Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Zwezdica
Tema je izgubila smisao i presla u banalizaciju mojih misli ! :bye:

Lepo se igrajte.. :retard:
Bas sad otpisah iWanni, pa ugledah i tvoju porukicu...
Sto bezis?
Zar nisi otvorila post da se igramo?
Ti rece da si liberalna, daklem, tudja (suprotna) misljenja ne bi trebala da te ljute.
Or am I wrong?
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by m..
Originally posted by Val
Kapiram ja, aber was wäre wenn wir alle eine Fremdsprache wählen würden und auch so schreiben würden? :nerd:

And than, there is the other language we "speek".

Na kraju krajeva, svako od nas poznaje bar jedno "pismo". I gde bi nas to odvelo?

:zvezdice:
pod vavilonsku kulu? Wie geht's um?

Wie gehst um was? :) Um die menschliche dummheit? :nerd:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by smaug

Sto bezis?
Ti rece da si liberalna, daklem, tudja (suprotna) misljenja ne bi trebala da te ljute.
Or am I wrong?

Ne ljute me, naravno i jesam to tj. liberalna :giggle:

Ali ovde se moje rechi izvrcu i ja moram 5x da ponavljam isto, a to me zamara i nema smisla.. Nervira me sto se vecina ljudi debilise na temama.. :zid:
Korisnikov avatar
By smaug

Sto bezis?
Or am I wrong?

Ne ljute me, naravno i jesam to tj. liberalna :giggle:

Ali ovde se moje rechi izvrcu i ja moram 5x da ponavljam isto, a to me zamara i nema smisla.. Nervira me sto se vecina ljudi debilise na temama.. :zid:
Ok. To razumem.
Eeee da se vecina ljudi debilise samo na temama... :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Val
Originally posted by Vel boy

jedan od razloga shto dodjem na ovaj ili josh mozda neki ex-Yu forum je da popricham po-maternji.
:up:

Al´ ipak, kontam, da ako odem na engleski sajt, nemam kome da se kurchim loshim Engleskim. :sigh:

:lol:
ja ih i na americhko-engleskim sajtovima poduchavam...bar spelling-u :giggle:
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by Val
Josh samo cjirilica da s´ koristi, bilo bi savrsheno! Бат, дис из тyyyyyy прфект ту би тру!
Ahahah, tako smo mi u srednjoj pisali tekstove Doors-a. Iz zezanja, doduse, ne iz nepoznavanja spellinga posto smo se trudili da ga postujemo.

I mnogo je teze nego sto izgleda - dosadno to likovno bilo..

OT tj. Povratak Na Temu: Ako neko nema pametnija posla i treba da ga nerviraju takve gluposti. Zabole me bas sta zvezdicu sa 'w' nervira ili ne nervira :) Isto kao sto mene smara 'bre' sa 'w'i ljubav sa 'w' i ceo taj pokusaj baby talk-a tj. gugutanja osoba koje imaju pravo glasanja a pisu kao da jos ni pelene nisu prerasle - pa sta sad, izmisljen skroll tj. kotur na misu pa preskacem postove takvog sadrzaja.. zivela opcija ignore tj. neprimecivanje.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Vel boy

ja ih i na americhko-engleskim sajtovima poduchavam...bar spelling-u :giggle:

Bolje nemoj-onomad si prekrstio glumicu u auto...:doh:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Val
Originally posted by m..
Originally posted by Val
Kapiram ja, aber was wäre wenn wir alle eine Fremdsprache wählen würden und auch so schreiben würden? :nerd:

And than, there is the other language we "speek".

Na kraju krajeva, svako od nas poznaje bar jedno "pismo". I gde bi nas to odvelo?

:zvezdice:
pod vavilonsku kulu? Wie geht's um?

Wie gehst um was? :) Um die menschliche dummheit? :nerd:
kod tebe mislih, malo mi je taj nemacki previse zamro i zardjao da bih sastavljala gramaticki ispravne recenice iz glave (jbg kad nisi u prilici da pricas na nekom jeziku hoce to tako).

Anyways, bila je svojevremno poplava nekog spanskog na forumu, a bilo je i latinskog.
Korisnikov avatar
By Val
Ti bar vodish rachuna o gramatichki ispravnom, za razliku od mnogih koji na ovom forumu koriste Engleski. :giggle:

(Al´ nisam skontala shta s´ ´tela da pitash onim "Wie gehts um?" .) :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by iWanna
Originally posted by Svi po malo
Bla, bla, truc, truc, muuu....
Osnovna skola.
:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by deran

Bolje nemoj-onomad si prekrstio glumicu u auto... :doh:
o chem prichash? hocu dokaze npr. link. :trep:
edit: ah, videh, so don't bother! samo josh ne znam kakve sve to veze ima s engleskim.... :offtopic:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Val
Ti bar vodish rachuna o gramatichki ispravnom, za razliku od mnogih koji na ovom forumu koriste Engleski. :giggle:

(Al´ nisam skontala shta s´ ´tela da pitash onim "Wie gehts um?" .) :)
kako ide?
By XanaX
ne da mi se sve čitati... samo par napomena.

"Wie geht's um (?)" - nije baš književno (u smislu "Kako ide?")
"Wie geht's?" ili "Wie geht es?" - da, ali konstrukcija - "Es geht um + Akk." (ili "Es handelt sich um + Akk.") znači "Radi se o ..." i sl.

što nas dovodi do zanimljive činjenice a to je da njemački nije "jedini" jezik s rekcijama, engleski ga još nadmašuje i to čini, jednim dijelom, engleski dosta "teškim" jezikom, nikako "najlakšim" za naučiti.

probaj uzeti kakav ozbiljniji tekst na engleskom i izbrisati sve prijedloge i članove, pa onda, naredni dan, pokušaj upisati pravilne oblike...

a nije samo to. tu ima i specifičnosti: nepravilnih glagola, upotrebe pasiva, glagolskih vremena i naravno, spellinga...

usprkos činjenici da naš standard ima hrpu deklinacija i konjugacija, to ga ne čini nešto posebno težim.

zatim, engleski jest leksički najbogatiji jezik jer je izrazito permeabilan, i svakog dana nastaju / ulaze nove riječi i izrazi. gotovo trećina riječi izvučena je izravno iz latinskog i, manje, grčkog, i skoro svaka latinska riječ može se anglizirati.

drugu trećinu činile bi riječi preuzete iz francuskog (od normanskog razdoblja do današnjice), a tek jedna je trećina anglosaska odnosno zapadno-germanska.

(keltskih riječi, čitao sam ima samo šest ili sedam, mislim da je riječ "down" jedna od njih)

am Ende, mene uopće ne smeta ubacivanje, pa i pisanje postova na engleskom, i ne - ne može se za svaku englesku riječ naći odgovarajuća u našem standardu.

@Deran - ja još uvijek vjerujem da bi Rahela, da je kojim slučajem živjela u Zagrebu gdje se većinom pisalo latinicom, sebe potpisivala s Ferrari :D
ovako, živeći u Beogradu, gdje je njezino ime izlazilo na ćirilici, a i ona ga vjerojatno tako pisala, bilo je glupo pisati "PP" što nije ni po pravilima ćirilićne ortografije...

otprilike, kao kada neki Mađar, Vojvođanin, ima hrpu "kvačica" i sl. u imenu i prezimenu, a poznata osoba, pa ga imenuje u novinama na ćirilici - "po Vuku" - naravno...

(Dilema oko prezimena Ferari još uvijek je u tijeku, stoga, molim, nastavite...)
Korisnikov avatar
By Caps Lock
Originally posted by Ivana
A sada cekam da me neko ko je zavrsio lingvistiku opovrgne. Bilo bi mi zanimljivo, posto je sam Bugarski izneo statisticku i metodolosku tvrdnju plus istorijsku verifikaciju leksikonske-sinonimske prevage u korist engleskog jezika.
Samo da je nama statistike.

Ne opovrgavam izneseno (naprotiv), samo napominjem da Bugarski nije Bog (jer ni Bog nije Bog :) ). Ako je Ajnštajn mogao da pogreši, može i on. Odrasle osobe ne traže očajnički nečiji autoritet da potvrde ono što govore. You are allowed to have your own thoughts and opinions. I bilo bi lepo da se navede nešto konkretnije od "Bugarski je rekao da je tako". Možda sam nešto propustio gore, forum je neopisivo nepregledan pa me daleko više zamaraju ogromni korisnički avatari, potpisi, budalaste animacije i gomila nebitnih baljezgarija od konkretnog sadržaja postova nego što me uznemirava par reči na engleskom, jeziku koji je, uprkos "silovanju", povezao milione ljude za kompjuterima. Između ostalog i sve nas ovde.

Nisam završio lingvistiku, pa me zanimaju podaci u vezi sa leksičkim bogatsvom engleskog jezika. Hoću da proširim vidike.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
a ne treba nam?

......odraslih osoba ima raznih....odgovorne obicno konsultuju autoritete i standarde bez obzira na svoje misljenje i stavove.....mozda bas da bi dokazali da su pogresni.....

.......leksicki podaci su lako dostupni na netu....
Korisnikov avatar
By Vel boy
@Xanax glede Ferari,
nije o cirilici vec o Vukovom "pishi kako govorish, govori kako je napisano" (ili tako nekako ta krilatica glasishe) u srpskoj latinici.

i ja zaista, ali zaista ne bih da nastavim s deranom o tom bezpredmetnom offtopic-u vishe :zastita:
Korisnikov avatar
By Caps Lock
Originally posted by hlaefdige
a ne treba nam?

......odraslih osoba ima raznih....odgovorne obicno konsultuju autoritete i standarde bez obzira na svoje misljenje i stavove.....mozda bas da bi dokazali da su pogresni.....

.......leksicki podaci su lako dostupni na netu....
Hvala, umem da koristim internet pretraživače. To nije razlog za navođenje delimičnih podataka, sa kojima nisam rekao da se ne slažem, ali se ne slažem da diskusije treba da se vode tako što ćemo navesti link ili nekog uputiti na Google. Zašto uopšte onda dalje da razgovaramo? Ne treba pisati jer je nešto dostupno na netu? Flawless logic.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
a ako se kosultuje Bugarski, onda je to slepo pracenje autoriteta?
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by Caps Lock

... samo napominjem da Bugarski nije Bog (jer ni Bog nije Bog :) )
Za Boga ne znam, ali covek koji se i dalje sluzi iskljucivo masinom za kucanje i nosi kravate sa resama JESTE Bog :wink:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by XanaX

"Wie geht's?" ili "Wie geht es?" - da, ali konstrukcija - "Es geht um + Akk." (ili "Es handelt sich um + Akk.") znači "Radi se o ..." i sl.
Skoro pa dobro objashnjeno. Ali, shta radish sa pitanjem "Wie steht´s um npr. Ihn" ? Ukoliko skratish na "Wie geht´s" znachilo bi da pitash "Kako si (je)". Takodje, birala bih "Wie geht das "umesto "es" , poshto bi Es za sobom povuklo Dir (mir, ihm, ihr, euch, uns, denen, jenen...), pa bi pitanje sasvim izgubilo izvorni "smisao".
Danas retko ko koristi "Wie geht es" ako bi trebalo da znachi "Kako to ide" . Pre ga koristimo kao "Kako si". :)

Naravno, niko se necje smejati ako kazhesh "Wie schnell ging die Krankheit (r)um?". Ali, "Wie gehts um" u smislu "Kako ide" bar ja ne bih "provalila" da se radi o tome... :shrug:

DakleM...Wie geht es dir...kako si?

Wie geht das...kako to ide?

Wie geht man damit um...kako da se ophodimo prema...?

I sad mi mozak stao na pola 13...:praznoglavi:
Korisnikov avatar
By deran
...što znači da ga bar imaš... :cowboy:

Ne ulazeći duboko u tekst(ove) o nemačkom,hoću da kažem samo ovo-ja živim u kraju gde ima Švaba (dakle,ne u onom pogrdnom smislu) i njihov nemački meni više liči na neki holandski...I kad se pozdravljaju jasno kažu VI GEC iliti kako je...

@XanaX:ČINJENICA je da se potpisivala i da su je potpisivali sa FeRari...PRETPOSTAVKE su šta bi bilo kad bi bilo...

@Vel-ne upucavaj se...:jazzva:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Val
Originally posted by XanaX

Skoro pa dobro objashnjeno. Ali, shta radish sa pitanjem "Wie steht´s um npr. Ihn" ? Ukoliko skratish na "Wie geht´s" znachilo bi da pitash "Kako si (je)". Takodje, birala bih "Wie geht das "umesto "es" , poshto bi Es za sobom povuklo Dir (mir, ihm, ihr, euch, uns, denen, jenen...), pa bi pitanje sasvim izgubilo izvorni "smisao".
Danas retko ko koristi "Wie geht es" ako bi trebalo da znachi "Kako to ide" . Pre ga koristimo kao "Kako si". :)

Naravno, niko se necje smejati ako kazhesh "Wie schnell ging die Krankheit (r)um?". Ali, "Wie gehts um" u smislu "Kako ide" bar ja ne bih "provalila" da se radi o tome... :shrug:

DakleM...Wie geht es dir...kako si?

Wie geht das...kako to ide?

Wie geht man damit um...kako da se ophodimo prema...?

I sad mi mozak stao na pola 13... :praznoglavi:
Ehem...
Ovde je tema silovanje engleskim jezikom (ma sta to znacilo).
Ako cete da silujete nemackim - brisite na drugi topik npr 'Silovanje nemackim jezikom - you wish' :boxer: :grin:
By J...

Ovde je tema silovanje engleskim jezikom (ma sta to znacilo).
Ako cete da silujete nemackim - brisite na drugi topik npr 'Silovanje nemackim jezikom - you wish' :boxer: :grin:
Meni nemacki zvuci bas S/M. :domino:

:lol:
Korisnikov avatar
By Vel boy
@Vel-ne upucavaj se... :jazzva:
"upucavam se"?? chime? vodenim pishtoljchicem u petu? :roll: :smeh:
k'o shto rekoh: necu da nastavim offtopikovati s tobom. :zastita:
Korisnikov avatar
By Val
VI GEC iliti kako je...

AhaM, Wie geht´s (vi gec) bukvalno "Kako ide". Iliti Dje´s ba?

Kak(v)o je? = Wie is´ es?
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Caps Lock
Originally posted by Ivana
A sada cekam da me neko ko je zavrsio lingvistiku opovrgne. Bilo bi mi zanimljivo, posto je sam Bugarski izneo statisticku i metodolosku tvrdnju plus istorijsku verifikaciju leksikonske-sinonimske prevage u korist engleskog jezika.
Samo da je nama statistike.

Ne opovrgavam izneseno (naprotiv), samo napominjem da Bugarski nije Bog (jer ni Bog nije Bog :) ). Ako je Ajnštajn mogao da pogreši, može i on. Odrasle osobe ne traže očajnički nečiji autoritet da potvrde ono što govore. You are allowed to have your own thoughts and opinions. I bilo bi lepo da se navede nešto konkretnije od "Bugarski je rekao da je tako". Možda sam nešto propustio gore, forum je neopisivo nepregledan pa me daleko više zamaraju ogromni korisnički avatari, potpisi, budalaste animacije i gomila nebitnih baljezgarija od konkretnog sadržaja postova nego što me uznemirava par reči na engleskom, jeziku koji je, uprkos "silovanju", povezao milione ljude za kompjuterima. Između ostalog i sve nas ovde.

Nisam završio lingvistiku, pa me zanimaju podaci u vezi sa leksičkim bogatsvom engleskog jezika. Hoću da proširim vidike.
Evo ti jedne baljezgarije, ja sam tek sada skontala da se ne radi o nekim ucenim bugarima, nego o prezimenu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!