Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Mislim na prvu stvar koje se secate iz detinjstva... Da li ste definisali momenat u kom vam je proradilo kefalo za memoriju?

Kod mene je to, mislim druga/treca godina zivota i secam se pokojne bake koja me nosila po kuci na selu. ehhhhhh... Sledece cega se secam jeste kad mi je stric za rodjendan poklonio lutku kojom sam ga gadjala vicuci "HOCU PUSKU!" :blush:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Imam neke flesheve koji me vracaju u vreme kad sam imao 3 godine. Secam se kako sam zgazio u neko blato pored Dunava, kako sam sam sebe pogodio drvetom u glavu i kako sam brao visnje sa grane koja se odlomila.

Ipak, najdublji trag je ostavila scena budjenja u toplom krevetu, roletne navucene da ne ulazi suvise svetla i gugutka koja se cuje odmah ispred prozora. Dan danas mi je glas gugutke bolje sredstvo za smirivanje od bensedina i alkohola zajedno.
By fazza
Huh, bash ga pretera sad. :)

Meni je ionako pamcenje jako loshe. :D

LM, secam se neke ogromne lutke sa kojom se igrala moja sestra, a kojoj su
otpadale i ruke i noge i glava i sve zivo! :lol: :smeh: Toliko sam se plashio te
lutke, nemam pojma zashto. Plashile su me te noge i ruke kad otpadnu, pa ona
rupa koja ostane na tom mestu. :lol:

Vidish, sad sam se setio josh nechega. :) Razradila si mi mozdane vijuge, svaka
ti chast! :) Secam se bake koja je hranila mene i sestru na samoj ivici stola,
ne znam zashto nam je to bilo interesantno! :) Drugachije nismo hteli da jedemo. :)
Korisnikov avatar
By jukie
Uf... ja se dobro se?am ?etvrtog roðendana, ali u smislu evo ja se budim posle ne znam koliko svesnih dana i ve? imam razraðenu dnevnu rutinu, gle, moje igra?ke stoje na stolu u redu kao vojnici, a ovaj veliki beli miš ispred njih je nešto novo... Posle toga mi tata ?estita i kaže "sine, ti više nemaš tri godine, sad si veliki"... posle ne znam gde je prepodne prošlo, ali slede?a scena je kako smo pozvali svu ostalu decu iz komšiluka i sedimo u mraku i na nekom projektoru im puštamo neku traku ruskog crtanog filma o žirafi u zoo vrtu kojoj je zapela šargarepa u grlu, i sve životinje su se rastr?ale da dozovu veterinara, a "krokodil Kolja uze krokodilske liti suze"; i onda ja naglas sri?em titl koji ispod ide, pošto ova ostala deca ne umeju još da ?itaju. I to mi je poslednje ?ega se se?am u vezi sa tim roðendanom.
By жњ
Inace, takodje sam cula rezultate nekog istrazivanja, da sto vise zalazimo u godine to cemo se vise secati stvari iz najranijeg detinjstva. Nije ni cudo sto matorci uvek pricaju o tome sta su radili kad su bili mali, a ne secaju se onoga sto se desilo juce. :deda: Cudna stvar taj mozak... :lood:
Korisnikov avatar
By Dina
Prvo cega se secam je jedan san, imala sam jedno dve do tri godine... Neka livada, zelenilo, baka i ja i neki glasovi... To sam ja sad skratila ali se toga lepo secam pa kad sam kao tinejdzerka isla par puta kod psiholoskinje ona je taj san vezala za jaku potrebu za istinom, sto je neobicno za tako malo dete. I to mi se uklapa sa mnom sadasnjom jer stalno imam potrebu da dolazim do istine, gledam ispod povrsine...
By Bombina
kad tad neki ljudi mogu brzo da zaborave svoju prosluscu,nemozemo mi nista uraditi u koga se secate
sve prodje jos jedna godina
da li ce pamtiti ove 2005-te po necemu
da li ce neko uciniti da postanete mladi..

Svaka godina ima nesto posebno u sebi, svaki dan koji nam mogu dariuje i da zivimo treba slaviti i veseliti se zivotu,kod mene podseca ponekad ljudima i dok ne bude do veselja...a neki ne prestaju da se smeju :)
Korisnikov avatar
By IriS
Verovali ili ne, moje prvo se?anje datira od moje druge godine... se?am se kako me je mama uvodila u auto, ma mi je skliznula donja leva šapa ispod kola dok sam ulazila... ina?e, taj auto je tata prodao mesec-dva posle tog dogadjaja... bio je u pitanju Mini moris... žao mi je što ga je prodao... bio je mali i lep...kmeeeeeee...
By spf 3000
bilo je leto, hrvatska obala. tata me je nosio a ja sam gledala u ljude iza nas. secam se crvene zemlje i mirisa mora.
kad malo bolje razmislim, najveci deo svog zivota sam provela na tatinim grudima. nije ni cudo sto su mi sve najlepse i najtrajnije uspomene (ima ih ukupno 5) vezane za njega.
nisam bezveze electra :)
Korisnikov avatar
By Skyen
jos uvek nepune dve godine, secam se kada smo se selili iz stana u kucu. scena, ja trckaram po sada vec praznom stanu, u ruci drzim rucni rulet???? neku igricu, simulacija ruleta (sto me kocka sada nece!!)
sledeca scena, cale me dize na ficu(sada vec muzejski exponat) kao da se ja vozim na krovu sa tim stvarima??? mislim prsotine i cale i ja.

inace secam se puno scena iz obdanista, sada mogu slobodno da kazem mnogo vise nego osnovne skole. a vala, zivot mi je tada bio extremno uzbudljiv. ko razume, shvatice.
By superfly
grmi zeka je pravo osveženje na forumu!

?esto razmišljam o tome,
imao sam manje od 4 godine, istovaranje nameštaja za ku?u iz plavo- crvenog kamiona na kome piše treska. ogroman je bio iz te "žablje" perspektive. preko puta stariji brat i seka ?ikaju me: "ajde preði put ako smeš, vidiš da se kamion trese!" :D
onda slika kesice od šlaga sa naslikanom jagodom- mama pravi tortu za ?etvrti roðendan.
malo kasnije se?anja sa mora: prodavci sladoleda na plaži vi?u: "ice cream sladoled!", tetkice sa krofnicama...
i dan danas imam fleševe na pojavu nekih mirisa, znaju da me vrate prili?no duboko u detinjstvo. :meda:
Korisnikov avatar
By djo
nekog tranzistora :muzika:
Korisnikov avatar
By m..
Kad mi se rodio brat, imala sam dve godine i mesec, mislim da sam vec negde napisala pokoju o tome, secam se radnje koja se odvijala tokom cele veceri, a ne samo nekog flasha, cini mi se da se svega secam, od stolice do pogleda s terase.... Onda ide blagi blank do upisa u vrtic. (mada secam se kako sam mamu nagovorila da bratu vise ne trebaju pelene i da prestane da mu ih oblaci, ali se ne secam kada je to tacno bilo, nesto mi se cini ipak pre vrtica)
Korisnikov avatar
By kal zakath
Ono što mogu ta?no, da vremenski lociram dešavalo se kada sam imao 4 godine. Tada smo se selili (toga se ta?no se?am), se?am se kako sam te godine sedio na terasi u Belom Križu i gledao vatromet u Portorožu.
Imam i se?anja na život pre selidbe ali ne znam, jel to bilo pre moje ?etvrte godine ili baš u toj.
Korisnikov avatar
By Rei
Moooooreeee, Kakma, nadomak Zadra, imao sam dve ili tri godine, na prelepoj peshchanoj plazhi sam vrshio nuzhdu :D i gledao u veeeeeliki brod koji je tada prolazio morem u daljini. Uvek mi je nekako toplo u srcu kada se setim toga, uopshte ne znam zashto. :)
Korisnikov avatar
By Mars
I mene, kao i srce moje, mirisi direkt ubace u proslost.

Prvo cega se ja secam je kako iz krevetica gledam kroz resetkastu mrezu ogradice, od kanapa. 3 godine verovatno. Kako sedim, sisam neku pelenu i nerviram se sto sam unutra i sto moram da gubim vreme na neko nepotrebno spavanje...

Tata je fotoaparatom zabelezio moje bekstvo iz tog krevetica kad sam imao jos manje godina. :love:

:f5:

"Kurs dinara smo vezali za Marsovo dupe, tako da devalvacije nece biti."
(Radovan Jelasic, guverner NBSJ)

http://www.kingkongmovie.com/
Korisnikov avatar
By IriS
Dakle, ova jedna re?enica koja je naziv ove teme ---> Koja je prva stvar koje se secate u zivotu? je u meni probudila toliko se?anja iz detinjstva, da sam ceo dan šokirana šta mi sve pada na pamet!

Zekane, genijalna ti je ova ideja!!! :diplomac:
By жњ
isto, jedno od najranijih secanja, odmah posle bacanja lutke :P :

miris borove sume na hrvatskom primorju, mmmmmmmmmmmmm
Korisnikov avatar
By Mars
2:1 u slucajnostima!!!

I ja se toga secam! Tacno hrvatsko i tacno borovina, i onaj zri-zri letnji zvuk, fantasticna voda i sljunak! Negde na Peljescu.

Sada tu borovinu osetim jedino izmedju Sv. Stefana i Milocera. I ni u jednoj drugoj zemlji gde sam letovao.

:f5:

"Kurs dinara smo vezali za Marsovo dupe, tako da devalvacije nece biti."
(Radovan Jelasic, guverner NBSJ)

http://www.kingkongmovie.com/
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Moj pokušaj da pobegnem od ku?e, mama ni nije nešto nije dala ... Zapretio sam joj da ?u pobe?i od ku?e i oti?i na pijacu da se izgubim. Mama meni stavila u krpu mog medu, obukao se ja ... idem ja ... mama je mislila da ?u sve ubrzo vratiti, ?im zatvori vrata ... kada je videla da sam se ne vra?am, posle nekoliko minuta je krenula po mene :D

Se?am se isto utakmice izmeðu Cibalije vs Hajduk ili Dinamo (nisam siguran), pošto sam odrastao na teniskim terenima koji su odmah pored stadiona ... se?am se kako sam gledao preko ograde (prvi put da sam video toliko ljudi)

..sve je bilo sa neke 3 godine :baby:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Evo vec pola sata mozgam, i najranije cega se secam je poljubac jedne male u obdanistu! :lol:
5 godina sam valjda imao, i ono znate vec kako je to po obdanistima bilo, od 12 sati je bio termin predvidjen za spavanjac, pa sve do negde 14 h, kada dolaze matorci po tebe sa posla. E, sad u obdanistu (cijeg se imena ne secam ) u mom kraju u Ljubljani, za spavanjac je bio predvidjen lezalnik (jeb ga narode srpski naziv te drvene skalamerije sa tankim dushekom preko ne znam :lol: ), i tako za svakog po jedan. Jedan do drugog. I posto je tog dana vaspitacica rasporedila da ja spavam na nekom lezalniku u sredini ( ne znam ni ja kako je tacno ishao raspored), samo znam da je sa moje desne strane bio drug iz zgrade (zvao se Jure :D ), a sa leve strane devojcica koja je tada slovila za najlepsu curicu u mojoj vaspitnoj grupi (zvala se Nina). I kako to obicno biva, ja i drug smo se koshkali, kao znate one decije fazone, da jedan drugog gurnemo da je dotakne i tako to :D
Elem u jednom momentu, kada je vaspitacica izasla iz sobe, mala se odjednom okrenula i poljubila me u obraz!? Iz cista mira! :lol:
Naravno krenulo je opste zajebavanje, ja sam naravno zesce pocrveneo, a ona se okrenula na drugu stranu, kao da se nista nije desilo! :D
Bilo mi je gadno sledecih nekoliko dana u obdanistu jer znate kako je kad te neko zeza na tu temu. :blush:
Ali nisam umivao levu stranu lica gde me poljubila sledeca dva dana! :blush:
Hahaha, boze cega se setih! Zeko, bash mi vracas secanja u ove sitne sate. To je ipak prva stvar koje se u ovom trenutku secam, a vezano je za moj zivot.
Korisnikov avatar
By spark
divim vam se kako se toga secate... nekih stvari se i ja secam... ali bas da znam koja je prva ili bar mozda prva, apsolutno nemam pojma... malo pre sam kucao nesto u marsovoj temi, i ona a i ova su bas teske za razmisljanje... treba se setiti, rastuziti, razveseliti...
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Mars

I ja se toga secam! Tacno hrvatsko i tacno borovina, i onaj zri-zri letnji zvuk, fantasticna voda i sljunak! Negde na Peljescu.
Joj zekane i Marse, ja kme?im ve? cele tri godine kako ho?u na hrvatsko primorje da opet osetim taj miris, najlepši miris na svetu... i toga se se?am, ali ga se toliko se?am u toku godine da mi je nekako to uobi?ajeno se?anje pa nisam mogla da ga uvrstim u prva se?anja :lol: (ako je neko razumeo ovo, aj nek mi objasni, setila sam se mirisa borove šume i pirkanja vetri?a, pa mi se sve pomutilo)
Korisnikov avatar
By KiWi
Ne mogu da se odlu?im koji je od ova dva dogaðaja bio prvi:

- Sestra me je stavila na mašinu za veš dok je radila centrifugu ... smejali smo se do nesvesti ... mama nije bila kod ku?e, a mi deca pravili rusvaj :lol:

- Kada sam ujeo ku?e za rep jer mi je grickalo patike (bar ja mislim da sam ga zato ujeo) .. pa je onda režalo na mene (malo ku?ence, svega par meseci) ... tada sam se prvi put usrao ... od straha ... prava stvar je kad imaš pelene...

Vredi navesti da se sve ovo odigralo oko izmeðu drugog i tre?eg roðendana, ako je verovati mojoj mami :D
Korisnikov avatar
By Mars
Adekvatno periodu...

Secam se kako su me vozili u sankama. One drvene, sa naslonom i ogradicom pozadi. Pa cebence dole, i gore, iza jastuce, izmedju ja. De luxe.

Secam se tog osecaja i kako sam gledao kako grad besumno promice pored mene. 3-4 godine.
By Lemur
Nikako da se odlucim koji je dogadjaj bio prvi. Ali mislim da je to bilo negde na hrvatskom primorju. Imao sam oko 3 godine. Setali smo se pored mora, a ja sam jeo neki sladoled koji se nalazio u maloj plasticnoj lopti.
To letovanje mi je ostavilo najvise uspomena, spavali smo u bungalovima, vozili se gumenim camcem i jeli lubenice.
By Çâðê_DUP
Prva stvar koje se se?am je da
me brat od tetke (stariji 19 godina) vodio
na bazen, da bi muvao devojke koje su
prilazile da mene maze.
A druga stvar je sladoled u Gradskoj Kavani
u Dubrovniku. I nonine krofne...
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ufff... :maca:
Secam se, imao sam 2-3 godine, i bio sam poslednji put sa porodicom na letovanju. U toku dana upoznali smo izvesnog Luku (detence kao i mi) i sa njime se igrali... A ono cega se jasno secam, kao da je bilo juce je scena kako Lukina baka vodi njega kuci niz neki kamenom posuti putic, ja sam bio tuzan pa sam uzeo i slikao to... Hmm secam se nosio je plave kupace gace (slika je crno-bela, tako da se ne secam zbog toga :P )... Ehhhh :peace:
By fazza
Originally posted by At0S
Moooooreeee, Kakma, nadomak Zadra, imao sam dve ili tri godine, na prelepoj peshchanoj plazhi sam vrshio nuzhdu :D i gledao u veeeeeliki brod koji je tada prolazio morem u daljini. Uvek mi je nekako toplo u srcu kada se setim toga, uopshte ne znam zashto. :)
Zashto, bre, morash da useresh svaku temu, a?! :lol: :smeh: :kiss: :)
By fazza
A u pizdu materinu, ja se sve tako naknadno setim nechega iz detinjstva i
nemam pojma dal' je to bilo prvo ili drugo. :D

LM, jako se dobro secam kada sam otishao sa svojima kod nekih rodjaka, i
kako me je tada za ruku ujelo njihovo kuce. :lol: Znam da sam vrishtao i plakao
kao pomahnitao, a onda je neko dojurio i skinulo kuche sa mene. :lol:
Nije mi nishta bilo, samo sam se prepao. :)

Ima josh neshto: tachno se secam nekih detalja iz obdanishta, dok sam josh
bio u jaslicama. Na ovu prichu podsetio me je Zvezdash. Ovu prichu bih
sigurno zaboravio nego ju je cale zapamtio pa me stalno zachikavao zbog
toga shto sam, kad su me pitali da li imam devojku i kako se zove, stalno
govorio da imam devojku i da se zove "Jejena" i da je vechito usr*na ili
neshto u tom fazonu. :lol: Shto je najbolje, ta pricha se i dan danas preprichava
jer je znaju svi nashi rodjaci. :lol: :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!