Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by TotDve veoma lepe i prijemcive krilatice o kojima iskustveno ne bih nista mogao reci.
Dve veoma dobre misli o prijateljstvu. Voleo bih da mi kažete šta o njima mislite:
Bože, sa?uvaj me od prijatelja; od neprijatelja ?u se sam sa?uvati.
Prijatelj je onaj koji je s tobom i kada bi radije bio negde drugde.
Bože, sa?uvaj me od prijatelja; od neprijatelja ?u se sam sa?uvati.na ovo se moze nadovezati ona stara: kome trebaju neprijatelji kada imamo "takve" prijatelje
"Prijatelji su ljudi koji te vole, iako sve znaju o tebi"rekla bih-simpatisu,ljubav je prejaka rec,ne koristi se nepotrebno..
Originally posted by SimorU teškim situacijama ako se ne pobrineš sam za sebe, niko drugi ne?e, prijatelji imaju ograni?eni domet što se pomo?i ti?e. Ali uvek treba da postoji standard ispod kojeg se ne ide. Prijatelji ?esto misle da im je sve dozvoljeno pa i to da ti rade o glavi, jer pobogu oni su ti prijatelji i misle samo dobro za tebe.
promasen ja sam slucaj
sam sebi postajem
najbolji prijatelj
Kebra
Originally posted by zbunjenaDa Zbunj, poenta ove teme je upravo to: MIslite o tome.
prijateljstvo nije sranje....samo je retko kada "PRAVO" a to smo svi osetili na svojoj kozi....kao sto sam vec negde pisala...drugara imamo gomilu, i stichemo ih svakim danom...ali prijatelja je jako malo i zaista su retki!! Ja imam jako malo prijatelja....svi ostali su drugari...mada neki ni to ne zasluzuju da budu....
Bože, sa?uvaj me od prijatelja; od neprijatelja ?u se sam sa?uvati.na ovo se moze nadovezati ona stara: kome trebaju neprijatelji kada imamo "takve" prijatelje
mislite o tome!!
Originally posted by DeleteSamo je malo pala u afekat. Pro?i ?e je
A danas mi nekadasnja dobra prijateljica kaze da ne zeli vise ikad da me vidi...zato sto sam ispalila njenog (sada) boljeg druga...ma prijateljstvo je sranje!
Originally posted by EYANaravno, ne volim od bivših prijatelja da pravim neprijatelje, ali mi je slatko nekad završiti prijateljstvo kao što mi je bilo slatko i zapo?eti ga.
moj najvazniji zakljucak o prijateljstvu je :
prijatelji su prijatelji dok to jesu.
Originally posted by MoaBravo Moa, to je i moj modus procedendi;kada mislim da prijateljstvo ne funkcioniše najpre ga suspendujem,ne trudim se da održavam komunikaciju.Nakon te faze mogu da obnovim prijateljstvo ili pak da ga trajno prekinem izbegavanjem svih kontakata. E sad prijatelji obi?no traže REŠENJE zašto sam postao takav. Ali ja nisam opštinski ni sudski organ pa im ga ni ne dostavljam.
Ove dve recenice navedene mi bas nisu bliske,barem ne u ovom obliku.Moja iskustva sto se tice prijateljstva nisu bas najsjajnija,uvek se prijatelji nekako bahato ponasaju,misle imam prijatelja pa sad mogu kako hoce,koliko god da ga je*** on ce biti tu za mene.Kasne,ne javljaju se,kad su ti trebali nisu bili tu,vecinom slucaja.A kad ti pocnes da vracas istom merom odmah padnu pogrdne reci.Nazalost,moj slucaj je ovakav,zbog toga sam se privremeno ogradila,vidjamo se redje i odlicno mi je.
Originally posted by Morgan Le Faye
"Friendships last when each friend thinks he has a slight superiority over the other."
- Honore Debalazac
Prijatelji su kao ruze... morash da pazish na trnje.
Originally posted by waterlilyMože i taj
Od svih citata, izdvajam jedan
"Prijatelji su ljudi koji te vole, iako sve znaju o tebi"
Originally posted by Hugo
Da dve lepe i iskustvene misli i lepo odabrane!!!!
No kao i o ljubavi sve neke mudre izreke i o ljubavi i o pritaljestvu provlace neku notu da tako kazem "opecenosti" nekom njihovom i losom stranom pa vrlo cesto se i sve i usmere samo na tu njihovu stranu,LOSU,NEGATIVNU pa ih vecinom koliko kod bile poucne ponekada i izbegavam jer hocu prvo lepu stranu,a i ponekada moramo i SAMI uciti....
I nas i prijateljstava,sto bih se reklo:ima nas i ima ih raznih pod kapom nebeskom....
No mislim da nas zivot i odrastanje ipak uci kvalitetnoj podeli...LICNO,smatram i krajnje egoisticno to isticem da sam BESKRAJAN PRIJATELJ....,tako sam vaspitan,takvo mi je opredeljenje zivotno,profesionalno,no jedino sam licno, odrastanjem,prestao da merim koliko mi se vraca,mozda je moj stav izopacen,ali jedino cega se uvek secam to je ZADOVOLJSTVO DAVANJA,mozda samo laksi nacin ili beg da ne bih sebi dozvolio razocarenja,...ali nacin meni svojstven!!!
Umoran sam trenutno za citate, ali ovaj moj mali stav delimicno potvrdjuje jedan predivan Selimovicev citat(Dervis i smrt):
"...Pitao sam ga jednom kako to da je bas meni poklonio svoje prijateljstvo?
Prijateljstvo se ne bira-rekao je,
ono biva,ko zna zbog cega,kao lj u b a v,
a nista ja nisam tebi poklonio no sebi...... "
Pa ako neko misli da je mene iskoristio,makar i na trenutak kao prijatelja,vara se,ja sam taj trenutak poklonio sebi,inace ne bih bio deo tog trenutka................
Originally posted by Hugo
No kao i o ljubavi sve neke mudre izreke i o ljubavi i o pritaljestvu provlace neku notu da tako kazem "opecenosti" nekom njihovom i losom stranom pa vrlo cesto se i sve i usmere samo na tu njihovu stranu,LOSU,NEGATIVNU pa ih vecinom koliko kod bile poucne ponekada i izbegavam jer hocu prvo lepu stranu,a i ponekada moramo i SAMI uciti....
I nas i prijateljstava,sto bih se reklo:ima nas i ima ih raznih pod kapom nebeskom....
No mislim da nas zivot i odrastanje ipak uci kvalitetnoj podeli...LICNO,smatram i krajnje egoisticno to isticem da sam BESKRAJAN PRIJATELJ....,tako sam vaspitan,takvo mi je opredeljenje zivotno,profesionalno,no jedino sam licno, odrastanjem,prestao da merim koliko mi se vraca,mozda je moj stav izopacen,ali jedino cega se uvek secam to je ZADOVOLJSTVO DAVANJA,mozda samo laksi nacin ili beg da ne bih sebi dozvolio razocarenja,...ali nacin meni svojstven!!!
Umoran sam trenutno za citate, ali ovaj moj mali stav delimicno potvrdjuje jedan predivan Selimovicev citat(Dervis i smrt):
Pa ako neko misli da je mene iskoristio,makar i na trenutak kao prijatelja,vara se,ja sam taj trenutak poklonio sebi,inace ne bih bio deo tog trenutka................
Originally posted by HugoJos nisam procitao lepsu misao o prijateljstvu, od ove Selimoviceve, koja ga spaja sa ljubavlju. Po glavi mi se vrzma jedna misao : nikad ne znamo kada ljubav pocne, ali uvek znamo kada ona prestane. Znaci li to da nema beskrajnog prijateljstva, kao ni beskrajne ljubavi? Ja cvrsto verujem da postoji i jedno i drugo - cisto, beskrajno i bezuslovno. Mozda se ono bas zasniva na tom zadovoljstvu davanja i bezuslovnog pruzanja, o kome Hugo govori. Mozda je bas takvo prijateljstvo univerzalno, ono koje se moze primeniti na svaki pojedinacni slucaj : da je prijatelj onaj koji je sa tobom i onda kada bi radije bio negde drugde.
Originally posted by HipatijaMislim da vremenom to može da se izbalansira, ja recimo mislim da prijateljstvo u sebi sadrži poštovanje- ne ?iniš nešto što bi prijatelja unizilo. Prijateljska ljubav- budeš tu kad možeš, pomožeš kad možeš, ako ne možeš ne odmažeš.
Hugo je napisao ono sto otprilike i ja mislim. Jedino sto ja ponekad razmislim o nekim prijateljstvima onda kad osetim da nesto "skripi". Bas zato sto su ljudi razliciti oni nekad ne razmisljaju vec kad vide da ti stalno dajes, oni pocnu stalno da uzimaju Mozda se ne radi o zlonamernosti ljudi... Videvsi to u nekim mojim prijateljstvima a i kod drugih ja sam malo poostrila stav, sto se pokazalo kao dobro za ta prijateljstva.
Originally posted by HipatijaPa znaš i sama razni su principi okupljanja, prema tim principima delimo i prijatelje. Otvaranje je uvek stepenik više, nije nužno za neko po?etno prijateljstvo ali kao što Galateja kaže prijateljstvo se gradi i vremenom tek to otvaranje dobija ve?i smisao. Prijatelji nas bolje poznaju od obi?nih poznanika, mada svaki jedan aspekt nas samih jer nismo ni sa svima isti...mislim da nas mali broj poznaje u potpunosti...uostalom mislim da to nije ni nužno...nikada nisam insistirao na nekim pitanjima...ukoliko prijatelj želi nešto da ti kaže re?i ?e ti...nikada nisam pitao ono što me se ne ti?e
Sto se izreka tice - prva se po meni moze odnositi samo na lazne prijatelje. Stoji da nas oni mogu povrediti vise od neprijatelja jer nas bolje i poznaju. Meni se to retko dogadjalo, ali onih par puta jeste bilo jako bolno. Mislim da ne nosim ipak neko preterano ogorcenje zbog toga. Kad shvatim da mi je neko lazni prijatelj tj. da mi uopste nije prijatelj ili ga udaljim na stepen poznanika ili prekinem kontakt. Zivot je suvise kratak da bih mogla da ga trosim na neke zlobne ljude, kad ima toliko divnih ljudi pa ne stizem ni sa njima da se vidim koliko bih zelela...
Originally posted by HipatijaDa, naravno, nije poenta u smaranju, radi se samo o tome da ti neke životne situacije potvrde ne?ije prijateljstvo...naravno postoje neki prijatelji sa kojima frekvencija viðanja nema nikakav uticaj na ja?inu prijateljstva. Uostalom prijateklji nisu samo tu da nam prekra?uju dosadu... s tim treba da se snaðemo sami.
Druga se moze desiti i u prijateljstvu ali kad covek to oseti bolje je da pusti prijatelja da bude negde drugde, a da se sa njim vidi redje ali da to ima neki kvalitet.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!