta Beograda

ne znam :neznam:
3
15%
da, kupi novu :yes:
14
70%
ma ne treba ti nova :hand:
3
15%
Korisnikov avatar
By Goran Smith
..pitam ozbiljno pitanje :eureka:

Imam kartu Beograda iz 1996/7 god i dosta me dobro služi. Dosta je vremena prošlo od tada pa me interesuje da li je vreme da kupim noviju kartu? ..vi ste ovde ve?inom beograðani, pa valjda znate da li se nešto puno promenilo do tada... u nazivima ulica, novih bus linija, pravljenjem novih ulica/bulevara, novih delova grada, ...
Korisnikov avatar
By spliff
uzmi plan plus... on mozze da se apdejtuje :)
Korisnikov avatar
By unic0rn
erm honey, ima toliko izmena posle 2000. da ja ne znam kako uspevash da se snalazish sa tom starom :)
Korisnikov avatar
By Oziris
Da, kupi novu, zato sto ima jako puno izmena u nazivima ulica...
Korisnikov avatar
By IriS
kupi novu... od tad je puno ulica dobilo novi naziv :yes:
Korisnikov avatar
By bambola
`96-7...?!? Bajato.Bolje pazari sveziju...
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
i ja imam kartu iz '95.. :roll: mada se sasvim fino snalazim.. mnoge ulice su promenile naziv, ali do sad nisam imala vecih problema sa (s)nalazenjem...
Korisnikov avatar
By tramp
najbolje je imati dve karte - stari nazivi i novi i onda kada te ljudi posalju na stari naziv ti uporedis sa novim ... ja imam kartu iz '74 :smeh:
Korisnikov avatar
By Frey
Ne sekiraj se, moja je iz '77 :) I posluzi kad mi treba :)
Korisnikov avatar
By jukie
Definitivno nabavi novu kartu. Novih naziva ulica ima i previše, a uvedene su i nove linije GSP...
Ja kada sam ku?i koristim planplus preko interneta ali ako sam ve? napolju onda mi ne pomaže. Da li na to misliš spliff?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ima Planplus i CD verzija, nije nešto ni skup... btw, promena ima dosta, ali je pitanje koliko ?esto koristiš kartu i za šta...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by 2Q2Bstr8
ima Planplus i CD verzija, nije nešto ni skup... btw, promena ima dosta, ali je pitanje koliko ?esto koristiš kartu i za šta...
Planplus je dobar što postoji opcija "naði najkra?i put gradskim prevozom"; iako to NIJE uvek najkra?i put... neki put je jednostavnije spustiti se jedan ?ošak do druge autobuske stanice nego triput presedati i još posle peša?iti...

zavisi i od nagiba terena; lakše je i?i po ravnom oko tri dužine stanice peške nego se penjati jednu stanicu strmim usponom... ali nagib terena moraš da proveriš jer ti to nije ucrtano.

ina?e od 1996/97 su od mog kraja uvedene bar dve autobuske linije prema raznim drugim delovima (iako ne znam koliko na planu grada uopšte postoje ucrtane linije)

znam da ðaci pri upisu u srednje škole naj?eš?e prave redosled željenih škola po tome koliko im je koja škola dostupna GSBom... to mi je otvorilo o?i oko toga da izmeðu odreðenih udaljenih mesta o?igledno postoji neka dobra linija i onda sam joj i našao trasu...
By Perun
Strpi se, jos ne kupuj novu. U toku je izmena naziva veceg broja ulica. Nazivi su potpuno glupavi, tako da ce Krnjaca i Borca imati desetine ulica koje nose naziv nekog grckog toponima, grckog manastira ili grcke ili rimske vojne formacije. Gradska komisija za izmene naziva ulica izaci ce s tim predlozima pred narednu Skupstinu Grada.
I ako se odlucis na kupovinu karte, ne bacaj staru.
By fazza
Da li je matora? Pa ovde chim neko novi dodje na vlast prvo chega se uhvati je
menjanje naziva ulica i trgova! :lol: Vishe ni ja ne znam koja ulica se kako zove,
pogotovo one u centru. Ne znam ni da li je ona ulica koja ide od Trga prema
Slaviji i dalje Kralja Milana ili je Srpskih vladara...

Obichno ispod novog naziva ulice stoji josh jedno 5-6 tabli sa starim imenima
shto stvara josh vecu zabunu.

Ulica koja je skoro promenila naziv je 29. Novembra. Sada se zove valjda...
hmmmm...Bulevar despota Stefana.
Korisnikov avatar
By Nbegi
a ina?e si neobi?no emotivno vezan za 29. novembar i II zasedanje AVNOJ-a u Jajcu, Bosna i Hercegovina :smeh:

Za tvoju utehu, postoji Bulevar AVNOJ-a u Novom Beogradu i dalje pa ti to može ublažiti duševnu bol :smeh:
Korisnikov avatar
By spliff
e pa uskoro cce bul. avnoja da promeni naziv u bul. svetog dimitrija ili bul. dr. zorana djindjicca :kralj:

:hail: :hail: :hail:
Korisnikov avatar
By bambola
Djure Djakovica-Venizelosova...
Korisnikov avatar
By Nbegi
7. jula - Kralja Petra
27. marta - Kraljice Marije
Narodnog fronta - Kraljice Natalije
Bulevar revolucije - Bulevar Kralja Aleksandra
General Ždanova - Resavska
Moše Pijade - De?anska
Maršala Tolbuhina - Mekenzijeva
Lole Ribara - Ilije Garašanina
Bulevar Lenjina - Bulevar Mihajla Pupina
Bulevar Edvarda Kardelja - Bulevar Nikole Tesle

s tim što su neke od ovih promena stare i 10 i više godina...
By Perun
Originally posted by Nbegi
Lole Ribara - Ilije Garašanina
Lole Ribara je Svetogorska.
Ulica Ilije Garasanina nastavlja se na Svetogorsku, od Takovske.
Inace, nekada Georgi(ja) Dimitrova danas je Ilije Garasanina.
By fazza
Originally posted by Nbegi
a ina?e si neobi?no emotivno vezan za 29. novembar i II zasedanje AVNOJ-a u Jajcu, Bosna i Hercegovina :smeh:

Za tvoju utehu, postoji Bulevar AVNOJ-a u Novom Beogradu i dalje pa ti to može ublažiti duševnu bol :smeh:
U da, dize mi se svaki put kad prodjem ulicom 29. Novembra. Valjda zbog Jajca.
:smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By Seaman
Kupi novu kartu. :)
Meni je moj slatkis poklonio kartu Bg.
By brdja
Originally posted by Seaman
Kupi novu kartu. :)
Meni je moj slatkis poklonio kartu Bg.
ali karta je samo relativno azurna .. kod nas se svake godine menjaju nazivi .. no fala Bogu, ne ruse se kvartovi svake godine pa se prepozna sta se trazi ... jednog milenijum ai mi cemo biti normalna .... stagod ... istorijska lokacija ?

opet filozofiram ??? :sunce: :sunce: :sunce:
By SUNNY B
pa, vidi ovako, mislim da ipak, i pored toga sto je karta jako skupa ( 150 din), mozes komotno da kupis novu s obzirom na to da sam per neki dan provela citavih pola sata buljeci u mapu grada (trazila neku zgradu za neki stan ) trazeci ulicu "kraljice natalije" , a pritom sam koristila mapu od pre 2 godine i tek posle isusovih muka ukapirala da je to u stvari ulica "narodnog fronta", tacnije ulica na 30 sec od moje kuce, i prolazim njome minimum 6 puta dnevno.....

da, ipak kupi novu...
Korisnikov avatar
By m..
Ja znam samo stare nazive ulica, tako da mi ni karta ne bi mngo pomogla. Marsala Tita je toliko puta menjala naziv da ni ne znam kako se sada zove.
Korisnikov avatar
By Nbegi
Originally posted by m..
Ja znam samo stare nazive ulica, tako da mi ni karta ne bi mngo pomogla. Marsala Tita je toliko puta menjala naziv da ni ne znam kako se sada zove.

Odgovor na vaše pitanje je: Kralja Milana :) (tako se zvala i pre II svetskog rata, a onda su došli oslobodioci i oslobodili je tog imena)

Ujdurma sa promenom naziva te ulice nastala je zahvaljuju?i socijalistima koji su smislili taj genijalan naziv "Srpskih vladara" samo da se slu?ajno ne bi vratilo staro ime...
Korisnikov avatar
By Delete
Kupi sto noviju mozes, jer ja se vec tesko snalazim sa kartom iz `00.god.
Korisnikov avatar
By reveal
slazem se za veeelikom vecinom ovde.... get a new one. nisam iz BG-a, ali i moja karta od pre nekoliko godina je vec budjava. pola naziva ulica je bruka promenjeno. :yes:
Korisnikov avatar
By svejedno
Sacekaj jos god. dana da zavrse sa promenama naziva ulica i td., jer jos nisu, pa kupi novu.
Salim se, kupi novu.

Pa posle opet :>
Korisnikov avatar
By Goran Smith
hvala svima odgovorima, kupi?u je kada doðem u BeGe slede?i put :bye:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!