Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Da li imate neka imena koja a priori izuzetno volite ili ne?

Ja ne volim nasa imena Milica i Dragan. Ne umem da opisem tu vrstu averzije prema tim imenima (imenima, ne ljudima koji ih nose)... Nista ono iskustveno, da vezujem za neke odredjene ljude, prosto vibracije u uvu i mozgu koje stvaraju...

Dok, recomo, kada vidim da se neko zove Joshua, imam poriv da ga umlatim drvenom motkom. Izuzetnu agresivnost to ime izaziva u meni.

"Kurs dinara smo vezali za Marsovo dupe, tako da devalvacije nece biti."
(Radovan Jelasic, guverner NBSJ)

http://www.kingkongmovie.com/
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
srce, :crkla:

ajde onda, ja mrzim ime Marko, smorno mi je, i nekako suvo...
a najljepse ime mi je ubjedljivo Valentin...nekako je tako slatko i sochno...
By fazza
Ja ne volim ona tipichna Srpska imena tipa: "Ljubisha, Ljubinka, Slavko, Ljubica,
Slavka" i slichno tome. Ne volim ni Dragan, Daliborka, to mi zvuchi nekako
suvishe seljachki. :)

Isto tako ne volim ni prechesta imena. Jeste da se svaki deseti chovek zove
Marko, al' meni se to ime jako dopada, tako da je ono izuzetak. :)

Svidjaju mi se neka malo modernija imena...
By superfly
Originally posted by Mars
...imam poriv da ga umlatim drvenom motkom. Izuzetnu agresivnost to ime izaziva u meni.[/b][/size]
:setnja: joj srce!!! sre?a pa ga retko ima kod nas.

Originally posted by fazza
...Daliborka
baba daliborka :D

da, ?esta imena su sama po sebi dosadna ali mi ne smeta ako zvu?e nezgrapno: sve zavisi da li doti?na osoba zna da ga "nosi".

eto, ime joshua mi je ok i asocira me na najbolji u2 album the joshua tree, ali mom de?ku se ne dopada.
ali zato verujem da mu se moje ime sviða, ne zato što sam mu de?ko ve? što je superretko. :ljubimte:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Obozavam Darko, Luka, Petar, Srdjan, Filip, Vidak... Prema ostalim muskim imenima sam ravnodusan, a o zenskim nisam nesto preterano razmisljao.
:sesir:
NOX
By жњ
ne mogu da verujem!!!!

jos juce sam htela da postavim temu "volite li svoje ime?" i sad izvalim ovo. marse ;)

jako mi se svidjaju imena tipa: kristina, anamarija, uros, lazar uffff extra

ne svidjaju mi se sva ta na *ca (milica, jelica, dragica, katica... itd)

sto me podseti na dogadjaj na chatu pre neko vece. slusala sam dirty dianu majkla dzeksona i upadnem na chat sa nickom DrTi_DraGiCa i napadne me neka devojka i krene da mi preti i sta ti ja znam, fazon "vredjas mi ime, svasta ce ljudi pomisliti", itd... ehhhhhh svega ima :lood:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja u svojoj okolini, imam neke male Dragishe i Ljubishe, i pravo da vam kazem-prijaju mi ta imena, za razliku od mojih teenage godina. Nije mi merilo seljashtva.

Ali jeste kad detetu kod nas daju imena Hristina, Helena i Anastazija. Josh ako je ukombinovano sa nekim prezimenom koje ama nimalo ne asocira na stare Grke i Romanove...

Nas kucni majstor za zidove i temelje i krovove - zove se Tugomir. I to mi je nesto najnormalnije, jer ga znam ceo svoj zivot. Ali mi i dalje nije jasno odkud ideja nekom (roditeljima) da tek rodjenom detetu daju to ime.

Musko ime koje takodje ne volim i koje mi predstavlja misteriju je - Goran. Highlander?

A Dalibor, da... Sta li mu to znaci...

Marko mi je ok, mada tu ne mogu da izbegnem subjektivnost, dragi drug mi se tako zove.

Da li volim svoje ime? Da. Prakticno je , i internacionalno.

Korisnikov avatar
By IriS
Ja imam averziju prema muškim imenima Zoran, Goran i Dragan (nije vezano za osobe), a nešto sad babram po glavi i ne mogu da pronadjem nijedno žensko ime prema kom imam takvu averziju.

Ina?e, Marse dušo, skoro je radjena statistika koja imena se danas naj?eš?e u nas Srba daju djeci i na prvim mestima su Nikola kod muških i Milica kod ženskih ;)

Ina?e, ja svoje ime mnogo volim, izmedjuostalog, što Mars re?e, jer je internacionalno :yes:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja imam neka imena koja ne volim ili volim ali mi se ta ljubav/averzija stvorila tokom zivota. Kod mene se nekako desava da su mi ljudi sa istim imenom po pravilu igrali neku negativnu ulogu a neki drugi pozitivnu, sto ne mora da znaci da ce biti i sad i ubuduce ali cudim se i ovoj pravilnosti. Zenska imena koja ne volim su Jelena i Tanja - skoro sve suparnice kod mene i mojih prijateljica su se tako zvale, spletkasice tokom skolovanja itd. Imam jednu prijateljicu koja se zove Jelena i ne spada medju njih ali je iskljucivo zovem Jeca, mada ona voli svoje ime, ali meni jednostavno nosi nesto negativno... Tako cu i ubuduce neke evenutalno prijateljske Jelene i Tanje morati da zovem drugacije :wink2: Sa druge strane ime Marina mi nosi neku skroz pozitivnu energiju, sve Marine koje sam u zivotu sretala bile su kao da su dosle iz nekog drugog lepseg sveta...

Ime Anastasija ja jako volim, nevezano za ljude oko mene. Ako nekad budem imala dete tako ce se zvati (ako bude zensko i ja budem odlucivala). To zato sto to ime mene podseca na onu princezicu koja je jedina (navodno) prezivela ubistvo carske porodice u Rusiji. Tako da meni to ime oznacava neku pobedu nad svim zlom, snagu a opet nekako zvuci nezno, misticno.

Od muskih ime Bojan mi je donosilo neku srecu kao i Marina. Ne dopada mi se ime Dejan, ne zbog nekog posebnog coveka nego iz nekog nepoznatog razloga. Ime Nenad mi je uvek oznacavalo neke nesporazume u prijateljstvu, vezi, ili ga nose neki poreznici, inspektori (kao da su znali da ce im poziv biti da nenadano upadaju ili ih je mozda ime opredelilo za poziv). Ali nije mi toliko negativno kao Jelena i Tanja. A volim imena poput Adam, David ili ruska Ivan, Igor... bez nekog posebnog razloga...

Moje ime ne volim, nadimak izveden od imena i nekako... Uglavnom mene i ljudi na forumu ali i drugde znaju po nadimku, poslovni partneri takodje, cak i na vizit kartama pise nadimak... Jedino kad je neki zvanican dokument moram da napisem pravo ime...
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Muska imena : Nikola, Srdjan, Stefan...

A od zenskih : Jelena (jeste da se svaka treca tako zove...al' eto), Ivana ... :neznam: vise mi se svidjaju muska imena.. :P

I da, svidja mi se moje ime :roll:
Korisnikov avatar
By jukie
Ja sam primetio da de?aci koji se zovu Dejan imaju jake probleme u školi... bar iz biologije... a u nešto manjem obimu i Bojan. Tako da ljudi izbegavajte ta imena kad imenujete decu.

Ne sviða mi se kada neko ima ime sli?no uobi?ajenom ali ne skroz isto, naprimer na fakultetu ima jedan ?ovek koji se zove Anðeljko sa lj... treba mu sto godina dok ljudima objasni da nije Anðelko...

I da, ne volim imena sa izostavljenim slovima, tipa Deana, Gloria.

Sa druge strane, ja volim da ljude koji imaju komplikovana imena tipa Bratislav zovem punim imenom "Bratislave" a ne "Braco" i sl.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja volim nadimke, ja se inace na moje pravo ime ne odzivam :smilegrin: Ali za neka imena je stvarno steta sto se skracuju... Meni je Anastasija lepo ali nju niko nece zvati tako nego Ana ili Anja, Katarina je isto lepo ime ali osoba sa tim imenom obavezno postane Kaca...
Korisnikov avatar
By m..
U stvari kad bolje razmilism, ne svidja mi se vecina imena koja ljudi okolo nose. Mislim da ipak Dragana prednjaci, zajedno sa svim mogucim derivatima muskih imena (Bojana, Dejana, Zorana, Ivana, Dusana etc), Biljana zvuci kao kazna, kao i sva ona od baba nasledjena (Stojanke i sl), ni sa muskim imenima ne stojim bolje, znam jednog Miladina (bas su ga zajebali), o Radisama, Radomirima i sl necu ni da pricam.... ne volim ni ona previse cesta poput Ane, Jelene i Marije ili Marka (imala sam 4 komada u razredu u gimnaziji)...
Ne znam, valjda imas pomeren ugao gledanja na to kad imas neuobicajeno ime...
Korisnikov avatar
By m..
Anja je lepo ime.
Korisnikov avatar
By *deni*
Jedino ime koje u meni izaziva ogavan osecaj je PERSIDA .

Ruzna su mi jos imena Radojka, Kresimir, Rosa, Gavra .... Ima ih jos dosta...

:andjelak:
By Ulix
Volim redja imena, narocito crkvena, izuzev Amfilohije, zato sto me to ime podseca na dizentericnu amebu (ne pitajte zasto, ne znam).
Svoje - tu i tamo. Suvise je cesto, ali nije lose.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Najseksipilnije musko ime koje sam cuo u poslednje vreme je Igrutin, a sledece iza njega Haralampije.

Predrag i Nenad mi pice po zivcima, narocito ako su jos i braca.

Kada cujem da se neko zove Goran, odmah pozelim da mu nalupam samare, pa da se seksualno izivljavam nad njim.

Ubedljivo najcrnje zensko ime je Radmila, a za njom ide Borisava.

Najsmesnije mi je Masenka.

Sofija, Emilija i Jelisaveta su mi najlepsa zenska imena. Ako ikada budem imao cerku, dacu joj jedno od ta tri imena, dobro ce se slagati sa mojim aristokratskim prezimenom.

I, naravno, kada se neko zove isto kao i ja kazem "Dobar dan, gospodine!"
By fazza
Meni se gadi kada chujem da se neko zove po imenu neke glumice/glumca iz
neke Shpanske serije. To je bio sluchaj pre par godina kada su jako popularne
bile serije "Kasandra", "Ljovisna" i slichna go..., pa su dokone domacice umesto
da peglaju, kuvaju i peru razmishljale o tome kako ce im se zvati unuk/unuka
i kako ce biti ultra popularno kada ih neko, kad odrastu, bude nazvao tim
imenom. Mogu da se kladim da su jadnici morali da menjaju ime...:barf:
By Ulix
Moj favorit je oduvek bio Simeon. :yay:
Od zenskih imena: Jefimija...
(S tim sto mi je majka rekla da ako - ne daj boze!- budem imao dece - eh, ne zna da necu - ona ce me tuci ako ih tako budem nazvao.)
Korisnikov avatar
By Kupper
Muska - Aleksandar (iako vas je, deco, mnogo:)), Milos, Ognjen, Srdjan, Marko....Mihajlo i Vladimir najvise.

Zenska - Milica, Olga, Ljubica,..........Nina najvise:drama:....

Ali sto ne podnosim kad se lepo ime Srdjan 'pretvori' u Srdja, Aleksandar u Aca....Biljane u Bilje, Ljiljane u Ljije....

A strana imena? Pa sta da vam kazem kad sam u osnovnoj u odeljenju imao bliznakinje Djulijetu i Gabrijelu (rodile se u PariZ), Ricarda (mislim) Zivadincevica....

A najsladje ime na koje sam naleteo i upoznao nesrecnu osobu koja ga nosi je Traktorka:love:, kolefinica s faxa. Traktorka Baraba (kordunsko prezime a zvali smo je Mica).

Sad videh i Njuskalov post. Jelisaveta je divno ime. A kad je vec pomeno Haralampija, kad sam bio klinac hteo sam da se zovem Prokopije. Bas dobro ime !
By fazza
Originally posted by Kupper
Muska - Aleksandar najvise (iako vas je, deco, mnogo:)), Milos, Ognjen, Srdjan, Marko....Mihajlo najvise.

Ali sto ne podnosim kad se lepo ime Srdjan 'pretvori' u Srdja, Aleksandar u Aca....Biljane u Bilje, Ljiljane u Ljije....

A strana imena? Pa sta da vam kazem kad sam u osnovnoj u odeljenju imao bliznakinje Djulijetu i Gabrijelu (rodile se u PariZ), Ricarda (mislim) Zivadincevica....

A najsladje ime na koje sam naleteo i upoznao nesrecnu osobu koja ga nosi je Traktorka:love:, kolefinica s faxa. Traktorka Baraba (kordunsko prezime a zvali smo je Mica).

Sad videh i Njuskalov post. Jelisaveta je divno ime. A kad je vec pomeno Haralampija, kad sam bio klinac hteo sam da se zovem Prokopije. Bas dobro ime !
Ja sam Aleksandar. :D

btw, jedan moj drug se zvao Robert. :) Keva mu je bila Madjarica, mozda zbog
toga? :) Bio je super dechkonja! :)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by kiss addict
Ina?e, Marse dušo, skoro je radjena statistika koja imena se danas naj?eš?e u nas Srba daju djeci i na prvim mestima su Nikola kod muških i Milica kod ženskih ;)
He. A ja bio jedini primerak u zabavistu, poljancetu, celom skolovanju...

Kod mene se u kraju imena daju stihijski. Sada su svi klinci Sare i Sofije, Bogdani i Lazari.

By Çâðê_DUP
Vec sam se dotakla ovoga u 2. temi,
ali ovako.
Ja sam ludo zaljubljena u Dalmaciju
(pokojna nona je bila Dubrovcanka),
tako da je vecina mojih dragih imena
odatle.
Omiljeno ime mi je Petra, zatim Ela, Iva, Mia,
Stela, Hana. I volela bih da mi se cerka
(ako je budem imala) zove nekako ovako.
Zenska imena koja ne podnosim, i to
iskljucivo jer su vezana za stvarne osobe
(koje ne podnosim), su Ivana i Milica.
Muska imena: Ben (savrseno :love: )
zatim Petar, Matej, Luka i Duje (ne zbog
Draganje, nego stvarno volim to ime.)
A nemam neko musko ime koje ne volim.
Uh, ne. Dragan. Opet zbog stvarne osobe.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by m..
Ne znam, valjda imas pomeren ugao gledanja na to kad imas neuobicajeno ime...
Sad se secam, tacno je i o tome pisao Erik Bern ("Sta kazes posle 'Zdravo!' "), o tome kako nas imena determinisu. Pa ako neko dobije neko ime tipa Charles Rappaport - to onda ukazuje na zelju roditelja da im potomak bude stabilan, pouzdan, da juri neku tesku karijeru, nasledi porodicni biznis... A kad nekima daju neka jako retka imena, tu decu guraju da se bave raznim umetnostima, forsiraju razlicitost i slicno...

Meni je zanimljivo ime Nemanja. Je l' to neko nashe sujeverje?!
Ajde da mu damo bash to ime, da bi on u zivotu - imao. :puzzle:

I sta je to sa Milicama i Draganima pa ih niko ne voli?!

Da kazem jos i da volim imena Olga i Petar, ali zbog babe i dede. I nikako u varijanti Olja i Pera!

By Çâðê_DUP
I sta je to sa Milicama i Draganima pa ih niko ne voli?!
Milica= gojazna devojcica iz vrtica,
koje sam se plasila (od 3. godine se plasim
extra gojaznih ljudi.)
Zatim, Milica= rospija iz gimnazije.
Dragan= don't get me started!
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by fazza
Originally posted by Kupper
Muska - Aleksandar najvise (iako vas je, deco, mnogo:)), Milos, Ognjen, Srdjan, Marko....Mihajlo najvise.

Ja sam Aleksandar. :D

btw, jedan moj drug se zvao Robert. :) Keva mu je bila Madjarica, mozda zbog
toga? :) Bio je super dechkonja! :)
Znam ko si:) Ali Madjari su drugo. Pola moje familije su Madjari (Laslo, Tibor, Margita, pa i Robert).
By spf 3000
znaci 'joshua tree' ti nije jedan od omiljenih albuma? :)
od skora na ime melinda dobijem zelju da nekome istreskam glavu od beton :sekirica:
bez preterivanja.
takodje mi je ogavno ime dragan.
kao i jos gomila zenskih imena koje necu nabrajati jer se tako zovu izvesne forumasice. ogavna... jer me asociraju na milje na tv-u, narandzasti kec i vec sve u tom drug tito maniru.

lepa muska imena su mi vladimir, ilija, aleksa...
ben - zato sto ga vezujem za najlepse lice na svetu :leviathan:
zenska.... vidi ti to. ne mogu niceg da se setim :doh:
dopisacu kasnije.
Korisnikov avatar
By m..
A kad nekima daju neka jako retka imena, tu decu guraju da se bave raznim umetnostima, forsiraju razlicitost i slicno...
Pre ce biti da su me gurnuli skinhedima u celjusti, ali avaj.
By Ulix
Ajde jos malo lepih imena: Ljerka, Ljudmila, Danilo, Jovan, Pavle, Vera, David, Srdjan, Dorotej (ne znam zasto; nekad mi je ovo ime bilo jezivo, sad mi se bas svidja), Jelisaveta (bez monarhistickog prizvuka), Stefan, Nadezda, Isidora, Dusko... (to be continued)
Korisnikov avatar
By avalon
Moje ime je najlepse ime :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!