Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
Ima li ovde potomaka nekog Karadjordjevica, Obrenovi?a, Hazburgovaca, Broza, Kari?a (ovo zadnje pretvarajte se da niste pro?itali), nekog grofa, palog partizana ili ?etnika, ili možda bar nekog umetnika?

Mojih dvojica pradeda su se u isto vreme borile na suptornim stranama. Dok mi je onaj iz Hrvatske bio u Austrougarskoj vojsci, drugi je bio u srpskoj, ali otom potom...

Najve?i biser medju precima mi je ?ukundeda, koji je verovali ili ne bio :sekirica: :shocked: UBICA

Pa ipak sve se desilo u nehatu, pod velikom koli?inom alkohola.
Kad je saznao da je izgubio funkciju predsednika njegovog sela u okolini Beograda, seo je u kafanu da se uteši, a onda je do njega seo komšija, s namerom da mu dodatno zabiberi bolan pad sa vlasti i rekao: - Waha, haha ha. Šta to ?ujem! Nisi više pre'sednik u selo! Aha ha ha ha! Niko i ništa si sada brale! Nema više da koristiš položaj, pa kad kreneš niz sokak, da te svaka raspuštenica i udovica pozove kod nje na pe?eno pile! Nema toga više brale! Aha ha ha ha.

A moj pradeda ga onako pijan pogleda, ode ku?i, uzme pušku tandžaru, vrati se u kafanu pa BANG BANG BUM BUM BUM!

Moja baba, koja sad ima 80 mi prepri?avala je ?esto re?i svog dede, koga je ?esto pose?ivala u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.
- E deco moja, kad bih samo mogao da vratim vreme, ne da ne bih ubio ?oveka ve? ni mrava ne bih zgazio. Samo bih se smešk'o svima. :iskolacen: Kad vas neko zajebava deco, samo pusti...
Što je najgore svi od potomaka to i radimo. Puštamo da nas ,,jebe'' ko stigne. No, sve je bolje od Sremska Mitrovice.

Ima li ko sre?niji pedigre?
Korisnikov avatar
By MaXayde!!
Pa,ne znam koliko je bila "istaknuta" funkcija, ali moj pradeda (nemac) je bio u SS jedinicama za vreme rata :bic:
Jeste da je odma' i dezertirao (shta ce chovek, bio je ustvari strastveni pchelar..),ali ja volim da se zezam sa tim pa kad me neko neshto zajebava,a ja ga onako mrko pogledam i kazem "Jel znas ti bre da je moj pradeda bio SS-ovac....... " :giljotina: :roflmao:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by PauLi
.....Što je najgore svi od potomaka to i radimo. Puštamo da nas ,,jebe'' ko stigne. No, sve je bolje od Sremska Mitrovice.....
Bilo bi gadno da nisi stavio navodnike.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Moji preci (sa ?aletove strane) su feudalci koji su krajem XIX veka pobegli iz austrougarske zbog ubistva (eto sli?nosti) za koje su kolektivno bili optuženi. Sve je bilo vešto smišljeno i njima podvaljeno kako bi se oni na legalan na?in odvojili od svoje imovine. Prešli su Dunav i nastanili se u Beogradu. Kada se stvar smirila, ponovo su prešli Dunav i nastanili se u grani?arskoj oblasti. Promenili su prezime, i pokušali da se primire .. ali onda su krenuli ratovi ... tu negde u vreme Prvog svetskog rata roðen je moj deda, onaj koji je u Drugom bio u zarobljeništvu ... sa mamine strane tek ima desetine pri?a.. ali .. mrzi me da pišem
Korisnikov avatar
By kal zakath
Pa ako bi verovao katolickoj crkvi, onda bi to bio Adam.
Korisnikov avatar
By ciceron
Kod mene u familiji ama bas niko nije poznat nipocemu.
Sve neki bezveznjaci i anonimusi. Ja sam prva poznata licnost u svojoj familiji. Jebiga, od nekog mora da se pocne.
Korisnikov avatar
By * NajS *
Moja majka je pochetkom 90-ih prochitala u Vechernjim Novostima da njeno prezime vuche korene josh od prvog sina Stefana Nemanje....Mislim, da kako da ne....

Sa druge strane, od (meni poznatih) predaka bih izdvojio moju prababu - Crnogorku koja je :

-Nosila pushku, jahala konja i pucala u Arnaute po Brdima...
-vodila glavnu rech u plemenu
-imala slushkinju, i to neku katolkinju iz Istre (koja je mozda rodila dete sa mojim dedom - zbog chega su je oterali)
-sa dvadeset i kusur godina je nasledila penziju od muza koju je troshila do smrti u 84-oj....
-od nje sam verovatno nasledio homosexualne gene...

:zvezdice:
Korisnikov avatar
By Kupper
Djusa Vulicevic (direktan predak), brat Vujice, kuma i ubice Karadjordja. Djusa je ostao uz Vozda. Sad ima ulicu u svakom vecem mestu pa i u BG-u (sece 27. marta, tj., spaja je sa Dalmatinskom).
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by * NajS *
Sa druge strane, od (meni poznatih) predaka bih izdvojio moju prababu - Crnogorku koja je :

-Nosila pushku, jahala konja i pucala u Arnaute po Brdima...
-vodila glavnu rech u plemenu
...
Tvoja prababa je moj novi idol :wow:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Najviše bih voleo da povu?em na dedu, jednog obi?nog bezazlenog dobricu i poštenog zanatliju, koji je živeo 85 godina, voleo da peca i bio malo nagluv tako da nije mogao da ?uje šta baba gunða na njegov ra?un, a u životu se nervirao samo kad bi uspeo da joj pro?ita s usana.

Od "slavnih" predaka imam jednog predsednika vlade Kraljevine Srbije, cenim ga uglavnom zato što je govorio svih pet balkanskih jezika (od ukupno devet koliko je znao), ok mi je da u tome povu?em na njega
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by PauLi
ili možda bar nekog umetnika?

Moj ne-rodjeni deda je bio poznati :slika: Petar Lubarda (dakle od mog rodjenog dede, brat :P )

I takooo :P
Korisnikov avatar
By 2kune
Australopitek, rodona?elnik ustaške emigracije u Australiji i Novom Zelandu. :opatica:

Slika
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Ujak moga oca je bio vladika sremski, a inace oceva porodica su direktni naslednci kneza Iva od Semberije kome je carica Marija Terezija zbog zasluga dodelila baronsku titulu sa onim "plemeniti od..." koje sam ja zadnji zvanicni naslednik( a od toga inace imam pun k....)

A moj rodjeni stric je bio frontman prvog elektricarskog(kako su to tada zvali) benda u SFRJ, svojevremeno cuvenih Silueta, koje su dobile spor pred Engleskim sudom jer su im Bitlsi ukrali pesmu :) ))
Korisnikov avatar
By *deni*
Pokojna sestra moje pokojne babe u Zagrebu bese pozorisna glumica.
Na nju sam se izgleda izmetnuo.
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Baba moje babe je sestra od tetke majci Nikole Tesle... tako da mi on valjda dodje pradeda?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Lilith, Kraljica od Sabe, Kleopatra,
a od blizhih Elizabeta Erzibet s kevine strane bila je vikontesa, mada moju plavu krv nepotenciram sve dok se materijalni uslovi ne budu stekli da je mogu opushteno "poneti"
Korisnikov avatar
By Oziris
Bilo je tu kojekakvih partizana, ali ne mogu ih nikako nazvati istaknutima i slavnima...
Korisnikov avatar
By jukie
Mislim da prisustvo u partizanima ili ?etnicima za vreme 2. sv. rata nije nikakva istaknutost, to je kao da danas svima pri?aš da si simpatizer neke stranke...

dakle, pokušavam da se setim istaknutih predaka...
...
i pokušavam...
...
i pokušavam...
...
hej, ja sam prvi u bližoj i daljoj rodbini koji je završio fakultet... a izgleda i poslednji, uzevši u obzir da ga niko od mojih ne?aka nije ni upisao...
...
ne, znam da nisam usvojen jer jako li?im na mamu a po o?ima i na tatu... godinama sam ?ekao da se pojave neki ?ika i teta na vratima i kažu "mi smo tvoji pravi roditelji" ali ništa...
Korisnikov avatar
By Dina
I moj pradeda je bio ubica :smilegrin: Ubio je rodjenog brata u afektu (pretpostavljam) zbog zene koja im je obojici bila ljubavnica. Jos je moj pradeda skroz negativan lik jer je on vec imao zenu i decu (i mog dedu izmedju ostalog) a brat je bio slobodan. To se inace dogodilo pred celom tom zajednicom ali su oni lazno svedocili na sudu pa nije otisao u zatvor. Znaci preci su mi bili i lazljivci :shocked: Radilo se o tome da je on bio jedini muskarac u zajednici, svi drugi su izginuli u ratovima (bilo je zena od druge brace, jos dece, majka), sto znaci jedini izdrzavalac. Mislim da je sudija takodje znao istinu ali da nije mnogo ceprkao jer sta bi radila drzava sa tolikim zenama i decom koji bi im pali na izdrzavanje.To je ono sto se sigurno zna a kako su meni pricali taj pradeda kasnije nije mogao da zivi sa svojom savescu pa je u prvom sledecem ratu jurisao da pogine (sto se i desilo), a majka i ostale zene do smrti nisu prezalile sto su morale da lazno svedoce. E sad mozda je ovo "izvedba" kasnijih potomaka koji su hteli da ublaze zlocin. Inace braca su sahranjena jedan do drugog pa im ja kad odem na to groblje uvek ostavim bombonice, da im se duse smire (ne znam da li se od toga smiruju ali eto...).

Ostali preci se nisu isticali nesto posebno... Jedino mi se dopada zenska linija, (to sam vec pisala u nekim topicima) uglavnom su bile buntovnije nego sto su zene uobicajeno. Kad sam bila mala pa kad vidim sve one mucenice po familiji, nisam imala zelju da odrastam... Ali onda bih se setila svojih baba - jedna je bila isceliteljka da ne kazem :vestica: , njena baba takodje, po drugoj liniji isto nisu bile bas pokorne, da sad ne detaljisem...
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Komplikovane li teme...

Ne mogu da se opredelim za jednog predaka kada imam suvise kandidata za to mesto.

Zato sam sastavio spisak sta su sve moji direktni preci radili u zivotu. Iskreno, mislim da je vecini od njih najveci uspeh bio to sto su dugo ziveli i uzivali u tome i da vecina nije protracila svoje vreme.

Elem, posto je malo ko od njih radio samo jednu stvar u zivotu, ja, evo, prezentujem listu koju popunjavaju 16 mojih predaka iz prethodne 4 generacije tako da se neke osobe ponavljaju na vise mesta:
Profesora Univerziteta: komada 1
Doktora nauka: komada 2
Vrhunskih naucnika: komada 2
Skolskih nadzornika: komada 1
Profesora srednjih i osnovnih skola: komada 3
Direktori svega i svacega: komada 3
Novinara: komada 1
Advokarta: komada 1
Publicista: komada 1
Clanova tuzilackog tima na susjenju Drazi M: komada 1
Pripadnuka UDB & OZN: komada 1
Radnika na zeleznici: komada 1
Rospija: komada 2 :bic:
Domacica: komada 2
Nepismenih zena koje su skolovale svoju decu: komada 1
Bankarskih sluzbenika: komada 2
Popova: komada 2 :pop:
Rascinjenih popova: samo 1
Pevaca u crkvenom horu: komada 1
Lekara: komada 2
Austrougarskih vojnika: komada 1
Logorasa u Sibiru: komada 1
Ucesnika NOB - a: komada 1
Politickih komesara: komada 1
Oficira (aktivnih i rezervnih): komada 2
Izvlakaca od vojske: komada 2
Predratnih komunista: komada 3 :pionir:
Burzuja: jebiga, 0

Fino dete, iz fine porodice, zar ne?

Sto se tice liste sta su bliski rodjaci radili, tu dodajem jos:
Profesora Univeziteta: komada 2
Vrhunskih naucnika: komada 4
Direktora svega i svacega: komada 3
Lekara: komada 3
Ambasadora: komada 1
Prevodilaca: komada 1
Logorasa na Banjici: komada 5
Selektora zenske rukometne reprezentacije: komada 1
Predsednika Vlade Srbije: komada 1
Davaoca imena beogradskim ulicama: komada 1
Potpisnika Ustava FNRJ: komada 1
...
By fencysmurf
Ja sam vanbrachno dete Tita i Cherchila.
Korisnikov avatar
By djo
baba zivana mi je bila najistaknutiji predak :smeh:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Deda, general kraljevske vojske i za vreme II svetskog rata cetnicki komandant.
Korisnikov avatar
By spliff
deda po ocu
preshao albaniju sa 17 godina
diplomirao na sorboni
bio predsednik okruzznog suda...
:yes:
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by spliff
deda po ocu
diplomirao na sorboni
?????:neveruje:

Deda po majci sa 17 godina presao Albaniju, diplomirao na Sorboni, bio veletrgovac.

Mali je svet....
Korisnikov avatar
By *deni*
Dobro da niko jos nije spomenuo neku svoju baba Kuranu...

:lol:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Kupper
Originally posted by spliff
deda po ocu
diplomirao na sorboni
?????:neveruje:

Deda po majci sa 17 godina presao Albaniju, diplomirao na Sorboni, bio veletrgovac.

Mali je svet....
Zna?i ti si spliffu brat od tetke????
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!