Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Dakle, dragi moji, umete li da se odbranite?
Izgleda da je u poslednje vreme veoma moderno biti skins, nacista, nasilna pijadura, divljak, siledzija....sve u svemu idiot. Ja pretpostavljam da se vas vecina ne nalazi u toj kategoriji, vec u onoj drugoj, potencijalne zrtve napada. Ali, to sto ste fizicki slabiji ne znaci da ste zaista slabiji....Evo par mojih saveta za samoodbranu, slobodno dopunite...
Oruzje: vatreno ili hladno, vrlo je bitno da znate da rukujete njime kako ne bi doslo u ruke napadaca i bilo upereno protiv vas. Veoma je bitno da napomenem da je za vatreno oruzje potrebna dozvola, kao i da njime mozete ubiti coveka i zaglaviti u zatvoru, bar koliko traje istraga.
Hladno oruzje mogu biti razni nozevi, bodezi, (ne verujem da neko sa sobom u grad nosi i mach, ali eto), ali i kljucevi, olovke, nokti, cipele (martine). Potrebno je dobro rukovanje istim, kao i preciznost.
Hemijsko oruzje: suzavac, kosta oko 15e, ne ostavlja trajne posledice na napadacu, dobro sredstvo za "udari i bezi", jer dejstvo ne traje dugo. Dezodorans, koristi se po istom principu kao i suzavac, posledice moguce, mada ja nemam podataka da je neko zaista oslepeo od dezodoransa. Jeftinija varijanta. Kao hemijsko oruzje mogu da posluze i hemikalije tipa hloroforma, alkohola, raznih rastvora kiselina i baza, sa mogucnoscu ostavljanja trajnih posledica, a i smrti.
Fizicka odbrana: Nema rekvizita, samo vasa spretnost i pribranost u situaciji. Odlican je udarac donjim delom sake u predeo izmedju nosa i gornje usne, u nos, jagodicne kosti, teme, odnosno prepone kod muskaraca. Trazi vezbu.
Korisnikov avatar
By switchon1234
Mislim da je vazno da znamo prepoznati u nekim momentima osobe koje su sklone nasilju , pa ako npr. pricamo sa njima-ne nerviramo ih dodatno(uglavnom te osobe su dosta tvrdoglave i tesko im da razmisljaju siroko, pa ako nastavljamo svadju sa njima- da bi po svaku cenu pokazali im da nisu u pravu-> oni ce na kraju nasilje koristiti da bi nas na taj nacin 'pobedili').

Svojevremeno sam trenirala karate, no za 3 god. smo mozda 3 puta sparingovali, tako da retko ko ce moci da to znanje i primeni.

Mnogi ljudi kada ih neko napadne blokiraju se, i zbog toga smatram da je dobro da covek ima par scenarija za slucaj napada.
1. da vice
2. da ima na umu koje su slabe tacke protivnika (npr. moj scenario je sut u medjunozje, pa kada se sagne od bola eventualno sut kolenom u glavu.)
3. u vezi noza, ne znam da opisem tacno..uglavnom mislim da je slanjane na stranu a ne unazad bolja ideja. usput mozete da ga vi udarite, ili uhvatite ruku kod clanka i nazad okrenete, ako to dosta jako radite, ispada noz iz ruke..

Vazno je reagovati brzo, i da nametnete svoj 'scenario' pre nego sto se nadjete u situaciji da zbog blokade vi upadate u scenario napadaca, i vise nemate mnogo opcija...
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Uff, jednom mi se desilo da su neka deca na kalishu pokusala da opljackaju mog druga i mene... Oni su nosili neki mali nozic, i neke cigle... Anyway moj drug i ja smo tada bili u metal fazonu, znaci martkinke lanci... Mogu samo reci da su se doticna deca lepo provela haahhaha (hebala su jeza u ledja, jos smo bili nervozni)...
A sto se tice ovih preventivnih mera, mislim da je glupo vucarati sa sobom neke nozeve, pistolje ili sl... Tako ce se samo povecati sanse da se desi neka katastrofa. Neko ce vrlo verovatno nastradati, pa mozda cak i vi. Ipak ko zna kako ce taj neko 2 da odreaguje, da li ce se baciti na oruzije, uzeti ga, hocete li se snaci u situaciji... Suzavci i parfemi mogu biti koristni, pod uslovom da taj neko ne mase pistoljem... :avalon:
:peace: :peace: :peace: :peace: :peace: :peace: :peace: :peace:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Strategija #1:

Nauciti i uvezbati dobro prvi zahvat Aikida: Fu-Raj!

Strategija #2:
Ako je jaci, nije brzi.
Ako je brzi, ne zna put.
Ako zna put ne moze jace da se dere.
Korisnikov avatar
By tramp
ja sam se do sad svaki put izvukla pricom - kako i zasto mi je uspelo ne znam ali se nadam da ce tako biti i ubuduce
Korisnikov avatar
By m..
Za sada sam dobro prolazila (dobro de, jedan urgentni i nije velika stvar)
Uglavnom sam bivala dobar diplomata, bolje da ispadnem da nisam u pravu nego da dobijem po piii.
Akcija sa bezanjem mi ne bi dobro prosla, Kostunicin puz trci brze od mene.
Potrebno je izvesno iskustvo kod upotrebe casha i sl. ostrih predmeta jer postoji realna mogucnost da se sam iskasapis. (to sam naucila na tezi nacin).
Naravoucenije: ne polivajte siledziju pivom, to sto je mokar ga nece spreciti da vas nashamara, votka u oci vec deluje (ako nije krshtena cesmovacom) i daje vam 3 sekunde prednosti (ako hocete da bezite, postarajte se da ga sutnete prvo na nezgodno mesto)...
Korisnikov avatar
By weatherman
Originally posted by Njuskalo
Strategija #2:
Ako je jaci, nije brzi.
Ako je brzi, ne zna put.
Definitivno se slazem...put pod noge i vici koliko god mozes...hm...to je zaista smesna situacija...lolllll...:B
Korisnikov avatar
By Vega
Mat u 4 poteza (za ako bas zagusti):
1. shut medju noge (pretpostavka pola napadacha je ocigledna)
2. (dok je on savijen) laktom u bradu zamahom odozdo
3. (posto je sada ispravljen) pesnicom u stomak
4. (dok je opet savijen) spojiti shake (ko kad se molite) i udarac po ledjima...to bi trebalo da obara
...i onda bez'te kolko vas noge nose.

...mada moram da napomenem da sam samo teoreticar...

No, ja sam uvek za mirno resenje a za tako nesto je korisno imati spremno neko iznenadjenje, uraditi nesto neocekivano. Jednom su neka troica stala da me pljackaju (na Dorcolu) na sta sam im ja zgadjeno rekla "Sram vas bilo! vas troica na mene jednu!", i dok su se oni chudom chudili ja sam ih samo razmakla i brzim korako otisla. Da budem iskrena, ne znam odakle mi ova reakcija al upalilo je.
Korisnikov avatar
By switchon1234
Originally posted by Vega
Jednom su neka troica stala da me pljackaju (na Dorcolu) na sta sam im ja zgadjeno rekla "Sram vas bilo! vas troica na mene jednu!", i dok su se oni chudom chudili ja sam ih samo razmakla i brzim korako otisla.
Slika :klap:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Njuskalo
Strategija #1:

Nauciti i uvezbati dobro prvi zahvat Aikida: Fu-Raj!

Strategija #2:
Ako je jaci, nije brzi.
Ako je brzi, ne zna put.
cool strategies.... (especially no. 1) :)
Korisnikov avatar
By Gothrose
Ja sam jedno vreme nosila suzavac ali sam morala da ga se reshim pred neki koncert-rekle mi chike u plavom... :(
Onda sam nosila noz(u tashni ili dzepu-u zavisnosti gde se krecjem)ali i njega retko nosim jer je zakonski gledano predugachak... :roll:

Sad se uzdam u noge i glas... :blenta:

:lukavi:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Mr.Ja
Uff, jednom mi se desilo da su neka deca na kalishu pokusala da opljackaju mog druga i mene... Oni su nosili neki mali nozic, i neke cigle... Anyway moj drug i ja smo tada bili u metal fazonu, znaci martkinke lanci... Mogu samo reci da su se doticna deca lepo provela haahhaha (hebala su jeza u ledja, jos smo bili nervozni)...
mmm... to bi bilo lepo videti... :sesir:
anyway, na mom drugom forumu ima neki ?ovek koga su kao tinejdžera fizi?ki maltretirali i odrasli i druga deca, pa on ide i skuplja istinite pri?e kako je siledžije snašla pravda u smislu da su ja?i prebili njih... ili on izmišlja te pri?e? i u svakom slu?aju ih postuje na koji god thread stigne... i mogu da zamislim kako se onako zlurado smeška - a smeškam se i ja, iako nemam baš tolike traume
:vudu:
By Çâðê_DUP
Da kucnem u drvo, nije bilo
do sada potrebe da se ikada branim.
I tesko mi je da zamislim sta bih uradila;
mislim, mogu sada da teoretisem o molecivim
pogledima, razumnom govoru, udarcima,
kricima, itd... ali pretpostavljam da bi se sve
svelo na atletsku disciplinu trcanja, sve petom
u guzicu (moju), pa dokle stignem...
Korisnikov avatar
By m..
Ma, ja sam se tukla pola zivota sa sve nekim jacim od mene (mislim, kad sam shorty, jedino su anorexicne cice u laksoj kategoriji), jedine stvari koje su mi isle u prilog su bili strah i bes (adrenalin i adrenalin)... Desavalo mi se da mi grmalj opali shamar i pocepa usnu, ja vidim krv, poludim toliko da uspem da ga gurnem na pod, a onda bi me odvlacili dok bih ga sutirala... Za takav poduhvat verovatno moras biti jako besan i lud, ali ja toga vishe nemam u sebi, sistematski sam suzbijala poslednjih 12 godina, i sad radije bezim, ako vec diplomatija ne upali.
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Originally posted by m..
Ma, ja sam se tukla pola zivota sa sve nekim jacim od mene (mislim, kad sam shorty, jedino su anorexicne cice u laksoj kategoriji), jedine stvari koje su mi isle u prilog su bili strah i bes (adrenalin i adrenalin)... Desavalo mi se da mi grmalj opali shamar i pocepa usnu, ja vidim krv, poludim toliko da uspem da ga gurnem na pod, a onda bi me odvlacili dok bih ga sutirala... Za takav poduhvat verovatno moras biti jako besan i lud, ali ja toga vishe nemam u sebi, sistematski sam suzbijala poslednjih 12 godina, i sad radije bezim, ako vec diplomatija ne upali.
ja sam samo jednom tako planuo ... ADRENALIN je ?udo ....naravno, na drugoj strani je bila osoba, mada sam poznat sa mojim fajtovima sa telefonskim govornicama :cut:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Music soothes the savage beast... :gitara:
By жњ
jel zna neko de ima da se kupi ovo? :D

65 `iljada vati pa ti vidi osh me startujes s guza u parkicu, mamu ti manijacku!!! :ostrisekiru:

Slika
Korisnikov avatar
By switchon1234
Samo mislim da sa tim treba da se pazi co'ek da se slucajno ne 'opece'. :d
Korisnikov avatar
By jukie
Ina?e, malopre sam u IPSu zagledao neku knjigu Veština samoodbrane za žene, i preskupa je za koli?inu materijala koji nudi (ali nije loša, samo bi bila pri dnu moje liste od 108 knjiga koje nameravam da kupim ako dobijem na lutriji, negde iznad "Stenli ho?e ajkulu" i "Nature Watch - Monkeys" )
By Çâðê_DUP
Uh, dobre su te knjige.
Sto obimnije- to bolje.
Odalamis napadaca po njusci, a
onda run for your life, lad...
Korisnikov avatar
By zboO
i ja sam jedno vreme nosila suzavac.....pa sam shvatila a i mnogi su mi rekli da je kod nas zabranjeno "zakonom" nositi ga a i upotrebljavati ga (a i istekao mu je rok upotrebe, lol), pa sam preshla na dezodorans poshto ima isto dejstvo u sta sam se jednom sluchajno i sama uverila.... :zid: ( umalo nisam oslepela)....

najbolje je znati neke borilachke veshtine, pa lepo stanesh i polomish ga....bolje nego da bezim i vrishtim.... :D

:ninja: :ninja:
Korisnikov avatar
By m..
Uh uh, ako ovih dana cujete da sam se tukla, nije istina. Neka grupa debila je krenula da mi bije ortake i brata (da isti oni magarci sto su ono vece napravili sranje u Plastiku, bash ti), i onda sam naterala (drzeci ga za uvo) tog lika koji mi je tukao brata da mu se izvini (i izvinio mu se, pred 15 prisutnih). Jesam ga udarila torbom u glavu (mada sumnjam da je bolelo), ali se nisam tukla. Par argumentovanih recenica je bilo sasvim dovoljno. Nece mog brata niko da bije dok sam ziva i tacka. Posle su zauzvrat dobili zaplenjenu patiku.... :roflmao:
By fazza
Originally posted by m..
Uh uh, ako ovih dana cujete da sam se tukla, nije istina. Neka grupa debila je krenula da mi bije ortake i brata (da isti oni magarci sto su ono vece napravili sranje u Plastiku, bash ti), i onda sam naterala (drzeci ga za uvo) tog lika koji mi je tukao brata da mu se izvini (i izvinio mu se, pred 15 prisutnih). Jesam ga udarila torbom u glavu (mada sumnjam da je bolelo), ali se nisam tukla. Par argumentovanih recenica je bilo sasvim dovoljno. Nece mog brata niko da bije dok sam ziva i tacka. Posle su zauzvrat dobili zaplenjenu patiku.... :roflmao:
Carice! :up: :klap:
By жњ
Originally posted by m..

hehehe jaaaao, strashna si :lol: :lol: :lol:

es to bili oni sto su iznabadali JRo?
By Çâðê_DUP
Originally posted by zbunjena
pa sam preshla na dezodorans poshto ima isto dejstvo u sta sam se jednom sluchajno i sama uverila....
Cekaj, meni nesto sada nije jasno.
Suzavac je mali i uvek ga drzis u ruci u
dzepu, zar ne? Tako da kada neko krene da
te napada, mozes odmah da reagujes.
Kako ti stane onol'ki dezodorans u dzep?
I da neko krene da me napada, a ja
sa ubojitim dezodoransom uz sebe, sta da
kazem, da zavaram napadaca, "cekaj da se spricnem malo,
jerbo volim da mirisem kad me biju?"
Mislim kako izvuci onu ambalazu i baratati njom?
By SUNNY B
pa ono sto sam dozivela nije lose za moje godine.ulavnom se trudim da resim problem verbalno a ako ne moze tako e onda pribegavam tuci bez ikakvog razmisljanja o posledicama.i nije da sam lose prolazila. uglavnom mi proradi adrenalin pa se onda pitam da li ima nekog ko se ne bi uplasio tada.

pre mozda mesec dana me je spopao u 5 ujutro neki sredovecni covek koji je bio pripit dok sam se vracala kuci. s obzirom na to da sam vec bila prilicno besna jer me je isamarao lik iz obezbedjenja u klubu (nisam mu vratila jedino iz razloga jer sam zelela da u taj klub udjem jos nekad) nije mi bilo tesko da se istresem na ovom jadniku koji je zavrsio nabijen uza zid , izudaran a pritom sam se toliko drala na njega da se pitam da nije slucajno ogluveo. :rafal:

u svakom slucaju, ne prezam od toga da se odbranim. a svojim zenama dozvoljavam da me tuku.
Korisnikov avatar
By Vanilje_jenta
Pa u tom slucaju lepo uzmes neku extra poznatu marku dezodoransa, koji je 15 puta manji i isto toliko puta skuplji od obicnog.... vredece, bar mozes da se hvalis da je npr. Gabbana saved your life :lol:
Korisnikov avatar
By Vanilje_jenta
Originally posted by SUNNY GIRL
pa ono sto sam dozivela nije lose za moje godine.ulavnom se trudim da resim problem verbalno a ako ne moze tako e onda pribegavam tuci bez ikakvog razmisljanja o posledicama.i nije da sam lose prolazila. uglavnom mi proradi adrenalin pa se onda pitam da li ima nekog ko se ne bi uplasio tada.

pre mozda mesec dana me je spopao u 5 ujutro neki sredovecni covek koji je bio pripit dok sam se vracala kuci. s obzirom na to da sam vec bila prilicno besna jer me je isamarao lik iz obezbedjenja u klubu (nisam mu vratila jedino iz razloga jer sam zelela da u taj klub udjem jos nekad) nije mi bilo tesko da se istresem na ovom jadniku koji je zavrsio nabijen uza zid , izudaran a pritom sam se toliko drala na njega da se pitam da nije slucajno ogluveo. :rafal:

u svakom slucaju, ne prezam od toga da se odbranim. a svojim zenama dozvoljavam da me tuku.
Ja sam se sad najezila i uplasila :shocked:
Korisnikov avatar
By Frizerka
Ma ko me napadne i verbalno i fizicki ima gratis put na ORLOVAChU
:pegla:
By Çâðê_DUP
Originally posted by Vanilje_jenta
Pa u tom slucaju lepo uzmes neku extra poznatu marku dezodoransa, koji je 15 puta manji i isto toliko puta skuplji od obicnog.... vredece, bar mozes da se hvalis da je npr. Gabbana saved your life :lol:
Ha ha ha, super!!!
A onda moj napadac bukvalno
postane fashion victim.
:smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!