Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mahoney
Da li i zasto placete? Evo sta o suzama i placu kaze Narodni zdravstveni list:

"Pla? je fiziološka pojava svojstvena ljudima, popra?ena suzama. Suza na licu ljudi u pravilu je znak njihove patnje, bola, tuge, o?aja, psihi?ke ili telesne nelagode. Ponekad može biti izraz iznenadne radosti, golema oduševljenja, prevelikog naleta pozitivnih emocija ili nekontrolisanog smeha - tzv. suze radosnice.

Plakanje je olakšanje jer pridonosi zdravlju. Svaka prolivena suza donosi pregršt koristi: rastere?uje od živ?ane napetosti, opušta, snaži zdrav duh i predstavlja sigurnosni ventil olakšanja. Zašto onda skrivamo vlastite suze i pla??

Uvreženo je mišljenje da je plakanje izraz slabosti, da je sramota plakati, posebno kad je re? o muškarcima. Videti suze u o?ima muškarca ravno je katastrofi.

Suza je pouzdan znak neke boli, a svaka bol, telesna ili duševna, upozorava da s našim unutrasnjim stanjem i zdravljem nešto nije u redu. To je alarm, poziv na odreðenu intervenciju, poduzimanje mera za saniranje nepovoljnog stanja, traženja izlaza iz nastale negativne situacije."

sinoc razgovaramo moj fuck buddy i ja, dijalog je isao ovako:

ja: kada si poslednji put plakao?
on: pa kad mi je umro otac.
ja: a kad je to bilo?
on: '87-me

:hypno:

a vi, da li placete? :placko:
Korisnikov avatar
By KiWi
Bila sli?na tema ... Ja sam autor.. pla?em veoma veoma retko... zapla?em samo kad mi pukne film
Korisnikov avatar
By colorado
ja mislim da meni fale zlezde ili sta vec koje proizvode suze. bez obzira koliko mi je tesko i koliko bih voleo da u nekom trenutku zaplacem jer znam da bi mi bilo lakse, ja jednostavno ne mogu. mislim da mogu na prste da nabrojim koliko sam puta u zivotu plakao.
Korisnikov avatar
By Dina
Sto mi je bio simpatican Federer pre neki dan kad se rasplakao na Australian openu... Nase novine su (naravno) morale da ga (zlobno) nazovu `placljivi kralj tenisa`...

Ja sam `cvrsta` na suzama (cini mi se da sam pisala i na tom Kiwijevom topicu). Retko placem, lakse mi je da zaplacem posredno... npr. kad vidim nekog ko se nasao u nekoj mojoj situaciji... pa iako sam tada bila bez suza odjednom se pojave...
Korisnikov avatar
By Rei
Pa plachem, ali kad sam sam, zato shto su ljudi zlobni..
Korisnikov avatar
By Skyen
evo bas sam sinoc plakala. tako sam se smejala da to nije bilo normalno. pa mislim, kada 12 sati mentalno-kreativno radis, bez prestanka, puknes, sva sreca pa smo mi pukli smehoticno, kad sam se domogla kuce, spavala sam kao na benzosima.

a sto se tice ono drugog fenomena hidratacije koze lica, hmmmm, tu sam kao i vecina ovde. prosto se iznenadim na sta sve ne odreagujem, ali onda mi je dovoljna jedna stvar da prelije casu, e onda vise nemam kontrolu. vrlo normalna reakcija s obzirom na okolnosti.
Korisnikov avatar
By IriS
plačem kad se smejem, plačem redovno uz filmove, plačem kad pobesnim, kad čitam knjigu... mislim, kad malo bolje razmislim ja non stop plačem... ali bih to ipak ispravila u CMIZDRIM... eb ga, taki mi horoskop :D

retko kad plačem onako da sednem i izridam se ko mentol... to se obično dešava kad imam neki emotivni problem... kmeeeee
Korisnikov avatar
By nEne
placem, ali retko onako stvarno -- placem kada kledam neki film, neki dobar crtani... ono, patetika i hepi end!

znam da se skenjam cesto, ali retko mi istinski dodje da zaplacem nad svojom ili tudjom sudbinom... kao na primer juce kada sam gledao dokumentarac na be-devet-dva o zenama koje su zavrsile u zatvoru (i to sa kaznama vecim od prosecnih kazni za ratne zlocine) jer su ubile muzeve koji su ih godinama zlostavljali....
Korisnikov avatar
By Mars
U trenucima tuge ne, ovlaze se eventualno oci samo.
Ima ljudi koji placu u trenucima besa, ja tek tada ne.

Ali zato ne moze da omane kad se uzivim u citanje Ujka Vanje ili pevanje My Favorite Things

Pred necim jako lepim mogu lako da mi zasuze oci.

Ali sve to kad sam sam, jer...

Artist: Grease
Song: There Are Worse Things I Could Do
Album: New Broadway Cast Recording
[" New Broadway Cast Recording " CD]

(Rizzo)

There are worse things I could do,
Than go with a boy or two.
Even though the neighborhood thinks I'm trashy,
And no good,
I suppose it could be true,
But there are worse things I could do.

I could flirt with all the guys,
Smile at them and bat my eyes.
Press against them when we dance,
Make them think they stand a chance,
Then refuse to see it through.
That's a thing I'd never do.

I could stay home every night,
Wait around for Mr. Right.
Take cold showers every day,
And throw my life away,
On a dream that won't come true.

I could hurt someone like me,
Out of spite or jealousy.
I dont steal and I dont lie,
But I can feel and I can cry.
A fact I'll bet you never knew.
But to cry in front of you,
That's the worse thing I could do.

"Porez na Marsovo dupe se zaracunava po posebnoj tarifi"
(Zikica Mitrovic, visi savetnik Trgovinskog suda)

http://www.tropical-islands.com/
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by REI
Uh, retko ali kad mi se desi iz istog je razloga.

Ali, desava mi se, kao i Demianu, da gutam knedle ili mi podju suze kad slusam neku muziku, vise kad je u pitanju cista patetika u nekom filmu.
By Gost
Ridam kad ?itam Andersenovu "Devoj?icu sa šibicama". Kraj me uvek dokosuri.

Umetnost, lepota u umetnosti me uvek tera da se ispla?em. Probajte, veoma je lekovito.
Korisnikov avatar
By Kittrie
do pre 2-3 godine, pustala sam po koju suzu, jednom u 3 god...

sad zaplacem ili pustim koju suzu jednom u mesec- dva , mislim. vidan napredak.

ne placem od srece, mada mi se dogodilo neki put da zaplacem od neke cudne i neobjasnjive lepote...umetnost :love:
zaplacem kad sam izuzetno emotivna (retko), histericno - besno- ocajna (sve cesce); i nekad zbog psihickih tjeskoba :lol: , momenta ocaja...

poslednji put sam zaplakala pre 2 dana... hormoni i opet polu-depresivna faza... sedela sam za kompom , ni o cemu specijalno nisam mislila, samo su mi krenule suze...

:vogue: :vogue: :vogue:
Korisnikov avatar
By Kittrie
jao da, kad je drugarici cale doziveo izliv krvi u mozak sa odvratnim prognozama (porodicni prijatelj) pre 2 meseca, ruljala sam kao luda, valjala se po podu i sve... trajalo je skoro sat i po.. posle nekoliko dana, kad je umro, nisam ni suzu pustila...
Korisnikov avatar
By waterlily
Ne placem cesto, ali kada placem to je najcesce zbog nemoci ili razocarenja zbog toga sto me je neka osoba meni vrlo bliska, pokusala da namerno povredi
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
U stanju sam kada me zatese najteze situacije da nepustim ni suzu, kada neko zei da vidi moje suze nece ih videti, ali vremenom kada se skupe dogadjaji kada sam trebao da zaplachem a nisam... Onda pochnem da lijem kao da se nebo otvorilo, sada znam kada ceme tako neshto strefiti pa se zatvorim.
Inache razmishljao sam o svim osobama koje su me videle kako plachem, i shvatio sam da su svi oterani ili otishli iz mog zivota, naravno suze nisu bile upucene njima, al defintitivno moje suze su proklete.
Tears of gods...
Korisnikov avatar
By Mahoney
ja cesto placem. mesecno upadnem u depresiju i onda se svake veceri osamim i tiho patim. (zbog neuspeha u ljubavi, preteskog posla koji radim, zlih ljudi i sl.)

kada gledam film "magnolija" onda isto placem.

i to na nekoliko scena:

- kada tom kruz dolazi smrtno bolesnom ocu (kojega nije video od detinjstva) i dozivljava emotivni raspad. tu se uvek nadjem jer je i moj cale zapalio...

- kada dete-genije kojeg otac bezosecajno izrabljuje po TV kvizovima udje u ocevu sobu i tiho ga probudivsi, sa najiskrenijim umornim izrazom lica kaze: "moras biti bolji prema meni"

- kada ex. dete-genije polupane face kaze onom policajcu, u trenutku kada padaju zabe, "ja imam toliko ljubavi u sebi, ali nemam kome da je dam..."

- i odjavna scena, kada spomenuti pajkan dolazi kod one narkomanke u stan i u off-u joj prica kako je ona dobra osoba i kako ne zeli da je izgubi, i u trenutku kada krece, za oskara nominovana pesma "save me", ta riba pogleda u kameru i po prvi put se nasmeje.

ah, ta "magnolija"...
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by Dušan Maljkovi?

Umetnost, lepota u umetnosti me uvek tera da se ispla?em. Probajte, veoma je lekovito.
nisam odavno ali zato sam kao dete obavezno terala mamu da mi je cita, pa se ja rasplacem, pa mama nece da mi je cita, pa je ja teram i onda njoj nije bilo jasno zasto neko hoce da joj se cita prica koja ce je rasplakati...

inace meni tako dodje i onda zamislim nesto jako tuzno pa se rasplacem (ne mora da bude ni stvarno ni da ima veze sa mnom)

ponekad mi krenu suze kad vidim nekog ko izgleda jako tuzno ... kao da se preliju emocije

inace plakanje je super - istresu se razne negativne emocije i onda se izluce endorfini ili sta vec a sve to mene samo uspava :zeva:
Korisnikov avatar
By *deni*
Placem ponekad od besa.
Korisnikov avatar
By Oziris
Da, samo imam trip da ne mogu da placem pred bilo kim, pa je moja devojka jedino dezurno rame za plakanje kad mi dodje...
Korisnikov avatar
By Galateja
Placem... Sirok je opus mojih placeva. :D
1. 'dosta mi je svega plac' - kad sam tuzna i kad osetim nepravdu
2. 'katarzicki' - pred lepotom umetnickog dela
3. 'pateticni' - kad gledam tuzan film
4. 'histericni' - kad mi dodje da se bezrazlozno smejem ko luda na brasno
5. 'plac smesko' - kad mi je nesto jako smesno pa mi suze onako vrcaju
6. razno
Korisnikov avatar
By * NajS *
Plachipichke!!!
:bljak: :bljak: :bljak:

Ma shalim se, i ja ponekad zaplachem i to uglavnom zbog neke filmske scene, i to onako suza mi zaiskri u uglu oka....da se razumemo ne ridam, ne jecam, i ne kmechim...

:peace:
Korisnikov avatar
By radoznala
Samo kad me obuzmu nevidjen ocaj, bes, bol, patnja i tuga at the sane time, sto je negde... 2x godisnje :doh:
Sta cu kad sam happy ppl, tj. bolestan ppl :D
By superfly
retko, a voleo bih da mogu ?eš?e.

zadnji put se ddesilo uz roman poniženi i uvreðeni.
Korisnikov avatar
By m..
Pa neko ozbiljnije plakanje dodje 2-3 puta godisnje, a onako pustim tu i tamo neku suzu na recimo onu emisiju u kucnim ljubincima New Orleansa, i tako nesto, plakala sam kad sam videla onaj snimak kada streljaju one decake iz Srebrenice, bas mi je bilo heavy.. I tako. Inace najredje placem potaknuta necim iz mog zvota, ne kazem da je isti savrsen, im tu i tamo losih stvari, nego na njih vise reagujem nerviranem ili nekom akcijom nego plakanjem.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Dušan Maljkovi?

Uh, mene je ta jednom dokusurila kad sam bila dete, mislim da sam tada postala levicar :)
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by REI
:mazi:
Korisnikov avatar
By Oziris
Originally posted by GALATEJA
Placem... Sirok je opus mojih placeva. :D
1. 'dosta mi je svega plac' - kad sam tuzna i kad osetim nepravdu
2. 'katarzicki' - pred lepotom umetnickog dela
3. 'pateticni' - kad gledam tuzan film
4. 'histericni' - kad mi dodje da se bezrazlozno smejem ko luda na brasno
5. 'plac smesko' - kad mi je nesto jako smesno pa mi suze onako vrcaju
6. razno
:D E neka si ti vala nama kategorisala plac :kiss:

@ 6. razno :roflmao:
Korisnikov avatar
By Vanilje_jenta
Placem jako cesto..... gotovo stalno. Nikad, ili jako retko pred nekim. Uglavnom u tisini svoje sobe. Al se posle sva nadujem kao balon i odvratna sam sama sebi.... mnogo mi je lakse kad se dobro isplacem. No, posto sam ja totlani mazohista dovoljno je jako malo da me rasplace i rastuzi.... i onda sam, nekako, na svom podrucju... sadness is my middle name
Korisnikov avatar
By bigirl
Hm... Nemam problem sa tim da se ispla?em pred nekim, ako zaista ose?am potrebu za tako ne?im. Ali uglavnom pla?em samo od besa, onog nemo?nog besa koji te jede iznutra... Uh...

Mada... stvarno... ne se?am se kad sam plakala poslednji put... A da nije bilo vezano za neku tužnu scenu iz filma ili sl....

(Sad sam baš happy jer sam to skontala.)
By SUNNY B
da. ili u teskim pijanstvima ali tada radim i druge stvari ili kada si neki teski emotivni krahovi u pitanju a tada trljam nos u jastuk. nista od toga se , hvala bogu, ne desava preterano cesto...ok, ajde , ono za teska pijanstva tu i tamo...:cekam:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!