Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

�ta su po vama fer a �ta nefer diskusije, i
ko je �ampion u jednima, a ko u drugima.

Po meni.

FER DISKUSIJA
je borba LOGIKE protiv LOGIKE,
dakle ne borba ZNANJA protiv ZNANJA,
(to bi bio kviz, �kola a ne diskusija)
ve? ba� borba LOGIKE protiv LOGIKE.

Me�utim da bismo do�li do borbe ?ista LG vs ?ista LG, moramo prvo biti u PREDVORJU, a to je konstatacija odre�enog znanja potrebnog za diskusiju, kod oba diskutanta. Jedino kad se taj preduslov ispuni, kre?emo u fer borbu LG vs LG

�KOLA NEFER DISKUTOVANJA

Kontrasagovornika nikad ne pu�taj da iza�ete iz PREDVORJA (konstatovanja znanja) u pravu LG vs LG borbu, ve? ga, kako zna� i ume�, ve?ito zadr�avaj u samom predorju ube�uju?i ga da nemate razloga da suprotstavite logike jer on ,,ne zna dovoljno''.
Umesto logike i inteligencije, isti?i da je bitnije znanje.

1. Ako ima osnovna znanja a i ho?e da polemi�e ba� o osnovnim
stvarima iz te oblasti, ti taj prag znanja stalno podi�i i podi�i i to u pravcima, koja tebi odgovaraju (ako on �eli da polemi�e samo o osnovnom, pravi se lud i ponovo ga vodaj tamo, gde tebi odgovara).

2. Pozivaj se literaturu, koju kontrasagovornik verovatno nije ?itao, a i
da jeste, gledaj da to nije bilo skoro. Ukoliko je profesija kontrasagovornika ne�to deseto, tim lak�e da mu na�e� materiju koju ne poznaje. Time ?e� ga omalova�iti u samom startu i naterati da se sam ose?a nedostojnim.

3. Ukoliko i jeste ?itao, ili zna mnogo o temi ili li?nosti, o kojoj
raspravaljate dosta, ti ga ube�uj da nije dobro uvideo poentu. Objasni mu da
ne zna prave planove, da iza te li?nosti stoji neko poptuno druga?iji i da on uvi�a samo neki prizemni nivo.

4. Ukoliko ka�e ne�to novo, �to ti ne ide u prilog, podsmehni se njegovom
izvoru informacija. Ukoliko ka�e ne�to staro podsmehni mu se i tad, nabe�uju?i ga da naseda na stereotipe.

5. Ukoliko ti kontradiskutant prizna da nema dovoljno znanja, i da to
nije njegova oblast i tra�i od tebe da mu prepri?a� u kratkim crtama, ono �ta misli� da bi trebalo da zna, ti to opet nemoj uraditi jer posle tvog obja�njenja, on ?e opet tra�iti da kona?no odete u ring LG vs LG, a tebi nije cilj da ga pusti� ve? da ga ubedi� da nije dostojan borbe s tobom zbog njegovog ,,neznanja''.
Objasni mu da je poenta iz literature, koju si ti pro?itao a on nije, prevelika i da ne mo�e stati u par prepri?anih obja�njenja.
Ukoliko sagovornik i pro?ita celu knjigu, na koju ste se pozvali ili informi�e se o temi, o kojoj pre nije znao, ti uvek mora� prona?i ne�to novo, �to ne zna (po ceni udaljavanja od teme). Tako ga mo�e� vitlati u nedogled.
Ali u ring LG vs LG ga ne pu�taj.

6. Ukoliko pak ima dovoljno znanja, opet ga ne pu�taj u ring LG vs LG, ve?
ga vodi na sporedne koloseke. Iz njegovog izre?enog stava iskoristi svaku gre�ku bez obzira �to ona i nije klju?na za poentiranje diskusije. Najbolji sporedni koloseci su ti: pravopis, gramatika, njegove metafore, pore�enja, a u krajnjoj liniji mo�e� ga bocnuti i asocijacijom na njegov privatan �ivot.

7. Fiksiraj mu poziciju u startu, i kasnije mu pobijaj doslednost. Ukoliko je
gra�anske orjentacije, pa�ljivo mu prona�i neki najmanje tolerantan stav i nabijaj na nos. Ukoliko je desni?ar, uradi obrnuto.

8. Ukoliko ne zna� �ta da odgovori� na njegovu re?enicu, isparodiraj je. Napi�i ispod nje nebulozu ili prepi�i re?enicu pa je nadove�i nebulozom. Tako ?e� mu i izminirati stav i izme�u redopva re?i da ga krasi stupidnost.

9. Ako ve? ne mo�e� da uhvati� kontradiskutanta u neznanju, onda mo�e� citirati i neku frazu na engleskom jeziku. Po�to osnove engleskog svi znaju, koristi neki idiom, koji sagovornik nikad nije ?uo. Ukoliko ba� dobro zna engleski, zanimljiv je i latinski.

itd.

POENTA FUNKCIONISANJA NEFER DISKUTANTA:
Strah od borbi dveju ?istih logika

PREVAZILA�ENJE NEFER BORBE
Pustiti svakog diskutanta da najpre sagovorniku iznese znanje potrebno za diskusiju, i ostaviti veliki prostor za to.
Ukoliko se neko pozove na tre?i izvor, umesto prebacivanja neznanja sagovorniku, potrebno je da u kra?im crtama prepri?a sr� ,,izvora na koji se pozvao'', a ne da ga samo pomene i prestane s diskusijom nabe�uju?i sagovornika da je neznalica.
Tek tad dolazimo do borbe dveju ?istih logika.

i da
�AMPIONI U NEFER DISKUSIJAMA
po meni su:

1. Du�an Maljkovi?
2. Fencysmurf

Ali ne ka�em da se slu�e svim pravilima nefer diskutovanja, koje uo?avam.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Rekao bih da je jako tesko, pa i nemoguce, cak i kada ima donekle dodirnih tacaka u smislu poruka, komunicirati sa osobama koje skoro svakom njihovom recju bljuju ekstremni cinizam, sarkazam, ironije, absurdizam, zucno svadjalastvo licemernog tipa,omalovazavanja... Odkuda dolaze sve ove njihove osobine i zasto su toliko prisutne u njima, dobro je pitanje!

takvima mogu samo reci: see y'a!

Podrske PaulLi-ju za ovu potrebnu temu!:klap:
Korisnikov avatar
By tramp
a gde spada diskusija koja se svodi na pljuvanje po licnosti ili ignorisanje osoba i nema nikakve veze ni sa argumentima ni sa kontraargumentima?

PS ono sto se prodaje kao logika bez znanja je cesto samo necije licno misljenje koje nema veze sa logikom
By nsideu
Au Pauli ala ga ubode :avalon: sve te vise i vise gotivim :peace:

Jel bi mogao i Tramp negde da svrstas, molim te. Vec si je ispustio u prethodnoj temi u grupama a i devojka pocinje da protestvuje :usamljen:
By fencysmurf
Da rezimiramo!

1. Znanje je nepotrebno, jer ono kvari iskonski dobro u coveku i to tako sto od postenog logicara u njemu pretvara coveka u cinicnog ucesnika kvizova i jetkog skolarca.

2. Literatura, strani jezici, "treci izvori" i strucna terminologija su, esencijalno, bespotrebne smicalice i jefitini trikovi kojima se perfidno sprovodi dominacija Onih Koji Znaju nad onima koji u sebi imaju samo cistu logiku. Tim trikovima, zapravo, Oni Koji Znaju sprovode elitizaciju dijaloga u kojoj nema mesta za one koji ne znaju ali imaju logiku.

3. Naoruzan samo golom logikom , koja je u njemu valjda od primordijalnog, covek je ustanju da diskutuje o bilo chemu, od poljoprivrede Brazila, preko biohemije do religije i filozofije, samo i samo ukoliko mu na put ne stanu Oni Koji Znaju i ne pocnu da ga hvataju na jefitne trikove poput "treceg izvora" ili stranog jezika.

4. Pre ulaska u dijalog valja se podrobno raspitati koje je knjige sagovornik citao, kada je citao, sa kakvim stupnjem paznje citao - jeli mozda nesto preskakao dok je citao, sta je od procitanog zadrzao, te sta je u stanju da od procitanog reprodukuje. Teorija da zdrav razum nalaze da se u bilo kakvo suceljavanje ne ulazi sa spremnijim protivnikom, smisljena je od Onih Koji Znaju, puna je sofizma, i sluzi kako bi se zdrava logika sputala u cilju dominacije znanja.

5. Zdrava logika je prirodno stanje organizma. Znanje je nesto nametnuto, coveku strano, i vodi ga cinizmu.

6. Duznost je Onih Koji Znaju da u svakoj diskusiji u kojoj im se pridruzi Onaj Koji Ima Samo Logiku, najpre prepricaju "Logicaru" o chemu se radi u temi u koju je svojevoljno stupio, uputiti ga na izvore, prepricati mu izvore i tog trenutka poceti sa koriscenjem pijacnog recnika kako se "Logicar" ne bi zbunio.

7. Duznost Onih Koji Znaju, je da pokusaju da regresiraju iz svog neprirodnog stanja kako bi se vodila ravnopravna rasprava.

8. Ukazivanje na nekonzistentnost je lose. Sputava raspravu. Svaki dijalog je svet za sebe. On nema nikakve veze sa ranije vodjenim dijalozima.

9. Konsekventost stavova dolazi iz znanja i zato je losa.

10. Znanje je nepotrebno jer je sustina i onako u borbi logike. Sta ce ti znanje ako si logican covek.

11. Ergo, cemu skola, fakultet i knjige? Ko je logicar snacice se u svakoj raspravi - onaj koji zna je i onako duzan da mu sve preprica. Logican covek ce to vrlo brzo svesti na principe zdrave logike koji su imanentni svakome koga ne dohvati opachina poznata i kao "znanje".

12. Fakulteti i obrazovni sistem, sa svojom "strucnom" terminologijom, latinskim i knjigama i izvorima, zapravo sluze kao orudje da se Oni Sa Logikom izopshte iz dijaloga kako slucajno ne bi otkrili svu jalovost znanja, koje je, i onako, izmisljena kategorija.

U temi u homofobnim izjavama pretpostavio sam gde ce se ovo zavrsiti. Ali nisam ni blagog pojma imao da ce ovoliko malo posta zatresti iz temelja sisteme znanja gradjene jos od Aristotela, Descartesa i drugara...

meni je vec muka....
By nsideu
De, de, fensi, nema igrachka plachka!

kakav si to, odma se duris...
By fencysmurf
Originally posted by nsideu
De, de, fensi, nema igrachka plachka!

kakav si to, odma se duris...
da znam da si barem razumeo, pa da se i ne durim....
Korisnikov avatar
By Vel boy
Jedino sto je PaulLi ovde pogresio je sto je na izvestan nacin pripisao cinicima Znanje! Ja u cinicima vidim samo cinizam i sujetu, ne bas i znanje!

Ni logiku ne treba suprotstavljati Znanju!
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by nsideu
Au Pauli ala ga ubode :avalon: sve te vise i vise gotivim :peace:

Jel bi mogao i Tramp negde da svrstas, molim te. Vec si je ispustio u prethodnoj temi u grupama a i devojka pocinje da protestvuje :usamljen:
sta sam sad opet uradila :sigh:

Originally posted by fencysmurf
1. Znanje je nepotrebno, jer ono kvari iskonski dobro u coveku i to tako sto od postenog logicara u njemu pretvara coveka u cinicnog ucesnika kvizova i jetkog skolarca.
:smeh:

da li je ukazivanje na greske u logici isto nefer? ili je logika relativna?
Korisnikov avatar
By waterlily
Hm... Ja diskusiju vidim kao razmenu misljenja i ne smatram za potrebnim suprotstavljati je baratanjem znanjem. Na kraju krajeva, nije li potrebno znanje cak i da se diskusija vodi? Vrlo mnogo sam naucila iz pojedinih diskusija i to ne samo zato sto mi je sagovornik bio dobronameran i pokusao da mi ukaze na nesto sto mi je bilo nepoznato, vec i zato sto se naprosto pravio/la pametan/a. Bez obzira na pobude istih, cilj je bio ispravan, tj. ukazivanje na nove nacine razmisljanja. Ne vidim stoga, cemu ogorcenost. Sujeta?

A kad vec pomenusmo latinski:

Unum os et duas aures habemus, ut plura audiamur, quam loquamur.
Korisnikov avatar
By switchon1234
Ne slazem se u potpunosti sa PauLi, ali sam bas o argumentovanju pricala sa devojkom ovih dana.

Ima jako mnogo situacija kada sagovornik pobedjuje bas zbog toga sto ima vise znanja, bolje barata recima, ima vise samopouzdanja, iskustva i ume da nas zbuni. O tome da li je to fer ili nefer ja ne razmisljam preterano, jer jednostavno ako osecam da u diskusiji neko ima cilj da me ponizi, nadmudri, nametne svoj stav kao jedini ispravni nacin posmatanja neceg i sl., a ne da mi pruzi znanje, prikaze drugi mehanizam misljenja(ili da ukaze na moje razmisljanje)-onda je komunikacija suvisna.

Uglavnom sam htela da kazem ono sto je i Lilches rekla-vazno da je cilj ispravan, u stvari ja bih pre rekla-dobronameran.
Korisnikov avatar
By jukie
Potpuno se slažem sa fencysmurfom... i naravno potpuno sam protiv PauLijevog mišljenja, po obi?aju...
:sigh:
Korisnikov avatar
By jukie
Evo sad sam detaljno ?itao Paulijev post...
o mnogim stvarima uopšte ne treba da bude diskusije LG-LG kako je Pauli zove; postoje ljudi koji ne znaju dovoljno o ne?emu i ljudi koji znaju dovoljno o ne?emu. Zato smo mi išli toliko godina u školu, i imali sve one predmete na prvim godinama studija koji daju po?etno znanje za odreðene kurseve na višim godinama, da bismo imali dovoljno znanja o ne?emu. Ne postoji recimo potreba da npr. Pauli i ja diskutujemo o pitanjima ekologije, evolucije itd.
Korisnikov avatar
By 2kune
Dopustite mi da odgovorim manirom koja se valjda smatra fer školom diskutovanja (bez horizontalnog i vertikalnog razvoja stabla argumenata i znanja uz upotrebu logike) jer je upotrebljava ?ak i jedan moderator:

Od vas budala svašta se može o?ekivati, provokatori jedni. Nemate pametnijeg posla pa se izdrkavate ovdje. Nemam vam što re?i. Odjebite. Meni rejting i dalje raste...

:smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Bravo PauLi. Pogodio si im žicu vidi kako se koprcaju svi odreda :rock:
Korisnikov avatar
By Kupper
Iz postovanja prema PauLi-ju samo cu reci da se apsolutno ne slazem.

Kao i od prvog dana jukie kao da pise za mene, od nedavno i Fency (ciji sam post pomno citao nelogovan). Kao i obicno u poslednje vreme ne znam dal da mislim 'super sto je sve ovo napisao i kako je to dobro srocio' ili 'sto li ovaj covek gubi vreme kad se sve sto napise odbija kao loptica-skocica o necija cela'.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Kupper
Kao i od prvog dana jukie kao da pise za mene, od nedavno i Fency (ciji sam post pomno citao nelogovan). Kao i obicno u poslednje vreme ne znam dal da mislim 'super sto je sve ovo napisao i kako je to dobro srocio' ili 'sto li ovaj covek gubi vreme kad se sve sto napise odbija kao loptica-skocica o necija cela'.
Uvek nekako pomislim da neko od 15-16 godina ko je na prekretnici života ?ita ovo, i da može da zastrani i ode u Paulijevom smeru ako uopšte ne dodje u dodir sa druga?ijim mišljenjem i misli da je Paulijevo jedino...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by PauLi
Šta su po vama fer a šta nefer diskusije, i
Moram još malo da pišem, šta ?u...
Amerikanski nastavnici su primetili da djaci imaju posebno zna?enje za re? "fer", a to je "ono što mi prija i što mi se svidja" (npr da ceo ?as sede i pri?aju sa drugarima, ili da slušaju muziku sa mobilnog, ili da ih puste sa ?asa deset minuta ranije itd); dok "unfair" tj nefer zna?i, prevedeno na beogradski sleng, "ono što me smara" tj ono što mi ne prija i što mi se ne svidja (npr što moramo da pišemo doma?e zadatke, što ne smemo da prepisujemo na kontrolnom itd).
Zna?i fer i smaranje su antonimi.
Po toj definiciji, PauLi je u pravu kada kaže da je za njega to nefer diskusija, zato što se njemu ne svidja. Ali to ne zna?i da nas treba uopšte da bude briga da li se nešto Pauliju svidja ili ne.
Korisnikov avatar
By Tot
Kao što je neko rekao "skeptik je mu?enik zdravog razuma". Otuda koristim oštrinu u diskusiji da bih isprovocirao vaše argumenete koji bi me kona?no oborili sa trona nedodirljivog podsmehiva?a. Želim da se koprcam i možda u?inim da se i vi koprcate, upravo onda kada mislite da ste uhvatili istinu znanjem ili logikom.

Podjednako mi je strano populisti?ki naivno umovanje koji stremi da preobrati široke mase( o Bože zašto levi?ari to stalno rade) kao i nemilosrdne mašine za sakupljanje ?injenica koje nam nude svoje modele.

Blizak sam elitizmu znanja ali onom srednjovekovnom kada znanje pa i logika nisu bili dostupni svima, kada se nisu predavali po univerzitetima sa lažnom idejom da ?e ti Univerziteti pospešiti opšte stanje svesti. Sumnjam u sekularno, profano znanje. Trebalo je imati uzvišenu ideju približavanja Bogu kada su pojedinci po monaškim bibliotekama prepisivali papiruse. Kada je ideja bila da ?e se taj monah svojim znanjem približiti Bogu . I da ?e onda kada se napokon vrati iz samotnih rajeva i paklova nazad meðu svet približiti se svome bližnjem . Ti nosioci znanja su imali u sebi nadu ali su bili podložni mu?eništvu.

Mi smo danas mu?enici desakralizovanog znanja ali bez nade.

Zato morate stvarno imati što ponuditi mu?enicima zdravog razuma i biti sprenmni na suprotstavljanje naše sumnje. I zato morate poštovati ono što je nama sveto.

I ja sam se mu?io kora?aju?i ka nekom svom shvatanju sveta. Ako želite iz ?istog zadovoljstva da unizite taj napor i patnju pokaza?u vam pakao praznine kojim isijavate. Nije teško.
Korisnikov avatar
By Myself
Evo, ja vas pratim od postavljanja teme i svi bas lepo (ne kazem fer i nefer) 'diskutujete'.

Ovo ja 'onako' usput...
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Originally posted by PauLi
Šta su po vama fer a šta nefer diskusije, i
ko je šampion u jednima, a ko u drugima.

Po meni.

FER DISKUSIJA
je borba LOGIKE protiv LOGIKE,
dakle ne borba ZNANJA protiv ZNANJA,
(to bi bio kviz, škola a ne diskusija)
ve? baš borba LOGIKE protiv LOGIKE.

Meðutim da bismo došli do borbe ?ista LG vs ?ista LG, moramo prvo biti u PREDVORJU, a to je konstatacija odreðenog znanja potrebnog za diskusiju, kod oba diskutanta. Jedino kad se taj preduslov ispuni, kre?emo u fer borbu LG vs LG

ŠKOLA NEFER DISKUTOVANJA

Kontrasagovornika nikad ne puštaj da izaðete iz PREDVORJA (konstatovanja znanja) u pravu LG vs LG borbu, ve? ga, kako znaš i umeš, ve?ito zadržavaj u samom predorju ubeðuju?i ga da nemate razloga da suprotstavite logike jer on ,,ne zna dovoljno''.
Umesto logike i inteligencije, isti?i da je bitnije znanje.

1. Ako ima osnovna znanja a i ho?e da polemiše baš o osnovnim
stvarima iz te oblasti, ti taj prag znanja stalno podiži i podiži i to u pravcima, koja tebi odgovaraju (ako on želi da polemiše samo o osnovnom, pravi se lud i ponovo ga vodaj tamo, gde tebi odgovara).

2. Pozivaj se literaturu, koju kontrasagovornik verovatno nije ?itao, a i
da jeste, gledaj da to nije bilo skoro. Ukoliko je profesija kontrasagovornika nešto deseto, tim lakše da mu naðeš materiju koju ne poznaje. Time ?eš ga omalovažiti u samom startu i naterati da se sam ose?a nedostojnim.

3. Ukoliko i jeste ?itao, ili zna mnogo o temi ili li?nosti, o kojoj
raspravaljate dosta, ti ga ubeðuj da nije dobro uvideo poentu. Objasni mu da
ne zna prave planove, da iza te li?nosti stoji neko poptuno druga?iji i da on uviða samo neki prizemni nivo.

4. Ukoliko kaže nešto novo, što ti ne ide u prilog, podsmehni se njegovom
izvoru informacija. Ukoliko kaže nešto staro podsmehni mu se i tad, nabeðuju?i ga da naseda na stereotipe.

5. Ukoliko ti kontradiskutant prizna da nema dovoljno znanja, i da to
nije njegova oblast i traži od tebe da mu prepri?aš u kratkim crtama, ono šta misliš da bi trebalo da zna, ti to opet nemoj uraditi jer posle tvog objašnjenja, on ?e opet tražiti da kona?no odete u ring LG vs LG, a tebi nije cilj da ga pustiš ve? da ga ubediš da nije dostojan borbe s tobom zbog njegovog ,,neznanja''.
Objasni mu da je poenta iz literature, koju si ti pro?itao a on nije, prevelika i da ne može stati u par prepri?anih objašnjenja.
Ukoliko sagovornik i pro?ita celu knjigu, na koju ste se pozvali ili informiše se o temi, o kojoj pre nije znao, ti uvek moraš prona?i nešto novo, što ne zna (po ceni udaljavanja od teme). Tako ga možeš vitlati u nedogled.
Ali u ring LG vs LG ga ne puštaj.

6. Ukoliko pak ima dovoljno znanja, opet ga ne puštaj u ring LG vs LG, ve?
ga vodi na sporedne koloseke. Iz njegovog izre?enog stava iskoristi svaku grešku bez obzira što ona i nije klju?na za poentiranje diskusije. Najbolji sporedni koloseci su ti: pravopis, gramatika, njegove metafore, poreðenja, a u krajnjoj liniji možeš ga bocnuti i asocijacijom na njegov privatan život.

7. Fiksiraj mu poziciju u startu, i kasnije mu pobijaj doslednost. Ukoliko je
graðanske orjentacije, pažljivo mu pronaði neki najmanje tolerantan stav i nabijaj na nos. Ukoliko je desni?ar, uradi obrnuto.

8. Ukoliko ne znaš šta da odgovoriš na njegovu re?enicu, isparodiraj je. Napiši ispod nje nebulozu ili prepiši re?enicu pa je nadoveži nebulozom. Tako ?eš mu i izminirati stav i izmeðu redopva re?i da ga krasi stupidnost.

9. Ako ve? ne možeš da uhvatiš kontradiskutanta u neznanju, onda možeš citirati i neku frazu na engleskom jeziku. Pošto osnove engleskog svi znaju, koristi neki idiom, koji sagovornik nikad nije ?uo. Ukoliko baš dobro zna engleski, zanimljiv je i latinski.

itd.

POENTA FUNKCIONISANJA NEFER DISKUTANTA:
Strah od borbi dveju ?istih logika

PREVAZILAŽENJE NEFER BORBE
Pustiti svakog diskutanta da najpre sagovorniku iznese znanje potrebno za diskusiju, i ostaviti veliki prostor za to.
Ukoliko se neko pozove na tre?i izvor, umesto prebacivanja neznanja sagovorniku, potrebno je da u kra?im crtama prepri?a srž ,,izvora na koji se pozvao'', a ne da ga samo pomene i prestane s diskusijom nabeðuju?i sagovornika da je neznalica.
Tek tad dolazimo do borbe dveju ?istih logika.

i da
ŠAMPIONI U NEFER DISKUSIJAMA
po meni su:

1. Dušan Maljkovi?
2. Fencysmurf

Ali ne kažem da se služe svim pravilima nefer diskutovanja, koje uo?avam.
:up:

10. Ako na kraju krajeva ispadne da nisi u pravu proglasi sagovornika neuracunljivim, fasistom, komunistom, glupim, nerelevantnim ili pripadnikom nekog drugog klana.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Naravno, sampio nefer diskusije ikada na ovom forumu je...

tanana-nanana-nanana-naaaaaaaaaaaaaaaaa:

Mi0drag!

(sa uskom o)

O, Darwine, kako mi ne dostaje ponekada taj momak da me uveseli.
By fencysmurf
Originally posted by 2kune

Od vas budala svašta se može o?ekivati, provokatori jedni. Nemate pametnijeg posla pa se izdrkavate ovdje. Nemam vam što re?i. Odjebite. Meni rejting i dalje raste...

:smeh: :smeh: :smeh:
:roflmao:

ubode ga iz prve.
By fencysmurf
Originally posted by Simor

Podrska ovom fencyjevom postu.
Potpuno se slazem sa tobom!
Ja:
Podrzavam sve sto su Simor i Fency napisali.
A sada ostavimo zainteresovanim forumasima, otvorenog srca, da svaku rec protumace i donesu zakljucke.
deco, postajemo polako fer diskutanti.

:pivce:
By Simor

:hiphip:
Korisnikov avatar
By Kupper

Podrska ovom fencyjevom postu.
Potpuno se slazem sa tobom!
Ja:
A sada ostavimo zainteresovanim forumasima, otvorenog srca, da svaku rec protumace i donesu zakljucke.

Ja:

Podrzavam fer diskutovanje.
By fencysmurf
Originally posted by fencysmurf Potpuno se slazem sa tobom!
Ja:

Ja:

Fencysmurf: Ostavimo forumashima cistog srca da ocene ko je ovde maladaptiran!
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Kupper Ja:

Ja:

Fencysmurf: Ostavimo forumashima cistog srca da ocene ko je ovde maladaptiran!
Ja:

Ostavimo. :pivce:
By Simor
Originally posted by Tot
Podjednako mi je strano populisti?ki naivno umovanje koji stremi da preobrati široke mase (o Bože zašto levi?ari to stalno rade).
Mozda zato sto im je blizi komunisticki totalitarizam od ideja slobode i solidarnosti (oh, pa ovo su leve ideje!). Kao nekim nasim crkvenim velikodostojnicima - totalitarizam, samo sa drugim predznakom.
Originally posted by Njuskalo
pripadnikom nekog drugog klana
Klanovi mi se, generalno, gade, pa i forumski klanovi. Nikada ne bih bio u klanu sa, npr., Totom ili Ulixom, iako obojicu privatno mnogo volim i osecam visok stepen bliskosti sa njima.
Korisnikov avatar
By Kupper

Klanovi mi se, generalno, gade,....
Takodje. Mrzim gomilu. Ali, ako se klanom moze nazvati slaganje sa (ne)istomisljenicima ili cesto citiranje odredjenog broja ljudi sa :up: podlogom, uvek pristajem da budem deo tog 'klana' ili drustva. Volim da budem okruzen ljudima koji me razumeju i kad sam besan i kad nisam. Prija mi drustvo koje sam odabrao (normalno) a jos vise kad znam da drugima prija moje prisustvo.....pa bilo to i virtuelno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!