Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Tot
Dve veoma dobre misli o prijateljstvu. Voleo bih da mi kažete šta o njima mislite:

Bože, sa?uvaj me od prijatelja; od neprijatelja ?u se sam sa?uvati.

Prijatelj je onaj koji je s tobom i kada bi radije bio negde drugde.
Korisnikov avatar
By avalon
Ne mogu ta?no da citiram, ali Du?i? je svojevremeno napisao da nema ništa gore od glupog prijatelja jer ne samo što ?ini zlo, ve? toga nije ni svestan.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Tot
Dve veoma dobre misli o prijateljstvu. Voleo bih da mi kažete šta o njima mislite:

Prijatelj je onaj koji je s tobom i kada bi radije bio negde drugde.
Dve veoma lepe i prijemcive krilatice o kojima iskustveno ne bih nista mogao reci.
Korisnikov avatar
By Tot
Ok Deni; ja sam imao iskustva u oba slu?aja. Slažem se da su prijemcive a treba da budu i primenjive budu?i da i jedna i druga kažu nešto o životu.

:bye:
Korisnikov avatar
By *deni*
Tot
:bye: , Tot !
Zvacu te neki dan i nadam se da cu te konacno zateci kod kuce, jer si poslednjih dana nesto mnogo drustveno angazovan, pa te nikada nema da se javis na phone.
:vatroslava:
Korisnikov avatar
By Johnny Rocket
Da, Ducic je lepo pisao o prijateljstvu.

Mudrosti tipa:

''Bože, sa?uvaj me od prijatelja; od neprijatelja ?u se sam sa?uvati.''

i

''Prijatelj je onaj koji je s tobom i kada bi radije bio negde drugde.''

ne podnosim.
:pilence:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
"When I'm with you I feel like I could die and that would be alright, alright."
- Third Eye Blind

I don't trust him. We're friends."
- Bertolt Brecht

"Friendships last when each friend thinks he has a slight superiority over the other."
- Honore Debalazac

Prijatelji su kao ruze... morash da pazish na trnje.
Korisnikov avatar
By Moa
Ove dve recenice navedene mi bas nisu bliske,barem ne u ovom obliku.Moja iskustva sto se tice prijateljstva nisu bas najsjajnija,uvek se prijatelji nekako bahato ponasaju,misle imam prijatelja pa sad mogu kako hoce,koliko god da ga je*** on ce biti tu za mene.Kasne,ne javljaju se,kad su ti trebali nisu bili tu,vecinom slucaja.A kad ti pocnes da vracas istom merom odmah padnu pogrdne reci.Nazalost,moj slucaj je ovakav,zbog toga sam se privremeno ogradila,vidjamo se redje i odlicno mi je.
Korisnikov avatar
By waterlily
Od svih citata, izdvajam jedan

"Prijatelji su ljudi koji te vole, iako sve znaju o tebi"
Korisnikov avatar
By EYA
moj najvazniji zakljucak o prijateljstvu je :

prijatelji su prijatelji dok to jesu. :carica:
Korisnikov avatar
By Delete
A danas mi nekadasnja dobra prijateljica kaze da ne zeli vise ikad da me vidi...zato sto sam ispalila njenog (sada) boljeg druga...ma prijateljstvo je sranje!
Korisnikov avatar
By zboO
prijateljstvo nije sranje....samo je retko kada "PRAVO" a to smo svi osetili na svojoj kozi....kao sto sam vec negde pisala...drugara imamo gomilu, i stichemo ih svakim danom...ali prijatelja je jako malo i zaista su retki!! Ja imam jako malo prijatelja....svi ostali su drugari...mada neki ni to ne zasluzuju da budu....
na ovo se moze nadovezati ona stara: kome trebaju neprijatelji kada imamo "takve" prijatelje

mislite o tome!!
By High Maintenance
Pravih prijatelja imam nekoliko i za njih ne vazi prva recenica...
Drugova i drugarica imam dosta i u principu i za njih vazi samo druga ali ne bih mogao da budem 100% siguran da ni ovo prvo ne dolazi u obzir :bouncy:
By argentum_inf
rekla bih-simpatisu,ljubav je prejaka rec,ne koristi se nepotrebno..
By Simor
promasen ja sam slucaj
sam sebi postajem
najbolji prijatelj

Kebra :love:
By Hugo
Da dve lepe i iskustvene misli i lepo odabrane!!!!
No kao i o ljubavi sve neke mudre izreke i o ljubavi i o pritaljestvu provlace neku notu da tako kazem "opecenosti" nekom njihovom i losom stranom pa vrlo cesto se i sve i usmere samo na tu njihovu stranu,LOSU,NEGATIVNU pa ih vecinom koliko kod bile poucne ponekada i izbegavam jer hocu prvo lepu stranu,a i ponekada moramo i SAMI uciti....
I nas i prijateljstava,sto bih se reklo:ima nas i ima ih raznih pod kapom nebeskom....
No mislim da nas zivot i odrastanje ipak uci kvalitetnoj podeli...LICNO,smatram i krajnje egoisticno to isticem da sam BESKRAJAN PRIJATELJ....,tako sam vaspitan,takvo mi je opredeljenje zivotno,profesionalno,no jedino sam licno, odrastanjem,prestao da merim koliko mi se vraca,mozda je moj stav izopacen,ali jedino cega se uvek secam to je ZADOVOLJSTVO DAVANJA,mozda samo laksi nacin ili beg da ne bih sebi dozvolio razocarenja,...ali nacin meni svojstven!!!
Umoran sam trenutno za citate, ali ovaj moj mali stav delimicno potvrdjuje jedan predivan Selimovicev citat(Dervis i smrt):
"...Pitao sam ga jednom kako to da je bas meni poklonio svoje prijateljstvo?
Prijateljstvo se ne bira-rekao je,
ono biva,ko zna zbog cega,kao lj u b a v,
a nista ja nisam tebi poklonio no sebi...... "
Pa ako neko misli da je mene iskoristio,makar i na trenutak kao prijatelja,vara se,ja sam taj trenutak poklonio sebi,inace ne bih bio deo tog trenutka................
:obraz: :andjelak:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Simor
promasen ja sam slucaj
sam sebi postajem
najbolji prijatelj

Kebra :love:
U teškim situacijama ako se ne pobrineš sam za sebe, niko drugi ne?e, prijatelji imaju ograni?eni domet što se pomo?i ti?e. Ali uvek treba da postoji standard ispod kojeg se ne ide. Prijatelji ?esto misle da im je sve dozvoljeno pa i to da ti rade o glavi, jer pobogu oni su ti prijatelji i misle samo dobro za tebe.

Originally posted by zbunjena
prijateljstvo nije sranje....samo je retko kada "PRAVO" a to smo svi osetili na svojoj kozi....kao sto sam vec negde pisala...drugara imamo gomilu, i stichemo ih svakim danom...ali prijatelja je jako malo i zaista su retki!! Ja imam jako malo prijatelja....svi ostali su drugari...mada neki ni to ne zasluzuju da budu....
na ovo se moze nadovezati ona stara: kome trebaju neprijatelji kada imamo "takve" prijatelje

mislite o tome!!
Da Zbunj, poenta ove teme je upravo to: MIslite o tome.
Originally posted by Delete
A danas mi nekadasnja dobra prijateljica kaze da ne zeli vise ikad da me vidi...zato sto sam ispalila njenog (sada) boljeg druga...ma prijateljstvo je sranje!
Samo je malo pala u afekat. Pro?i ?e je

Originally posted by EYA
moj najvazniji zakljucak o prijateljstvu je :

prijatelji su prijatelji dok to jesu. :carica:
Naravno, ne volim od bivših prijatelja da pravim neprijatelje, ali mi je slatko nekad završiti prijateljstvo kao što mi je bilo slatko i zapo?eti ga.

Originally posted by Moa
Ove dve recenice navedene mi bas nisu bliske,barem ne u ovom obliku.Moja iskustva sto se tice prijateljstva nisu bas najsjajnija,uvek se prijatelji nekako bahato ponasaju,misle imam prijatelja pa sad mogu kako hoce,koliko god da ga je*** on ce biti tu za mene.Kasne,ne javljaju se,kad su ti trebali nisu bili tu,vecinom slucaja.A kad ti pocnes da vracas istom merom odmah padnu pogrdne reci.Nazalost,moj slucaj je ovakav,zbog toga sam se privremeno ogradila,vidjamo se redje i odlicno mi je.
Bravo Moa, to je i moj modus procedendi;kada mislim da prijateljstvo ne funkcioniše najpre ga suspendujem,ne trudim se da održavam komunikaciju.Nakon te faze mogu da obnovim prijateljstvo ili pak da ga trajno prekinem izbegavanjem svih kontakata. E sad prijatelji obi?no traže REŠENJE zašto sam postao takav. Ali ja nisam opštinski ni sudski organ pa im ga ni ne dostavljam.

Originally posted by Morgan Le Faye

"Friendships last when each friend thinks he has a slight superiority over the other."
- Honore Debalazac

Prijatelji su kao ruze... morash da pazish na trnje.
:up:

Originally posted by waterlily
Od svih citata, izdvajam jedan

Može i taj

@argentum inf, vole ili simpatišu ali recimo da prijateljska ljubav postoji
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Hugo
No kao i o ljubavi sve neke mudre izreke i o ljubavi i o pritaljestvu provlace neku notu da tako kazem "opecenosti" nekom njihovom i losom stranom pa vrlo cesto se i sve i usmere samo na tu njihovu stranu,LOSU,NEGATIVNU pa ih vecinom koliko kod bile poucne ponekada i izbegavam jer hocu prvo lepu stranu,a i ponekada moramo i SAMI uciti....
I nas i prijateljstava,sto bih se reklo:ima nas i ima ih raznih pod kapom nebeskom....
No mislim da nas zivot i odrastanje ipak uci kvalitetnoj podeli...LICNO,smatram i krajnje egoisticno to isticem da sam BESKRAJAN PRIJATELJ....,tako sam vaspitan,takvo mi je opredeljenje zivotno,profesionalno,no jedino sam licno, odrastanjem,prestao da merim koliko mi se vraca,mozda je moj stav izopacen,ali jedino cega se uvek secam to je ZADOVOLJSTVO DAVANJA,mozda samo laksi nacin ili beg da ne bih sebi dozvolio razocarenja,...ali nacin meni svojstven!!!
Umoran sam trenutno za citate, ali ovaj moj mali stav delimicno potvrdjuje jedan predivan Selimovicev citat(Dervis i smrt):
Pa ako neko misli da je mene iskoristio,makar i na trenutak kao prijatelja,vara se,ja sam taj trenutak poklonio sebi,inace ne bih bio deo tog trenutka................

Hvala ti Hugo, naro?ito mi se sviða ovo poslednje što si rekao. Mislim da je to ta?no i da je stvar zrelosti da u prijateljstvo uðemo sa namerom da nešto damo,a ne samo da uzimamo. Stalno o?ekivati nešto od prijatelja je nezrelo i trebalo bi po?i sa stavom više dati nego tražiti. Smatram da je tvoje samopoštovanje u vezi toga kakav si prijatelj sasvim OK. Što se opre?nosti dve izreke ti?e one su tu da navedu na razmišljanje. Treba ulagati u prijateljstvo, ali budimo svesni lažnih prijatelja. Nije li to stvar zrelosti i samodiscipline?

Slažem se sa tobom da se prijateljstva dogaðaju, ?esto ne mogu da objasnim kako je do nekih došlo, da li sam izabrao prijatelja ili sam izabran da budem prijatelj.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by *deni*
Zvacu te neki dan i nadam se da cu te konacno zateci kod kuce, jer si poslednjih dana nesto mnogo drustveno angazovan, pa te nikada nema da se javis na phone.
:vatroslava:
Zaturio sam negde tvoje telefone, ali prona?i ?u ih.
Korisnikov avatar
By Dina
:up:

Hugo je napisao ono sto otprilike i ja mislim. Jedino sto ja ponekad razmislim o nekim prijateljstvima onda kad osetim da nesto "skripi". Bas zato sto su ljudi razliciti oni nekad ne razmisljaju vec kad vide da ti stalno dajes, oni pocnu stalno da uzimaju ;) Mozda se ne radi o zlonamernosti ljudi... Videvsi to u nekim mojim prijateljstvima a i kod drugih ja sam malo poostrila stav, sto se pokazalo kao dobro za ta prijateljstva.

Sto se izreka tice - prva se po meni moze odnositi samo na lazne prijatelje. Stoji da nas oni mogu povrediti vise od neprijatelja jer nas bolje i poznaju. Meni se to retko dogadjalo, ali onih par puta jeste bilo jako bolno. Mislim da ne nosim ipak neko preterano ogorcenje zbog toga. Kad shvatim da mi je neko lazni prijatelj tj. da mi uopste nije prijatelj ili ga udaljim na stepen poznanika ili prekinem kontakt. Zivot je suvise kratak da bih mogla da ga trosim na neke zlobne ljude, kad ima toliko divnih ljudi pa ne stizem ni sa njima da se vidim koliko bih zelela...

Druga se moze desiti i u prijateljstvu ali kad covek to oseti bolje je da pusti prijatelja da bude negde drugde, a da se sa njim vidi redje ali da to ima neki kvalitet.

Korisnikov avatar
By Galateja
Poznanstvo, drugarstvo, pa i veza se sklapaju. Ljubav se radja, a prijateljstvo gradi. I za jedno i za drugo je potrebno vreme.

E, sad, najbolja je kombinacija nekog upoznati, pa sklopiti drugarstvo, onda izgraditi prijateljstvo. Jos kad bi se rodila ljubav i sklopila veza ne bi bilo kraja sreci... :D
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Mislim da su ta dva aforizma samo druk?iji na?in da se kaže da stalno procenjujemo ljude i da u toj proceni tu i tamo pogrešimo. :sekirica: Što opet zna?i da postoje lepa i važna i divna prijateljstva bez kojih ne bismo bili ono što smo, ukoliko se, to jest, ne zeznemo u proceni.
Korisnikov avatar
By 2kune
Prijatelj je onaj tko ?ita moje duge postove i kad mu cijev kalaša nije prislonjena na ?elo. :blush:
Korisnikov avatar
By bittersweet
Posto su te gore misli razradjene do detalja, ja cu samo da dodam jos dve:

"Remember the old sying, a friend in need is a damned nuisance" Peter Pook.
"Love is blind, friendship quietly closes its eyes"
Pem Brown

Pozdrav...:saint:
Korisnikov avatar
By Kupper
Prijatelj je ili nije. Kad jednom postane, tj. kad se kvalifikuje to je zauvek.

Moj najbolji prijatelj B. je svakog bozjeg dana vozio moju kevu na rehabilitaciju, dve nedelje a da ja o tome nisam imao pojma. Ja na poslu, mislim da pesaci ili cima caleta (a i njemu nije nabolje).

Uopste mi ne treba da mi neko bilo sta prica. Delaj kad ti ne trazim, nadji mi se i kad cutim....

EYA-in post mi je tuzan. Srecom, nisam nikad dosao u situaciju tipa imam-pa nemam. Ali zato jedan, samo ponekad i dva prijatelja postoje u nasim zivotima. I to pod uslovom da imamo srece ili da smo debelo zasluzili.

Postoji jos jedna, verujem poznate izreka - 'prijatelj ti je i neko sa kim mozes ugodno da cutis a da se tisina ne cuje'.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by 2kune
Prijatelj je onaj tko ?ita moje duge postove i kad mu cijev kalaša nije prislonjena na ?elo. :blush:
mudro zborish
Korisnikov avatar
By KiWi
Ovde dve su me podsetile na re?i Dalaj Lame:

Kada gubiš, ne gubi pouku koju možeš izvu?i.

i,

Prijatelj je onaj koji zna sve o tebi, a ipak te voli!
Korisnikov avatar
By * NajS *
Trenutno, moj najbolji prijatelj je moj ljubavnik!

:sunce:
Korisnikov avatar
By mrle
Jos nisam procitao lepsu misao o prijateljstvu, od ove Selimoviceve, koja ga spaja sa ljubavlju. Po glavi mi se vrzma jedna misao : nikad ne znamo kada ljubav pocne, ali uvek znamo kada ona prestane. Znaci li to da nema beskrajnog prijateljstva, kao ni beskrajne ljubavi? Ja cvrsto verujem da postoji i jedno i drugo - cisto, beskrajno i bezuslovno. Mozda se ono bas zasniva na tom zadovoljstvu davanja i bezuslovnog pruzanja, o kome Hugo govori. Mozda je bas takvo prijateljstvo univerzalno, ono koje se moze primeniti na svaki pojedinacni slucaj : da je prijatelj onaj koji je sa tobom i onda kada bi radije bio negde drugde.

Zasto, onda, postoje diktoni koji prizivaju Boga za zastitu od prijatelja? Hugo lepo rece da nas ima raznih pod ovom nebeskom kapom, sto za sobom povlaci pitanje o ljudskoj individualnosti, odnosno razlicitosti, pa i o uslovljenosti nasih prijateljstava razlicitim DNK, genima, licnostima, kako hocete. Ja bih, dakle, stavio akcenat na pitanje o stepenu spoznaje razlicitosti koje nas okruzuju i razumevanja nam blizih ili daljih... Kao sto rece Selimovic kroz svog lepog dervisa : "Ulazio sam u Hasanov zivot po pravu prijateljstva, i po njegovoj dobroj volji, ali ako sam se nadao, ili bojao, da ce mi sve njegovo postati jasno i poznato, prevario sam se. Ne zato što bi ma šta sakrio od mene, vec što je duboki i sjenoviti bunar, cije se dno ne moze lako vidjeti. I ne zato što je baš on takav, vec što su ljudi takvi, nesagledljivi, cim ih bolje upoznamo".

Opet, dakle, teznja da se univerzalizuje sve sto je pozitivno, a da se individualizuje sve sto je negativno. Kao sto i sam Tolstoj rece (ne citiram, vec parafraziram) : sve srecne porodice lice jedna na drugu, a svaka je nesrecna na svoj nacin.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Hipatija

Hugo je napisao ono sto otprilike i ja mislim. Jedino sto ja ponekad razmislim o nekim prijateljstvima onda kad osetim da nesto "skripi". Bas zato sto su ljudi razliciti oni nekad ne razmisljaju vec kad vide da ti stalno dajes, oni pocnu stalno da uzimaju ;) Mozda se ne radi o zlonamernosti ljudi... Videvsi to u nekim mojim prijateljstvima a i kod drugih ja sam malo poostrila stav, sto se pokazalo kao dobro za ta prijateljstva.
Mislim da vremenom to može da se izbalansira, ja recimo mislim da prijateljstvo u sebi sadrži poštovanje- ne ?iniš nešto što bi prijatelja unizilo. Prijateljska ljubav- budeš tu kad možeš, pomožeš kad možeš, ako ne možeš ne odmažeš.

Sto se izreka tice - prva se po meni moze odnositi samo na lazne prijatelje. Stoji da nas oni mogu povrediti vise od neprijatelja jer nas bolje i poznaju. Meni se to retko dogadjalo, ali onih par puta jeste bilo jako bolno. Mislim da ne nosim ipak neko preterano ogorcenje zbog toga. Kad shvatim da mi je neko lazni prijatelj tj. da mi uopste nije prijatelj ili ga udaljim na stepen poznanika ili prekinem kontakt. Zivot je suvise kratak da bih mogla da ga trosim na neke zlobne ljude, kad ima toliko divnih ljudi pa ne stizem ni sa njima da se vidim koliko bih zelela...
Pa znaš i sama razni su principi okupljanja, prema tim principima delimo i prijatelje. Otvaranje je uvek stepenik više, nije nužno za neko po?etno prijateljstvo ali kao što Galateja kaže prijateljstvo se gradi i vremenom tek to otvaranje dobija ve?i smisao. Prijatelji nas bolje poznaju od obi?nih poznanika, mada svaki jedan aspekt nas samih jer nismo ni sa svima isti...mislim da nas mali broj poznaje u potpunosti...uostalom mislim da to nije ni nužno...nikada nisam insistirao na nekim pitanjima...ukoliko prijatelj želi nešto da ti kaže re?i ?e ti...nikada nisam pitao ono što me se ne ti?e

Druga se moze desiti i u prijateljstvu ali kad covek to oseti bolje je da pusti prijatelja da bude negde drugde, a da se sa njim vidi redje ali da to ima neki kvalitet.

Da, naravno, nije poenta u smaranju, radi se samo o tome da ti neke životne situacije potvrde ne?ije prijateljstvo...naravno postoje neki prijatelji sa kojima frekvencija viðanja nema nikakav uticaj na ja?inu prijateljstva. Uostalom prijateklji nisu samo tu da nam prekra?uju dosadu... s tim treba da se snaðemo sami.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!