Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by AngraMaina
u nekom trenutku sam cak i uspevao da preskocim jebeni kozlic, po nagonu samoodrzanja. mislite da mi je hvala neko rekao? NE.

ja verujem da je u paklu za nastavnike fizickog rezervisan poseban krug negde duboko, a sasvim blizu satane, gde su prinudjeni da se za citavu vecnost zalecu na kozlice i padaju preko njih, krsheci se i lomeci. a kad vise ne mogu da pomere ni prstic, onda moraju da bacaju usijanu medicinku.
:smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh:

Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by jukie
Originally posted by AngraMaina
u nekom trenutku sam cak i uspevao da preskocim jebeni kozlic, po nagonu samoodrzanja. mislite da mi je hvala neko rekao? NE.

ja verujem da je u paklu za nastavnike fizickog rezervisan poseban krug negde duboko, a sasvim blizu satane, gde su prinudjeni da se za citavu vecnost zalecu na kozlice i padaju preko njih, krsheci se i lomeci. a kad vise ne mogu da pomere ni prstic, onda moraju da bacaju usijanu medicinku.
:smeh:
Mi smo, pored standardnog preskakanja kozlica, na casovima fizickog bili prinudjeni na jos jednu " bravuru " - da preskocimo onaj tzv. svedski sanduk ( je l` se tako zvashe ? ), ali uz okret peko glave.
Zaletis se prema tom sanduku, odbacis se preko odskocne daske, polozis teme na ivicu sanduka, napravis okret i bubnes ledjima o strunjacu sanduka.
To je, kad gledas sa strane, delovalo jako komplikovano i opasno, ali se na kraju ispostavilo da je strasnije za gledati nego za izvesti. Svako je ( osim ekstremno debelih ucenika ) morao tu vezbu da nauci i izvede, prvo uz asistenciju nastavnika, koji je kraj sanduka docekivao i rukama prihvatao ucenike, pomazuci im i obezbedjujuci da se bezbedno preture.
One koji su pred samo odskakanje poceli u strahu da oklevaju, nastavnik je dohvatio i prinudno ih prevrnuo preko svedskog sanduka.
Mesecima smo vezbali, dok nismo pobedili strah i naucili da kao vihori brzo i kao lahori lako sami izvedemo tu vezbu.
:balerina: :trampolina:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Mars
Prvu pomoć nam je predavala Milka Vaška. Vaška kao nadimak, ne prezime. U opisu posla joj je bilo da ide po odeljenjima i traži nam vaške, tako da smo je znali još od zabavišta.
:smeh: :smeh: :smeh:
I nama su pretrazivali vaske po glavi, a u to vreme kad sam ja isla u skolu, cesto su ih i nalazili kod nekih ucenika iz socijalno ugrozenih porodica.
Korisnikov avatar
By jukie
Razmišljao sam danas u gsb... u suštini predmete nismo voleli iz tri razloga:
1) nismo razumevali gradivo (npr. ja i fizika)
2) jesmo razumevali gradivo ali nismo videli svrhu da to učimo (Mars i da li beše fizika ili matematika)
3) nastavnici sadiste
a ponekad verovatno i kombinacija
Korisnikov avatar
By Mars
Ne, nesto se nismo razumeli. Ja sam samo rekao da je kruna ucenja matematike njena prakticna primena, ne radi nje samo. Mada, naravno, ko voli da se zaustavi na tome - slobodbno. Ja sam pomenuo neka terapeutska dejstva matematike.

Sto sam mrzeo sve ono pobrojano... pa itekako je imalo veze sa onim ko mi predaje. Budala moze da ti ogadi i ono sto bi po svim rezonima trebalo da volis, I OBRNUTO, neko dobar da i u onome sto te ne privlaci, nadje nesto zanimljivo za tvoj senzibil... Ja volim knjizevnost, ali dzabe kad mi je predavao psihopata. Da se ne podsecam kako je on shvatao analizu knjizevnog dela, da se ne nerviram bezveze.

Ja mozda nisam tipican primer za ovu raspravu, jer sam i pored toga sto sam mrzeo mnoge predmete, bio uvek kompulsivan 5-ucenik i savladjivao, iako ne volim... Cak umeo i da isfoliram ne znam kakvu yainteresovanost sa materiju. Ali tiha mrznja je postojala.
Korisnikov avatar
By Mahoney
jao, kako citam sve vase frustracije, pronalazim se u svakoj od njih.

pa ti kozlici, pa to pozdravljanje, pa to stajanje u vrstama, redovima, hladne sale za fizicko, fizika koju niko ne voli i ne razume, pa vaske, pa gobleni i jelovnici, tapiserije (?!) i kucice za ptice.... aaaaaaaaaaaaaaa

ja sam uvek bio neki nesretnik koji nije imao ili olovku 2B (i samo nju) ili testerice za pravljenje kucice za ptice ili vunicu za goblene ili sta smo vec vezli :D ili lepilo za staklo ili sta smo vec lepili na tehnickom... i uvek neke JEBENE frustracije (kojih se secam) zbog svih tih stvari koje nisam imao ili se nije moglo u tom trenu nabaviti ili sam naprosto zaboravio ili mi nisu dali lovu da to kupim ili tako nesto...

a hteo sam samo da podelim jednu (od bar 100) istinitih anegdota kojih sam se setio iz tog perioda, a to je da smo imali TAKAV nastavnicki kadar da smo jednom na tehnickom od lima (valjda) pravili neki predmed (kao neka giga pinceta) i naravno svi smo se iskasapli sto na lim, sto na nozeve za lim i kad je dosao red da se ocenjuje taj predmet, mi smo jedva imali 2 uspesna primerka. nije nas sprecilo da nastavniku (za njegov nastavnicki sto) odnesemo svi odreda jedan od ta dva primerka, koji je on "strucno" i "detaljno" zagledao, a zatim davao RAZLICITE ocene od dvojke do petice (sa sve pohvalama koje su trajale i trajale).

ja sam dobio bednu trojcicu.

:usamljen:
Korisnikov avatar
By Tomek
Originally posted by Tomek
1. Odbrana i zastita
Hoćeš detaljan ili sažet odgovor?
Sazet, ali nemoj da propustis nesto vazno...
Korisnikov avatar
By Tomek

...Budala moze da ti ogadi i ono sto bi po svim rezonima trebalo da volis...
Pa jeste... Meni je jedan kreten ogadio filozofiju....
A fizika i hemija me nisu zanimale, nisam se ni trudio da ih razumem, pa ih nisam ni voleo....
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Tomek
Sazet, ali nemoj da propustis nesto vazno...
Ajmo da preskočimo ciljeve, ishode. Predmet proučavanja i slično. Idemo preko nekih detalja, mada sam najveći deo zaboravio...

Imao si recimo teoretska ispiranja mozga, od kojih mi je najnenormalnije - "Mi ne priznajemo kapitulaciju". Na jedno 100 strana. Kako je vrlo bitno da ako neko krene na nas i (mereno aršinima ostatka sveta) - okupira nas, da mi to NE PRIZNAMO. Onda, i dalje na nivou teorije, teritorijalna organizacija sistema odbrane. Od tvoje zgrade, preko mesne zajednice, opštine, do vrhovnog komandanta oružanih snaga. Šta ko radi, šta je kome zadatak i slično.

Onda je bilo teorijsko upoznavanje sa raznim vrstama oružja. To je bilo donekle i zanimljivo. Puške, bombe. Učili smo kako da improvizujemo i sami pravimo neke od tih stvari. Išli smo na gadjanje takodje. Zaštitna maska... (kažem to ovde a trebalo je na početku: ceo predmet je prožet MASOM nelogičnosti, tipa, nuklearni udar, A TI po pravilu moraš da staviš masku)... Meni je zanimljiv bio priručni komplet za igranje komandosa: raznorazni reagensi za ispitivanje zatrovanosti vode, vazduha i zemljišta, onda prva pomoć, razne vakcinice, serumi... Ne sećam se da se u prva pomoć radila, možda. S vremena na vreme su nam puštali filmove, to je bilo veselje gledati... Jedan posebno dobar: u istoj situaciji neprijateljskog napada prate jednu racionalnu (odbranom i zaštitom osvećenu) porodicu, koja se sprema za sklonište-voda, hrana, lekovi, topla garderoba, I SA DRUGE STRANE jednog neprosvećenog, koji je gubio vreme na vezivanje čvora na kravati, a od svih stvari procenio je da će najviše da mu treba foto-aparat. Tako da, kad su ostali dole jeli i pili - on ih je slikao...

Eto, odbrana i zaštita. Mrcvarenje uglavnom, tek ponekad zanimljivo. Na fakultetu posle samo ispiranje mozga.
Korisnikov avatar
By jukie
Imao si recimo teoretska ispiranja mozga, od kojih mi je najnenormalnije - "Mi ne priznajemo kapitulaciju". Na jedno 100 strana. Kako je vrlo bitno da ako neko krene na nas i (mereno aršinima ostatka sveta) - okupira nas, da mi to NE PRIZNAMO.
A zato se znači stalno tvrdi da je Kosovo i dalje sastavni deo Srbije...
Vredni đaci su dobro naučili predmet... :fancyklap:
Korisnikov avatar
By Mars
..i uvek će biti, da.
Ne, to se tvrdi zato što je narod tako izglasao na referendumu oko Ustava.

To mu dodje kao dupla potvrda.
Korisnikov avatar
By Tomek
Mars,
hvala.

Ako izuzmemo gadjanje, u mojoj gimnaziji nas je tim temama maltretirao profesor filozofije... Glavna tema: Kako smo pobedili NATO...
Korisnikov avatar
By Mars
Molim...Ja sam stariji. Moja profesorka filozofije je dala ceo lični dohodak (plata se tada tako zvala) za zajam za provredni preporod Srbije. A slala moju drugaricu kod direktora jer je ova čitala Draškovića...ludo vreme.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!